Referat despre cum era pe vremea lui ceausescu

Vanzarea evreilor nu a inceput pe vremea lui Ceausescu

Cand Nicolae Ceausescu a ajuns la putere, practica vanzarii evreilor era de mult inradacinata la varful ierarhiei comuniste romanesti - dezvaluie Tesu Solomovici in cartea sa, "Istoria evreilor din Romania, 2000 de ani de existenta". Un amplu capitol este dedicat "comertului cu oameni", perfectionat timp de aproape jumatate de secol de liderii de la Bucuresti. Folosind un amplu material documentar, dar si informatii "la prima mana", autorul retraseaza evolutia unui fenomen ale carui culise mai rezerva, inca, surprize. (Miruna MUNTEANU)

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 0
Materia: Istorie

Teoria conspirationista - evreii

Miza reala a conspirationismului in Romania de astazi este una ideologica. La intrebarea “Cine conspira?” raspunsul sau mai bine zis raspunsurile se gasesc in insasi formularea ei cum spune si autorul cartii « Zeii cei rai » , George Voicu. « Cum ? » va veti intreba , insa apeland la un regulament logic va puteti da seama ca din start s-a oferit un raspuns pozitiv ideii de existenta a unei conspiratii – totusi nimeni nu poate fi conspirationist decat dupa ce indreapta degetul spre un conspirator. Coborand din abstract si atribuind conspirationismului explicatii inteligibile chiar si pentru cei nededati cu abstractiile, gandirea unui « vanator » de conspiratii trateaza faptele cercetate intr-o maniera ce poate fi considerata vulgara, agatandu-se de amanunte banale si ajungand la formulari uneori ridicole.

Alte referate despre: teoria conspirationista evreii, teoria conspirationista, evreii si teorii ale conspiratiei

Evreii in epoca moderna

Iluminismul voltarian si revolutia franceza si cea industriala faceau deja necesara, ca un pret pentru acordarea de drepturi civile individuale, o solutionare la nivel colectiv a problemei evreiesti. Nationalismul, national-socialismul si comunismulau accentuat dialectica dintre emancipare si asimilare, luand asimilarea fortata rept paravan al urii manifestate in Epoca moderna impotriva evreilor.

Alte referate despre: evreii in epoca moderna si contemporana, evreii din epoca moderna si contemporana, epoca moderna

Romania si problema evreiasca intre 1938 - 1944

Trei regimuri politice pot fi caracterizate drept totalitare in perioada interbelica:regimul sovietic,regimul fascist al lui B. Mussolini,in Italia si regimul national-socialist condus de Adolf Hitler,in Germania.In toate aceste regimuri totalitare s-a practicat teroarea.

In fiecare dintre ele a existat o politie politica,institutie care a fost din plin folosita pentru inlaturarea adversarilor politici si pentru a institui partidul unic P.C.U.S. Partidul National Fascist in Italia si Partidul National Socialist in Germania.

Proportii impresionante a luat represiunea in Germania nationa-socialista.Prima rafuiala cu opozitia a avut loc in iunie 1934(noaptea cutitelor lungi).Amplificarea violentei fata de fiinta umana in numele clasei (Uniunea sovietica), al statului (in Italia) si al rasei (in Germania national-socialista) va marca secolul al xx-lea.Aici s-a ajuns prin fanatism si intoleranta.Tintele ...

Alte referate despre: problema evreiasca intre 1938-1940, problema evreiasca 1941-1944, regimul lui ion antonescu 1940 - 1944 problema evreiasca

Evreii

Pierre-Andre Taguieff, autor al unei lucrari antisemite sustine, in cartea sa ca evreul este « international » nu atat pentru faptul ca este « intrenationalist », cat pentru facultatea sa de ubicuitate, legata de puterea sa nelimitata : omniprezenta evreului este inseparabila de omnipotenta sa.

Alte referate despre: evreii, evreii referat, hitler si evreii

Armata , maresalul si evreii de A. M. Stoenescu

Desi anuntat ca avand drept subiect evreii,s-a dovedit a fi "Charta
drepturilor romanilor".Aceasta lege decreta solemn ca Romania este
tara numai a romanilor si ca exista o distinctie intre"notiunea de
roman sau cetatean roman de origine" ,si notiunea de cetean roman care
prezinta o creatiune formala .

Alte referate despre: alex mihai stoenescu armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii pdf

Cultul Elenei Ceausescu in anii 80

Care a fost rolul Elenei Ceausescu in acest inceput optimist de drum de la sfarsitul anilor '60? Initial, prezenta ei pe langa secretarul general al partidului a avut rolul de intarire a convingerilor poporului ca alegerea in fruntea partidului a unui roman patriot si familist pe deasupra, Nicolae Ceausescu, reprezinta etapa reintrarii in normalitate a regimului politic. Elena era prezenta ori de cate ori Ceausescu "se arata" publicului: la receptii diplomatice, in calatoriile sale de rasunet in strainatate sau in timpul vizitelor de lucru din ce in ce mai dese.

Fotografia celor doi reprodusa in ziare sau reviste din tara si din strainatate recrea traditia publica a familiei, ocultata pentru o buna perioada a istoriei stalinist-dejiste a partidului. Ca sotie de lider comunist, Elena Ceausescu insasi parea sa insemne altceva: "cand Ceausescu se aruncase in politica de deschidere internationala, aparitia publica a Elenei Ceausescu, asa stangace si vulgara cum era ea, a putut fi resimtita ...

Alte referate despre: cultul personalitatii ceausescu, referat despre nicolae ceausescu in anii 1980 -1990, viata elenei ceausescu

Ambitiile nucleare ale lui Ceausescu

Revista americana online FrontPageMagazine publica un nou articol al lui Ion Mihai Pacepa (foto), oficialul cu cel mai inalt rang care a defectat vreodata din fostul bloc sovietic. Intitulat "Monstrul de stanga: Ceausescu", articolul se refera la dorinta fostului dictator Nicolae Ceausescu de a fura tehnologie de la "capitalisti", cu scopul de a asigura "propasirea" comunismului, dar si ingrosarea propriilor conturi. "Nu este doar moral, dar este si mult mai ieftin sa furi de la capitalisti, decat sa cumperi de la ei", i-a spus Ceausescu lui Pacepa, justificandu-si intentia de a subtiliza tehnologie occidentala.

Alte referate despre: energia nucleara, accidente nucleare, centrale nucleare

Ceausescu si francmasoneria

2) penetrarea de catre KGB a structurilor francmasonice clasice, in scop de manipulare politica 3) orchestrarea actiunilor teroriste internationale, P.2 fiind considerata astazi, de analisti competenti, drept cea mai spectaculoasa actiune subversiva din intreg secolul XX, initiata de KGB. Ceausescu, in acest context, nu a fost decat un vector, un pion, dar unul pe care tocmai P.2 prin filierele sale, l-a acreditat ca mare personalitate politica si ca mediator, in multe chestiuni internationale.

Alte referate despre: nicolae ceausescu referat, referat nicolae ceausescu, referat ceausescu

Ceausescu si francmasoneria

Printre membrii externi ai lui P.2 s-au numarat Juan Peron si Lopez Rega , mana dreapta a Isabelei Peron ("modelul" care a insprirat-o politic pe Elena Ceausescu ) o intreaga cohorta de conducatori din Brazilia, Uruguay, Bolivia, Paraguay. Politicieni francezi, ca Charles Pasqua, au fost prieteni intimi ai lui Gelli. Nu pe ultimul loc s-au situat si cativa conducatori comunisti. Astfel, potrivit lui Pierre Carpit, liderul roman Nicolae Ceausescu a fost initiat inca din 1966, devenind apoi unul dintre pionii cei mai importanti ai operatiunilor lui P.2 pe plan international, fapt confirmat apoi si de Yves Stavrides.

Alte referate despre: nicolae ceausescu, ceausescu referat, ceausescu

Inceputul luptei evreilor crestini pentru Evanghelia lui Iisus

Realitatea este că Luca redă prin mărturie directă conflictul religios dintre evreii mozaici şi cei de rit creştin; ramuri ale aceleiaşi religii monoteiste. Autorul relatează despre militantismul apostolului Pavel ; mesajele sale adresate coreligionarilor mozaici cât şi ‘păgânilor’, cavalerilor romani şi justiţiei romane, până la nivelul împăratului (cezarului). Luca a lăsat o mărturie, scrisă antrenant, a unor fapte din perioada de început a creştinismului, în calitate de martor şi participant la făurirea ei.

Alte referate despre: inceputul luptei de eliberare a coloniilor spaniole din america de sud, evrei crestini, evanghelia lui iisus

Era glaciara

Sa ne inchipuim un frig mare de tot , furtuni de zapada dinspre nord , un peisaj de zapada si ghetari , si astfel putem avea o imagine despre cum arata Pamantul in era glaciara cu 1,7 milioane de ani pana la 10 mii de ani in urma . Aproape in toate colturile lumii au ramas urme din timpurile stravechi ale felului in care s-a format Pamantul . Muntii inalti , dealurile care se intind la poalele lor , piatra utilizata pentru constructia oraselor spun foarte multe pentru aceste transformari .

Alte referate despre: era glaciara, era glaciara 3, ultima era glaciara

In vreme de razboi - caracterizarea lui Stavrache

Pentru hangiu parea ca viata curge ca inainte, dar in sufletul sau se iveste, neobservat, germenele lacomiei, de care, la inceput, nu este constient. intorcandu-se de la parastasul de noua zile al mamei sale, Stavrache primeste de la lancu o scrisoare, care fusese expediata inaintea luptelor de la Plevna si din care afla ca acesta fusese numit sergent si decorat cu "Virtutea militara".

Alte referate despre: in vreme de razboi-caracterizarea lui stavrache, in vreme de razboi caracterizarea lui stavrache, in vreme de razboi caracterizarea personajului stavrache

In vreme de razboi - caracterizare Stavrache

Autorul sugereaza prin descrierea starii tensionate a personajului spaima, tema, groaza.Ideea de spaima este generate si de multiplele halucinatii care pun stapanire pe personaj.

Alte referate despre: in vreme de razboi caracterizare stavrache, in vreme de razboi - caracterizare stavrache, in vreme de razboi-caracterizare stavrache

In vreme de razboi

Autorul prezinta astfel un caz patologic, ce are ca mobil patima inavutirii. Stavrache este, in acelasi timp, un negustor necinstit, avar si nemilos, plasat fiind in contextul unui mediu social, in care setea de imbogatire are consecinte nefaste asupra individului, dezumanizandu l. de aici, drama. Personajul principal este surprins atat din perspectiva povestitorului narator, din perspectiva sugerata de cadrul natural, cat si din perspectiva relatiei directe cu celelalte personaje (dialog) si a confruntarii cu sine (monolog). In primul plan, scriitorul este cel care relateaza faptele si sugereaza inlantuirile cauzale.

Alte referate despre: in vreme de razboi rezumat, in vreme de razboi, rezumat in vreme de razboi

In vreme de razboi

Acest fond sufletesc, chinuit de obsesia întoarcerii fratelui, de coşmaruri, apariţia lui Popa Iancu declanşează nebunia. În manieră naturalistă, Caragiale notează reacţiile fiziologice prin care se exteriorizează: şi omul adormit se ridică drept în picioare, cu chipul îngrozitor, cu părul vâlvoi, cu mâinile-ncleştate, cu gura plină de spumă roşcată. Ca o furtună se repezi, apucă masa şi o trânti de duşumea, făcând tot ţăndări.

Alte referate despre: in vreme de razboi povestire, in vreme de razboi rezumat pe capitole, in vreme de razboi comentariu

In vreme de razboi - rezumat

Nebunia apare ca element concluziv, catastrofic: "cauzata de ticalosul
Popa Iancu. La avertismentul dat de Iancu Georgescu ("Gîndeai c-au
murit, neica ?") ritmul lui de viata, se precipita, alienîndu-l".
Nebunia lui Stavrache, ajunsa în final la forme paroxiste, se afla în
el însusi, iar situatiile exterioare, create prin prezenta fratelui
sau Popa Iancu, au rolul de a declansa rostogolirea iminenta spre
drama neasteptata.

Alte referate despre: in vreme de razboi de ion luca caragiale, in vreme de razboi nuvela psihologica, in vreme de razboi pe capitole
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK