Referat despre dinozauri

Dinozaurii

Dinozaurii - Cu mult inainte de aparitia omului, dinozaurii, niste reptile uriase, dominau Pamantul. Lumea lor ere foarte diferita de a noastra. Multe specii de dinozauri s-au adaptat la viata in padurile dese sau in campiile intinse.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 1766
Materia: Biologie

Totul sau aproape totul despre dinozauri

Totul sau aproape totul despre dinozauri - Notiunea de dinozaur desemneaza orice membru al unui grup de aproximativ 1300 de reptile care a aparut in perioada Triasicului mijlociu si tarziu, acum aproximativ 200 milioane de ani. Cei mai multi dinozauri pot fi clasificati in doua categorii: dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare pasarilor-ordinul Ornitischia, din care fac parte Iguanodonul si Triceratopsul, si dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare reptilelor-ordinul Saurischia, din ai carui reprezentanti putem sa-i amintim pe Apatosaurus si Tiranosaurus.

Alte referate despre: totul sau aproape totul despre dinozauri, dinozauri, despre dinozauri

Epoca dinozaurilor

SAUROPODELE
Au existat dinozauri de talie mica, ca de exemplu Compsognathus, cel mai mic rapitor, si dinozauri uriasi, cum ar fi Sauropodele (dinozauri cu membre de soparla). Cele din urma erau ierbivore cu talie impresionanta; aveau gatul lung, care se termina print-un cap foarte mic raportat la dimensiunile corpului. Datorita gatului lung, puteau ajunge la frunzele gustoase din stratul superior al arborilor. Dintii incisivi, in forma de calus, erau folositi pe post de ‘’grebla”, adunand frunzele de pe crengi, iar cu dintii molari, bonti, macinau hrana.

Alte referate despre: epoca dinozaurilor, epoca dinozauri, epoca dinozaurilor poze

Evolutia dinozaurilor

Aceste reptile au fost inlocuite mai tarziu cu archozaurii(reptile dominante).Conformatia unor astfel de dinozauri era diferita de a celorlalte,dar membrele aveau deja o pozitie verticala.Acesta a fost probabil primul pas spre formarea prototipului reusit al dinozurilor.La sfarsitul perioadei Triasice,Pamantul era deja populat de dinozauri adevarati,dar perioada de glorie au trait-o in Cretacic.Cele aproape doua mii de specii de dinozauri descrise in prezent se impart in doua grupe principale:ierbivore si carnivore.

Descoperirea
Primele ramasite ale dinozaurilor au fost descoperite in Anglia prin anii 1820. Pe la 1840 erau cunoscute deja cateva genuri, ceea ce i-a permis marelui anatomist Richard Owen sa le dea numele de Dinosauria (din greceste, “reptile teribile”). Prin aceasta, el a admis singularitatea dimensiunii lor in ...

Alte referate despre: evolutia dinozaurilor, imagine cu evolutia dinozaurilor, de la dinozauri in prezent evolutie

Dinozaurii, stramosii pasarilor

Ca orice noutate in stiinta, noul dinozaur cu pene descoperit, care sugereaza inrudirea cu pasarile actuale, este greu de acceptat de comunitatea stiintifica. Probabil ca omul este subiectiv si chiar invidious pe aparenta libertate a pasarilor, care pot zbura unde vor. Pasarile au invins gravitatia si au devenit stapanele cerului, numai gratie dobandirii aripilor, subtierii si umplerii cu aer a oaselor, formei aerodinamice a corpului si flexibilitatii penelor.

Alte referate despre: dinozaurii stramosii pasarilor, stramosii dinozaurilor, dinozauri pasari

Broastele testoase

Broastele testoase reprezinta un grup de reptile pe cale de disparitie, numite chelonieni, si care se caracterizeaza prin carcasa lor osoasa sau, in unele cazuri, din piele. Ca toate reptilele, chelonienii sunt animale cu sange rece si de aceea sunt limitate la regiunile mai calde ale lumi. Fosilele gasite ne arata ca primii chelonieni au aparut pe Pamant cu aproximativ 180 de milioane de ani in urma. Ei existau cand au aparut pentru prima data dinozaurii si mai existau inca si dupa ce “rudele” mai mari disparusera.

Alte referate despre: broastele testoase, broaste testoase, specii de broaste testoase

Totul sau aproape totul despre dinozauri

Tipurile primitive de dinozauri ornistichieni includ putin cunoscutul Pisanosaurus din America de Sud si grupe din Jurasicul timpuriu ca Heterodontosaurus si Scutellosaurus. In timpul Jurasicului timpuriu ornitischienii se despartisera deja in mai multe ramuri majore. Prima din ele, cunoscuta sub numele de Thyreophora, include stegozaurii acoperiti cu placi si ankilozaurii cu armura si a existat din Jurasicul timpuriu pana in Cretacicul tarziu.

Alte referate despre: dinozaurii, totul despre dinozauri, referat despre dinozauri

Totul sau aproape totul despre dinozauri

Notiunea de dinozaur desemneaza orice membru al unui grup de aproximativ 1300 de reptile care a aparut in perioada Triasicului mijlociu si tarziu, acum aproximativ 200 milioane de ani.

Alte referate despre: istoria dinozaurilor, dinozauri referat, date despre dinozauri

Rechinii

Marele rechin alb este un enorm peste de prada ,avand un extraordinar simt al mirosului,cu care isi detecteaza prada de la 2 km si ami multe randuri de dinti orientati catre interior. Unii rechini au capetele ca niste ciocane,ca rechinul ciocan cu capul sub forma de T,exactasa cum este capatul ciocanului.In timp ce rechinul inoata,el isi balanseaza capul dintr-o parte intr-alta astfel incat sa poata vedea de jur imprejur.

Alte referate despre: rechini, rechinii, referat despre rechini

Fluturi si molii

După împerechere,de obicei femelele îşi depun ouăle separat, sau în grupuri pe un tip specific de plantă sau de
sursă de hrană: cea pe care o vor mânca omizile din următoarea fază. Dacă femela depune ouăle într-un loc greşit, atunci omizile, când vor ieşi din ouă, nu se vor putea hrăni şi vor muri. La unele specii, la care omizile se hrănesc cu o gamă largă de plante, ouăle sunt depuse
în timpul zborului şi sunt împrăştiate.

Alte referate despre: fluturi de molii, fluturi si molii, fluturii de molii

Iguanele

Intre iguanele americane, unele au dimensiuni considerabile – 1,50 m şi chiar 1,80 m (iguana gigantǎ din America Centralǎ), dar în general, la majoritatea speciilor, lungimea este mult mai modestǎ. Creasta spinoasǎ care le împodobeşte capul, spatele şi uneori coada la conferǎ aspectul de „moştii preistorici” amintind uneori de micii dinozauri cu coarne din Era Secundarǎ. Amintirea dinozaurilor este întărita de faptul cǎ unele iguane americane ca Basileus plumifrons se pot deplasa într-un mod de-a dreptul spectaculos şi impresionant, ridicându-se şi alergând rapid pe picioarele posterioare.

Alte referate despre: iguana verde, iguana, iguanele

Marimea si decaderea dinozaurilor

-amfibianul cu numele Diplovertebron avea o dimensiune de abia o jumãtate de metru. Avea membre bine dezvoltate, dar stãtea mai mult în apã, deoarece acolo îsi gãsea hrana.
-amfibienii Seymouria prezentau deja caracteristici de reptile. Cercetãtorii considerã cã aceste animale sunt strãmisii reptilelor. Ei atingeau o lungime de 0,60 m. Aveau dintii ascutiti ceea ce dovedeste cã erau rãpitoare.

Alte referate despre: marimea si decaderea dinozaurilor, inaltimea marimea greutatea unui dinozaur, marimea si mancarea dinozaurilor

Totul sau aproape totul

Tot in anii ’80, H.G. Seeley si-a dat seama ca dinozaurii pot fi impartiti in doua ordine pe baza formei centurii pelviene. Ornitischia aveau oasele pubiene asemanatoare cu cele ale pasarilor, in timp ce la Saurischia ele se asemanau mai mult cu cele ale reptilelor. Paradoxal, pasarile isi au originea in ordinul Saurischia, ele desprinzandu-se din grupul celurosaurilor care erau dinozauri carnivori de mici dimensiuni.

Alte referate despre: iubirea fata de dumnezeu si fata de aproapele, iubirea fata de dumnezeu si de aproapele nostru, iubirea fata de aproapele

Cultura generala

Ecuatia chimica pentru a transforma apa(din sol) si dioxidul de carbon(din aer) in oxigen si zahari este simpla,dar separarea actuala si reasamblarea atomilor este facuta de clorofila.Zaharurile produse sunt de fapt o forma de energie stocata.

Lumina soarelui stimuleaza moleculele clorofilei ,care pornesc reactiile chimice,asa ca fara o rezerva adecvata de apa ,dioxid de carbon si soare,cresterea va fi sub nivelul optim.Cultivatorii comerciali folosesc cateodata lumina artificiala pentru cresterea plantelor in timpul lunilor mai ,,mohorate” si cateodata adauga dioxid de carbon pentru a da plantelor culoarea verde atunci cand nivelul lor de dezvoltare este sub cel optim.

Alte referate despre: cultura civica, cultura cartofului, cultura romana

Ce sunt umanoizii zburatori

De-a lungul secolelor au fost semnalate cazuri de monstri si de creaturi ciudate de tot felul. Incepind cu animalele asemanatoare dinozaurilor si pina la zine sau corcituri stranii ca diavolul din Jersey pare sa nu existe nici o limita a varietatii de creaturi misterioase pe care oamenii pretind ca le-au vazut in carne si oase. Una din cele mai misterioase aparitii (de altfel, destul de rare) este cea a umanoizilor zburatori. Umanoizi pentru ca, per ansamblu, in afara faptului ca au aripi, arata asemenea noua. De cele mai multe ori aceste creaturi ciudate nu sint considerate a fi nici ingeri, nici diavoli (asa cum au fost prezentate in trecut ca fiinte umane inzestrate cu aripi), ci altceva. Ceva destul de neobisnuit.

Alte referate despre: sunt periculoase plosnitele zburatoare, ce insecte zburatoare sunt in periculoase poze, suntem ceea ce iubim text argumentativ

Evolutia omului

Evolutia omului- Primele animale unicelulare ( flagelatele ) au evoluat in spongieri si in celenterate. Aceasta era s-a terminat cu aparitia primelor moluste. In cambrian (acum 570-510 mil. ani) s-a produs o explozie de viata. Marile au fost umplute cu trilobiti, artropode primitive din care s-au format artropodele actuale; plantele au evoluat pana la alge marine.

Alte referate despre: evolutia omului, originea si evolutia omului, evolutia omului referat

Italia

Situata în partea meridionala a Europei, Italia este o taracontinentala, peninsulara si insulara, ale carei "radacini" suntînfite parca în arcul Alpilor din centrul continentului si seprelungeste pâna în apropierea Africii (tarmurile Siciliei se afla la numai 150 km de acest continent), astfel ca Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunis decât de Milano.Între aceste limite naturale, respectiv între Alpi si mare (InsulaLampedusa), este o distanta, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km.Acolo se afla regiunea geografica italiana, a carei suprafata (324.000kmp), respectiv Italia, inclusiv Citta del Vaticano, Republica di SanMarino, Principatul Monaco, Elvetia italiana, Venezia Giulia si Istria(fosta Zona 13), ca si insulele Nizzardo, Corsica, arhipelagul Malta.O serie de teritorii aflate în lungul frontierei alpine au fost cedateFrantei (Picola San Bernardo, stânca Moncenisino, Valle ...

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Desertul Gobi

Pozitia fizico-geografica si limitel
Deşertul Gobi situat în Asia centrală este continuarea deşertului din Pamir întinzându-se până la munţii Hinggan la graniţa cu Manciuria, în nord mărginit de munţii Altai, munţii Saian , Iablonoi, Platoul Mongol şi stepa mongolă, în sud de lanţul muntos Nanşan (Altun Şan şi Qilian Şan) şi Kunlun Şan cu munţii Prşevalski şi munţii Marco Polo, regiune care în nord, este arida. Întiderea deşertului depăşeşte 2000 km lungime, lăţimea pe direcţia nord-sud atinge 800 km , iar altitudinea medie este în jur de 1000 m.

Alte referate despre: desertul gobi, desertul gobi referat, referat desertul gobi

Interiorul si varsta Pamantului

Scoarţa variază considerabil în grosime, fiind mai subţire sub oceane şi mai groasă sub continente. Miezul intern şi Scoarţa sunt solide. Miezul extern şi mantalele sunt plastice sau semi-fluide. Diferitele straturi sunt separate prin discontinuităţi care sunt evidente în datele seismice; cea mai cunoscută este discontinuitatea Mohorovicic, dintre scoarţa şi mantaua superioară.

Miezul este compus probabil in majoritate din fier(sau fier/nichel), fiind posibila si prezenta altor elemente mai usoare.Temperaturile in centrul miezului pot ajunge la 7500 K ,mai fierbinte decat suprafata Soarelui. Mantaua inferioara e compusa mai mult din siciliu,magneziu si oxygen,cu ceva fier,calciu si aluminiu.

Mantaua superioara e alcatuita din olivina si piroxen (silicati de mangneziu si de fier) ,calciu si aluminiu.Cunoastem toate acestea doar din tehnicile ...

Alte referate despre: interiorul si varsta pamantului, varsta pamantului, varsta pamantului referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK