Referat despre elicoptere

Elicopterele

Elicopterele sunt aparate de zbor ce zboara cu ajutorul elicei in loc de aripi.Acest lucru le perminte sa zboare in moduri inaccesibile altor aparate de zbor.Elicopterele sunt aparate de zbor foarte manevrabile. Pot decola sau ateriza vertical in spatiul mic,stationeaza nemiscate in aer si zboara in orice directie.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 813
Materia: Diverse

Avioane

In anii ’40 cercetatorii care se ocupau de zbor au dezvoltat aparatele de zbor cu reactie.

Forta de tractiune este obtinuta in acest caz prin comprimarea aerului intr-o camera de ardere, unde se amesteca cu un combustibil special- kerosen, dupa care amestecul va fi aprins. Explozia produce un curent (jet) puternic de aer, care va propulsa avionul in momentul in care va parasi camera de adere prin spatele motorului.

Avioanele cu reactie zboara cu viteza mai mare decat cele cu alice, dar folosesc o cantitate foarte mare de combustibil, mai ales la viteze mici. Din acest motiv, au dezvoltat un alt tip de aparat de zbor ceu alice actionata de motor cu reactie. In zilele noastre se utilizeaza cel mai des aparatele de zbor cu reactie cu jet de aer dublu. Acestea au o alice formata dintr-o multitudine de palete, care impinge aerul in camera de explozie, dar produce curenti de aer si in jurul motorului, la fel ca o alice normala, marind forta de tractiune. Jetul de gaze poate fi ...

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Elicoptere

Dirijarea
Pentru mişcarea de deplasare rotorul se înclină un pic în faţă, menţinând astfel aparatul în aer şi imprimându-i o mişcare de înaintare. Pentru înclinarea rotorului se măreşte unghiul de poziţie a paletelor aflate în spatele elicopterului şi se micşorează unghiul celor din faţă. Forţa de ascensiune în spate este mai mare decât în faţă şi astfel rotorul se înclină.
Rotorul se poate înclina şi în alte direcţii, şi astfel elicopterul se poate mişca în faţă, în spate şi în cele două direcţii laterale. Astfel pentru a se deplasa spre dreapta trebuie mărită forţa de scensiune în partea stângă, adică rotorul trebuie înclinat spre dreapta, cu ajutorul manetei regulatorului ciclic al unghiului de poziţie.
Dacă elicopterul porneşte înainte din poziţie de plutire are tendinţa de ase înclina lateral, datorită faptului ...

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Cernobal

Totuşi, la 30 de secunde după începerea testului, s-a produs pe neaşteptate o creştere considerabilă a nivelului de energie. Sistemul de închidere a reactorului în situaţii de urgenţă, care ar fi trebuit să stopeze reacţia în lanţ, nu a funcţionat.

"Cernobal"
În câteva fracţiuni de secundă, nivelul energiei şi temperaturii s-a multiplicat de mai multe ori. Reactorul a scăpat de sub control, situaţie care a culminat cu o explozie violentă. Scutul superior al clădirii în care se afla reactorul, un “sigiliu” protector de 1 000 de tone, a fost pulverizat, iar la temperaturile de peste 2 000° C, combustibilul s-a topit.

Alte referate despre: cernobal, explozia de la cernobal, dezastrul de la cernobal

Transporturile si mediul inconjurator

Daca la inceput exploatarea padurilor din Scandinavia s-a bazat aproape exclusiv pe plutarit, astazi constructia de cai ferate si sosele a deschis noi pers¬pective in utilizarea masei lemnoase si a celorlalte produse forestiere in nordul Suediei (Norrland), sudul Laponiei (Finlanda), nordul si partea asiatica a Federatiei Ruse, unele zone de padure ecuatoriala (plutaritul practicat pe fluviile Irrawaddy si Mekong - Peninsula Indochina) etc.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile aeriene in Romania

Transporturile aeriene au fost singurul domeniu din totalitatea serviciilor din România necreatoare de deficit în anul 2001, totalul deficitului pentru servicii în anul 2001 fiind de 209 mil USD.
În comparaţie cu traficul rutier şi feroviar, ce au înregistrat un declin constant, transportul aerian prezintă unele fluctuaţii, tendinţa generală fiind, însă, de scădere. Traficul de mărfuri a scăzut în perioada 1990-2001 cu 81%, iar traficul de pasageri cu 53%. Pe de cealaltă parte, strategia de modernizare a aeroportului internaţional Bucureşti-Otopeni are în vedere triplarea capacităţii de transport, pentru a atinge 15 milioane pasageri în 2015 şi 20 milioane pasageri în 2025.
Costurile estimate pentru programul de dezvoltare şi modernizare este de 225 milioane USD. Trebuie să comparăm traficul actual de pasageri - 1,278 milioane pasageri - şi capacitatea actuală a aeroportului Otopeni - 4,5 milioane de pasageri pe an – cu planurile de creştere a capacităţii ...

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Argumente privind condamnarea lui Saddam

Argumente privind condamnarea lui Saddam
Procurorul Jaafar al-Mausawi, cel care conduce echipa acuzarii, a declarat ca a ales, in deschidere, acest dosar pentru ca este cel mai usor de probat. Si, apoi, el mai are un avantaj: nu ii implica pe americani, totodata sperandu-se sa fie condamnat la moarte doar datorita acestui proces fara a mai fii nevoie sa se dezbata si celelalte capete de acuzare ,de unde americani puteau sa iasa cu “fata sifonata”,acestia si-au luat si unele masuri de precautie facand in asa fel incat procesul sa nu fie difuzat live ci cu aproximativ 20 minute intarziere astfel incat sa poata musamaliza unele informatii “daunatoare”.
Argumente privind condamnarea lui Saddam

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Avioanele

În anii "40 cercetatorii care se ocupau de zbor au dezvoltat aparatele
cu reactie. Forta de tractiune este obtinuta în acest caz prin
comprimarea aerului într-o camera de adere, unde se amesteca un
combustibil special numit kerosen, dupa care amestecul va fi aprins.
Explozia produce un curent (jet) puternic de aer, care va propulsa
avionul în momentul în care va parasi camera de ardere prin spatele
motorului. Avioanele cu reactie zboara cu viteze mai mare decât cele
cu elice, dar folosesc o cantitate foarte mare de combustibil, mai
ales la viteze mici. Din acest motiv, au dezvoltat un alt de aparat de
zbor cu elice actionata de motor cu reactie. În zilele noastre se
utilizeaza cel mai des aparatele de zbor cu reactie cu jet de aer
dublu. Acestea au o elice formata dintr-o multitudine de palete, care
împinge aerul în camera de explozie, dar produce curenti de aer si în
jurul motorului, la fel ca o elice ...

Alte referate despre: avioane referat, despre avioane, avioanele

Airbus A380

Dar, acest gigant este atat un spin la fel de mare in calcaiul challengerului Boeing, cat si un castel de carti de joc care ameninta sa se prabuseasca inghitind aeroporturi, eforturi sustinute si riscuri diplomatice asumate de o Uniune Europeana fara o lege unitara impotriva puterii mondiale - America.

Alte referate despre: airbus a380, dimensiuni airbus a380, airbus a380 greutate

Transportul aerian

Aerodromul este o suprafata de teren sau de apa destinata a fi utilizata pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor. Aeroportul este aerodromul deschis operatiunilor comerciale.

Transportul aerian efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor cu ajutorul aeronavelor.Printre particularitatile tehnico-economice ale transportului aerian se numara:
-rapiditatea - este caracteristica esentiala a transportului aerian. Aceasta este evidentiata de viteza mare de deplasare a aeronavelor ce nu poate fi egalata de nici un alt mijloc de transport;
-regularitatea - consta in aceea ca transportul aerian se efectueaza dupa un program precis in orice perioada a anului, atat ziua, cat si noaptea;
-oportunitatea - se refera la faptul ca acest mod de transport pune la dispozitia celor interesati, oricand si oriunde sunt amenajate puncte terminale, cel mai modern mijloc de transport.

Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducand ...

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Elicoptere si autogiruri

Daca elicopterul porneste inainte din pozitie de plutire, are tendinta de a se inclina lateral, datorita faptului ca fata de curentul de aer care trece pe langa aparat, paletele care se misca inainte au o viteza mai mare decat cele care se misca in spate si astfel forta de ascensiune va fi mai mare in una dintre parti. Pentru a elimina acest inconvenient, paletele sunt fixate de corpul rotorului printr-o articulatie mobile tip balama sau sunt proiectate din materiale flexibile, si astfel prin miscarea lor inainte se indoaie putin in sus. Aceasta incovoiere scade intr-o anumita masura forta ascensionala si o micsoreaza datorita diferentei de viteza a paletelor fata de aer. Astfel se elimina inclinarea laterala nedorita a elicopterului.

Alte referate despre: cele mai tari elicoptere, elicopterele, referat elicoptere

Panica la New York referat Mass-Media

Panica la New York referat Mass-Media - Realitatea tv oferă informaţiile în mod amănunţit , iar vorbirea emiţătorilor şi receptorilor este una clară, rară şi explicită .Postul de emisiune realitatea tv oferă informaţii detaliate publicului inspirându-se din diferite surse oficiale.În data de 11.102006 s-a creat panică in oraşul New York . Panica la New York referat Mass-Media

Alte referate despre: panica la new york referat mass-media, panica la new york, mass media

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Statul
Republica prezidentiala, conform Constitutiei. Adoptata prin referendum la 28.09.1958 si promulgata la 06.10.1958, Constitutia celei de-a V-a Republici a fost modificata in 1960, 1962, 1969, 1974, 1999. Puterea legislativa este exercitata de un Parlament bicameral format din Senat (321 membri dintre care 296 reprezinta Franta metropolitana si Adunarea Nationala. Puterea executiva este exercitata de presedinte, care numeste Consiliul de Ministri, condus de un prim-min. Consiliul de ministri este raspunzator fata de Parlament. Seful statului:presedintele – ales prin vot direct pentru cel mult 2 mandate a cate 5 ani fiecare.

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Motorul turbo

Motorul pulsoreactor foloseste principiul de ardere intermitentã si spre deosebire de statoreactor poate functiona în conditie staticã.

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Criza rachetelor din Cuba

Pe 27 octombrie, totuşi, Hruşciov s-a contrazis, cerând în public demontarea bazelor americane de rachete din Turcia, presat fiind de comandanţii militari sovietici. În timp ce Kennedy şi sfătuitorii săi din timpul crizei dezbăteau această întorsătură periculoasă a negocierilor, un avion de spionaj U-2 a fost doborât în Cuba, iar pilotul ce-l conducea, maiorul Rudolf Anderson, a fost ucis. Spre regretul Pentagonului, Kennedy a interzis o replică militară, exceptând cazul în care mai multe avioane de supraveghere ar fi ţintite deasupra Cubei. Pentru a detensiona criza mereu mai adâncă, Kennedy şi sfătuitorii săi au fost de acord să dezarmeze în secret bazele de rachete din Turcia, dar doar la o dată ulterioară, pentru a preîntâmpina protestele Turciei, un membru-cheie al NATO.

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Efectele poluarii sonice

Ca orice alt tip de poluare si poluarea sonica are numai efecte negative in special pentru om.
Poluarea sonica produce stress, oboseala, diminuarea sau pierderea capacitatii audutive, instabilitate psihica, randament scazut, fisurarea cladirilor, spargerea geamurilor etc.
Sunetul reprezinta o vibratie a particulelor unui mediu capabila sa produca o senzatie auditiva. Sunetul se propaga sub forma de unde elastice numai in substante si nu se propaga in vid. In aer viteza de propagare este de 340 m/s.
Zgomotul este o suprapunere dezordonata a mai multor sunete. Este produs din surse naturale dar mai ales antropice: utilaje, mijloace de transport, aparate, oameni.
Ca orice unde elastice, sunetele se caracterizeaza prin frecventa definita ca numar de oscilatii complete dintr-o unitate de timp.
Propagarea sunetelor este influentata de: - sursa de zgomot; - atmosfera; - distanta; - obstacolele intalnite. ...

Alte referate despre: efectele poluarii sonice, efectele poluarii mediului asupra omului, efectele poluarii asupra omului

Poluarea sonica

Zgomotul este o suprapunere dezordonata a mai multor sunete. Este produs din surse naturale dar mai ales antropice: utilaje, mijloace de transport, aparate, oameni. Ca orice unde elastice, sunetele se caracterizeaza prin frecventa definita ca numar de oscilatii complete dintr-o unitate de timp.

Propagarea sunetelor este influentata de: - sursa de zgomot; - atmosfera; - distanta; - obstacolele intalnite. Sursele de zgomot sunt :industria, orasele, mijloacele de transport. Ele produc zgomote de diferite intensitati si pot fi stationare sau mobile. Atmosfera poluata si ceata atenueaza zgomotele. Obstacolele de asemenea atenueaza intensitatea sonora, fiind utilizate la reducerea zgomotelor.

Efectele poluarii sonore pot fi:
Infrasunetele care pot aparea la automobile cu viteza mare, la elicoptere, la apropierea furtunii, explozi, cutremure, in timpul zborului avioanelor supersonice. Infrasunetele sunt foarte greu absorbite, deci se atenueaza putin cu distanta. Infrasunetele ca si ...

Alte referate despre: poluare sonica, poluarea sonica, poluarea sonica referat

Motorul turboreactor

Pentru vitezele de zbor mai mici de 560 km/h, motorul cu reactie autentic este mai putin eficient decât un motor cu elice, întrucât eficienta sa, care depinde în mare măsură de viteza de înaintare tindă să scadă. Pentru un avion ce functionează la viteze medii, se foloseste combinatia deelice si motor cu turbină cu gaze. Avantajele acestei combinatii au fost extinse prin introducerea motoarelor cu venitlator si canal de ocolire dând astfel o eficientă propulsivă comparabilă cu cea a turbopropulsorului.

Alte referate despre: motorul turboreactor, motor turboreactor, con motor turboreactor

Ploi ucigase

La Spermezeu, o unitate militara de interventie din Maramures a incercat sa intre in localitate, in cursul noptii, dar nu a reusit. Abia in cursul diminetii de ieri, militari dintr-o unitate bistriteana au reusint sa intre pe jos in localitate, urmand sa fie reconstituita o cale de acces pentru autovehicule. De altfel, furtuna de marti a produs in Timisoara o victima care a decedat dupa ce a fost trasnita de un fulger ce a ricosat dintr-un copac in trupul barbatului.

Alte referate despre: ploi acide, ploi acide referat, referat ploi acide
Referate afisate : 19
Medie note: 7.94 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles