Referat despre forta gravitationala

Forta gravitationala

Forta gravitationala:Dar Newton s-a gandit mai departe: daca exista o forta de atractie între marul din copac si Pamant, atunci, trebuie sa existe o forta de atractie între oricare doua corpuri din univers. Astfel, exista forte de atractie între Pamant, Soare, Luna, sau alte planete, aceste forte de atractie mentin echilibrul sistemului solar.

Greutatea unui corp nu este aceeasi în orice loc din univers.De exemplu, greutatea unui cosmonaut dupa lansarea unei nave cosmice e din ce în ce mai mica pe masura ce nava se îndeprteaza de Pamant! Totusi,masa cosmonautului e aceeasi(adica el are tot 70Kg dar se simte foarte usor si pluteste!)
Deosebirile dintre masă si greutate sunt: :Greutatea are unitatea de măsură Newton(N) si măsoară interactiunea (forta de atractie dintre un corp si Pămant);

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 11925
Materia: Fizica

Forta lui Arhimede

Deoarece scaderea greutatii unui corp depinde de greutatea specifica a lichidului in care se cufunda, avem inca un mijloc de a determina foarte precis greutatea specifica a lichidelor.

Alte referate despre: forta lui arhimede, forta lui arhimede referat, referat forta lui arhimede

Cazane cu circulatie fortata

1.1.CLASIFICAREA DUPA NATURA CIRCULATIEI
Cazanele de abur sunt clasificate dupa mai multe criterii.
Natura circulatiei agentului termic in cazan este un criteriu principal, deoarece sta la baza insasi a principiului de functionare a cazanului. Asa cum s-a aratat, circulatia poate fi naturala sau fortata si de aceea se disting si doua categorii principale de cazane: cazane cu circulatie naturala si cazane cu circulatie fortata. La randul lor cazanele cu circulatie fortata se grupeaza in cazane cu circulatie fortata multipla si cazane cu circulatie fortata unica sau strabatere fortata.

Alte referate despre: cazan cu circulatie fortata, cazanul cu circulatie fortata lamont, cazan cu circulatie fortata spalare chimica

Elicoptere si autogiruri

Aripile subtiri ale elicopterului se numesc palete. Ansamblul de palete – rotorul – este actionat de un motor. La autogir, rotorul nu este actionat de motor; aceasta masina zburatoare este propulsata de o elice, iar curentul de aer generat de aceasta elice invarte rotorul, ca si vantul paletele morii de vant.

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Forte electrice

Forte electrice - Inceputul perioadei de fundamentare a teoriei fenomenelor electrice este marcată de odţinerea legii care dă măimea fortei de interacţiune dintre doua corpuri , considerate punctiforme, electrizate.Această lege poartă numele fiyicianului care a stabilit-o,Charles Augustin de Coulomb.

Alte referate despre: forta electrica, forte electrice, fortele electrice

Determinarea acceleratiei gravitationale

Determinarea acceleratiei gravitationale - Pendulul fizic este un corp solid rigid care poate oscila în jurul unei axe fixe aflată deasupra centrului de greutate al corpului. Să considerăm un corp de formă neregulată care are centrul de greutate în punctul C şi este suspendat în punctul O prin care trece axa de rotaţie. Dacă corpul este deplasat din poziţia de echilibru cu un unghi, el va oscila în jurul axei orizontale care trece prin O. Poziţia de echilibru este aceea în care centrul de greutate al corpului se află pe verticală sub punctul O.

Alte referate despre: determinarea acceleratiei gravitationale, determinarea acceleratiei gravitationale cu pendulul gravitational, determinarea acceleratiei gravitationale cu un pendul elastic

Ce sunt fortele nucleare?

Experienta demonstrand ca exista nuclee stabile , concluzia fireasca este ca trebuie sa existe si forte de interactiune intre nucleoni, care sa ii lege in nucleu. Acestea se numesc forte nucleare. Ele nu depind invers proportional de patratul distantei dintre paticule, ca in cazul celor electrice si actioneaza doar la distante foarte mici, care sunt limitate de principiul de incertitudine al lui Heisenberg. Fortele nucleare sunt cele mai puternice forte cunoscute din natura.

Fortele nucleare au urmatoarele proprietati care rezulta din experienta :Nu depend de sarcina electrica ; aceste forte actioneaza si intre neuroni care sunt neutri din punct de vedere electric. Deci fortele nucleare nu sunt de natura electrica.Au un caracter de saturatie, in sensul ca fiecare nucleon interactioneazacu un nr limitat de alti nucleoni aflati in imediata sa apropiere.

Alte referate despre: ce sunt fortele nucleare, forte nucleare, campul fortelor nucleare

Forte de frecare

Alunecarea intampina deci o forta de opunere, pe care o numim frecare si forta tangentiala minima, in stare sa scoata corpul din repaus este, evident egala si opusa ca sens acestei frecari. Forta de frecare actioneaza tangential si se opune alunecarii unui corp, pe o suprafata data. Este de asemenea evident ca, atata vreme cat forta de frecare este exact compensata de forta exterioara aplicata, corpul nu se mai poate misca decat uniform, o data scos din repaus.

Daca forta exterioara depaseste frecarea, diferenta lor va servi ca sa accelereze miscarea. Legile frecarii pot fi cercetate cu dispozitivul experimental din fig.1(Anexa1) unde o sanie de greutate cunoscuta poate sa alunece pe un plan inclinat. Daca marim treptat inclinatia planului, pana cand sania se misca uniform la vale, realizam conditia ca forta tangentiala Ft, care apare prin descompunerea greutatii proprii a corpului, sa fie egala cu forta opusa de frecare F.

Pe de alta parte, corpul apasa pe plan cu forta normala ...

Alte referate despre: forta de frecare, forta de frecare in natura si in tehnica, referat forta de frecare

Gravitatia

Vechii greci credeau ca Pamantul este rotund si unul din ei, Erastone a moasurat raza Pamantului, in ipoteza ca este o sfera.
Mai tarziu, s-a aflat prin masuratori, ca nu este sfera ci un ellipsoid de revolutie, turtit dupa axa de rotatie a Pamantului si umflat la Ecuator. Raza Ecuatoriala depaseste cu 21 km raza la Poli. Turtirea se datoreste efectelor centrifuge cauzate de rotirea a Pamantului.
Faptul ca Ecuatorul se afla la distanta mai mare fata de centrul Pamntului decat de Poli, are loc o crestere treptata a valorii masurate a lui g, atunci cand ne desplasam de la Ecuator spre Poli. Aceasta variatie, se explica prin valori effective a lui g produsa de rotatia Pamantului. Daca Pamantului s-ar roti mai repede, obiectele de pe suprafata de la Ecuator ar parea fara greutate, ceea c ear insemna ca g ar fi zero. Pentru toate vitezele de rotatie, mai mici decat aceasta valoare critica, g are o valoare nenula, bine definite, care este mai mica decat valoarea pe care ar avea-o in acelasi ...

Alte referate despre: gravitatia, forta de gravitatie, viata fara gravitatie

Premiul Nobel pentru fizica in anul 2004

A doua piesa in puzzle este forta slaba, care controleaza anumite procese radioactive si productia de energiu din soare. Aceasta forta difera de celelalte 2 prin faptul ca particulele de transfer sunt foarte grele. A 4 forta, gravitatia, este cea mai putin inteleasa, cu toate ca o resimtim cu totii zi de zi. Particulele ei de transfer se presupune ca ar fi gravitonii, dar acestia nu au fost inca descoperiti. Teoria cunoscuta sub denumirea de modelul standard ofera o descriere a tuturor fortelor cu exceptia gravitatiei.

Alte referate despre: premiul nobel pentru economie in anul 1997, istoria premiilor nobel unui chimist in anul 2002, premiul nobel pentru fizica in anul

Universul

Aceasta descoperire vine odata cu celebrarea unui an de cand a fost lansat in spatiu, acesta deschizand o noua fereastra catre cunoasterea universului.

Alte referate despre: universul, universul si sistemul solar, dictionarul este un univers in ordine alfabetica

Atmosfera Pamantului

Dupa ploaie, cand razele Soarelui inatalnesc picaturile de apa
suspendate inca in aer, lumina este disociata in cele sapte culori -
rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet.

Alte referate despre: atmosfera pamantului, atmosfera pamantului referat, referat atmosfera pamantului

Facilitati acordate de agentia somajului pentru forta de munca

In conformitate cu legea 76/2002, in articolele 78-79, subventiile pentru locurile de munca se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj si din alte sume allocate , la solicitarea autoritatilor publice locale , angajatorilor pe o perioada de cel mult 12 luni pentru fiecare persoana incadrata ,din randul somerilor, incadrati cu contract individual de munca pe o perioada determinata de cel mult 12 luni.

Alte referate despre: facilitati acordate de agentia somajului pentru forta de munca, facilitati acordate de agentia somajului pentru forta de munca 2009, facilitati acordate angajatorilor prin somaj

Forta de vanzare la societatea comerciala SC Macofil SA Targu Jiu

Avantajul in cazul criteriului clienti il reprezinta specializarea pe client si astfel posibilitatea de a adapta produsul la cerintele acestuia, insa trebuie cate un vanzator pentru fiecare client.
In cazul criteriului functii, vanzatorul se specializeaza pe o singura functie. In cazul Macofil nu exista un criteriu fix de organizare, in general are loc o adaptare, atat in functie de clientul in discutie, cat si de disponibilitatea in stoc a produselor la momentul respectiv.
Un factor important il constitue de exemplu distanta la trebuie transportata marfa, care este determinanta in ceea ce priveste fixarea pretului final. Modalitatea de transport (cu vehicule din parcul auto al Macofil, sau cu vehiculele clientului) este de asemenea importanta.
Cel mai adesea trebuie mentionat faptul ca este adoptat un criteriu de organizare complex, astfel incat sa fie asigurata o relatie de comunicare cat mai eficienta si durabila intre cumparator si angajatii Macofil, incercandu-se o fidelizare ...

Alte referate despre: forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa targu jiu, forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa, forta de vanzare la societatea comerciala

Forta gandirii pozitive

Trebuie sa credem ca ne putem depasi limitele, pe care de altfel cred ca tot noi le trasam. Stim cu totii cat de diferiti suntem. Dar indiferent de asemanarile si deosebirile de ordin cultural, de educatie, de mediu s.a.m.d., gandirea pozitiva este un factor cheie al reusitei in viata in orice domeniu. Un optimist confruntat cu un esec va considera intotdeauna ca situatia poate fi schimbata, astfel incat data viitoare va reusi, in vreme ce pesimistii se invinavatesc pentru esec, atribuindu-l unor trasaturi ce nu pot fi schimbate si se simt total neajutorati.

Alte referate despre: forta gandirii pozitive, forta gandirii pozitive download, forta gandiri pozitive

Tineretul, forta vie a Bisericii

Formarea religioasă îi îndreaptă privirile spre idealul sfinţeniei, îi purifică sentimentele, mai ales pe cel al iubirii, îi trezeşte nostalgia spre idealuri înalte şi-i înnobilează sufletul conducându-l spre lumea frumosului,binelui şi sfinţeniei. Din momentul acesta Biserica îi poate socoti ca adevărate mădulare pe care se poate baza.De la acest punct,tineretul devine element dinamic al vieţii liturgice şi o forţă vie a Bisericii. Remarcabilul profesor Spiridon Cândea, în lucrarea Apostolul tinereţii, în urmă cu peste o jumătate de veac, afirma că tinereţea este „primăvara anului şi a naturii cu toate năvalnicele ei izbucniri spre soare şi lumină, sufletul în neîncetată căutare a adevărului, binelui şi frumosului,nădejdea cea mai sigură a viitorului, podoaba cea mai aleasă a creştinismului, mândria tuturor neamurilor pământului”. ...

Alte referate despre: catre tineri - tineretul forta vie a bisericii, tineretul fota vie a bisericii, referate tineretul speranta vie pentru viitor
Referate afisate : 16
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK