Referat despre giuseppe verdi

Giuseppe Verdi

Născut în 1813, în satul italian Le Roncole de lângă Busseto, Giuseppe Verdi şi-a petrecut anii tinereţii studiind orga. La vârsta de şapte ani, el a devenit organist în oraşul San Michele Arcangelo. Acolo tânărul Verdi a cântat pentru biserică şi după legendă, în 1814 mama sa l-a salvat de către cotropitorii francezi. În 1823, Verdi s-a mutat la Busseto şi a absolvit şcoala de muzică condusă de Antonio Provesi. La vârsta de 13 ani, Verdi era ajutor de conducător al orchestrei din Busseto. După ce a terminat şcoala, Verdi s-a prezentat pentru admitere la conservatorul din Milano. Dar a fost respins, iar unul din examinatori i-a spus lasă conservatorul şi ia-ţi un post de maestru în oraş. Verdi a studiat compunerea în Milano cu Vicenzo Lavigna, compozitor şi maestru la teatrul La Scala. Verdi a oscilat între Milano şi Busseto până în Martie 1836, când a fost numit maestrul filarmonicii din Busseto.
În mai 1836, el s-a însurat cu tânăra, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 9241
Materia: Muzica

Giuseppe Verdi

Il Trovatore a fost o strafulgerare de îndrazneala despre care Verdi a
spus ca este nucleul muncii sale, Cred (daca nu ma însel ca ceea ce am
facut am facut bine; dar am facut mereu dupa cum îmi dicteaza
sufletul. Cu toate ca era un geniu Verdi a compus numai din inima. Ca
un muzician scolit el a plasat sensibilitatea emotionala deasupra
intelectului în tot ceea ce scria.

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Giuseppe Verdi

Mare compozitor italian,unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai teatrului liric din sec.XIX.A debutat la Scala din Milano cu opera „Oberto”(1839).Verdi a simpatizat cu ideile revoluţiei din 1848,al cărei suflu eroic,patriotic şi libertar străbate întreaga sa operă.Călătoriile în oraşele Italiei şi în metropolele europene au contribuit la cunoaşterea vieţii contemporane,care şi-a găsit un puternic ecou în creaţia sa.Ea cuprinde aproape 30 de opere,muzică vocal-simfonică,celebrul „Recviem”(1874),muzică de cameră („Cvartetul în mi minor”,1873).

Alte referate despre: referat despre giuseppe verdi, giuseppe verdi biografie, viata lui giuseppe verdi

Giuseppe Verdi-viata si activitatea

La vârsta de 13 ani, Verdi era ajutorul conducătorului orchestrei din Bussetto. Toate lucrările muzicale scrise în acea perioadă au fost interpretate absolut toate, dar editate n-au fost nici una.
După ce a terminat şcoala, Verdi s-a prezentat pentru admitere la conservatorul din Milano. Dar a fost respins, iar unul din examinatori i-a spus să lase conservatorul şi să-şi ia un post de maestru în oraş. Verdi a studiat compunerea în Milano cu Vicenzo Lavigna, compozitor şi maestru la teatrul ”La Scala”.

Alte referate despre: giuseppe verdi viata si activitatea, giuseppe verdi viata lui, giuseppe verdi-viata si creatia compozitorului

Biografii - Giuseppe Verdi, Simon Bolivar, James Watt,

Lumea muzicala a fost uimita de " Rigoletto" (produsa la Venetia pe 11
martie 1851). Au urmat " Trubadurul" (19 ianuarie 1853) si "Traviata"
(6 martie 1853). Triumful în noul stil de muzica a fost completat în
1859 de "Bal mascat" .

Alte referate despre: date biografice giuseppe verdi, simon bolivar biografie, biografia lui james watt

Giussepe Verdi

Giuseppe Verdi a fost un maestru incontestabil al muzicii de operă.A reprezentat pentru compatrioţii săi vocea conştiinţei naţionale, muzica sa însoţind naşterea Italiei moderne.Genial şi prodigios, părintele lui Nabucco şi al Traviatei întruchipează, alături de Victor Hugo, forţa lirică a romantismului.

Alte referate despre: giussepe verdi, giussepe verdi referat, libretele lui giussepe verdi

Giuseppe Verdi

În 1853, Verdi ,,recidivează’’ cu ,,Trubadurul’’, operă pe care publicul o prieşte într-o atmosferă frenetică.În acelaşi an pe 6 martie ,,Traviata’’ este reprezentată la Teatrul Fenice din Veneţia.Inspirat din romanul ,,Dama cu camelii’’ de Al.Dumas, opera are un debut dificil.Cenzura este scandalizată de acest afront adus bunelor moravuri şi cere ca demimondena Violetta să nu apară în costum de epocă.Modificându-şi opera,Verdi, un an mai târziu înregistrează un triunf fără precedent.Prin operele sale, Verdi devine un adevărat erou naţional într-o ţară care nu a reuşit încă să se unifice.
Verdi a fost un om ursuz şi singuratic celebru pentru accesele sale la furia asupra soliştilor şi instrumentiştilor, fiind supranumit ,,il orso’’ (ursul).

Alte referate despre: despre giuseppe verdi, giuseppe verdi-referat, traviata giuseppe verdi

Personalitati muzicale

Frédéric Chopin (1810-1849)
Frédéric Chopin s-a născut în anul 1810 la Varşovia. Până în anul 1830, când porneşte într-o călătorie de studii, compune dansuri şi variaţiuni care i-au condus admiraţia cunoscătorilor de muzică.

Alte referate despre: personalitati muzicale, personalitati muzica, dezvoltarea personalitatii muzica

Radio si Radiodifuziunie

Inainte de 1928, exista o adevarata miscare pro-radiofonie. Principalul protagonist al acestei miscari era profesorul Dragomir Hurmuzescu, cel care, in martie 1925, infiintase Asociatia prietenilor radiofoniei.

Alte referate despre: unde radio si echipamente de radiodifuziune, unde radio echipamente de radiodifuziune, referat unde radio si echipamente de radiodifuziune

Intoxicatia cu suplimente alimentare la iguana verde

Intoxicatia cu suplimente alimentare la iguana verde - Este indicat ca hranirea sa se faca cat mai devreme in zi, realizarea digestiei in intregime fiind necesara pentru prevenirea bolilor. 70% din dieta trebuie sa fie asigurata de plante verzi iar restul de 30% de catre fructe si legume.

Alte referate despre: iguana verde, suplimente alimentare, referat suplimente alimentare

Frunza verde magheran - comentariu literar

Opera este o doină deoarece :
- Este exprimat permanet pe tot parcursul operei eul liric.
- Se exprimă un sentiment predominant de dor.
- Opera este transmisă orală ,iar autorul este anonim.
- Este o specie specifică românilor datorită exprimării şi a diminutivelor (elemente ce atestă caracterul blând şi bunătatea românilor)
- Exprimă o gamă largă de stări sufleteşti:încredere în sine,speranţă , iubire faţă de ţară,respect,S.a..
- Expresivitatea rara a versurilor şi versul scurt

Alte referate despre: frunza verde magheran comentariu literar, frunza verde magheran critica literara, comentariu literar frunza verde magheran

Frunza verde magheran - doina

In strofa a doua, exprimarea se face tot in mod direct, autorul anonim simbolizandu-l pe romanul care devine haiducul meleagurilor natale. Ajungand flacau, cantaretul popular a fugit in munti si s-a facut haiduc, cu „trei randuri de pistoale” si „avand inima de otel”. De aici reiese o alta trasatura a romanului, aceea de insetat de dreptate. Curajul, taria sufleteasca si vitejia haiducului sunt exprimate prin epitetul metaforic „de otel”.

Alte referate despre: frunza verde magheran doina populara, frunza verde magheran doina, frunza verde magheran-doina populara

Frunza verde magheran

Folosirea verbelor la diateza pasivă “sunt născut”, “sunt scăldat” , “sunt frecat” exprimă imposibilitatea eului liric de a se opune tradiţiei, destinului. Aceste verbe alternează cu cele la diateza activă. modul conjunctiv, prin care îşi exprimă dorinţele şi speranţa că va avea un destin blând. Conjunctivul nu arată imaginarul, irealul ci posibilitatea împlinirii dorinţelor.

Alte referate despre: frunza verde magheran, frunza verde magheran comentariu, doina populara frunza verde magheran

Foaie verde maghiran

A treia strofa este un catren reprezentând încheierea primei parti a
doinei .Acesta începe cu doua metafore "Aoleu! Ce foc de dor ! " prin
care eul liric îsi exprima bucuria si speranta ca va avea
posibilitatea sa se alature pandurilor lui Tudor . Semnele exclamarii
si punctele de suspensie accentueaza intensitate dorintei de a se
alatura luptei de eliberare .

Alte referate despre: foaie verde maghiran, foaie verde maghiran doina, versuri foaie verde maghiran

Farmacia verde pentru tumori

Locul trebuie uns mai intai cu untura de porc sau alifie de filimica, apoi se aplica o vata umezita cu bitter suedez, se pune deasupra o vata uscata pentru izolatia termica, se acopera cu o folie de material plastic si se leaga cu o bucata de panza. Cu aceasta compresa, bolnavul poate sa umble prin casa sau sa sada. Dupa scoaterea compresei se pudreaza pielea, pentru a impiedica aparitia mancarimilor.

Alte referate despre: farmacia verde, terapii moderne alternative prin farmacia verde, referat farmacia verde

Povestea lui Harap-alb

Concepută ca un lung şir de peripeţii şi încercări la care e supus un tînăr pentru a-şi dovedi vrednicia, curajul, puterea şi înţelepciunea, povestea cuprinde în sine o idee morală fundamentală: aceea că binele şi adevărul triumfă în ciuda tuturor piedicelor, că meritele omului sînt răsplătite.

Formula de descriere a poveştii, precum şi motivele tipice unui basm popular- motivul împăratului fără urmaş (avea numai fete); motivul probei destoiniciei; motivul neascultării sfaturilor date de tată; motivul probelor depăşite etc.

Creangă improvizează pe marginea schemei universale a basmului o imagine a vieţii ţărăneşti de altădată, cu tipurile ei morale, cu tradiţiile şi obiceiurile ei , în deprinderile de comportament şi cu limbajul ei specific.

Respectînd schema tradiţională, Creangă devine original prin abundenta detaliilor specifice, prin insistenţa asupra aspectului particular, prin nuanţarea ...

Alte referate despre: rezumat harap alb, harap alb rezumat, harap alb

Demersul didactic

Etapele învăţării
Ob
Op
Conţinut esenţial
Activitatea învăţătorului
Act. elevilor
Strategie
Evaluare

Alte referate despre: rolul cunoasterii elevului in demersul didactic, demers didactic, proiectarea demersului didactic

Plan de afacere pensiune in Delta

Pensiunea noastra este un loc potrivit si pentru organizarea unor potentiale intalniri de afaceri sau team building-uri, in acest scop beneficiind de o sala de conferinte cu capacitatea totala de 30 de locuri. Pentru petrecerea timpului liber si relaxare, aveti la dispozitie piscine,teren de tenis si fotbal,inchirierea de barci cu rame, barci cu motor, hidrobiciclete. Un barcagiu(angajat al pensiunii) poate insoti turistii in excursii, tariful pentru acest serviciu stabilindu-se in functie de preferintele si durata excursiei.

Alte referate despre: plan de afacere pensiune, plan de afacere pensiune turistica, model plan de afacere pensiune

Frunza

Epiderma superioară este formată dintr–un strat de celule strâns unite între ele de culoare verde intens. Epiderma inferioară este formată dintr-un strat de celule strâns unite între ele de culoare verde deschis. La majoritatea plantelor pe epiderma inferioară se găsesc numeroşi peri care împiedică transpiraţia.Pe ambele epiderme dar mai ales pe cea inferioară se găsesc celulele modificate numite stomate.

Alte referate despre: frunza, frunze de dor, frunze de dor un poem al dragostei visate
Referate afisate : 19
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK