Referat despre matematicianul ceva 5444

Referat despre un matematician

Pantele celor doua drepte sunt proportionale cu pantele tangentelor duse la graficul functiei in punctul c corespunzator.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 55kb
Downloads: 4814
Materia: Matematica

Joseph Louis Lagrange

Primele interese şcolare ale lui Lagrange au fost concentrate asupra limbilor vechi. Studiindu-le, el devreme a făcut cunoştinţă cu operele lui Euclides şi Arhimede. Însă acestea nu l-au impresionat foarte mult. Mai târziu în mîinile tânărului Lagrange a nimerit lucrarea lui E. Halley (prietenul lui Newton) despre avantajele metodelor analitice asupra metodelor geometrice ale grecilor antici. Inima lui a fost cucerită.

Alte referate despre: joseph-louis lagrange, joseph louis lagrange, joseph louis lagrang

Matematicieni celebri

A publicat lucrari in domeniile analizei matematice, algebrei, logicii matematice, geometriei, mecanicii. Deosebit de valoroase sunt contributiile aduse de Grigore Moisil in domeniul teoriei algebrice a mecanismelor automate. A elaborat metode noi de analiza si sinteza a automatelor finite, precum si o teorie structurala a acestora.

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni celebrii, matematicieni celebri referat

Leonhard Euler

Vedem astfel ca aprecierea lui M.Fuss ca “Euler s-a angajat ca sa furnizeze Academiei din Petersburg atatea memorii incat sa publice in analele ei si 20 ani dupa moartea sa” , a fost cu mult depasita , dupa cum a remarcat F.Rudio ca “ a dat mai mult decat a promis , caci lucrarile sale au ornamentat memoriile Academiei din Petersburg pana in 1823 , adica la 40 ani dupa moartea sa.

Alte referate despre: leonhard euler, leonhard euler referat, leonhard euler in limba romina

Gheorghe Micula

Gheorghe Micula a avut o mare şansă pentru că a lucrat sub îndrumarea unui mare matematician: D. V. Ionescu, a lucrat într-un colectiv de cercetare puternic, cu o tematică de cercetare de mare actualitate şi pentru că a fost un membru activ al Seminarului de cercetare al Catedrei de Ecuaţii diferenţiale.

Alte referate despre: gheorghe micula, sfantul gheorghe, sf gheorghe

Euclid din Alexandria

- Toti cei care au contribuit la scrirea lucrarilor au continuat sa scrie carti sub numele Euclid dupa moartea acestuia .
- Toate teoremele date de matematician au fost demonstrate .

Alte referate despre: euclid din alexandria, referat euclid din alexandria, euclid din alexandria referat

Albert Einstein

In primul dintre aceste articole, cu titlul "Miscarea Browniana", a facut predictii semnificative asupra miscarii particulelor raspandite aleatoriu intr-un fluid. Aceste previziuni au fost confirmate experimental mai tarziu.

Cea de-a doua lucrare, dedicata efectului fotoelectric, continea o ipoteza revolutionara privitoare la natura luminii. Einstein considera ca lumina poate fi privita ca o suma de particule in anumite conditii si pe langa aceasta emitea ipoteza ca energia purtata de orice particula luminoasa, numita foton, este proportionala cu frecventa radiatiei. Formula care exprima aceasta este E=hn, unde E este energia radiatiei si h este o constanta universala cunoscuta sub denumirea de constanta lui Planck.

Ipoteza sa -si anume ca energia continuta de o unda luminoasa se transfera in unitati -sau cuante- contrazicea o traditie de 100 de ani care considera emiterea energiei luminoase ca pe un proces continuu. Aproape nimeni nu a acceptat teoria lui Einstein. In consecinta, ...

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Gottlob Frege

Frege este cel care a pus in evidenta pentru prima data diferenta dintre semnalmente si caracteristici. Astfel "rosu" este o caracteristica a tuturor obiectelor care apartin notiunii de "obiect rosu"; rosu este deci semnalmentul acestei notiuni , dar nu caracteristica ei.
Caracteristicile se pot atribui atat obiectelor, fiind in acest caz caracteristici de gradul 1, cat si notiunilor, fiind in acest caz caracteristici de gradul 2.

Alte referate despre: gottlob frege, gottlob frege referat, referat gottlob frege

Matematicianul Andrei Dobrescu

In primul sau memoriu Dobrescu face clasificarea grupurilor lui Lie cu 4 parametri (G4) cu ajutorul vectorului de structura si al tensorului simetric de structura introdus de Vranceanu in ale sale Lecons de geometrie differentielle in 1947; aceasta pentru cazul cand vectorul de structura este diferit de zero. Dobrescu stabileste aici teorema: Sructurile unui grup Lie cu 4 parametri pot fi reduse la forme canonice distincte; a dat 8 forme de acestea, distincte. Imediat dupa aceea a considerat si cazul vectorului de structura zero, stabilind 7 forme canonice la care pot fi reduse, in acest caz, structurile reale ale unui G4.

Alte referate despre: andrei dobrescu, percomex andrei dobrescu, matematicianul andrei saguna

Ramas bun clase primare

Imi amintesc cu nostalgie prima zi de scoala cand eram niste mici boboci abia sositi de la gradinita cu rucsacul in spinare , uniforme,cordelute,buchete de florii si cu nerabdare sa descoperim tainele scolii.Scrisul , cititul ,socotitul ni se pareau niste heroglife de nedescifrat.

Alte referate despre: ramas bun clase primare, compunere ramas bun clase primare, compunere cu titlul ramas bun clase primare

Comunicarea si motivatia - trebuinte umane si relationari la criza

Şi, din păcate, majoritatea oamenilor nu acordă importanţa cuvenită lucrurilor cu adevărat esenţiale în viaţă, cunoaşterea, înţelegerea şi dezvoltarea propriei fiinţe, sănătatea la toate nivelele şi nu în ultimul rând comunicarea cu ceilalţi.

Alte referate despre: comunicarea si trebuintele umane, motivatia resurselor umane comunicarea proiect, trebuintele umane

Visul

Când, în cazul fantazărilor copiilor şi adulţilor — denumite şi vise diurne — se plăsmuiesc himere, avem de-a face cu aceleaşi reprezentări referitoare la viitorul care-1 interesează pe om şi pe care el încearcă să-1 edifice, prefigurându-1 în propria sa manieră.

Alte referate despre: caprioara din vis, visul, caprioara din vis rezumat

Patologia cutaneo-mucoasa in alcoolism

1. Prevalenţa consumului pe plan mondial
Referintele la consumul de alcool au un conţinut tot mai alarmant pe măsură ce ne apropiem de zilele noastre.
a) Produţia de alcool.
Desfacerea anuală în ultimele patru decade în SUA a crescut de la 3,2 milioane la 22,9 milioane de litri de băuturi alcoolice.
Pe plan mondial, consumul de alcool per capita a crescut în medie cu 46% în 1991 fata de 1960; creşterea s-a facut cu valori foarte mari în ţări care pâna în 1960 aveau consumuri relativ mici, în timp ce creşterea a fost moderata, absentă sau a existat o scădere a consumului în ţări care pâna în 1960 aveau cifre ridicate ale consumului per capita (peste 5 litri alcool pur per capita anual).
În clasamentul consumatorilor, Romania este pe locul 20 intre 35 de tari studiate, ...

Alte referate despre: patologia cutaneo-mucoasa in alcoolismul cronic, probleme cutaneo mucoase in sarcina, patologii la mucoasa olfactiva

Memoria

Stim din viata de toate zilele ca cele percepute de noi in trecut,cele citite sau gandite etc. nu dispar dupa ce faptul s-a consumat.In mod obisnuit,reproducem in minte chipurile oamenilor pe care i-am cunoscut,infatisarea locurilor prin care am trecut,ganduri,lucruri spuse,auzite sau citite s.a.m.d.Un obiect pe care l-am mai vazut ,o melodie pe care am mai auzit-o etc. ne apar,cand le percepem din nou,ca ceva familiar,adica le recunoastem.

Alte referate despre: memoria, memoria interna, memoria calculatorului

Cele mai grozave sapatoare de galerii - ramele

Toti cunoastem ramele.Ni se par respingatoare si nu ne-am atinge de ele pentru nimic in lume.Numai pescarii le cauta ca nada la undite si adesea copiii pot castiga ceva parale cu furnizarea lor celor care stau linistiti pe marginea baltii sau a raului cu mers incet,sperand intr-o bogata recolta de pesti.

Prin numirea de rame,intelegem de obicei specii de oligochete care sapa galerii in pamantul tuturor continentelor.Restul oligochetelor sunt viermi ce traiesc mai ales in ape dulci.O singura specie a acestei ultime familii traieste in nisipul plajelor scaldate de ape marine.In apele dulci ele constituie o hrana valoroasa a multor animale,printre care si a pestilor.

La noi in tara a trait pana in 1976 cel mai stralucit cunoscator al sistematicii oligochetelor,profesorul Victor Pop de la universitatea din Cluj-Napoca,care pe baza unor noi criterii de structura anatomica a musculaturii si a dispozitiei ei,a creat cea mai moderna clasificare a acestor viermi,care este azi admisa ...

Alte referate despre: primavara primavara mai ramii la noi in tara, cele mai mari rame, texte primavara mai ramii la noi in tara

Negocierea

O marjă de câteva procente, la preţ, la salariu, la termenul de garanţie sau chiar o marjă de câteva promile, la comision şi dobândă, este întotdeauna negociabilă. În marile tranzacţii, pe piaţa industrială, unde se negociază contracte de miliarde, această marjă negociabilă poate atinge sume de zeci sau de sute de milioane. De pe poziţia fiecăreia dintre părţi, acestea pot fi pierdute sau câştigate.

Alte referate despre: negocierea, comunicare si negociere in afaceri, negocierea in afaceri

Legenda Viorelei

Intr-o tara indepartata traiau un imparat si o imparateasa care erau foarte tristi pentru ca nu puteau avea copii. In schimb, sadisera in gradina palatului flori cum nimeni nu mai vazuse si zi de zi se plimbau; numai asa le mai trecea tristetea.

Alte referate despre: legenda viorelei, rezumat legenda viorelei, referat legende viorelei
Referate afisate : 17
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK