Referat despre orasul manchester in limba engleza

Studiu climatologic al orasului Sibiu

Sibiul este situat in partea centrala a Romaniei, in sudul Transilvaniei, in depresiunea Cibinului, pe malurile raului Cibin, la 15 km amonte de varsarea acestuia in raul Olt, intre 400-450 m altitudine fata de nivelul marii. Ca repere localitatea se situeaza la 45º47AZ latitudine N si 24º05AZ longitudine E. Pozitia sa geografica, la intretaierea unor vechi drumuri
comerciale, in apropierea unor resurse de materii prime, a constituit in decursul vremii principalul element ce a dus la dezvoltarea orasului.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 692kb
Downloads: 336
Materia: Geografie

Schimbari climatice

Majoritatea gazelor cu efect de seră sunt naturale, insă de când a început revoluţia industrială în secolul XVIII lea, activitatea umană a determinat creşterea concentraţiei lor la un nivel neatins de 420000 ani. Efectul nefast al efectului de seră este de a creşte temperaturile terestre: este schimbarea climatică.

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Clima

Deoarece lipseau unele date climatice cuaternare , teoria lui Milankovitch nu a putut fii testata decat dupa initierea programului CLIMAP. Teoria prezenta date mai ales pentru variabilitatea radiatiei solare primate , in functie de latitudine si anotimp, permitand astfel elaborarea de prognoze pentru evolutia viitore a climei.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Sibiu, arii protejate

Clima. Datorita locatiei si reliefului sau, judetul Sibiu are un climat continental moderat caracterizat prin ierni moderate si veri racoroase. Temperatura medie anuala este de 22° C, cu luna iulie cea mai calda si ianuarie cea mai rece, cu precipitatii neuniforme, cu predominarea vanturilor locale: brizele, Vantul mare, vanturile de vest si sud-vest. Cursurile de apa sunt egal distribuite pe toata suprafata judetului. Oltul (52 km in judet) colecteaza apele aduse de raurile din muntii Fagaras: Arpas, Cartisoara, Porumbac, Avrig. Rîurile de pe versantul nord-estic al muntilor Cindrel (Sebes, Cisnadie, Sadu) sunt colectate de Cibin care izvoreste de sub Vf. Cindrel. La Mohu, Cibinul primeste ca afluent raul Hartibaciu, care dreneaza o parte din podisul care-i poarta numele.

Alte referate despre: sibiu arii protejate, arii protejate in judetul sibiu, arii protejate sibiu

Sibiu

Numeroase spectacole si activitati cultural artistice si sportive se desfasoara saptamanal aici.
Iar daca vreti sa va petreceti timpul liber in mijlocul naturii nu este necesar sa va deplasati spre muntii din jur caci parcurile orasului va ofera cadrul necesar pentru promenade lungi sau scurte.

Alte referate despre: sibiu, orasul sibiu, referat sibiu

Zonele de clima

Zona de Clima Tip de clima Caracteristici
Calda - Subecuatoriala - cald
- 6 luni ploua ,6 luni seceta
- 6 luni bat alizeele, 6 luni nu bat
- Tropicala - cald
- bat alizeele
- rare precipitatii
- Musonica - cald
- 6luni ploua, 6luni seceta
- vanturi musonice
2.Temprata - Subtropicala - veri calde secetoase
-ierni blande si ploiase
- vanturile de vest
- precipitatii putine
- Oceanica -umede*veri racoroase
-*ieni blande ,umede
-vanturi de vest
...

Alte referate despre: zona de clima ecuatoriala, zonele de clima, zona de clima subtropicala

Orasul Venetia

Consideratã unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscutã ca Regina Mãrii Adriatice. Patru sute de poduri traverseazã labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat într-o lagunã de apã sãratã între gurile de vãrsare ale râurile Pad si Piave în nordestul Italiei.

Alte referate despre: orasul venetia, orasul venetia referat, referat orasul venetia

Orasul Tulcea

Orasul Tulcea.Clima in aceasta zona este temperat continentala, caracterizata prin predominarea timpului senin, uscat, calduros. Iarna se fac simtite invaziile de aer arctic(din nord) si continental(din est) producând temperaturi scazute. Temperatura maxima a atins 39,7 grade C si minima a coborât la - 26,8 grade C, in anul 1942.Temperatura medie este de 10,8 grade C,Tulcea,ca oricare oras, are obiective istorice si turistice.

Alte referate despre: orasul tulcea, despre orasul tulcea, oras tulcea

Monografia turistica a orasului New York

Unul dintre cele mai bogate si mai paradoxale orase ale lumii , New York se confrunta cu marile probleme de pe glob , mari colectivitati : saracie , crima , droguri , somaj , oameni ai strazii , SIDA (AIDS) s.a. ; casa a tuturor natiunilor lumii , conglomerate de de culture in esente , este si scena unei permanente renasteri. Desi statisticile ultimelelor decenii sunt pozitive , NY continua sa reprezinte binele si raul in extreme.

Alte referate despre: monografia turistica a orasului new york, orasul new york, orasul new york referat

Planul Orasului Deva

Planul Orasului Deva - Deva este situată pe malul stâng al Mureşului, la 187 m altitudine, la poalele munţilor Apuseni si Poiana Ruscă. Deşi prima atestare a Devei datează din 1269, numeroase vestigii, in mare parte conservate la Muzeul Judeţean Hunedoara, demonstreaza ca localitatea dateaza din neolitic, din epoca pietrei şlefuite.Planul Orasului Deva

Alte referate despre: planul orasului deva, deva planul orasului, planul orasului

Orasul Roman ca sistem

Muzeul din Roman a luat fiinta la 1 septembrie 1957. Astazi muzeul din Roman are peste 170.000 piese, fiind alaturi de cele mai mari muzee ale tarii. Expozitia de baza, este organizata in 15 sali, cu un spatiu de peste 700 m.p., si cuprinde un numar de circa 5.000 piese, incepand cu epoca pietrei cioplite si pana la primul razboi mondial. Remarcam celebrul tezaur de la Brad apartinand culturii Cucuteni ce cuprinde peste 480 piese de podoaba.

Alte referate despre: orasul medieval, compunere in engleza curtea de arges orasul meu, orasul paris

Monografia orasului Sannicolau-Mare

În existenta sa, ca centru administrativ-teritorial în diferite etape
ale istoriei, a facut sa fie, mereu, în contact cu problemele
localitatilor din jur, creându-si rolul de influenta în partea cea mai
vestica a tarii.

Alte referate despre: monografia orasului sannicolau mare, monografia orasului pascani, monografia orasului piatra neamt

Factorii de clima - conservarea colectiilor

Temperatura
Din punct de vedere fizic este o marime scalara de stare locala a sistemelor fizico-chimice ce caracterizeaza echilibrul sau lipsa de echilibru termic, iar din punct de vedere al conservarii colectiilor este o marime de stare ce caracterizeaza gradul de incalzire a aerului din biblioteca si din depozitele bibliotecii.

Alte referate despre: conservarea colectiilor, factori care influenteaza conservarea medicamentelor, conservarea colectilor unei biblioteci

Pasaport climateric al orasului

3. De construit pe scara temperaturilor factorii de bază a temperaturilor (inclusiv amplitudinea temperaturilor);
4. De ales amplitudinea medie şi maximă a temperaturii aerului
exterior pentru cea mai rece zi (ianuarie) şi cea mai caldă zi (iulie) în °C;

Alte referate despre: orasul galati, descrierea unui oras, orasul meu

Orasul Viena

Orasul Viena este capitala statului Austria, având o populatie de 2 100 00 locuitori. Cunoscutã de-a lungul istoriei drept capitala Imperiului Austro-Ungar, Viena este un oras încãrcat de istorie. În orasul Viena se aflã multe palate celebre precum palatul Schnnembrun, construit de familia de Habsburg, atentia turistilor fiind orientatã si spre muzeele orasului printre care amintim marele muzeu Prater.

Alte referate despre: orasul viena, orasul viena referat, referat orasul viena

Orasul Atena

Democraţia ateniană a fost desavârşita in timpul guvernării lui Pericle (443-429 Î.H.), secolul al-V-lea fiind considerat “secolul de aur al Atenei”. În Atena cetăţenii erau egali în faţa legii , democraţia dând toate puterile : legislative , juridice şi executive unei Adunări populare şi unui consiliu format din cetăţeni.

Alte referate despre: orasul atena, caracteristici geografice ale orasului atena, despre orasul atena

Orasul nu doarme - sociologie

Astfel din antichitate la evul mediu pana in perioada industrializarii majoritatea oraselor erau fortificate .Pentru mult timp elementul principal in oras era biserica/templul acesta beneficiind de o pozitie privilegiata (plasare in puncte inalte) fiind si cele mai inalte cladiri din oras.In perioada orasului fortificat nu exista o relatie directa cu vecinatatiile adiacente reamarcandu-se lipsa presiunilor pe care orasul le exercita asupra acestora fenomen remarcabil in zilele noastre.

Alte referate despre: orasul ud doarme in umezeala sa, referate sociologie- orasul bucuresti, poezia orasul doarme

Ierusalim

Ierusalimul este situate la o altitudine de aprox.800 de metri.Asezat deasupra raului sfant al Iordanului,orasul ocupa o pozitie strategica,de unde se pot controla usor vaile vecine.Inca de pe vremea regelui David Ierusalimul a fost capitala statului iudeu.

Alte referate despre: ierusalim, ierusalim referat, intrarea domnului in ierusalim
Referate afisate : 18
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK