Referat despre orasul paris

Orasul Paris

Nucleul istoric al Parisului este Ile de la Cité, o insulă mică din care mare parte este ocupată de impresionantul Palais de Justice şi de catedrala Notre-Dame de Paris. Insula este conectată cu una mai mică, Ile Saint-Louis, care este ocupată de case construite în secolul XVII şi XVIII. Caracteristicile majore ale Parisului sunt cheiurile străjuite de copaci de-a lungul Senei - în special pe malul stâng cu vânzătorii ambulanţi de cărţi (faimoşii buchinişti, podurile istorice care traversează râul şi bulevardele precum Champs-Élysées.

Parisul a fost ocupat de un trib galic până când au ajuns aici romanii în 52 î.Hr.. Invadatorii se refereau la ocupanţii anteriori ai oraşului ca parisii, însă au numit oraşul Lutetia, care înseamnă "loc mlăştinos". Aproximativ cincizeci de ani mai târziu oraşul s-a întins şi pe malul stâng al Senei, într-o zonă care a rămas şi astăzi cu numele Cartierul latin, şi a fost redenumit "Paris".

Ocupaţia romană ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 487kb
Downloads: 11
Materia: Geografie

Paris

Parisul în sine acoperă o suprafaţă de 105 km.2 ; împreună cu suburbiile sale se extinde pe o suprafaţă de 1432 km.2 ; ocupă o poziţie centrală în bogata regiune agricolă cunoscută ca Bazinul Parisului şi constituie unul dintre cele opt departamente ale regiunii administrative Île-de-France. Este de departe centrul cel mai important de comerţ şi cultură.

I. GEOGRAFIA FIZICĂ ŞI POPULAŢIA
Caracterul oraşului – De secole, Parisul este unul dintre cele mai
importante şi atrăgătoare oraşe ale lumii. El este apreciat pentru posibilităţile pe care le oferă pentru afaceri şi comerţ, pentru studiu, pentru cultură şi pentru distracţii: gastronomia sa, magazinele sale de modă, pictura, literatura şi comunitatea sa intelectuală în special se bucură de o reputaţie de invidiat, Renumele său de „Oraşul Luminilor”, căştigat în timpul Iluminismului, rămâne potrivit, căci Parisul şi-a păstrat importanţa ...

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Paris

Evolutia istorica a capitalei franceze a fost marcata inca din timpul domniei lui Filip August (1180-1223) cand se realizeaza un sistem de fortificatii, vestitele Hale si cateva poduri peste Sena .Dar modernizarea orasului se realozeaza in timpul domniei lui Napoleon (1799-1815) si mai ale Napoleon al III-lea (1852-1870) care incredinteaza arhitectului Haussmann moderni- zarea capitalei franceze .De metropola pariziana sunt indiso- lubil legate multe evenimente istorice : razboiul de 100 de ani, noaptea Sfantului Bartolomeu ( 24.august 1572),frondele (1648-1653),Revolutia franceza(1789), care va influenta istoria lumii moderne miscare insurectionala din 1848( cu infuente inclusiv asupra istoriei noastre nationale ),Comuna din Paris (1871), ocupatia germana di cel de-al doilea razboi mondial ...

Alte referate despre: paris referat, referat in franceza despre paris, referat despre paris

Orasul Venetia

Consideratã unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscutã ca Regina Mãrii Adriatice. Patru sute de poduri traverseazã labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat într-o lagunã de apã sãratã între gurile de vãrsare ale râurile Pad si Piave în nordestul Italiei.

Alte referate despre: orasul venetia, orasul venetia referat, referat orasul venetia

Orasul Tulcea

Sunt considerate monumente ale naturii urmatoarele specii de pasari : pelicanii comun si cret, lopatarul, egreta mare sau starcul alb, egreta mica, lebada muta, lebada cantatoare, piciorongul, ciocintorul, califarul rosu, vulturul codalb.

Alte referate despre: orasul tulcea, despre orasul tulcea, oras tulcea

Poluarea orasului Craiova

b. Poluare artificiala:datorata dezvoltarii urbane
-fizica: zgomot,praf
-chimica: gaze industriale
-biologica:agenti patogeni,germeni proveniti din fermentatie

Alte referate despre: poluarea orasului craiova, surse poluare orasul craiova, poluare fonica din orasul craiova

Planul Orasului Deva

Economia :
Deşi în localitatea Deva a existat o puternică industrie bazată pe sectorul minier (utilaje necesare minereului si confecţii metalice ) , în prezent intreprinderile , în mare parte , şi-au închis porţile sau se află în fază de privatizare , datorită restructurării acestui sector sub directa îndrumare a Fondului Proprietăţii de Stat , care gestionează şi încearcă restabilirea lor prin restructurare şi privatizare.

Alte referate despre: planul orasului deva, deva planul orasului, planul orasului

Orasul Calan

Urmele gasite in cele doua pesteri din dealul Magura pastrate la Muzeul judetean din Deva arata ca pe aceste meleaguri au existat asezari omenesti inca din neoliticul vechi (5500-3500 i.e.n.).Perioada de tranzitie de la neolitic la epoca bronzului (2200-1800i.e.n.) este atestata de fragmentele de ceramica, vase din lut ars cu ornamente incadrate in cultura Cotofeni. Epoca bronzului (perioada mijlocie 1600 -1300 i.e.n.) este reliefata prin obiectele gasite aici din care se remarca : topor,secure,bratara etc.

Alte referate despre: orasul calan, oras calan, despre orasul calan

Paris

Coordonate economice ale Parisului:Metropola pariziana este cel mai important centru economic al Frantei ,concentreaza o patrime din activitatile industriale si peste 50% din activitatile comrciale si finanaciare ale tarii. Astfel in domeniul industrial orasul Paris este cunoscut prin firmele care produc autoturisme, avioane ,electronica ,petrochimie, cosmetice, medicmente ,industria textila si alimentara .

Alte referate despre: tratatul de la paris, liviu rebreanu metropole paris un vagon de romani, paris wikipedia

Orasul Roman ca sistem

Muzeul din Roman a luat fiinta la 1 septembrie 1957. Astazi muzeul din Roman are peste 170.000 piese, fiind alaturi de cele mai mari muzee ale tarii. Expozitia de baza, este organizata in 15 sali, cu un spatiu de peste 700 m.p., si cuprinde un numar de circa 5.000 piese, incepand cu epoca pietrei cioplite si pana la primul razboi mondial. Remarcam celebrul tezaur de la Brad apartinand culturii Cucuteni ce cuprinde peste 480 piese de podoaba.

Alte referate despre: orasul medieval, compunere in engleza curtea de arges orasul meu, orasul paris

Paris

Un des plus grands et les plus visités de la science musées du monde, les sciences de DES de Cité de La et de l'Industrie se trouve sur un chantier moderne impressionnant ŕ Paris du nord-est. Parc de la Villette est un secteur unique de culture et de loisirs ŕ Paris. Offrant une grande variété d'expositions et d'expositions, ce carrefour culturel est également un beau parc, avec des jardins entourant le canal d'Ourcq. Les sciences de DES de cité de La et de l'Industrie est situées au dessus du parc, et est un masterwork d'architecture moderne.
Tout prčs, vous trouverez des cours de jeu pour des enfants, le grande Halle - un hall géant de La pour des expositions et des expositions, le conservatoire national la musique et la danse, et des "folies" - petit loger rouge de bâtiments mini-exhibe et des snack-bars.
Parmi ses plusieurs dispositifs soyez:
L'Explora oů vous pouvez piloter un avion, faites un pas ŕ l'intérieur de d'un appareil-photo, voyagez dans tout le corps ...

Alte referate despre: referat franceza paris, referat despre paris in limba franceza, moda in paris in limba franceza

Le tour de Paris

La ville marchande groupée autour de l'hôtel de ville, nouveau foyer de vie au sud, sur la rive gauche, l'université. Les Templiers installés à Paris depuis 1140 dans le Marais voient leur Ordre dispersé en 1291 et le Grand Maitre de l'Ordre trouve refuge à Paris. Mais en 1314 Philippe le Bel les fait condamner, prenant ombrage de leur puissance. Une commission composée de trois cardinaux les condamne au bucher pour apostasie, idolatrie et sodomie. Le 18 mars 1314 les parisiens viennent nombreux pour assister à l'execution du Grand Maitre Jacques de Mollay et de Geoffroy de Charnay; Ces derniers après être rétractés publiquement de leur aveux sont brûles sur le bucher dressé sur l'île aux Juifs. La foule commençant à croire en leur innocence, la légende des Templiers sort renforcée de cet épisode.

Alte referate despre: tour eiffel paris, le tour de paris, la tour eiffel paris

Un depart a Paris

Le deuxičme soir mon ami m`a invite au Theatre. Nous regardons ŕ pičce Romeo et Juliette.
Tout est bien.
Pendant cette visite j`apprend beaucoup de choses.
Le temps passe vite et le moment du départ s`approche.
Le troisieme jour je vais chez amis d` internet.
Le premier a été Stéphane Maurice.
-Bonjour madame Maurice, Stéphany est ?
-Oui. Stéphany !
-Salut Stéphany que fais tu ?
-Ca va bien et toi ?
-Je suis bien aussi.
-Qui est tu ?
-Je suis ton ami d`internet.
-Oh en Roumanie Chitu Alexandre ?
-Oui Chiţu Alexandru.
-Entre dans ma maison !
-Non. Je vais ŕ l`agence de voyage pour procurer des billets d`avion.
-Au revoir !
-A bientôt et Au revoir !
Apres je vais a l`agence de voyage pour procurer des billets pour l`avion.
Je suis au guichet no.1.
-Bonjour madame !
-Bonjour.
-J`adore deux billets pour partir en Roumaine

Alte referate despre: un depart a paris, le depart a paris, un depart a paris in romina

Paris - La ville lumiere

Du Paris de la Belle Epoque ou le peintre Auguste Renoir et le poete Paul Verlaine se promenaient dans les rues pittoresques de Montmartre au Paris cosmopolite d’aujourd’hui, qui accueille des artistes venus des quatre coins du monde, la capitale francaise reste a l’avant-garde des arts et des lettres. Si la ville est consciente de son heritage culturel, elle refuse neanmoins de vivre son passe. La vitalite actuelle du marche de l’art parisien en constitue la plus belle preuve.

Il est vrai que la cite seduit par la beaute de ses monuments et le charme desuet de ses ruelles. Pour les voyageurs presses qui visitent Paris au pas de course, la tour Eiffel, le Louvre et la Cathedrale Notre-Dame incarnent la ville-musee par excellence. Toutefois, cette image ne reflete pas la diversite d’une cite de 2,2 millions d’habitants, qui concentre une grande partie de l’activite ...

Alte referate despre: paris la ville lumiere, paris - la ville lumiere, paris la ville lumier

Orasul Viena

Orasul Viena este capitala statului Austria, având o populatie de 2 100 00 locuitori. Cunoscutã de-a lungul istoriei drept capitala Imperiului Austro-Ungar, Viena este un oras încãrcat de istorie. În orasul Viena se aflã multe palate celebre precum palatul Schnnembrun, construit de familia de Habsburg, atentia turistilor fiind orientatã si spre muzeele orasului printre care amintim marele muzeu Prater.

Alte referate despre: orasul viena, orasul viena referat, referat orasul viena

Istoria orasului Galati

Giurgiulesti – poarta vamala spre Republica Moldova si Ucraina, la care se adauga posibilitatea de deplasare pe Dunare cu moderne nave fluviale, in amonte si aval, atat spre Delta cat si spre Braila sau celelalte orase riverane fluviului, completeza atuurile judetului.
O baza turistica in dezvoltare se gaseste in padurea Garboavele, unde exista importante spatii de cazare si alimentatie publica. Tot in aceeasi padure se gaseste si o gradina zoologica.

Alte referate despre: istoria orasului galati, istoricul orasului galati, istoric oras galati

Paris

Le jardin du Luxembourg, sur la rive gauche, etait autrefois une dependance privee du chateau construit pour Marie de Medicis vers1625. Le jardin des Plantes, institue par Guy de La Brosse, le medecin de Louis XIII, pour la culture des plantes medicinales, fut quant a lui le premier jardin public de Paris.

Alte referate despre: referat paris in franceza, referat despre paris in franceza, liviu rebreanu metropole paris
Referate afisate : 17
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles