Referat despre prietenie

Prietenia

In general acest tip de prietenie se bazeaza pe interes si utilitate,desi prietenia presupune a-i dori binele celuilalt si fericirea prieteniile false isi au temeiul in avantajele pe care fiecare dintre cei doi le pote dobandi de pe urma acestei prietenii.
Un prieten adevarat este omul pe care te poti baza,omul care te incurajeaza spre fapte marete,care-ti opreste avantul prin cuvinte dulci inimii ca sa nu gresesti,care-ti planteaza in suflet bunatate prin cuvintele lui,care e in stare sa riste chiar prietenia ce va leaga pentru a te ajuta.

Niciodata un prieten adevarat nu te va trada,umili sau lasa in urma,nu,ei vor sti intotdeauna ce te doare fara sa le vorbesti,cand esti fericit chair daca nu zambesti,ei sunt oamenii care pot vedea dincolo de aparentele pe care le afisezi zilnic.In opinia mea cea mai mare calitate a unui prieten este modul in care te asculta,de multe ori in viata avem nevoie doar sa fim ascultati ,sa ne spunem problemele pentru care cel mai adesea tot noi gasim ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 4060
Materia: Filosofie

Cicero - De amicitia

Desigur, sintagma "vita comunis" pune in lumiina pragmatismul mentalitatii romane, la care Cicero adera fara nici o rezerva, atunci cand este vorba de aspectele morale. In domeniul moralei, Arpinatul o declara raspicat si repetat: Roma este mult mai superioara Greciei.

Alte referate despre: cicero de amicitia, cicero de amicitia referat la limba latina, cicero-da amicitia

Prietenia

- Prieteni încercaţi de ţi-ai ales, de suflet prinde-i cu verigi de oţel.
- Bunul meu stăpân, care e pricina tulburării tale? Îţi fereci singur lanţurile când îţi ascunzi necazurile faţă de un prieten (Shakespeare 1564-1616)

Alte referate despre: prietenia, text argumentativ despre prietenie, referat despre prietenie

Aspecte ale omonimiei bilingve - falsi prieteni

Problema traducerii este una din cele mai vechi in istoria si teoria limbii. Izvorind dintr-o necesitate practica imediata , activitatea de traducere a avut la inceput caracter oral, asa – numita „interpretare” sau „talmacire”. Apoi traducerea s-a extins la texte scrise .

Alte referate despre: aspecte ale omonimiei bilingve, referat traduceri - aspecte ale omonimiei bilingve, falsi prieteni

Prietenia adevarata

De obicei valoarea prieteniei trebuie să o judecăm atunci când caracterul, s-a format şi persoana s-a maturizat; dacă unii, în prima tinereţe, au fost pasionaţi de vânătoare sa de jocul cu mingea, nu trebuie pentru asta să aibă drept prieteni intimi pe cei pe care i-au preţuit atunci fiindcă aveau şi ei aceeaşi pasiune.

Alte referate despre: prietenie adevarata, prietenia adevarata, despre prietenie adevarata

Prietenie - maxime si cugetari

1.Bogatia o apreciezi dupa ce ai primit-o,prietenia o apreciezi dupa ce ai pierdut-o.
2.Adevaratul prieten e acela care nu trece nimic cu vederea dar iti iarta totul.
3.Departarea nu poate distruge niciodata o prietenie adevarata.
4.O comoara nu este intotdeauna un prieten,dar un prieten adevarat e cea mai pretioasa comoara.
5.Nu vinde ieftin prietenia veche, caci vei plati scump pentru cea noua.
6.Singurul lucru pentru care merita sa lupti este prietenia adevarata.
7.In viata,daca ai de ales intre suflet si frumusete,alege sufletul,caci el intrece orice frumusete.
8.Prietenul adevarat este acela care te sfatuieste spre bine si nu acela care iti lauda nebuniile.
9.Sa nu legi prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta.
10.Prietenul sigur il cunosti din imprejurari nesigure.

Alte referate despre: maxime si cugetari despre prietenie, maxime si cugetari prietenie, maxime si cugetari despre prieteni

Despre influenta prietenilor

Unul din lucrurile care mi se par triste este faptul ca multi crestini sufera de o anumita patima: nu sunt consecventi. Adica in biserica se poarta intr-un fel, iar in viata de zi cu zi in alt fel. Ca si cum invatatura crestina e buna doar intr-un spatiu precis delimitat al vietii cotidiene. Vreau sa spun aici ca tinerii crestini nu isi dau seama ca trebuie sa se poarte altfel decat prietenii si colegii lor care nu au credinta. Dau un exemplu clasic: mersul la discoteca (acum poate vei crede ca sunt un inhibat care scriu contra discotecii numai pentru faptul ca nu am fost acolo sau ca nu stiu sa dansez; de aceea iti spun ca am dansat destul, si ca in discoteci mari erau putini care dansau mai bine ca mine. Nu o spun ca lauda).

Alte referate despre: influenta prietenilor, anturajul-influenta prietenilor, influenta prietenilor asupra tinarului

Prietenia

Prietenia este nu numai parte din fiinta noastra sociala si o traire
afectiva,puternica si de lunga durata ci si o manifestare
intensa,deosebit de bogat.In ceea ce priveste axemplele
solicitate,recunoastem adevarul ca ele au darul de a intensifica
trairile sufletesti ale tinerilor si ajuta la o mai buna intelegere a
fiecarui aspect al prieteniei.Conditia? Sa fie cat mai aproape de
viata,de experienta reala a adolescentilor.Sunt si cazuri in care
prietenia se leaga intre oameni cu aceleasi aspiratii,aceleasi
idealuri,care gandesc la fel despre un aspect sau altul al vietii
sociale al relatiilor dintre oameni despre anumite evenimente istorice
etc.

Alte referate despre: eseu despre prietenie, prietenia referat, caracterizarea unui prieten

Ce este un prieten-eseu

"Spune-mi cu cine te însotesti, ca sa-ti spun cine esti!" Dur, dar
adevarat! Este bine ca adolescentii sa ceara ajutorul parintilor
pentru alegerea prietenilor. Unii spun: "M-am saturat de cicaleala de
acasa,permanent cineva sa-mi reproseze ca nu ma îmbrac cuviincios, ca
nu sunt punctual, ca dau din ce în ce mai rar pe la scoala etc. Ce tot
vor ceilalti de la mine? Atâta "contabilitate", atâta control! De
parca nu pot sa ma descurc si singur...Prietenii mei sunt cei care
asculta aceeasi muzica ca si mine, au aceeasi tinuta si se distreaza
ca lumea! Asta-i tot!"

Alte referate despre: cartea este un prieten eseu, ce este prietenia eseu, eseu cartea este un prieten

Relatii interpersonale - prietenia

In cadrul tezaurului de gandire si intelepciune care a fost gandirea filozofica a Greciei antice gasim explicit formulata teza potrivit careia prietenia reprezinta un important criteriu de apreciere a valorii sociale a omului.O aflam de la Democrit care spunea ca :" Nu merita sa traiasca cine nu are macar un singur prieten"adica nu ai dreptul la viata daca nimeni n-a recunoscut in tine o valoare sociala,un aliat posibil pe drumul adesea lung si anevoios catre realizarea telurilor vietii.

Alte referate despre: relatiile interpersonale - prietenia, relatiile interpersonale-prietenia, durabilitatea relatiilor interpersonale

Cainele, prietenul omului

Primul animal domesticit a fost cainele. Probabil ca omul a intalnit stramosul cainelui cu 17-18 mii de ani in urma. Resturile din prada vanatoare omului. In ciuda modului similar de procurare a hranei, omul si cainele nu sunt rivali, dimpotriva, au devenit asociati. Cu 14-15 ani i.e.n se poate spune ca existau deja caini domesticiti, deoarece perioada coincide cu trecerea omului la viata sedentara.

Alte referate despre: cainele prietenul omului, cainele prietenul omului compunere, compunere cainele prietenul omului

Hronicul si cantecul varstelor

Capitolul 14 -Tatal si Liviu discuta despre tema unui ziar "Semanatorul". Unul dintre profesori, prezinta o simpatie deosebita pentru Blaga.

Alte referate despre: hronicul si cantecul varstelor rezumat, hronicul si cantecul varstelor, hronicul si cantecul varstelor de lucian blaga comentariu

Comunicarea - cheia interactiunilor umane

Activitãţile considerate caracteristice pentru prieteni includ participãri la petreceri, conversaţii intime, dansul, plimbãri, invitaţii la restaurant sau cafenea, jocul de cãrţi şi tenisul.
Interrelaţia umanã bazatã pe prietenie presupune, conform studiilor lui Argyle &Furnham , Amy Campbell (1986), C.Gilligan (1982), Walster E.H. & G.W.Walster (1988), urmãtoarele:

Alte referate despre: comunicarea cheia interactiunii umane, comunicarea-cheia interactiunii umane, comunicarea-cheia interactiunilor umane

Fraze celebre

"Prostia nu are tara si fiecare o aduce cu dansul de unde vine." (DUMITRU ANGHEL)
"Numele nu fac faptele." (ION HELIADE RADULESCU)
"Omul nu e cum s-arata, ci cum simte." (ION AGARBICEANU)
"Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Alte referate despre: fraze celebre, fraze celebre de dragoste, fraze celebre de iubire

Adolescenta

In zilele noastre este din ce in ce mai greu sa fii adolescent.Apar tentatii de tot felul cum ar fi : drogurile, tigarile, alcoolul.Cine apuca sa mearga pe aceasta cale va fi un om pierdut, fara adolescenta, fara alti prieteni decat cei care merg pe acelasi drum chinuitor, plin de prapastii..E greu sa fii tu insuti cand anturajul te face altfel?Intr-o conversatie cu prietenii trebuie sa le sustii afirmatiile, cu toate ca tu esti de alta parere.

Alte referate despre: romanul adolescentului miop rezumat, romanul adolescentului miop, adolescenta

Les trois Graces

Nuvela debutează cu un dialog înfiripat la câteva ore după moartea doctorului Aurelian Tătaru, între prietenii săi: inginerul Hagi Pavel, botanistul Filip Zalomit şi un alt medic, Nicoleanu. Toţi trei meditează la posibila semnificaţie a ultimelor cuvinte ale prietenului lor care au fost: “Les trois Graces”.

Alte referate despre: les trois graces rezumat, les trois graces, les trois graces de mircea eliade

Recunoasterea folosirii drogurilor

A detine cunostintele de baza despre produsele de schimbare a starii de constienta este cu siguranta o conditie obligatorie pentru recunoasterea folosirii drogurilor. Un parinte sau un profesor care vrea sa observe daca un copil consuma droguri, va trebui mai intai sa recunoasca care semne si simptome au legatura cu consumul de substante toxice. Este insa necesar sa ne ferim sa tragem prea repede anumite concluzii. De fapt, manifestarile observate pot avea explicatii diferite. Faptul ca un tanar este intr-o stare de fericire sau, din contra intr-o dispozitie depresiva, poate avea la fel de bine de-a face cu inceputul sau sfarsitul unei relatii de prietenie. Adolescenta este oricum o perioada de mari schimbari pentru un tanar, atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic.

Alte referate despre: modalitati de a recunoaste o persoana aflata sub influenta drogurilor, droguri, drogurile si efectele lor

Ramas bun clase primare

Tabla cunostintelor noastre era ceva de nedescris. Un sentiment de emotii si de teama de-a nu cumva a lua o nota mica puneau stapanire pa noi. Note bune proaste le acceptam asa cum sunt.Doamna invatatoare este si va fii foarte draguta.

Alte referate despre: ramas bun clase primare, compunere ramas bun clase primare, compunere cu titlul ramas bun clase primare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK