Referat despre robert schumann

Chopin

Tatăl lui Frederic a părăsit Franţa încă în tinereţe şi s-a stabilit în Polonia, unde a cunoscut-o pe Justyna Krzyzanowska, cu care s-a căsătorit în 1806. Viitorul compozitor s-a născut în Zelazowa Wola, un sat mazovian lângă Varşovia. După registrul stării civile din biserica satului, s-a născut la data de 22 februarie 1810, dar după afirmaţia mamei sale a văzut lumina zilei doar în 1 martie. A avut trei surori – Ludwika, Izabela şi Emilia – cu care şi-a petrecut copilăria fericită.

Frederic a fost un copil minune. Desena caricaturi, scria poezii – şi fără o pregătire formală – cânta la 4 mâini la pian cu sora sa Ludwika. La vârsta de 6 ani a luat primele lecţii de pian de la un profesor local, care i-a făcut cunoscut repertoriul clasic german, mai ales compoziţiile lui Johann Sebastian Bach.

Improviza cu plăcere, iar ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 59kb
Downloads: 4583
Materia: Muzica

Frederic Chopin

Tatal lui Frederic a parasit Franta inca in tinerete si s-a stabilit in Polonia, unde a cunoscut-o pe Justyna Krzyzanowska, cu care s-a casatorit in 1806. Viitorul compozitor s-a nascut in Zeiazowa Wola, un sat mazovian langa Varsovia. Dupa registrul starii civile din biserica satului, s-a nascut la data de 22 februarie 1810, dar dupa afirmatia mamei sale a vazut lumina zilei in 1 martie. A avut trei surori - Ludwika, Izabela si Emilia - cu care si-a petrecut copilaria fericita.

Alte referate despre: frederic chopin, frederic chopin referat, referat frederic chopin

Claude Debussy

Debussy place deorece, la audierea unor piese, melomanii descoperă o nouă conduită melodică şi noi combinaţii ritmice şi armonice. Pentru mulţi auditori, mai puţin pregătiţi prin lipsa de cunoaştere a spaţiului cultural al timpului, ascultarea Cvartetului de coarde, a pieselor "Preludiu la după amiaza unui faun" sau a celor "Trei nocturne", modernitatea melosului va şoca cu siguranţă. S-ar părea că muzica operează într-o mare libertate de creaţie.

Faimoasa ecuaţie a lui Albert Einstein: E = mc2, prin care a demonstrat că totul în univers este energie, ne poate ajuta în încercarea de a cunoaşte noile efecte ale energiei sonore pe care compozitorii impresionişti le-au cultivat.

Claude Debussy a descoperit prin creaţia lui noi resurse energetice ale muzicii. Auditorii trebuie să ştie că există o artă de a te acorda la noile fluxuri de energie şi de a le folosi pentru echilibrarea sinelui. În acest sens melomanii trebuie să cunoască faptul ...

Alte referate despre: claude debussy, claude debussy referat, claude debussy biografie

Frederic Chopin

Tanarul compozitor a fost desemnat cu mândrie de către presa poloneza drept un geniu. Vestea s-a răspândit cu repeziciune printre melomani si a fost copleşit cu invitaţii de a concerta in fata publicului. Debutul sau concertistic a avut loc la vârsta de 8 ani.

Alte referate despre: frederic chopin opere, opera lui frederic chopin, frederic chopin opera

Giuseppe Verdi-viata si activitatea

Din nefericire ”Un Giorno di Regno”, a fost un fiasco total. Atunci Verdi a jurat că nu va mai compune niciodată comedii şi şi-a orientat gândirea spre destinul inevitabil. Chiar şi aşa directorul teatrului „La Scala” şi-a păstrat încrederea în Verdi , care, mai târziu cu opera „Nabuco” a declarat : „cariera mea muzicală a început cu adevărat”.

Alte referate despre: giuseppe verdi viata si activitatea, giuseppe verdi viata lui, giuseppe verdi-viata si creatia compozitorului

Wolfgang Amadeus Mozart

In aceleas an il cunoaste pe poetul italian Lorenzo da Ponta cu care
va compune trei opere de foarte mare succes "Nunta lui Figaro "(1786)
Don Giovanni(1787) si Cossi fan tutte(1790)

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Barocul Muzical

Handel compune in genurile predilecte ale secolului al XVII- lea, la fel ca si Bach, si face sinteza stilurilor datorita contactului cu compozitorii marilor centre europene. Totodata, aduce si inovatii: exprimarea prin mijloace muzicale a psihologiei actiunii unei lucrari utilizand elemente de dinamica

Alte referate despre: barocul muzical, barocul muzical referat, baroc muzica

Frederich Chopin

In acest timp – ca de altfel in toata viata lui – a fost un participant pasionat la serate muzicale, concerte si spectacole de opera. Varsovia insa nu facea parte din centrele muzicale europene importante. In scurt timp Chopin a simtit nevoia de a pleca in strainatate pentru a dezvolta, imbogati si aprofunda capacitatile sale muzicale.

Alte referate despre: frederich chopin, frederich chopin creatia, bibliografie si creatii de-ale lui frederich chopin

La Vie et L`oeuvre de George sand

Le maréchal Maurice de Saxe eut avec Marie Rinteau (de Verrières) une fille naturelle prénommée Marie-Aurore. Élevée à Saint-Cyr, Marie-Aurore de Saxe épousa Claude-Louis Dupin de Francueil. Leur fils, Maurice Dupin, père de George Sand, et Sophie-Victoire Delaborde, sa mère, se marièrent en 1804. Ce mariage constituait une mésalliance et fut conclu à l’insu de Mme Dupin de Francueil.

George Sand était une femme en mouvement. Si Nohant était l’ancrage nécessaire, elle s’en éloigna souvent, et ce, jusqu’à la fin de sa vie. Par curiosité et goût du voyage, pour nourrir ses fictions romanesques ou pour retrouver ses amis, elle prenait la route une ou deux fois par an.

Alte referate despre: la vie et la oeuvre de george sand, l oeuvre de george sand, george sand la vie et oe

Razboiul lui Basarab I cu Carol Robert

Regele pornise dupa indemnul banului ungur de Severin, care se vedea lipsit de stapanirile lui de catre Basarab I. Oastea ungureasca era mare, bine inarmata, dupa obiceiul din Evul Mediu cu cavalerii in zale iar oastea lui Basarab, care era alcatuita din tarani nu se putea compara cu ea.Regele Ungariei cucereste cetatea Severinului dupa care inainteaza spre Olt, ca sa supuna toata Tara Romaneasca.

Alte referate despre: carol robert de anjou s basarab, basarab incheie un tratat cu carol robert de anjou, carol robert de anjou

Comoara din insula de Robert Lois Stevenson

Un copil pe nume Jim Hawkins este pus de catre Squire Trelawney si doctor Livesey si alti oameni sa spuna tot ce stie despre Insula Comorilor. Pe usa intra batrunul pirate care bea rom si isi canta cantecul lui enervant. Doctorul Livesey nu suporta sa auda acest cantec si ii poruncise sa taca.

Alte referate despre: comoara din insula de robert lois stevenson, comoara din insula de robert lois stevenson referat, comoara din insula de robert lois stevenson rezumat

Romanul adolescentului miop povestire

Referat despre Romanul adolescentului miop povestire
"Nu vreau sa fiu comun.Aceasta este spaima sufletului si a trupului meu" spunea Mircea Eliade in caietele lui.In ele isi nota experimentele din care mai tarziu transcria viitoarele romane,atragand atentia asupra scrisului sau "nepriceput".

Alte referate despre: romanul adolescentului miop rezumat, romanul adolescentului miop, romanul adolescentului miop rezumat pe capitole

Celula-prezentare

Celula-prezentare
Celula este unitatea structurală funcţională şi genetică a materiei vii,capabilă să-şi ducă viata independent şi interdependent.Cel care a introdus pentru prima oară noţiunea de celulă a fost Robert Hooke în anul 1665.Mult mai târziu,o dată cu perfecţionarea microscopului optic,a devenit posibil şi studiul a câtorva componete celular precum: membrana, citoplasma, nucleul, vacuolele, etc.
Celula-prezentare

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Introducere in relatii publice

Formularea unei definitii pentru relatii publce este controversata. Parintele educatiei pe teme de relatii publice, cercetatorul american Rex Harlow, a identificat aproape cinci sute de definitii diferite. Dupa analizarea lor, el a redactat urmatorul text reflectand elementele individuale:

Alte referate despre: introducere in relatii publice, referat introducere in relatii publice, introducere in relatii publice referat

Minimalismul in artele vizuale

Minimalistii, care credeau ca pictura de actiune a fost prea personala si nesubstantiala, au adoptat punctul de vedere ca o opera de arta nu ar trebui sa se refere la altceva in afara de ea insesi. Utilizarea formei simple si liniara, a fost mai degraba o abordare fara sens si a fost destinata sa sublinieze doua dimensiuni si pentru a permite o vizualizare imediata, raspuns pur vizual. Ei au transformat pentru o sursa de inspiratie pentru impasibili, lucrari linistita ca cea a lui Barnett Newman si Ad Reinhardt, exponenti ai culoare-domeniul ramura de pictura.

Alte referate despre: arte vizuale, estetica artelor vizuale plastice, estetica artelor vizuale

Premizele crearii Uniunii Europene

Conform Tratatului , CECO avea de îndeplinit următoarele obiective:
1.să promoveze dezvoltarea schimburilor între statele membre ;
2.să asigure aprovizionarea regulată a pieţei cu cele două produse;
3.să asigure accesul egal al utilizatorilor la sursele de producţie;
4.să amelioreze condiţiile de muncă şi viaţă în cele două sectoare vizate ;

Alte referate despre: crearea uniunii europene, referat crearea uniunii europene, crearea uniuni europene

Celula baza vietii pe Terra

Celula este un adevărat microcosmos în care structurile şi funcţiile se îmbină armonios.Să începem călătoria noastră în lumea celulelor aruncînd o privire generală asupra organismelor depe Terra. Observăm că celulele care intră în alcătuirea lor au trăsături comune , existînd şi funcţionînd,aceasta fiind unul dintre aspectele unităţii lumii vii.

Alte referate despre: celula baza vieti pe terra, oceanul baza vietii pe terra, baza vietii pe terra

Air as a gas

The initial state of the gas has a volume equal to 4.0 cubic meters and the pressure is 1.0 kilopascal. With the temperature and number of moles held constant, weights are slowly added to the top of the piston to increase the pressure. When the pressure is 1.33 kilopascals the volume decreases to 3.0 cubic meters. The product of pressure and volume remains a constant (4 x 1.0 = 3 x 1.33333 ).

Air is a gas. Gases have various properties that we can observe with our senses, including the gas pressure, temperature (T), mass, and the volume (V) that contains the gas. Careful, scientific observation has determined that these variables are related to one another and that the values of these properties determine the state of the gas.

Alte referate despre: air pollution referat, air pollution, air

Teoria imigrationista si netemeinicia sa

Un alt factor al romanizarii este si justitia in care limba latina era obligatorie, iar legile puse in vigoare erau legi romane.
Colonistii, adusi din toate colturile lumii romane, impreuna cu veteranii constituie un factor major al romanizarii ei invatandu-i pe bastinasi limba si obiceiurile romane.
Totodata religia isi gaseste si ea locul in ro
manizare, zeii daci fiind venerati de catre locuitori sub nume romane.
Arhitectura romana ce apare in orasele dacice favorizeaza procesul, intalnindu-se constructii specifice romane cum ar fi: termele, apeductele, forumurile.

Alte referate despre: netemeinicia teoriei imigrationiste, teoria imigrationista, teoria imigrationista a lui roesler
Referate afisate : 19
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK