Referat despre sticla

Sticla spumanta

În dependenţă de destinaţie sînt:
-izolaţii termice;
-absorbţia omstică;
-sticla spumantă specială.

Cel mai mult se întrebuinţează în construcţie numai sticla spumantă cu izolaţie termică. Aceasta se elaborează în forma de plită cu dimensiuni 900 x 500; 500 x 500; 500 x 400 şi grosimea 100-120 mm. Resturile ce se formează la tăierea pliţii în forma bucăţi, se întrebuinţează în construcţii termoizolate. Sticla spumantă se fabrică din sticlă obişnuită cu componenţa industrială fără schimbări de căldură repezite se poate de întrebuinţat pentru izolaţia termică a suprafeţei încălzită pînă la 400 grade C.

Sticla spumantă uşor se dă la prelucrarea mecanică; ea se poate tăia şi găuri, ea este rezistentă la încgheţ, chimic rezistă, nu plesneşte şi nu se îndoaie.Sticla spumantă se întrebuinţează în calitate ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 1094
Materia: Diverse

Blocuri de sticla

Blocuri de sticlă compacte.
Blocuri de sticlă compacte reprezintă elemente de sticlă masive primite prin presare de formă dreptunghiulară, patrată sau rotundă. Ele nu au camere închise şi nu se pot folosi în îngrădiri, la care se înaintează cerinţe de termo şi fonoizolare înaltă. Rezistenţa înaltă a blocurilor de sticlă la sarcin istatice şi de şoc se atinge datorită măririi grosimii peretelui de 1,5 – 3 ori în comparaţie cu goluri sudate.

Deoarece blocurile de sticlă compacte nu au cameră operaţia tehnologică de sudare a blocurilor lipseşte, dar se mărreşte durata procesului de recoacere.Tipul răspîndit de bloc compact este elementul de sticlă în formă de plăci pătrate cu grosimea 20 – 30mm, o sprafaţă a căreia este umedă, iar alta striată pentru propagarea luminii.

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Cuptorul de topit sticla

Şarja şi în particular spuma de fierbere densă nu permit trecerea emisiei flăcării şi a zidăriei de cuptor. De aceea cu cît este mai lungă zona de fierbere, cu atît mai puţină cpldură trece în masa de sticlă, cu atît este mai rece topitura şi cu atît mai rău ea se limpezeşte şi se omogenizează.

Alte referate despre: cuptor de topit sticla, cuptor pt topit sticla, cuptorul de topit sticla

Placi de sticla emaliate

Plăcile de sticlă emilate (căptuşite) prezintă o sticlă incoloră, acoperite la temperaturi joase cu un strat subţire de smalţ absorbant, şi arsă pînă la temperatura de topire a smalţului. Pentru producerea acestor fel de plăci se foloseşte resturile foilor de sticlă. Partea de deasupra a plăcii este plată. La prima vedere plăcile de sticlă emailate aproape că nu se deosebesc de cele ceramice glazurate şi deplin înlocuieşte pentru căptuşirea interioară a bucătăriilor, nodului sanitar, baie, pereţii încăperilor sanitare etc. Însă tehnologia de producere este mai simplă, decît a ceramicii şi costul este mai ieftin.

Alte referate despre: placi de sticla emaliate, placi de sticla, placi din sticla

Sticla cu multe straturi

Pe ea o folosesc cu succes ca dispozitive pentru fereastră, aparate, la lucrările în condiţii de temperatură şi tensiune înaltă, pentru ochelari, măşti antigaz. Triplex poate fi produs din sticlă obişnuită lustruită (sticlă în foi). Grosimea aşa numitului triplex – înnecător este de 4 – 4,5 mm, normal 5 – 6 mm, prea groasă 6 – 7,5 mm. Abaterea permisă + - 0,5 mm. Triplexul obişnuit este capabil să se menţină fără schimbări timp îndelungat la influenţa temperaturii pînă la 60 grade C rezistenţa la căldură pînă la 115 – 150 grade C.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Sticla termica

Producerea articolelor din sticlă termice.Sticla termică face parte din grupa sticlelor tehnice, în dependenţă de utilizare sticlelor tehnice se pot clasifica după cum urmează:1)sticle termo-rezistente cu o temperatură de înmuiere înaltă şi rezistenţă termomecanică sporită. Deasemenea sticla termorezistentă cu coeficientul dilatării termice mică (sticlă în foi rezistentă la foc şi sticla cuarţoasă şi fibre sticloase rezistente la foc )

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Covoarele din placi de sticla mozaica

Pentru procatul neîntrerupt lenta cu sticlă se face cu maşina procată, cu 2 perechi de valţuri. Pentru arderea plăcilor se poate întrebuinţa cuptor de oricare tip, de exemplu ММН – 1000x18. Maşina pentru alegeerea plitei de covor construcţia Orlobscovo СПКБ lucrează în felul următor. Plitele de sticlă din conveier se încarcă în bucher 1 cu elivator de unde duc în cuva de primire a transportului unde se face alegeerea plăcilor 3. transportatorul îndreaptă plăcile cu înclinarea a lentei mecanismului ales 4, acumulate de covoare care se mişcă spre masa vibrantă 5. sub vibraţie plăcile împle ouăle lente şi transmiterea plăcilor pe transportatorul întors 6 cade în bucher 1. Pe partea orizontală a lentei operatorul controlează încărcarea ouăşoarelor şi manual le încarcă pe cele goale.

Alte referate despre: placi de sticla mozaic, placa din sticla, sticla mozaicata

Sticla de cuart

.2. Tehnologia producerii
Topitura de cuarţ are temperatura de fluidizare de 1710 grade C, o viteză mare de evaporare la temperatura dată şi o plasticitate mare, din cauza cărei este greu de prelucrat. De aceea tehnologia de producere se deosebeşte de tehnologia sticlei simple: în ea se foloseşte materie primă aparte, metode speciale de topire şi construcţie a cuptoarelor, de asemenea diferite metode de formare a articolelor. Se cunosc deosebiri în tehnologia de producere a sticlei de cuarţ transparente şi netransparente.

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla armata si cu relief

Această sticlă este primită după o prelucrare neîntreruptă. Sticla uzorată poate primi uzorul pe o parte sau pe ambele părţi a sticlei cu rolele de laminare. Pentru păstrarea acestui desen se recomandă de folosit sticla care se întăreşte repede adică care conţine un procent majorat de SiO2 şi CaO şi de păstrat la o temperatură constantă, care nu este mai mică cu 20 grade C, de temperatura arderii sticlei.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Istoria milenara a sticlei

Sticlarii romani faceau vase obisnuite din sticla opaca, verzuie, dar si sticla incolora si slab transparenta din nisipuri albe.
Sticla colorata era cunoscuta inca de egipteni dar romanii au initiat o arta a sticlei colorate. Acum 1500 de ani in urma ei stiau sa lucreze pocale parca taiate din pietre pretioase: smarald, safir, opal, rubin; faceau flacoane asemanatoare ca forma si culoare cu lotusul, curmalele, strugurii etc. Dar nici un asemenea obiect nu se putea compara cu renumitele cupe murrhine, care erau mai scumpe ca aurul.

Alte referate despre: istoria milenara a sticlei, istoria si evolutia sticlei, istoria sticlei

Materiale plastice

3. Clasificare
Dupa comportarea la incalzire materialele plastice se impart in:
1. produse termoplastice (acele produse care supuse la incalzire se inmoaie si pot fi prelucrate prin diferite procedee: presare,valtuire,etc. Dupa racire se solidifica ,dar printr-o noua incalzire devin din nou plastice, procesul putand fi repetat ). Ex.: polietena, policlorura de vinil, polistirenul, materiale plastice de polimerizare;

Alte referate despre: materiale plastice, biodegradarea materialelor plastice, materii prime si materiale plastice

Titanicul-mormant sau mina de aur

Compania privată de recuperare RMS Titanic, Inc., a organizat scufundări la epavă, aducând la suprafaţă, în mod legal, mii de obiecte din ceea ce cercetătorul consideră a fi un mormânt sacru. Celebrul regizor holywoodian James Cameron, dar şi mulţi alţii au fost aduşi la epavă de submarine ruseşti, care nici ei n-au încălcat nici o lege, doar s-au ciocnit de corpul epavei, se spune. Vase de croazieră se învârteau deasupra epavei, în timp ce RMS Titanic, Inc. încerca să aducă la suprafaţă o bucată din transatlantic.

Alte referate despre: rezumat mina de aur, mina de aur, cauta referat mina de aur

Sticla - Proiect

Multi mesteri sticlari experiementati pot face dintr o simpla foaie de sticla adevarate obiecte de arta.
Precum aceste bile de sticla sau geamurile tip vitralii , in imaginile de mai jos va prezint cateva:

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Sticla

Cea mai veche sticla este sticla vulcanica, rezultata prin racirea rapida a lavei. Diferite obiecte ca varfuri de sulite, topoare, oglinzi, se pastreaza in diferite muzee. Cel mai vechi obiect din sticla propriu-zisa se considera o amuleta albastra ce a fost gasita in Egipt si este datata in anul 7000 i.e.n. In Egipt si Liban au fost descoperite perle din sticla vechi de 5500-3400 ani.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Sticla

Sticla
La inceput , egiptenii foloseau sticla numai ca să acopere obiectele făcute din lut ; dar în jurul anului 2000 î.e.n. au descoperit că mărgelele ar putea fi făcute în totalitate din sticlă.Dupa zeci şi zeci de ani au reuşit să fabrice vase de sticlă si pahare de băut.Primul obiect de sticlă cunoscut şi păstrat este un pahar cu picior , din anul 1490 î.e.n. şi care poarta numele unuia dintre faraoni.El este împodobit cu două benzi de aur, una în jurul piciorului si alta în jurul buzei.

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Sticla

Compozitia chimica a sticlei se poate exprima prin formula generala:
xRO2 * yR2O * zRO
unde: - x, y, z - reprezinta proportiile fiecarei categorii de oxizi;
- R – radicalul oxizilor acizi, bazici, si ai metalelor alcalino-pamantoase si grele

Alte referate despre: sticla optica, orice carte este o sticla aruncata in mare, referate despre sticla

Sticla

STABILIZANŢI
Au rolul de :
- a mari stabilitatea chimica si de a imbunatati proprietatile mecanice, termice si electrice ale sticlei
- a obtine un anumit tip de sticla cu destinatie precisa

Alte referate despre: sticla referat la tehnologie, reciclarea deseurilor din sticla, referat sticla tehnologie

Recilarea sticlei

Acest lucru este insa gresit. Indiferent daca povestea cu bulgarii de soda este sau nu adevarata, pe plajele si deserturile nisipoase din zonele bantuite de furtuni cu traznete se gasesc destul de frecvent forme de sticla naturala, formata de temperatura ridicata a traznetului. In anumite locuri din SUA (ex. Florida sau California) acestea se comercializeaza, fiind vandute turistilor fie in formele ciudate naturale, fie cu anumite prelucrari.

Alte referate despre: fabricarea sticlei, proprietatile sticlei, obtinerea sticlei

Istoria milenara a sticlei

Istoria milenara a sticlei
O alta dovada privin arta mestesugarilor romani este asa zisa ,,vaza de Portland” gasita in sec. XVI langa Roma, in mormantul uni patrician. Sticla de baza este albastra iar peste ea este depus un al doilea strat de sticla alb-laptoasa modelat artistic cu semne mitologice in relief. Acest obiect a avut o soarta iesita din comun. Dupa ce s-a pastrat intacta in mormantul in care s-a gasit, timp de 14 sec., a fost cumparata de ducele de Portland si expusa apoi in British Museum din Londra. Aici, in 1845, a fost sparta cu un baston de un visitator nebun. Vasul a fost reconstituit din cioburi iar specialisti au executat 2 copii foarte asemanatoare. Una din aceste copii este expusa si in prezent in muzeu.

Alte referate despre: istoria sticlei referat, referat istoria sticlei, istoria sticlei in romania

Uraniul

Uraniul
Oxizii uraniului pot fi incorporati usor in sticle silicatice , fosfatice sau cu continut de fluor , pana la 50% . Calitatea sticlei silicatice se imbunatateste prin adaugarea de uraniu in sensul ca devine mai insolubila in acizi si in soda caustica .
Pigmentii pe baza de uraniu sunt folositi de mult timp si in ceramica : nuante de galben stralucitor in portelanuri se obtine cu saruri de uraniu .

Alte referate despre: uraniul, uraniul referat, izotopii uraniului
Referate afisate : 20
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK