Referat despre tigri est asiatici

Tigrii Est Asiatici

Tigrii Est Asiatici
Tigrii Est Asiatici este un termen ce denumeşte economiile Hong Kongului, Singaporelui, Coreei de Sud şi Taiwanului. Aceste teritorii şi state s-au remarcat prin creştere economică susţinută şi industrializare accelerată intre anii 1960-1990.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 2999
Materia: Economie

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Anumiţi politicieni au avut falsa impresie că pot dezvolta o economie de piaţă şi atrage capital străin doar prin simpla promulgare a unor pachete de legi.Realitatea a dovedit însă contrariul.
Riscul real în ziua de azi este că în timp ce legislaţia prevede condiţiile esenţiale necesare, aplicarea ei poate să nu funcţioneze satisfăcător în practică.

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, economia tarilor europei centrale si de est

Ce este inflatia?

Excedentul de cerere agregata (inflatie prin cerere)
Ea apare datorita cresterii cererii agregate, in conditiile in care oferta agregata ramane in urma cererii sau se micsoreaza. Cererea agregata poate sa creasca si in conditiile in care masa monetara nu se modifica. Acest lucru se poate intampla in mai multe cazuri si anume:
• sporesc veniturile banesti ale populatiei, ducand la marirea puterii de cumparare a acesteia (in Romania mare parte din banii populatiei provin din afara, deoarece un numar mare de persoane lucreaza peste granita, insa continua sa trimita bani familiei aflate in tara)
• se diminueaza inclinatia spre economisire
• se extinde creditul de consum (exista o tendinta accentuata de a lua credite, fie pentru nevoi personale, fie pentru achitizitii imobiliare, de masini etc)
• are loc cresterea salariilor neinsotita de sporirea rezultatelor muncii

Alte referate despre: ce este inflatia, ce este inflatia definitie, este inflatia mai rea decat somajul

Tigrul, o felina feroce

Cu toate acestea, el este foarte agil şi atinge o viteză de peste 50 km/h când fuge să-şi prindă prada. Victimele sunt animale erbivore din arealul său. Tigrul îşi urmăreşte prada de la distanţă, apoi încearcă să izoleze una în grupul în care se află, după care trece la atac. Odată victima rămasă singură, e doar o chestiune de timp până să cadă în colţii tigrului. Această felină are simţul mirosului şi auzul foarte dezvoltate, ceea ce îl ajută la identificarea prăzii.

Tigrul trăieşte în familii, în junglă. Arealul de răspândire e cuprins din Asia, sudul Caucazului, până în China, sud-estul Siberiei, India, Indonezia, Fiecare mascul îşi delimitează bine zona sa unde va locui el împreună cu familia sa. În general, tigroaica naşte trei pui: un mascul şi două femele. Ea îşi creşte cu mare grijă puii. Tigrul tată dispare în junglă pentru ...

Alte referate despre: scaciati film documentar despre tigri lei feline, cea mai feroce felina, tigrul felina

Felinele mari-leul, tigrul, pantera, jaguarul, ghepardul

Aceste animale uriaşe se parecă vânau ierbivore mari, pe care le sfâşiau cu ajutorul colţilor. Între felinele menţionate există şi numeroase deosebiri. De exemplu, leul, tigrul şi pantera au obiceiul să urle, în timp ce irbisul şi ghepardul nu.

Alte referate despre: jaguarul ghepardul, puma pantera jaguar, leul imperecheat cu un ghepard

Felinele

Perioada de de viata :In salbaticie:Masculul traieste 12-16 ani iar femela mai mult ,15-18 ani.In captivitate:In jur de 24 de ani.
Hrana:
Leul vaneaza girafe, zebre, bivoli, gazele si uneori pui de elefanti, rinoceri si hipopotami.
Inmultire:
Leoaica da nastere la 1-6 pui o data la 18-26 de luni dupa o gestatie de 100-119 zile.

Alte referate despre: feline, felinele, marile feline

Pisica animal carnivor

CARACTERISTICILR PISICILOR
Pisicile domestice seamana cu rudele lor salbatice. Ele sunt vanatori excelenti, puternici si agili, cu un simt al auzului foarte dezvoltat si vedere foarte buna. Ele au gheare curbate, falci puternice, dinti ascutiti si mustati sensibile la atingere. Pisicile sunt curioase din fire, bune cataratoare si saritoare experte. Vertebrele lor flexibile le permit sa-si rasuceasca corpul intr-o multime de pozitii.

Alte referate despre: pisica animal carnivor, animale carnivore pisica, animale carnivore-pisica

Tigrul

Tigrul este dotat cu posibilitati de comunicare, insusiri deosebite de cunoastere a semenilor. Se crede ca aceste calitati i-ar fi permis sa traiasca in grup, daca habitatul ar fi fost diferit. Pentru ai oferi un camuflaj excelent in habitatul sau din zona zapezilor, blana de iarna a tigrului siberian este deschisa la culoare si nu are acele dungi rosii, specifice zone-lor calde. Ca sa reziste la temperaturi extreme, pana la -45?C, tigrul siberian are cea mai stufoasa blana, cu cel mai mare numar de fire de par pe centimetriu patrat.

Alte referate despre: tigrii asiatici, tigrul, tigrul bengalez

Tigrul de Bengal (Panthera tigris tigris)

Statut: Specie în pericol de dispariţie. Tigrul siberian şi tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclictate, aduse aproape în pragul dispariţiei.

Alte referate despre: tigrul de bengal, tigrul alb bengalez, tigri albi bengalezi

Tigrul - cea mai mare felina

Tigrul siberian este un excelent pradator, hrana lui constand in reni sau bivoli salbatici, dupa care poate umbla zeci de kilometri pentru a-i gasi. Spre deosebire de ceilalti “frati”, tigrul de Amur are blana de o nuanta portocalie mai deschisa, dungile fiind maro, si nu negre, ca la alti tigri. Masculii pot avea pana la 3 metri si jumatate lungime si 300 kg in greutate, iar femelele ating aproape 2,6 metri si 170 kg.

Alte referate despre: cea mai mare felina din lume, cea mai mare felina, cea mai rapida felina din lume

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

Mentionăm aici un aspect interesant al manualului. La pagina 139 scrie că "după structura florilor, leguminoasele sunt foarte asemănătoare cu rozaceele", iar la pagina 140 găsim scris: "Retineti că în organizarea florii de leguminoase au avut loc modificări importante fată de rozacee."
Deci chiar si autorii manualului recunosc faptul că există diferente importante. Asemănările sunt putine si superficiale. Dar nici acolo unde există asemănări mai importante nu rezultă descendenta. Profesorul Nicolae Paulescu sublinia faptul că dacă descendenta implică asemănarea, asemănarea nu implică descendenta. ([14], [16]) Cunoastem aceasta si din geometrie: teorema poate fi adevărată si reciproca falsă. Dacă un triunghi este echilateral, atunci este isoscel. Reciproca e falsă.
Din faptul că este isoscel, nu rezultă că este echilateral. Asa si aici: descendenta implică asemănarea, dar asemănarea nu implică descendenta.
Faptul că asemănarea nu implică descendenta ...

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Posibilitate a stiintelor morale

A doua deriva dintr-unul sau mai multe situatii speciale pana la toate
problemele asemanatoare prezente si in viitor. Acest magnet atrage
fierul.

Alte referate despre: stiinta morala, drept ca stiinta-morala, dreptul ca stiinta-morala

Ce este un card

Poti obtine numerar la automatele de numerar (ATM) sau la ghiseele bancilor acceptatoare. Daca apelezi la bancomatul sau ghiseul altei banci, asigura-te ca banca respectiva accepta tipul de card pe care il detii. Ca si in cazul platii la comerciantii dotati cu EPOS, obtinerea numerarului este conditionata de introducerea PIN-ului. prin intermediul cardului poti folosi alte servicii (in functie de tipul de card), cum ar fi: plata diverselor facturi, incasarea salariului pe card, incasarea in cont a dobanzilor bonificate de banca la depozite, obtinerea unui credit pe card, plati prin Internet, ordonarea de transferuri automate catre alte conturi ale tale etc.

Alte referate despre: ce este un card, memorie flash este memoria cardului, ce este cardul de credit cu depozit colateral

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?
Kirk Ludwig, de la Departamentul de filosofie al Universităţii din Florida, Gainesville, SUA, nu vede de ce între fizica clasică si fizica cuantică ar fi o diferenţă în problema relaţiei dintre corp si minte[3].

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

3rei Sud Est

Numele de 3rei Sud Est, a venit în timpul drumului către Bucureşti cu maşina, pe fond nervos că nu găseau un nume. Nu a fost greu să spună: “Suntem trei, şi din Constanţa toţi. Deci ar merge bine Trei Sud Est”.
Înainte ca primul lor album să fie gata în totalitate, Cat Music a decis să promoveze primul single “Ai plecat”, incluzându-l pe o compilaţie de mare succes la vremea aceea, care se numea “Fantasticii”. Piesa a avut un succes fulgerător, de-a dreptul neaşteptat. Toată lumea a fost cucerită la început de felul în care suna melodia, de orghestraţie, de ritm.

Alte referate despre: 3rei sud est, my referat ro files 3rei sud est, europa de sud est in sec 17-18

Miorita

Folosirea din abundenta a diminutivelor, multe dintre ele la cazul
vocativ : "oita bârsana", "miorita", "bolnavioara", "ciobanel",
"maicuta", "mustacioara" da un spor de gingasie sentimentelor
exprimate. Dativul etic ("vor sa mi te-omoare") intensifica
participarea afectiva a autorului anonim, interjectiile ("iata",
"mari"), enumeratiile, repetitiile si reluarile ("stapâne, stapâne",
"miorita laie, laie bucalaie", " fluieras de fag", "fluieras de
soc")prin care se insista asupra aspectului înfatisat. Versificatia
este specific populara: rima împerecheata sau monorima, ritm trohaic
si masura de 5-6 silabe.

Alte referate despre: miorita, miorita comentariu, miorita balada populara

El este viu cu adevarat

"Cum de s-au schimbat aproape peste noapte", intreaba Michael Green, "intr-un grup de entuziasti imbatabili care au infruntat opozitia, cinismul, ridicolul, dificultatile, temnita si moartea in cursul actiunii lor de a propovadui pe trei continente mesajul despre Isus si invierea Sa. ( Gre M.MD 23-24)

Alte referate despre: ce este un prieten adevarat, a fost razboi ecoul lui s-acum mai este viu, pastreaza tot ce este viu

Backstreet Boys

La 30 de ani, el este cel mai “bătrân” Backstreet Boy. Înalt, brunet şi frumos, cu ochii verzi scânteietori, Kevin are o personalitate scenică pur şi simplu magnetică.
Kevin Scott Richardson s-a născut la Lexington, statul Kentucky, pe 3 octombrie 1972.A trăit la o fermă până a împlinit nouă ani, apoi s-a mutat într-o casă dee bârne!
“Am avut o copilărie superbă!”, îşi aminteşte Kevin, “jucam fotbal în liga de juniori, călăream, făceam cross cu bicicleta şi cântam la pieptene în faţa oglinzii din camera mea”.A cântat în corul bisericii şi in cel al şcolii şi a primit primul lui keyboard la începutul liceului.Primele apariţii în public au fost cele de la cununii şi serbări.
Pe la sfârşitul liceului, Kevin s-a mutat la Orlando, unde avea de gând să intre în lumea show-bisiness-ului.La început a lucrat ca ghid la Disney World, apoi a interpretat rolul lui Aladdin.
Echilibratul Kevin este ...

Alte referate despre: backstreet boys, download muzica backstreet boys, backstreet boys referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles