Referat dobanda rata dobanzii si determinarea ei

Dobanda - Rata dobanzii simple si compuse

Conceptul neoclasic încearcă sa se adapteze noilor conjuncturi economice făcând apel la noi termeni ca: productivitatea marginala a capitalului, implicarea inflaţiei ca un fenomen de cvasipermanenta si influenţare directa, nemijlocita asupra dobânzii si nu in ultimul rând asupra deciziilor investitionale ca si a metodelor de actualizare, ceea ce ii conferă factorului de timp importanta si influenta necesara.

2.Dobânda simpla
Calculul sumei finale pe care o are de primit creditorul are in vedere numai suma iniţiala, iar pentru perioadele următoare sa nu se cumuleze suma iniţiala cu valoarea dobânzii, deci pe parcursul duratei de împrumut suma iniţiala ramane aceeaşi, nemodificata.

Se conosc trei proceduri de calcul referitoare la un an bancar:procedura germana la care anul bancar are 360 de zile, iar luna bancara are 30 de zile;procedura franceza la care anul bancar are 360 de zile, iar luna bancara este identica cu luna calendaristica;procedura engleza la care ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 55kb
Downloads: 2364
Materia: Marketing

Dobanda - Rata dobanzii simple si compuse

Deficientele acestui concept constau intr-o abordare statica, adică, nu se tine seama de influenta factorului timp, de creşterea complexitatii fenomenelor economice (apariţia companiilor multi si transnationale, fenomenul de globalizare, etc.), de modul in care se formează dobânda de ratele de schimb valutar, rata inflaţiei etc.

Alte referate despre: rata dobanzii simple, dobanda rata dobanzii, referat dobanda rata dobanzii si determinarea ei

Creditul si dobanda

Creditul si dobanda - Caracteristica esentiala a creditului o reprezinta inlocuirea unei plati imediate cu o promisiune de plata la o data ulterioara numita scadenta.Desi moneda nu este prezenta in momentul creditarii datorita promisiunii de plata,se exprima in moneda, iar rambursarea se face tot in moneda.Creditul si dobanda

Alte referate despre: creditul si dobanda, creditul si dobanda referat, referat creditul si dobanda

Dobanda si Managementul ratei dobanzi

2.Teoriile monetare:care considera formarea dobanzii ca un ecou spontan si inert al naturii capitalului.
A.Teoria productivitatii si a utilizarii capitalului
Teoria se imparte in:
•Teoria asteptarii si sacrificiul:considera ca structura capitalului ca o cumulare in timp a rezultatelor,a faptului ca an de an,consumurile au fost amanate catre un viitor indepartat in vederea unei realizari finale care are drept cost sacrificiul.

Alte referate despre: dobanda si managementul ratei dobanzii, dobanda si managementul ratei dobanzi, referate dobanda si managementul ratei dobanzii

Teorii privind rata dobanzii

- Un alt factor important în stabilirea nivelului dobânzii pe piaţă este rata anticipată a deprecierii monedei. Cu cât este mai mare rata inflaţiei, cu atât este mai ridicată rata dobânzii. Dacă un individ este pregătit să renunţe la 100 u.m astăzi în schimbul a 105 u.m. peste un an, cu siguranţă el nu va mai face tranzacţia dacă se aşteaptă ca puterea de cumpărare a banilor să scadă la jumătate în următorul an. În schimb, va pretinde o dobândă care să compenseze pierderea aşteptată a valorii unităţii monetare şi să-i ofere câştigul „real” de 5%. Din păcate, nici această consideraţie nu joacă în favoarea reducerii ratei dobânzii în România.

Alte referate despre: teorii privind rata dobanzii, teorii privind rata de dobanda, teorii ale ratelor dobanzii

Posesia - mijloc de dobandire a proprietatii

Şi atunci, pe bună dreptate, se naşte întrebarea care este deosebirea dintre proprietar şi celelalte persoane care exercită unele sau cvasitotalitatea atributelor dreptului de proprietate?
Răspunsul a fost dat în literatura juridică de specialitate. Astfel, spre deosebire de titularii altor drepturi subiective asupra aceluiaşi bun, proprietarul exercită atributele juridice ale dreptului de proprietate în putere proprie şi în interes propriu.

Alte referate despre: referat posesia mijloc de dobandire a proprietatii, moduri de dobandire a proprietatii, modurile de dobandire a proprietatii

Determinarea lungimi fibrelor de bumbac . Metode si aparate

Bumbacul este o fibra vegetala ce provine din fructele (capsulele) plantei de bumbac. Sunt fibre celulozice cu un continut de 96,13% celuloza pe langa care se mai afla substante pectice 1,92 %, substante proteice 0,87%, ceruri si grasimi 0,63%, si continut mineral 0,45%.
Continutul de celuloza confera fibrelor de bumbac suplete si rezistenta, elasticitate, capacitate de finisare si proprietati chimice specifice.

Alte referate despre: aparate pentru determinarea lungimilor, fibra de bumbac, determinarea lungimii

Lungimea fibrelor textile.Metode de determinare

Cu cat fibrele au o lungime mai mica cu atat se cere o precizie mai mare la determinarea ei.Precizia este influentata de metodele si aparatele folosite precum si de starea fibrei (ondulata), fibra trebuie adusa in stare dreapta prin tensionarea acesteia fara a o deforma.
Pentru determinarea lungimii fibrelor se folosesc urmatoarele metode:
1.Metode directe

Alte referate despre: lungimea fibrelor textile, fibre textile, fibrele textile

Umiditatea reala a fibrelor textile.Metode de determinare

Se bazeaza pe urmatorul pricipiu :masurarea cantitatii de apa indepartata din materialul textile,prin intemediul circulatiei curentilor de aer cald.Aparatul se compune din:etuve cu pereti dubli,termometrul,termoregulatorul,balanta care are la unul din capete un cos de sarma in care se introduce materialul supus analizei,electromotorul cuplat cu ventilatorul.

Alte referate despre: fibre textile referat, referat fibre textile, fibre textile naturale

Modurile de dobandire si de pierdere a cetateniei

Pentru dobândirea cetateniei de origine sunt consacrate doua criterii: cetatenia parintilor sau a unuia dintre ei, determinat de lege, jus sanguinis, sistem utilizat în tarile care pastreaza traditia dreptului roman si cetatenia suveranitatii ce se exercita asupra locului de nastere, jus soli, sistem utilizat în tarile anglo-saxone. Primul porneste de la exercitarea suveranitatii asupra persoanei, celalalt supra teritoriului.

Alte referate despre: modurile de dobandire si de pierdere a cetateniei romane, modurile de dobandire si de pierdere a cetateniei, modurile de dobandire si de pierdere a cetateniei referat

Determinarea sensibilitatii

Atot=[A X X AM; X A X AKR; X X A AKV; X X X A]; %matricea A a noului sistem
Btot=[B1; B1;B1;B]; %matricea B a noului sistem
Ctot=[Y X X X; X Y X X; X X Y X; X X X Y]; %matricea C a noului sistem
Dtot=[B1;B1;B1;B1]; %matricea D a noului sistem

Alte referate despre: determinarea sensibilitatii gustative referat, determinarea sensibilitatii la candida albicans, determinarea sensibilitatii si a constantei voltmetrului

Determinarea coeficientului de tensiune

III. Mersul lucrării
Se umple biureta cu apă până la o anumită diviziune. Se alege un anumit volum pentru măsurători. Se va da drumul apoi picătură cu picătură lichidului din volumul respectiv. Se vor efectua trei măsurători numărându-se de fiecare dată picăturile conţinute în unitatea de volum.

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referate determinarea coeficientului de tensiune superficiala

Determinarea cheltuielilor de productie

Determinînd cheltuielile putem calcula preţul de cost cu ridicata inclusiv TVA. Avînd preţul putem trece la procedura de calcul a rezultatelor financiare care include:

Alte referate despre: determinarea cheltuielilor de productie, determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate, cheltuieli de productie

Determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate

Elemente principale ale cheltuielilor de producţie sunt:
1. costul materiei prime, materialelor auxiliare şi a utilităţilor din afară;
2. remunerarea muncii;
3. contribuţii la salariu;
4. uzura;
5. alte cheltuieli.
Vom afla pe rând aceste elemente ale cheltuielilor, pentru ca în final să determinăm cheltuielile totale.

Alte referate despre: determinarea pragului de rentabilitate, determinarea pragului de rentabilitate referat, determinarea prag de rentabilitate

Matrici si determinanti

Regula triunghiului
Am văzut că determinantul de ordin trei are în dezvoltarea sa şase termeni, trei cu semnul plus şi alţi trei cu semnul minus.

Alte referate despre: matrici si determinanti, matrice si determinanti, exercitii cu matrici si determinanti
Referate afisate : 15
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles