Referat ecosistemul unei pajisti alpine biologie

Manastirea Saraca

Manastirea Saraca:Nimeni nu pricepe de ce doar aici, in jurul acestei manastiri din plina campie banateana, cresc o sumedenie de plante medicinale de munte. Chiar si pentru botanisti, faptul a ramas o taina. Locul e inmiresmat ca pajistile alpine din departarile stravezii. Sunt campuri intregi de ventrilica, cimbrisor, ciubotica-cucului, de pufuliţă cu flori mici, plante ce nu cresc altundeva decat in tinuturile inalte. Manastirea Saraca

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 2980
Materia: Religie

Manastirea Dealu

Pe acoperiş se ridică 3 turle cu câte 8 feţe : una mare pe naos si alte 3 mai mici pe pronaos. Tustrele sunt ,,frumos proporţionate’’ şi la bază ,,sunt acoperite’’ cu plăci de piatră împodobite cu ,,ornamente fin sculptate, din împletituri şi flori geometrice ‘’.
Arhitectura ei este ,,sârbească ca plan şi ca dispoziţiuni generale’’, iar ,,ornamentaţia faţadelor este în stil armenesc şi se aseamănă cu cel de la biserica episcopală din Argeş , ca şi cu cea de la biserica Trei Ierarhi din Iaşi ‘’. Maiestria şi simetria construcţiei ei reflectă stadiul ridicat al dezvoltării artistice la care ajunsese Tara Româneasca la începutul sec. Ai XVI-lea.
În aprilie 1508 , când Radu cel Mare s-a ,,sfârşit’’, preanoirea mănăstirii nu era încă gata. Lucrul început de el a fost , în parte, isprăvit de fratele său , Vlad Vodă cel Tânăr {Vladut} [ 1510 – 1512] .
Întrucât unul din aceştia ,,n-au apucat a zugrăvi ‘’ cu porunca ...

Alte referate despre: manastirea dealu, manastirea dealu referat, manastirea dealu mare

Manastirea Curtea de Arges

Printre cele mai vechi aşezări de care vorbeşte istoria noastră se numară şi Curtea de Argeş cu împrejurimile ei. În veacul al XΙΙΙ-lea, înalta cetate a Poenarilor, cu fortificaţiile sale de piatră şi puţul care o leagă direct cu albia râului de jos, făcuse să ajungă, pană departe, faima acestor locuri; iar pe la jumătatea secolului următor, curtea Basarabilor şi biserica Sfântul Nicolae Domnesc răsfrâng această faimă asupra întregii aşezări adunată cu timpul în preajma lor: Curtea de Argeş de mai târziu.

Alte referate despre: manastirea curtea de arges referat, referat manastirea curtea de arges, manastirea curtea de arges

Manastirea Cozia

2."CURS DE DREPT ADMINISTRATIV. PARTEA SPECIALA" - Mircea PREDA, Casa
Editoriala "Calistrat Hogas", Bucuresti, 1995

Alte referate despre: manastirea cozia referat, manastirea cozia, referat manastirea cozia

Manastirea Golia

Vasile Lupu voievod, "din mila lui Dumnezeu, domn al Tării Moldovei"
(1634-1653), "om cu hire inaltă si impărătească, mai mult decât
domnească... au zidit si laudate mănăstiri", intre care Golia din Iasi
"peste toate mănăstirile aice in tara mai iscusită" (Miron Costin).

Alte referate despre: manastirea golia, manastirea golia referat, manastirea golia iasi

Manastirea Stavrapoleos

Biserica Stravrapoleos a fost construitã in 1724, ĩn timpul celei de-a doua domnii in Ţara Romaneascã a lui Nicolae Mavrocordat (1719-1730) de cãtre arhimandritul Ioanichie. Nãscut ĩn satul Ostanitza ĩn eparhia Pogoniana (Epir), Ioanichie a venit in Ţara Româneascã de la mãnãstirea Gura, metoc al Mitropoliei Pogonianã.

Alte referate despre: manastirea putna referat, manastirea putna, manastirea argesului

Manastirea Rohiita

Oamenii si-au dat seama ca asupra lor si a urmasilor lor, pana la a saptea spita, apasa ingrozitorul pacat de a fi batjocorit si furat Casa Domnului. Sfatuindu-se cu preotul si ascultand indemnul preacuviosului Justinian, care era atunci staret al Manastirii Rohia, satenii din Boiereni au inteles ca numai prin post, rugaciune si truda vor putea scapa de blestem.

Alte referate despre: manastirea rohiita, manastirea rohiita boiereni, referat despre manastirea rohiita

Manastirea Tismana

Pronaosul, pe plan usor dreptunghiular, comunica cu exonartexul prin doua usi, pe vest si pe nord, devenite acum usi exterioare. Pentru a solutiona boltirea, mesterii constructori au redus spatiul prin doua arcuri transversale late, alipite peretilor nord si sud, in asa fel incat patratul central obtinut sa poata fi acoperit cu o turala.

Alte referate despre: manastirea tismana referat, referat manastirea tismana, manastirea tismana

Manastirea Argesului

Asadar, ginerele voievodului, Radu de la Afumati (1522-1629), odata urcat pe scaun, a consfintit continuarea decorarii asezamintului, prin pisania din 10 septembrie 1526, care mentioneaza si numele lui Dobromir zugravul.

Alte referate despre: manastirea argesului rezumat, rezumat manastirea argesului, referat manastirea argesului

Ecosistemul

Stratul heterotrof este alcatuit din organisme, care nu au acces la energia luminoasa (fara plante) si este dependent de existenta organismelor autotrofe in scopul asigurarii necesarului energetic.
Ecosistemele sunt foarte variate ca dimensiune si complexitate.

Alte referate despre: ecosistemul, ecosistemul marii negre, ecosistemul unei paduri

Echilibrul dinamic in ecosistem

Dar biocenoza se află în permanentă mişcare. Transformarea necontenită, lentă, a biocenozei, nu duce în mod necesar la dispariţia structurii biocenotice. O pădure este cuprinsă într-un permanent proces de transformare cantitativă şi calitativă, dar se păstrează ca pădure sute de ani.

Alte referate despre: echilibrul dinamic in ecosistem, echilibrul dinamic al ecosistemului, echilibrul dinamic al ecosist

Austria-tara dunareana si alpina

Austria este o tara muntoasa. Trei sferturi din teritoriu sunt ocupate de Muntii Alpi, la poalele carora se intind dealuri. Bazinul Vienei, aflat in partea de nord-vest, este cea mai joasa regiune a tarii si totodata principala zona unde pot fi cultivate cereale. In rest se practica pastoritul.

Alte referate despre: referat austria tara dunareana si alpina, austria tara alpina, romania tara dunareana

Test la biologie-ecosistemul

Timpul efectiv de lucru este de 50 de minute. Pentru itemii 1 - 4 scrieţi pe foaia de răspuns litera corespunzătoare răspunsului corect. Fiecare item are un singur răspuns corect.

Alte referate despre: test la biologie-ecosistemul, ecosistemul teste raspun online, test ecosistem

Materiale si echipament alpin

Armata noastra este dotata cu un bogat si excelent material pentru ducerea actiunilor de lupta in munti. Pentru a se actiona cu succes insa trebuie sa se cunoasca folosirea corecta si judicioasa a acestuia, la nevoie nu numai de catre vinatorii de munte, ci si de toti ceilalti militari, activi si de rezerva.De aceea, in continuare se vor prezenta materialele si echipamentul alpin.Fringhia de alpinism (coarda) este indispensabila pentru grupa, atit vara, cit si iarna (fig. 3). Folosirea unei fringhii de proasta calitate, uzata, poate avea urmari foarte grave.

Alte referate despre: materiale si echipamente moderne utilizate in instalatii, materiale pentru echipamente electrice si electronice, materiale si echipamente necesare caiacului

Deteriorarea ecosistemului prin constructii de baraje si canale

Fauna acvatica - Zoocenozele bentice (organisme nevertebrate) - Structura compozitionala a Oltului era foarte saraca si dominata de oligochete si chironomide.Imaginea mediului acvatic era aceea a unui mediu acvatic foarte antropizat, supus unor influente poluante insemnate.

Alte referate despre: deteriorarea mediului prin constructii de baraje si canale, deteriorarea prin constructii de baraje si canale, deteriorarea prin constructia de baraje

Biodiversitatea ecosistemului

Totalitatea organismelor unui anumit teritoriu impreuna cu conditiile de viata oferite de mediul respective formeaza ecosistemul.Prin urmare, lacul, padurea, cimpia, lunca sint ecosisteme naturale, pe cind livada, lanul de griu sau parcul - acosisteme artificiale, deoarece au fost create si sint mentinute in echilibru ecologic de catre om.

Ecosistemul are doua componente principale: componenta vie ( organismele ).Si componenta nevie ( factorii mediului ). Este evident ca de gradul de conexiune a acestor doua componente si armonia interactiunii lor reciproce depinde intru totul bunastarea tuturor ecosistemelor in Natura. In cadrul prezentei teme ne vom referi doar la prima componenta - lumea organismelor vii.Totalitatea vietuitoarelor unui ecosistem este numita biodiversitatea acestuia. Biodiversitatea are doua componente obligatorii: biodiversitatea vegetala si biodivesitatea animala.

Sa caracterizam biodiversitatea unui ecosistem in mod detaliat, luind ca exemplu o padure ...

Alte referate despre: biodiversitatea ecosistemului subteran, biodiversitatea ecosistemului acvatic, biodiversitatea ecosistemului

Ecosistemul

Mediul de viata este reprezentat de totalitatea factorilor fara viata (abiotici) si inzestrati cu viata (biotici). Partea abiotica a mediului formeaza biotopul, care cuprinde substratul (elemente minerale si organice) si factorii climatici (lumina, temperatura, umiditate, vant), iar partea biotica formeaza biocenoza, fiind reprezentata de populatiile de plante si animale din specii diferite, care traiesc intr-un biotop.

Alte referate despre: ecosistemul unui lac, ecosistem, ecosistemul unei pesteri

Importanta elementelor retelelor trofice - eseu

Stabilitatea unui ecosistem are la baza sa un circuit închis, neîntrerupt al substanţelor.Un asemanea circuit poate fi asigurat de un raport numeric echilibrat dintre producători, consumatori şi descompunători.Dacă dintr-un oarecare motiv acest raport este dereglat, stabilitatea ecosistemului este grav afectată.

Alte referate despre: importanta elementelor retelelor trofice referat biologie, importanta retelelor trofice, importanta retelelor trofice intr-un ecosistem

Ecosistemul Marii Negre

Caracteristici ale biocenozei:
Planctonul este reprezentat pana la adancimea 175 m.
Fitoplanctonul cel mai bogat se afla intre 0-50 m adancime. Dominante sunt algele silicioase. Algele verzi ( cloroficeele ) si algele albastre-verzui ( cianoficeele ) sunt slab reprezentate. Fitoplanctonul este bine dezvoltat in zona litorala si mai slab dezvoltat in larg. In mare, in locurile unde se varsa apele curgatoare exista un amestec de alge dulcicole si marine. Se constata in fitoplancton o pronuntata variatie sezoniera.

Alte referate despre: ecosistemul mari negre, referat ecosistemul marii negre, ecosistemul marii negre referat
Referate afisate : 19
Medie note: 7.94 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK