Referat elicoptere

Elicopterele

Un rotor sau doua. Majoritatea elicopterelor au o elice principala deasupra si o elice mai mica in coada.Elicea principala asigura decolarea si mentine elicopterul in aer.Rotorul din coada schimba directia si impiedica elicopterul sa se invarta pe loc.Unele elicoptere au 2 elice principale ce se invart in sensuri opuse,pentru a preveni invartirea.

Decolarea
Unghiul paletelor se numeste inclinare.Prin schimbarea inclinarii paletelor cu maneta de control,pilotul poate ateriza,decola,urca sau stationa in aer.Ridicarea si sucirea manetei face ca elicea sa se roteasca mai repede sau sa indoaie paletele pentru ca impreuna sa se ridice mai mult.Cand forta de urcare este mai mare de cat greutatea elicopterului acesta decoleaza,cand forta de urcare si greutatea elicopterului sunt egale,stationeaza in aer,iar cand forta e mai mica,coboara.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 813
Materia: Diverse

Avioane

"Avioane"
Din totdeauna oamenii au visat sa cucereasca cerul cu abilitatea si gratia pasarilor. Icar din legendele grecesti a zburat cu aripi de ceara spre cer. Cand a ajuns prea aproape de soare, ceara s-a topit iar el s-a prabusit.
"Avioane"

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Elicoptere

În jurul anului 1500 Leonardo da Vinci a schiţat proiectul unui elicopter acţionat manual. Mai târziu alţii inventatori au executat diverse protottipuri acţinate de motoare care se şi ridicau în aer, dar elicopterele utilizabile au apărut doar la sfârşitul anilor 1930. Pentru a putea rămâne în aer, avioanele clasice trebuie să aibă neapărat o mişcare de înaintare. Când aripile înaintează în aer, se generază o forţă ascensională aerodinamică care egalează forţa gravitaţională.

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Cernobal

"Cernobal"
Învelişul de grafit al reactorului a luat foc şi, în infernul care s-a declanşat, produsele fisiunii radioactive, eliberate în momentul topirii miezului reactorului, au fost aruncate în atmosferă.

Alte referate despre: cernobal, explozia de la cernobal, dezastrul de la cernobal

Transporturile si mediul inconjurator

Computerele, bancile de date, complexitatea interconexiunilor la nivel mondial vor limita circulatia oamenilor, dar le vor spori accesul la informatie, o vor avea „acasa". Se vor dezvolta cu precadere mijloacele de transport individual, ceea ce va duce la schimbari in comportamentul psiho-social al omului in relatiile cu mediul inconjurator.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile aeriene in Romania

Distanţa medie de transport pentru transportul interurba şi intrenaţional de pasageri a fost în primul trimestru al anului 2004 de 1198,6 km.

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Argumente privind condamnarea lui Saddam

Argumente privind condamnarea lui Saddam
-In anii '80 -epoca in care au avut loc cele mai sangeroase fapte imputate astazi lui Saddam-, liderul irakian era intens sprijinit de Statele Unite, atunci Washingtonul nu-l denunta ca pe un dictator odios, ci elogia hotararea si curajul "Leului din Bagdad". Ulerior, cand interesele SUA s-au schimbat, acelasi presedinte Bush l-a decretat pe Saddam drept "Macelarul din Bagdad", care trebuia inlaturat.

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Avioanele

La decolare se ridica flapsurile de pe bordul de scurgere a aripii,
care maresc suprafata si în acest fel intensitatea fortei de
ascensiune. Stabilizatoarele orizontale (profundoarele) aflate pe
ampenajul orizontal sunt ridicate. În acest timp botul avionului este
orientat în sus, coada este coborâta, iar avionul se înalta în aer.
Este foarte important ca înainte de începerea acestei manevre avionul
sa aiba viteza corespunzatoare. Flapsurile si profundoarele trebuie
ridicate exact în clipa în care forta dinamica de ascensiune egaleaza
greutatea avionului, altfel aparatul pierde din viteza si nu reuseste
sa decoleze. Trebuie avuta în vedere si problema fortei de rezistenta
a aerului. Deplasarea avionului produce o rezistenta din partea
aerului, ceea ce furnizeaza aparatul. Forta respectiva actioneaza
asupra oricarui corp aflat în miscare, dar despre forta de rezistenta
indusa nu putem vorbi ...

Alte referate despre: avioane referat, despre avioane, avioanele

Airbus A380

“Vom vinde mai mult de 250 de avioane. Vom vinde 700-750. Este un avion care va zbura timp de 30-40 de ani fara sa poata fi depasit tehnologic”, sustinea anul trecut Noel Frogeard, CEO al Airbus.

Alte referate despre: airbus a380, dimensiuni airbus a380, airbus a380 greutate

Transportul aerian

Aerodromul este o suprafata de teren sau de apa destinata a fi utilizata pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor. Aeroportul este aerodromul deschis operatiunilor comerciale.

Transportul aerian efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor cu ajutorul aeronavelor.Printre particularitatile tehnico-economice ale transportului aerian se numara:
-rapiditatea - este caracteristica esentiala a transportului aerian. Aceasta este evidentiata de viteza mare de deplasare a aeronavelor ce nu poate fi egalata de nici un alt mijloc de transport;
-regularitatea - consta in aceea ca transportul aerian se efectueaza dupa un program precis in orice perioada a anului, atat ziua, cat si noaptea;
-oportunitatea - se refera la faptul ca acest mod de transport pune la dispozitia celor interesati, oricand si oriunde sunt amenajate puncte terminale, cel mai modern mijloc de transport.

Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducand ...

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Servicii transport aerian

Dupa destinatia transportului:transporturi interne, se organizeazasi se deruleaza in conformitate cu legislatia internanationala;
transporturi nternationale, se organizeaza si se deruleaza in baza unor conventii guvernamentale internationale sub egida Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (OACI) ca organism specializat al ONU.

Alte referate despre: numarul de angajati in serviciul transportului aerian, servicii transport aerian marfuri, serviciile de transport aerian in romania

Panica la New York referat Mass-Media

Autoritatile au transmis din start ca acest incident sa fie un atentat terorist . o posibillitate a accidentului este ca pilotul din cauza condiţiilor meteo a coborât la o altitudine foarte joasă , iar neputându-se orienta a intrat din plin în această clădire rezidenţială din Manhattan . Echipajul de pompieri confirmă faptul că este de fapt vorba de o cladire de locuinţe. Se afirmă faptul că avionul este blocat şi este in flăcări . Echipe de pomperi se deplasează către locul accidentului.

Alte referate despre: panica la new york referat mass-media, panica la new york, mass media

Franta si Muntele Sfantului Mihail

“ Minunea “ de pe stanca
Pe nivelul inferior al partii estice a Minunii se afla asa-numita Aumonerie, unde calugarii imparteau pomeni si ofereau adapost pelerinilor saraci; deasupra ei se ridica Salle des Hotes, incaperea de oaspeti principala; iar in partea de sus a acestei sectiuni se afla sala de mese a calugarilor, reflectoriul, un loc puternic luminat printr-o serie de ferestre inalte in forma de ogiva.
Partea de vest a Minunii adaposteste asa-numitul Cellier, o magazie de provizii, iar deasupra ei se afla Salle des Chevaliers, o sala impartita in 4 culoare de siruri de coloane cu capiteluri sculptate. Initial folosita ca scriptorium unde calugarii trudeau la copierea manuscriselor, acesta sala a devenit dupa 1469 locul de intrunire a Cavalerilor Sfantului Mihail, un ordin fondat de regele Ludovic al XI-lea (1461-1483). Chiar deasupra acestei sali impunatoare se afla peristilul – un liman de liniste suspendat intre cer si pamant.
In timpul zbuciumatei sale istorii seculare, ...

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Traian Vuia

Multe ziare din Franta, Statele Unite si Marea Britanie au scris despre primul om care a zburat cu un aparat mai greu decat aerul, echipat cu sisteme proprii de decolare, propulsie si aterizare. De atunci a fost scoasa in evidenta si propagata ideea ca Vuia a reusit cu aparatul sau sa decoleze de pe o suprafata plata, folosind numai mijloace proprii, "la bord", fara "ajutor extern" (panta, cale ferata, catapulta, etc.). Totusi, au fost si mai exista multe contradictii si dezbatere asupra definitiei de primul aeroplan.

Alte referate despre: traian vuia referat, traian vuia, referat traian vuia

Criza rachetelor din Cuba

Până în ziua de 24 octombrie, vasele sovietice pe ruta spre Cuba, capabile de a transporta încărcături militare, au părut a-şi încetini sau modifica cursul, sau chiar s-au întors de unde au venit, atunci când s-au apropiat de linia de carantină (blocada navală), cu unica excepţie a unui vas - petrolierul numit Bucureşti.

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Efectele poluarii sonice

Ca orice alt tip de poluare si poluarea sonica are numai efecte negative in special pentru om. Poluarea sonica produce stress, oboseala, diminuarea sau pierderea capacitatii audutive, instabilitate psihica, randament scazut, fisurarea cladirilor, spargerea geamurilor etc. Sunetul reprezinta o vibratie a particulelor unui mediu capabila sa produca o senzatie auditiva. Sunetul se propaga sub forma de unde elastice numai in substante si nu se propaga in vid. In aer viteza de propagare este de 340 m/s.

Alte referate despre: efectele poluarii sonice, efectele poluarii mediului asupra omului, efectele poluarii asupra omului

Poluarea sonica

Ca orice alt tip de poluare si poluarea sonica are numai efecte negative in special pentru om. Poluarea sonica produce stress, oboseala, diminuarea sau pierderea capacitatii audutive, instabilitate psihica, randament scazut, fisurarea cladirilor, spargerea geamurilor etc.Sunetul reprezinta o vibratie a particulelor unui mediu capabila sa produca o senzatie auditiva. Sunetul se propaga sub forma de unde elastice numai in substante si nu se propaga in vid. In aer viteza de propagare este de 340 m/s.

Alte referate despre: poluare sonica, poluarea sonica, poluarea sonica referat

Motorul turboreactor

În 1930, Frank Whittle a donat primul său patent de folosire a unei turbine cu gaz pentru producerea propulsiei cu reactie dar au trecut 11 ani ca motorul său să îndeplinească primul zbor.

Principile propulsiei cu reactie:
Propulsia cu reactie este o aplicatie practică a celei de-a treia legi a miscării, a lui Sir Isaac Newton care afirmă că, “pentru orice fortă care actionează asupra unui corp există o fortă egală si de sens contrar”. În cazul nostru, forta de propulsie este

Alte referate despre: motorul turboreactor, motor turboreactor, ax motor turboreactor

Analiza cererii in actiune

O posibilitate ar fi ca circulatia crescuta a lui The Times, ca
rezultat al scaderii pretului, a dus la o crestere a veniturilor din
publicitate. Ziarele pot percepe tarife pentru publicitate pentru
spatiul alocat acesteia. Deci, venitul din vânzarea stradala a
ziarelor nu este unica sursa de venit a editorilor. (Multe orase în
Regatul Unit au ziare gratuite al caror întreg venit provine din
publicitate.) Daca The Times ar fi putut creste venitul sau din
publicitate cu mai mult de 35.000Ł, reducerea pretului ar putea fi
înteleasa ca o miscare care a crescut profitul.

Alte referate despre: analiza cererii, analiza cererii laptelui, analiza cererii la un service auto
Referate afisate : 19
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles