Referat excel

Instrumente Excel pentru asistarea deciziei

Spre exemplu, dacă vrei să-ţi creezi un buget dar nu eşti sigur de veniturile tale, atunci îţi poţi defini diferite variante de venituri şi poţi să comuţi între scenarii pentru a realiza o analiză.

Pentru a compara diferite scenarii poţi crea un raport care să însumeze toate scenariile pe aceeaşi pagină. Raportul poate lista scenariile parte cu parte sau le poate aşeza într-un tabel pivot de raport.
Crearea scenariilor
Pentru a crea un scenariu trebuie să parcurgi paşii:

1.Execută Tools\Scenarios.
2.Execută click pe butonul Add. Apare caseta Add scenario.
3.În câmpul Scenario name editează un nume pentru scenariu.
4.În câmpul Changing cells introdu referinţele pentru celulele pe care doreşti să le modifici.
5.În secţiunea Protection bifează Prevent changes dacă vrei să împiedici alte persoane să efectueze modificări în scenariul tău sau Hide dacă vrei să ascunzi modificările.
6.Execută click pe OK. Apare caseta Scenario Values.
...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 301kb
Downloads: 1608
Materia: Informatica

Aplicatia Excel

In cazul in care utilizatorul doreste sa afiseze foaia de calcul in asa fel incit sa ocupe intregul ecran – eliminind barele de instrumente, bara de formule, bara de stare si altele. Pentru aceastea se deschide meniul View si se selecteaza Full Screen. Pentru a reveni in modul Normal, se face clic pe Close Full Screen.

Alte referate despre: aplicatia excel, aplicatie excel, aplicatia excel referat

Microsoft Excel

Excel a fost proiectat pentru manipularea expresiilor numerice, efectuând următoarele operaţii:- calcularea de sume pe linii şi coloane cu instrumentul AutoSum;- calcularea de totaluri pe linii şi coloane;- construirea de formule pentru efectuarea de calcule;- copierea de formule cu AutoFile;- efectuarea de calcule matematice: scăderi, împărţiri, înmulţiri şi ridicări la putere;
- modificarea lăţimii coloanelor;- mutarea şi copierea celulelor;- inserarea şi ştergerea de rânduri şi coloane.

Alte referate despre: microsoft excel referat, microsoft excel, referat microsoft excel

Excel

Exista numeroase moduri in care utilizatorul poate modifica aspectul
foii de calcul in ferestra Excel. Pentru a mari sau micsora zona
vizibila din foaia de calcul se va folosi functia Zoom . Se deschide
meniul Zoom care se afla pe bara de instrumente standard si se
selecteaza procentul de marire . Se poate mari o anumita zona din
foaia de calcul , daca dorim, pentru aceasta se selecteaza mai intai
zona, apoi se deschide meniul Zoom si se selecteaza Selection.

Alte referate despre: referat excel, excel referat, excel

EXCEL - calcule, editarea formulelor, erori

O formula este evaluata de la stanga la dreapta.
In formulele Excel se utilizeaza numai paranteze rotunde.

Alte referate despre: calcul tabelar excel calcule editarea formularelor, calcule editarea formulelor in excel, calcule editarea formulelor

Functii financiare Excel

Pentru găsirea valorii de intrare care să conducă la un anumit răspuns se vor parcurge următoarele etape:
1. Se selectează celula rezultat, care trebuie să conţină o formulă şi în care vrem să obţinem o anumită valoare.
2. Se aplică comanda Tools, Goal Seek. Pe ecran apare caseta de dialog Goal Seek (figura 1).
3. Caseta Set Cell conţine celula selectată în etapa 1. Dacă s-a sărit peste etapa 1, se scrie în această casetă referinţa celulei rezultat. În caseta To value se introduce soluţia la care vreţi să ajungeţi. În caseta By changing Cell se scrie referinţa celulei de intrare. Această celulă trebuie să contribuie la valoarea formulei din celula rezultat, specificată în Set Cell.
4. Se selectează butonul OK.

Alte referate despre: functii financiare excel, functii financiare excel 2007, functiile financiare excel

Microsoft Excel

Unele functii predefinite sunt echivalente formulelor: de exemplu, formula de adunare a continutului celulelor A1, A2 si A4, adica =A1+A2+A4 este echivalenta cu functia =Sum(A1:A2;A4). Alte functii (majoritatea cazurilor) nu au echivalent în rândul formulelor, rezultatul scontat neputând fi obtinut decât prin aplicarea functiilor predefinite sau putând fi obtinut pe cale obisnuita, prin aplicarea succesiva a mai multor operatii si formule.

Alte referate despre: microsoft excel download, despre microsoft excel, referat despre microsoft excel

Functia DCOUNT-excel

Sintaxa
DCOUNT(database;field;criteria)
Database este zona de celule care formeaza lista dau baza de date. O baza de date este o lista de date înrudite în care rândurile cu informatiile înrudite sunt înregistrari, iar coloanele de date sunt câmpuri.

Alte referate despre: functii in excel, functia if excel, functii logice excel

Microsoft Excel

Se apasa butonul stang al mouse-lui si se trage conturul selectiei peste un alt domeniu.Langa indicatorul mouse-lui apare o caseta care afiseaza titlurile coloanelor ce vor fi copiate atunci cand se elibereaza butonul mouse-lui.

Alte referate despre: microsoft excel 2007, microsoft excel referat informatica, aplicatia microsoft excel

Birotica profesionala

Pachetul conţine de asemenea un foarte puternic program pentru accesarea si prelucrarea bazelor de date: MicroSoft Access . De asemenea Office-ul conţine un program pentru calcul tabelar MS Excel (care va fi studiat în semestrul al II-lea) si un editor de prezentări animate : PowerPoint (studiu opţional).

Alte referate despre: birotica profesionala, concluzii referat birotica profesionala, birotica profesionala aplicatii

Ce este un virus

Un virus este de obicei un program proiectat să se autoreplice, infectând cât mai multe calculatoare, fără ca utilizatorii să îşi dea seama pe moment de acest lucru. Viruşii se ataşează de alte programe (fişiere EXE sau COM), iar mai recent, şi de documentele WORD, EXCEL, sau chiar fişiere HLP. Alţi viruşi pot să infecteze sectorul de boot al discului. Când se lansează în execuţie un fişier infectat sau când se porneşte calculatorul de pe un disc sau o dischetă virusată, se lansează şi virusul în execuţie. Adesea virusul rămâne rezident în memoria calculatorului, pentru a putea infecta următorul program lansat în execuţie sau următoarea dischetă accesată.

Alte referate despre: ce este un virus, ce este un virus de calculator, ce este un virus informatic

Sisteme de calcul si numerotatie in Egiptul Antic

Cu 3.000 de ani î.C., în Egipt era dezvoltată puternic agricultura pe baza inundaţiilor bianuale ale Nilului. Apa revărsată aducea aluviuni care îmbogăţeau solul; surplusul de apă era dirijat printr-un sistem complicat de canale şi ecluze, astfel ca ea să fie folosită şi în perioadele secetoase. Construirea şi întreţinerea unui astfel de sistem de irigaţii a necesitat importante cunoştinţe de geometrie, mecanică, hidraulică. Cunoaşterea cu precizie a perioadelor din an în care se produceau inundaţiile era de maximă importanţă. Problema a fost rezolvată de cunoştinţele avansate de astronomie care le-a permis realizarea unui calendar foarte precis. Teritoriul pe care se întindea Egiptul fiind vast, era nevoie de un sistem administrativ eficient. Pentru calcularea taxelor şi repartizarea sumelor colectate pentru construcţii, ...

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Importanta si utilizarea substantelor organice

Acidul acetic glacial este un excelent solvent protic polar, după cum s-a menţionat mai sus. Frecvent este folosit ca solvent de recristalizare pentru purificarea compuşilor organici. acidul acetic pur ramolit prin încălzire se foloseşte ca solvent în fabricarea acidului tereftalic (TPA), care este materia primă pentru tereftalatului de polietilenă (PET). Deşi reprezintă circa 5%–10% din cantitatea de acid acetic folosită în întreaga lume, se scontează ca această întrebuinţare aparte să crească semnificativ în următorul deceniu, pe măsură ce producţia de PET se măreşte.

Alte referate despre: importanta si utilizarea substantelor organice, importanta si rolul substantelor organice, utilizarea substantelor organice

Caracteristica produsului - Skoda Octavia Combi

Skoda este o marcă de automobile cu o dezvoltare dinamică, ce se prezintă pe piaţa europeană şi mondială prin automobilele sale sigure şi confortabile, de cea mai înaltă calitate şi cu un excelent raport preţ-performanţă. Astfel, automobilele Skoda se exportă astăzi în peste 70 de ţări, iar anual se produc în total peste 435.000 de autovehicule.

Alte referate despre: referate caracteristica produsului skoda octavia combi, skoda octavia combi, dimensiuni skoda octavia combi

Rolul femeii in armata

In ultimele decenii femeia a evoluat atat pe plan social cat si pe plan militar. Aceasta a inceput sa ocupe, pe plan social, diferite functii de conducere si a demonstrat ca este capabila in aceeasi masura ca si barbatul, ba chiar nu de putine ori a demonstrat ca poate excela in anumite domenii, mult mai bine decat barbatii.

Alte referate despre: rolul femeii in armata, femeia in armata, rolul femeii in armata romana

Managementul sistemelor informationale

Managementul sistemelor informationale
Compania ISRA Center este o companie privata care ofera pe piata romaneasca servicii specializate de cercetare cantitativa si calitativa, consultanta si marketing si media-advertising precum si analiza a fenomelor sociale si politice. Compania ISRA Center are ca obiectiv principal focalizarea atat pe oportunitatile interne de dezvoltare a cercetarilor de piata cat si pe cele externe, sustinuta prin obiectivele echipei sale: oferirea de informatii importante si utile care constituie baza strategiilor si tacticilor de marketing ale clientului; realizarea de studii de cercetare cantitativa si calitativa ce respecta cele mai inalte standarde de calitate (grupuri de discutii; interviuri in profunzime; hall test; chestionare); intelegerea cu adevarat a clientului, marcii/produsului, consumatorului si relatiei dintre ei; a fi parte integranta din echipa de ...

Alte referate despre: managementul sistemelor informationale, referate managementul sistemelor informationale, managementul sistemelor informationale referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK