Referat federatia rusa

Federatia Rusa si Romania

Desigur aceasta politica nu a izvorat di simpatie reala pentru sistemul democratic occidental, ci din dorinta de a reusi sa depaseasca cu ajutorul vestului criza economica si politica, careia trebuiau sa-I faca fata toate republicile ex-sovietice dupa disparitia fostei URSS, fenomen de la care nu face exceptie nici Federatia Rusa.

Dar, chiar daca fortele liberale din jurul lui Boris Eltin au cautat, poate in mod sincer, sa-si insuseasca regulile democratice, care sa garanteze derularea vietii politice in mod civilizat, in Rusia a existat si exista inca un potential conservator de sorginte ex-sovietica care actioneaza pentru restauratie. Aceste forte, avand in frunte Partidul Comunist, au blocat adesea procesul democratic, punand in pericol evolutia Rusiei spre o reala democratie.

De dragul sustinerii gruparii liberale si fortelor democratice, al caror exponent a fost si ramane inca, in conceptia occidentala, presedintele Boris Eltin, marile puteri vestice au facut numeroase concesii ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 337
Materia: Istorie

Puterile URSS

În lunile anului iunie-iulie 1939, relaţiile sovieto-germane purtau un caracter de aştepatare din ambele părţi. Stalin era dispus să adîncească aceste relaţii, dar mai „era obsedat de frica că Anglia şi Franţa vor prelua iniţiativa şi împreună cu Germania vor forma un front unic antisovietic”, de aceea aştepta ca iniţiativa apropierii să vină de la Hitler, cu atît mai mult că spre deosebire de liderul nazist, „Stalin nu avea termene-limita şi stătea foarte bine cu nervii”.

Alte referate despre: puterile urss, separarea puterilor in stat ale urss-ului, puterea de stat in urss

Situatia URSS dupa primul razboi mondial

Dupa Revolutia Socialista din octombrie 1917, fostii mosieri si capitalisti rusi, elemente dusmane poporului si guvernului sovietic, s-au inteles cu Germania lui Wilhelm si cu guvernele tarilor Antantei, sa dezlantuie un razboi pentru rasturnarea puterii sovietice. Astfel a inceput, imediat dupa victoria Revolutiei din octombrie, interventia antisovietica.

Alte referate despre: situatia europei dupa primul razboi mondial, situatia romaniei dupa primul razboi mondial, urss dupa primul razboi mondial

Federatia Rusa ppt

Rusia devine un actor global si lupta cu US pentru dominatia mondiala. Concurenta intre cele doua state se duce de la domeniul spatial pana in junglele Vietnamului timp de 45 de ani. Intrarea in Afganistan din 1979, stagnarea economica conduc la deteriorarea situatiei interne. Mihail Gorbaciov incearca sa restructureze sistemul comunist dar in 1989 acesta colapseaza in afara URSS, in statele satelite. In 1991 URSS este oficial dizolvata. In urma ei raman 15 republici independente.

Alte referate despre: federatia rusa ppt, agricultura in federatia rusa ppt, federatia rusa

Ascensiunea Rusiei

Cultura greco-bizantina si crestina a avut o influenta enorma si durabila asupra Rusiei. Un moment de referinta in istoria poporului rus este domnia lui Vladimir cel Mare (978-1015), sub care populatia a trecut la crestinismul bizantin (ortodox), iar scrisul rusesc a trecut la utilizarea unui nou alfabet bazat pe cel grec. Influenta bizantina a civilizat rusii, contribuind la diferenta mare dintre modul de viata rus si cel vest-european cu o cultura aflata sub influenta latina si catolica.

Alte referate despre: ascensiunea rusiei, ascensiunea politica a rusiei, federatia rusa referat

Capitulatiile intre 1830-1848, arma impotriva protectoratului rus

Astfel in instructiunile redactate in numele tarului Nicolae 1(1825-1855) si trimise comisiilor de intocmire a Regulamentelor Organice " se prevedeau (...) ca orice ar intreprinde adunarile si domnii contra privilegiilor Principatelor Romane stabilite in tratatele si hatiserifurile dintre cele doua mari puteri, suzerana si protectoare, se va considera ca un lucru neinfiintat"1.

Alte referate despre: ludovic filip 1830-1848, statul si administratia in franta sub monarhia burgheza 1830-1848, rugaciunea - arma impotriva faradelegilor

Criza economica mondiala

Efectele crizei ruso – ucrainene din ianuarie 2009
Diicultatile cu care s-au confruntat o parte din Statele Ue ca urmare a reduceriii drastice a livrarilor de gaze naturale au demonstrate necesitatea urgentarii adoptarii politicii energetice commune (Tabelul conform datelor communicate de Comisia Europeana)

Alte referate despre: criza economica mondiala, criza economica mondiala referat, referat criza economica mondiala

Federatia Rusa de la destramarea URSS pana in prezent

Aceasta ar facilita în primul rând includerea uriaşelor bogaţii naturale ale Rusiei în circuitul valorilor mondiale, fără ciocniri violente de interese sau conflicte armate (de aceea Rusia a şi fost acceptată în grupul celor 7, G-7 devenind G-8). Rusia, deşi conştientă de slăbiciunea ei (a pierdut “ războiul rece “ împreună cu întregul “ lagăr socialist “), având încă mulţi lideri tributari spiritului restaurator neoimperial rămâne încă refractară faţă de transformările dorite de occidentali. Speranţa în refacerea puterii imperiale este nu numai prezentă dar chiar într-o ascensiune, indiferent dacă cei care o promovează aparţin taberei democratice sau forţelor procomuniste.

Alte referate despre: federatia rusa de la destramarea urss pana in prezent, federatia rusa de la destramarea urss oina in prezent, urss si federatia rusa

Federatia Rusa

Stat in Eurasia , Federatia Rusă ocupă o suprafată de 17 075 400 km˛ , situându-se pe locul I pe glob. Capitala este Moscova.

Alte referate despre: referat federatia rusa, federatia rusa referat geografie, referat despre federatia rusa

Federatia Rusa

Gianlorenzo Bernini(1598-1680) este cunoscut mai ales ca sculptor,dar
a fost si arhitect,pictor si poet.In 1629 a fost numit arhitectul
Bisericii Sfantul Petru,cea mai mare biserica din lumea crestina.Ca
sculptor,Bernini a fost un virtuoz in pur stil baroc.Dintre lucrarile
sale de mari proportii,se pot enumera Baldachinul,din interiorul
Bisericii Sfantul Petru,Fantana celor patru rauri,din piata Novena,sau
Extazul Sfintei Tereza,din capela Bisericii Santa Maria della
Vittoria,aflata in Roma.

Alte referate despre: despre federatia rusa, federatia rusa pozitia geografica, federatia rusa populatie

Federatia Rusa

Rusia este asezata in Eurasia (in estul Europei si nordul Asiei);este cel mai intins stat din lume: de la vest la est masoara 10.000 km.Limite : Norvegia,Marea Barents,Marea Kara, Marea Laptev,Marea Siberiei de Est,Marea Ciukotsk in nord,Marea Bering,Oceanul Pacific, Marea Ohotsk,Marea Japoniei in est,Coreea de Nord,China,Mongolia,Kazahstan,Marea Caspica,Georgia,Azerbaidjan,Marea Neagra in sud,Ucraina,Bielorusia (Belarus),Estonia, Polonia,Lituania,Finlanda,Marea Baltica in vest.

Alte referate despre: federatia rusa aspecte economice, federatia rusa harta, federatia rusa geografie

Federatia Rusa

Este situata in partea de est a Europei si de nord a Asiei.Se invecineza cu 14 state , este scaldata de apele a 3 oceane si 12 mari.Pe teritoriul ei trec cai de transport si comerciale de importanta internationala, care leaga Europa cu Orientul, cu Asia Centrala,de Sud si Sud-Est.

Alte referate despre: ramuri industriale federatia rusa, referat geografie federatia rusa, federatia rusa caracteristici

Unicitatea Rusiei - baza teoretica a eurasiatismului

Au fost analişti – şi nu puţini - care au îndemnat la adoptarea acestei măsuri. Alte voci au atras însă atenţia că o asemenea măsură ar însemna începutul unei perioade de autoizolare tehnologică, extrem de costisitoare. În cele din urmă au avut câştig de cauză poziţiile care susţineau că soluţia nu poate fi în nici un caz protecţionismul, ci ridicarea competitivităţii economice, că autoizolarea înseamnă practic un gen de sinucidere lentă.

Alte referate despre: unicitatea rusiei baza teoretica a eurasiatismului, unicitatea rusiei-baza teoretica aeuroasiatismului, bazele teoretice ale metrologiei sportive

Modele culturale la rusii staroveri si reflectarea lor in literatura

Credinciosii de rit vechi recunosc asa-numita cruce in opt colturi, in timp ce crucea greceasca are patru. Procesiunile in jurul bisericii in timpul marilor sarbatori se fac la cei de rit vechi in sensul miscarii soarelui, in ideea ca omenirea merge dupa Soarele - Hristos, iar la cei de rit nou in sens invers, etc.Astazi acestor diferente nu li se acorda aceeasi importanta ca acum 300 de ani, in buna parte si datorita cercetarilor care au demonstrat justetea ambelor variante.

Alte referate despre: matricea culturala a rusiei, modele culturale europene, modele culturale

Redarea frazeologismelor in traducere rusa

O monografie la tema dată este „Frazeologia limbii române” de Gh. Colţun apărută recent (anul 2000), o altă lucrare , în acest sens, este „Фразеологиа современого француского языка” de Nazarion A. sau cea a lui Babkin A.M. „Русское фразеологиа, её развитие и навыки”, ş.a.
La transpunerea frazeologismelor dintr-o limbă în alta se

întîlnesc foarte multe greutăţi , deoarece apariţia lor într-o limbă a depins de tradiţiile poporului care vorbeşte această limbă, de modul de viaţă diferit de alte popoare. Astfel ,sarcina principală acelui care traduce constă în faptul ,că trebuie să cunoască cultura atît a poporului din limba căreia traduce, cît şi a celui în care traduce.
Problema redării frazeologismelor în traducere nu a fost destul de amplu studiată. În acest sens, putem numi cîteva lucrări care s-au ocupat de această problemă :

Alte referate despre: redarea frazeologismelor in traducere rusa, redarea frazeologismelor in traducere, frazeologismele rominesti in traducere rusa

Revolutie in genetica

Cele mai recente cercetari rusesti explica fenomene ca intuitie, clarviziune, vindecari miraculoase spontane, autovindecari, influenta mentalului asupra climei, etc. Grazyna Fosar si Franz Bludorf arata ca ADN-ul poate fi influentat si re-programat prin cuvinte si anumite frecvente. Aceste descoperiri deschid calea unui nou tip de medicina in care ADN-ul poate fi re-programat folosind cuvintele si anumite frecvente, deci fara a-l sectiona si inlocui anumite gene. Chirurgia genetica are un concurent redutabil! Doar 10 % din ADN-ul uman este folosit pentru a fabrica proteine. Doar aceasta mica parte face obiectul cercetarilor occidentale deja cunoscute si popularizate. Restul de 90 % este considerat "material de balast", adica fara importanta. Cu toate acestea, cercetatorii rusi convinsi ca natura nu este deloc risipitoare, s-au alaturat unor lingvisti si geneticieni hotarati sa descopere adevaratul rol al celei mai mari parti din adenomul uman.

Alte referate despre: revolutia in genetica, revolutia in genetica sec xx-xi, revolutia franceza

Moscova

Moscova împreunã cu cei 9.200.000 locuitori este cel mai mare oras al Rusiei, totodatã fiind capitala administrativã. Moscova a fost întemeiatã în anul 1147 de cãtre printul Yuri Dolgoruki, fiind de la început un centru de putere si comert.

Alte referate despre: moscova, referat moscova, moscova referat

Raul Volga

Raul Volga apartine bazinului Marii Caspice. Izvoraste din Dealurile Valdai, 225 metri deasupra nivelului marii la N-V de Moscova si aproximativ 320 de kilometri S-E de Saint Petersburg.

Alte referate despre: raul volga, raul volga referat, referat raul volga
Referate afisate : 18
Medie note: 7.74 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles