Referat fizica sunetul si propagarea acestuia

Pe scurt despre sunet si propagarea acestuia

Sunetele percepute intr-o incapere, indiferent daca este vorba de o aula a unui amfiteatru, o sala de clasa, un birou sau un coridor de spital sunt alcatuite din doua componente:1) sunetul direct - sunetul care se propaga direct spre ureche din punctul de origine;2) sunetul indirect - sunetul care ajunge la ureche dupa ce a fost reflectat o data sau de mai multe ori de suprafetele incaperii sau a fost transmis dintr-o incapere in alta.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 2091
Materia: Fizica

Sunetul

Obiectul acusticii il constituie studiul producerii si propagarii sunetelor, ingloband aici nu numai vibratiile auditive, ci si pe cele care nu produc senzatie auditiva, cum ar fi ultrasunetele. Vibratiile produse intr-un punct al unui mediu elastic se propaga in acel mediu din aproape in aproape sub forma de unde. In aer sau in lichide avem de-a face cu unde longitudinale, astfel, viteza de propagare va fi E/â

Factorii care influenteaza viteza de propagare a sunetelor sunt: temperatura, constanta si caldura specifica a gazelor, umiditatea aerului( viteza e mai mare in aerul umed decat in cel uscat), ionizarea aerului care duce la cresterea vitezei, precum si curentii de aer si intensitatea sunetului.

In cercetarile de acustica, folosim toate felurile de muzica, dar avem adesea interesul sa ...

Alte referate despre: sunetul, propagarea sunetului, sunete

Ultrasunete

Dintre vibraţiile sonore care ies din limitele de audibilitate ale urechii omeneşti, de un mare interes, din punct de vedere practic, sunt ultrasunetele, adică sunetele a căror frecvenţă este mai mare de 20 000 Hz. Orientarea liliecilor, spre exemplu, se bazează pe faptul că aceştia emit semnale ultrasonore scurte de frecvenţe între 30 – 60 kHz. Liliacul în zbor emite în medie cca. 30 semnale pe secundă.

Alte referate despre: ultrasunete, ultrasunete si infrasunete, ultrasunetele

Sunetul si propagarea lui

În aer, ca şi în orice alt gaz, oscilaţiile se propagă sub formă de unde longitudinale. Ajungând la organul auzului nostru, urechea, vibraţiile ale căror frecvenţe sunt cuprinse în intervalul aproximativ de la 20 la 20000 vibraţii în 1s (Hertzi) provoacă senzaţia specifică auditivă. Aceste vibraţii sunt vibraţiile sonore sau acustice , numite sunete.

Alte referate despre: sunetul si propagarea sunetului, sunetele si propagarea lor, sunetul si propagarea

Sunetul

De-a lungul timpului au fost gasite pe diferite mari nave abandonate sau avand la bordul lor cadavre ale caror fete purtau expresia durerii si a groazei.Conform ipotezei amintite in timpul furtunilor sunt emise infrasunete care se propaga cu viteza sunetului,ajungand la mari departari cu mult inaintea furtunii propriu-zise,astfel incat in ciuda vremii bune se pot resimtii efectele lor.Masuratorile efectuate arata ca infrasunetele provocate de furtuni pe mari si oceane au o frecventa medie de 6Hz.S-a constatat ca infrasunetele de intensitati mari,la frecventa de 7Hz pot traumatiza grav sistemul nervos,sistemul circulator,provocand chiar moartea.Astfel s-ar putea gasi o explicatie pentru catastrofele misterioase care au avut loc pe diferite mari si oceane.

Alte referate despre: calitatile sunetului, sunet, viteza sunetului

Microfoane si doze

Se pot stabili următoarele categorii generale, valabile pentru orice traductor :
- natura fizică a mărimilor de intrare şi de ieşire(curent, tensiune, rezistenţă, temperatură, debit, nivel, etc.)
- caracteristica statică a traductorului, care reprezintă grafic dependenţa y= f(i) dintre mărimile de ieşire respective de intrare a traductorului
- domeniul de măsurare, definit de pragurile superioare de sensibilitate i max. şi y max. şi de cele inferioare i min. şi y min.
- panta absolută(sensibilitatea) Ka reprezentând raportul dintre variaţiile mărimilor de ieşire Δy, respectiv de intrare Δi (fig. 2) :
K=
- panta medie(Km), reprezentând coeficientul unghiular (panta) dreptei care aproximează caracteristica statică reală a traductorului(fig. 2):
Km= tgα ≈ Ka

Alte referate despre: doze si microfoane, stabilirea dozelor de ingrasaminte, microfoane referat

Placa de sunet

Vocea din calculatorul tău care te anunţă când ai primit un nou e-mail este făcută posibilă cu ajutorul plăcii de sunet. De dinaintea apariţii plăcii de sunet, calculatoarele personale erau limitate la beep-uri dintr-un mic difuzor de pe placa de bază. Spre sfârşitul anilor ’80, plăcile de sunet au început să lucreze în calculatorul multimedia şi au dus jocurile pe calculator la un nivel total diferit.

Alte referate despre: placa de sunet referat, placa de sunet, download placa de sunet

Caracterizare Gavrilescu - conditia tragica a acestuia

Caracterizare Gavrilescu - conditia tragica a acestuia
O data cu intrarea in casa tigancilor, Gavrilescu accede intr-un alta dimensiune, infinita din punct de vedere al timpului( “sa stii ca iar a stat ceasul”). Intr-o interpretare a nuvelei, firul intamplarilor urmat de Gavrilescu poate fi perceput ca o trecere lenta spre moarte, prilej de rememorare a condtiei tragice a existentei omului mediocru inecat in profan.

Alte referate despre: conditia tragica a jocului, conditia tragica la tiganci, conditia tragica a omului de geniu

Sunet si fonem

Fonetica studiază sunetele limbii în planul fizic( acustica ), în planul biologic (fiziologia), în planul social, în sistemul limbii(fonologia, fonetica funcţională), precum şi din punct de vedere al proprietăţilor fiziologice şi acustice(fonetica experimentală).

În plan fizic, sunetul este mişcarea vibratorie a unui elastic.Sunetele pot fi muzicale(cu caracter de ton şi ritmic - vocalele) şi nemuzicale(cu caracter de zgomot şi neritmic-consoanele).Sunetele vorbirii reprezintă atât tonuri, cât şi zgomote sau sunete mixte. Sunetele articulate sunt fenomene fizice determinate de anumite proprietăţi: înălţime(ton), frecvenţă(număr de vibraţii), variaţii de înălţimi(sunete grave, profunde, joase), intensitate(depinde de energia rostirii sunetelor), durată(timpul ocupat de vibraţiile sunetului), timbru(calitate ...

Alte referate despre: sunet si fonem, sunetul si fonemul, distinctia sunet-litera-fonem

Ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie

Filtrul adaptiv îşi modifică coeficienţii calculaţi după un anumit algoritm având ca scop minimizarea semnalului de eroare. Coeficienţii filtrului sunt reînnoiţi odată la patru eşantioane sau jumătate din coeficienţi la fiecare eşantion. Sistemul de detectare al activităţii vocale (Double Talk Detector) intervine în momentul când semnalele vocale de la ambele capete coexistă şi “îngheaţă” procesul de adaptare pentru a împiedica pierderea totală a adaptării. S-au definitivat câteva metode de a realiza acest lucru: prin urmărirea parametrului ERL (definit mai jos) a cărui valoare trebuie să fie stabilă cu mici variaţii sau a parametrului ERLE (definit mai jos).

Alte referate despre: ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie, ecoul, ochiul uman si proprietatile optice ale acestuia

Corectarea sunetului "F"

Mai frecvent deformate sunt sunetele din categoria sigmatismului si rotacismului.Fitacismul si vitacismul reprezentate prin alterarea labiodentalelor "f" si "v" din cauza malformatiilor buzei superioare (scurta), ale incisivilor superiori (rari sau lipsuri) sau a prognatiei (muscatura deschisa).Pentru corectarea dislaliei este necesara antrenarea organelor de articulatie pentru a deveni capabile de miscari articulatoare corecte la o viteza corespunzatoare,la o fluenta a vorbirii normale.

Alte referate despre: corectarea sunetului r, corectarea sunetului c, corectarea sunetului b

Sunetul pe computer

Multimedia este punctul spre care se indreapta diferitele tipuri de media. In trecut calculatoarele aveau tendinta sa ofere utilizatorilor o gama stransa de posibilitati media: in general, text si grafica de calitate slaba. Dar performantele imbunatatite ale componentelor hard din industria de astazi au dus la aparitia unei game mai largi de produse, care folosesc intens procesorul, de la functii grafice de varf, la sunet si full-motion video.

Alte referate despre: sunet computer, dowloand program de sunet pentru unitatea multimedi computer system, dispozitive sunet computer

Comportamentul simulat si depistarea acestuia

Cadrul fictiv nu numai ca ia locul realitatii,dar o si preface.
Simularea este intotdeauna motivata, determinata de dorinte, de interese , este o modalitate de realizare facila a scopului. Simularea apare in cele mai diferite situatii: pentru disculpare , pentru a apara pe cineva , din nevoia de protectie , din dorinta de razbunare , pentru a rezista presiunilor si normelor coercitive ale comunitatii etc.

Deasemenea , se realizeaza prin diferite strategii: inventare , exagerare,diminuare,aditii,omisiune,substituire,transformare,tacere,etc.Simularea , are un impact deosebit asupra realului , putandu-se prezenta astfel: simularea totala, in care falsitatea este prezenta pe intreg parcursul manifestarii comportamentale;simularea intercalata cu anumite franturi de adevar;

Alte referate despre: comportamentul simulat si depistarea acestuia, comportamentul simulat, comportament simulat

Proiect Atestat Placa de Sunet

Conector stereo de iesire de linie sau audio ( verde deschis ). Conectorul de semnal de iesire de linie este utilizat pentru transmiterea semnalelor sonore de la adaptorul audio la un dispozitiv din exteriorul calculatorului. Puteti lega cablurile de la acest conector la boxe stereo, la casti sau la statia stereo de amplificare. In cazul in care conectati calculatorul la statia dumneavoastra stereo, puteti obtine sunet amplificat.

Alte referate despre: atestat placa de sunet, atesta placa de sunet, proiect de atestat placa de sunet

Necestitatea dezvoltarii turismului rural si perspectivele integrarii acestuia pe piata turistica europeana

Alegerea unui model de crestere economica implica o analiza foarte atenta a posibilitatilor de modernizare a structurii economice. Aceasta analiza este urmata de alegerea unor variante care corespund conditiilor si restrictiilor rezultate din modelul ales, considerat adecvat in conditiile existente.

Alte referate despre: perspectivele dezvoltarii turismului rural in satul, factorii de influenta a dezvoltarii turismului rural, referat motivatiile aparitiei si dezvoltarii turismului rural
Referate afisate : 15
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles