Referat fizica termodinamica

Termodinamica chimica

Prin sistem termodinamic se intelege acea regiune de dimensiuni macroscopice izolata real sau imaginar ce urmeaza a fi supusa studiului.Sistemele care au volum constant si nu schimba nici masa nici energie cu mediul exterior se numesc sisteme izolate, iar cele care nu indeplinesc aceasta conditie se numesc sisteme deschise neizolate.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 268kb
Downloads: 1
Materia: Chimie

Energia interna

Energia libera este energia interna care se poate transforma, in transformarile izoterme, direct in alte forme de energie. Variatia energiei libere intr-un sistem fizic sau chimic intr-o transformare izoterma reversibila este egala cu lucrul mecanic efectuat in cursul transformarii.

Alte referate despre: energia interna, energia interna a gazului ideal, energia interna a unui gaz ideal

Cinetica chimica

Intervalul de temperatură de la începutul reacţiei pâna la apariţia primelor semne de opalescenţă, depinde de concentraţia substanţelor şi de temperatură. Pentru efectuarea lucrării avem nevoie de soluţie şi soluţie de şi apă distilată precum şi de 8 eprubete curate, un cronometru şi 3 pipete.

Alte referate despre: cinetica chimica, notiuni de cinetica chimica, cinetica chimica referat

Termodinamica

e) Transformarea reversibila - indeplineste conditia ca trecerea de la starea finala a sistemului la cea initiala se realizeaza prin aceleasi stari intermediare, dar parcurse in sens invers decat transformarea directa de la starea initiala ( I ) la cea finala ( F ). Cand transformarea F→I se realizeaza pe alta cale decat cea corespunzatoare transformarii directe I→F, atunci transformarea este ireversibila.

Alte referate despre: termodinamica, principiile termodinamicii, principiul 1 al termodinamicii

Termodinamica si electrostatica

Cu toate că problema dezbătută în această lucrare de cercetare nu este pur teologică, totuşi este o problemă care merită să fie tratată pentru că ea ţine de acceptarea sau respectiv lepădarea persoanei lui Dumnezeu ca şi Creator.

Alte referate despre: termodinamica si electrostatica, electrostatica si termodinamica, termodinamica referat

Legile termodinamicii

Principiul unu al termodinamicii introduce o noua marime de stare numita energie interna care este egala cu suma tuturor energiilor cinetice a moleculelor unui corp. Astfel primul principiu(formularea Mayer) afirma ca un sistem izolat adiabatic de mediul înconjurator îsi poate schimba energia interna ca urmare a efectuarii de lucru mecanic din exterior(ΔL=ΔQ=U2-U1). Daca sistemul nu este izolat adiabatic si are loc schimb de caldura dintre sistem si mediul înconjurator atunci ΔU=ΔQ-ΔL.

Alte referate despre: legile termodinamicii, legea termodinamicii, legile termodinamici

A doua lege a termodinamicii

1. Termodinamica este partea fizicii al cărei obiect de studiu îl constituie stările de echilibru ale sistemelor fizico-chimice şi proprietăţile generale ale proceselor care conduc la aceste stări, procese în care pot interveni fenomene termice.
Conţinutul termodinamicii este construit pe cale deductivă, pornind de la trei principii:

Alte referate despre: prima lege a termodinamicii, a doua lege a termodinamicii, a treia lege a termodinamicii

Termodinamica proceselor de nutritie

A doua faza : este aceea in care oxigenul venit din mediul inconjurator ajunge in protoplasma si oxideaza substantele organice distrugand astfel o parte din ea,procesul numindu-se dezasimilatie sau catabolism. Ca rezultat al dezasimilatiei se elibereaza energia de care are nevoie organismul . Toate substantele care patrund in organsim au compozitie chimica diferita si roluri diferite,astfel incat metabolismul diferitelor substante nu se face la fel.

Substantele care ajung in organism sunt de 3 tipuri :
-glucidele ,care ajung in organism in urma digestiei sub forma de monozaharide (glucoza,galactoza,fructoza,manoza,xiloza etc. ) iar apoi ajung la ficat.Aici o parte se transforma in glicogen ca substanta de rezerva iar o alta parte ( doar glucoza ) trece in circulatia generala ,pentru folosul tesuturilor . Degradarea glucozei in organism are loc in doua faze : anaeroba si aeroba. Faza anaeroba are loc in lipsa oxigenului , glucoza este degradata pana la acid lactic ca produs final si ...

Alte referate despre: termodinamica proceselor de nutritie la animale, termochimia proceselor de nutritie, rolul atp si adp in procesele de nutritie

Termodinamica

Termodinamica - În mod aparent legea a doua a termodinamicii nu pare să aibă de a face cu teologia sau cu creaţionismul. Dar, s-a constatat că această lege este legea cea mai bine confirmată şi mai universal valabilă dintre toate legile din fizică, din ea reieşind printr-o analizare aprofundată, că Universul tinde din ce în ce mai mult spre dezordine, această constatare dărâmând cu uşurinţă teoria evoluţionismului.

Termodinamica - Scopul acestei lucrări este tocmai să demonstreze că legea a doua a termodinamicii este “mână în mână”cu modelul creaţionist, care susţine că toate lucrurile au luat fiinţă datorită unei Inteligenţe, datorită forţei creatoare a lui Dumnezeu, dar din cauza păcatului totul merge spre degenerare.

Ca să avem o imagine de ansamblu a termodinamicii trebuie să ştim următoarele lucruri:
1.Termodinamica este partea fizicii al cărei obiect de studiu îl constituie stările de echilibru ale sistemelor fizico-chimice ...

Alte referate despre: referat termodinamica, elemente de termodinamica, termodinamica fizica

Principiul 1si 2 al termodinamicii

2)Cantitatea de caldura
Daca sistemul nu este inchis intr-un invelis adiabatic, atunci proprietatile lucrului mecanic, enuntate mai sus , nu mai sunt in general valabile. Intr-o transformare suferita de sistem lucrul mecanic, depinde in general , nu numai de stare initiala si finala a transformarii, ci si de toate transformarile intermediare.Egalitatea LaCb = Ub - Ua nu mai poate avea loc .

Alte referate despre: principiile 1si 2 ale termodinamicii si experimentelor, biofizica medicala-principiul 1si 2 al termodinamicii, termodinamica principiul 1si 2

A doua lege a termodinamicii

I. ANALIZAREA LEGII A DOUA SI A EFECTELOR EI A. Privire de ansamblu asupra legii a doua din punct de vedere fizic.1. Legea a doua si entropia. Dupa cum am vazut in introducere, legea a doua spune ca "trecerea caldurii de la un corp cu o temperatura data la un corp cu o temperatura mai mica este un proces ireversibil".i In majoritatea formularilor legii a doua se specifica faptul ca in cadrul acestui fenomen de transfer de energie entropia totdeauna creste. Entropia este o marime fizica ce caracterizeaza gradul de dezordine al miscarii moleculelor.

Alte referate despre: prima lege a termodinamici, i lege a termodinamicii, a3 lege a termodinamicii

Termodinamica intre evolutionism si creationism

IMPOSIBILITATEA DOVEDIRII ORIGINILOR
Stiinta moderna este bazata pe experiment si repetabilitate. Orice experiment necesita observare obiectiva, iar in cazul originilor nu putem afirma ca a existat vreun individ care sa fi observat aparitia universului. Astfel nu poate fi dovedita nici creatia , nici evolutia pentru ca acest proces n-a fost observat în trecut nu poate fi repetat nici în prezent, deoarece depaseste capacitatea noastra de întelegere.

Cei care afirma ca evolutionismul este varianta corecta despre originea universului pare sa aiba pretentia de omniscienta si de omniprezenta.Un important biolog englez ,Dr. Watson afirma ca evolutia este adevarata doar din simplul motiv ca singura ei alternativa, creatiunea ,este imposibil de crezut. Facând o negatie cu caracter universal Dr. Watson îsi atribuie caracteristicile lui Dumnezeu (omniscienta si omniprezenta). Totusi mai exista înca numerosi oameni de stiinta care sunt dispusi mai degraba sa creada in Dumnezeu decât ...

Alte referate despre: termodinamica intre evolutionism si creationism, referat termodinamica intre evolutionism si creationism, evolutionism si creationism

Caldura si fizica moleculara

Termodinamica se ocupă cu studiul relaţiilor dintre diversele forme ale energiei. De obicei, principiile termodinamicii sunt formulate referitor la un anumit sistem bine definit, de exemplu o cantitate precizată de substanţă. Un sistem termodinamic este un sistem care poate interacţiona cu mediul înconjurător cel puţin pe două căi, dintre care una trebuie să fie un transfer de căldură.

Alte referate despre: caldura si fizica moleculara, fizica moleculara si caldura, fizica moleculara termodinamica si caldura

Termometru digital

1.2Acurateţea măsurării :
acurateţea masurării unei temperaturi depinde de echilibrul termic dintre termometru şi mediu înconjurator. De exemplu un termometru clinic trebuie ţinut aproximativ 7 minute pentru a se ajunge la un echilibru dintre corp şi termometru.Toate termometrele îşi masoară temperatura sa, de exemplu un termometru care stă la Soare va masura diferit faţă de un termometru care stă la umbra, deşi temperatura aerului este aceeaşi, pentru a preveni acest fapt termometrele trebuiesc ferite de Soare şi de radiaţii.

Alte referate despre: termometru digital, termometru digital referat, schema termometru digital

Studiul propagarii caldurii

2.Teoria lucrĺrii
Fie un sistem termodinamic care se aflĺ în contact cu douĺ termostate, żi . În sistem va avea loc transferul cĺldurii , de la termostatul cu temperaturĺ mai ridicatĺ la cel cu temperaturĺ mai coborâtĺ. Mai mult, orice perturbare localĺ a temperaturii într-o regiune a unui mediu va determina un transfer ireversibil de cĺldurĺ în întregul mediu.
Caracterizând acest transfer prin valoarea localĺ T(x,y,z,t) a temperaturii, fenomenul poate fi descris în termenii teoriei undelor. Pentru medii ideale, ecuaˇia satisfacutĺ de funcˇia T(x,y,z,t) este ecuaˇia transmisiei energiei termice:
(1)
unde D se numeżte coeficientul de difuzie termicĺ al mediului żi se poate exprima în funcˇie de densitatea mediului , de cĺldura sa specificĺ c żi de conductivitatea sa termicĺ :
(2)
În cazul particular al unui corp de forma unei bare foarte lungi,de secˇiune micĺ, transferul de cĺldura are loc numai dupĺ o singurĺ direcˇie; ...

Alte referate despre: studiul propagarii luminii prin prisma optica, stiudiul propagari calduri printr-un material, propagara caldurii

Principiul relativitatii restranse

Cele doua principii, cel al constantei vitezei luminii si principiul lui Galilei de relativitate, reprezinta punctul de plecare.Ne amintim de observatorul din tren, care a putut confirma simultaneitatea deplasarii luminii in sistemul sau spre deosebire de colegul de pe terasement. Dupa cum s-a mai aratat, in fizica clasica simultaneitatea tuturor sistemelor inertiale a fost acceptata fara obiectii.

Alte referate despre: principiul relativitatii restranse, referat principiul relativitatii restranse, principiul relativitati restranse

Evolutie sau creatie

Maimuţe sau oameni?
Originea omului
Problema originilor atinge punctul cel mai critic dintre toate atunci când tratează problema originii omului.Este omul doar produsul natural al procesului evolutivsau este el o creaţie specială,înzestrat de Creatorul să exercite stăpânire asupra întregii creaţii? Modelul evoluţionist îl înfăţişează pe om ca evoluând încet dintr-un strămoş ne-uman, în vreme ce modelul creaţionist cere că omul a fost creat direct om, cu un trup pe deplin uman şi cu un creier pe deplin uman de la început.
Istoria evolţionistă care se predă de obicei în şcoli sugerează că atât omul cât şi maimuţele au derivat dintr-un strămoş comun necunoscut care a existat cândva între 5 până la 20 de milioane de ani în urmă.Linia care a dus la om a trecut prin diferite stadii evolutive care au culminat în om cu aproximativ 1 până la 3 milioane de ani în urmă.De la data aceea, evoluţia fizică a omului a cedat locul unei ...

Alte referate despre: evolutie sau creatie, evolutie si creatie, omul evolutie sau creatie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.62 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK