Referat fizica unde seismice

Unde seismice

Distribuţia geografică neuniformă a seismelor pe suprafaţa Terrei îşi găseşte explicaţia în teoria plăcilor tectonice. Conform acesteia, învelişul extern rigid al Pământului este format din cincisprezece plăci tectonice mobile, de 60-100 km grosime, pe unele dintre care se află şi continentele. Aceste plăci litosferice “plutesc” pe astenosferă, stratul de suprafaţă semitopit al mantalei Pământului, şi sub acţiunea curenţilor de convecţie din manta se deplasează extrem de lent, cu o viteză de până la 12 cm pe an. Unele plăci se împing reciproc, iar în anumite locuri o placă alunecă şi coboară sub o altă placă, penetrând la adâncimi cu temperaturi şi presiuni înalte unde se topeşte consumându-se. Altele se îndepărtează una de alta, spaţiul dintre ele fiind completat cu magmă solidificată, care ulterior formează crusta nouă. Unele blocuri imense de crustă terestră alunecă unul faţă de altul.

La marginile dintre plăci ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 418kb
Downloads: 14
Materia: Fizica

Cutremure de pamant

Cutremurul de Pămînt este unul din cele mai înspământătoare şi distrugătoare fenomene ale naturii de pe Terra. Potenţialul enorm de distrugere se datorează energiei cutremurului, care la un seism deosebit de puternic este de zece-douăzeci de mii de ori mai mare decât energia primei bombe atomice aruncate peste Hiroshima.Cutremure de pamant

Alte referate despre: cutremurele de pamant, cutremure de pamant, cutremurele de pamant referat

Interferenta undelor mecanice.Unde stationare

Orice camp de interferenta este caracterizat prin existenta unor puncte care oscileaza cu amplitudini diferite.
Undele produse pe suprafata unui lichid aflat in reapus doua corpuri care ating periodic acea suprafata interfereaza constructive in puctele de amplitudine maxima si interfereaza distructiv in punctele de amplitudine minima.

Alte referate despre: interferenta undelor mecanice unde stationare, referat interferenta undelor mecanice unde stationare, fizica interferenta undelor mecanice unde stationare

Unde mecanice

Fenomenul de propagare depinde de sursa prin FRECVENTA si de mediu prin VITEZA.
• viteza de propagare depinde de natura mediului
Mediu omogen si izotrop
Pentru mediu omogen unda se propaga cu viteza constanta.
In acest mediu unda se propaga identic dupa toate directile.

Alte referate despre: unde mecanice, interferenta undelor mecanice, oscilatii si unde mecanice

Unde Mecanice

Daca viteza avionului creste in continuare , se va produce un fenomen interesant. Moleculele de aer din fata sa nu mai au timp sa reactioneze. Apare unda de soc. De fapt , aceasta sintagma nu este tocmai corecta. In jurul avionului apare o zona de discontinuitate in care presiunea aerului variaza brusc , sub forma bangului sonic o pocnitura puternica , asemanatoare unei lovituri de tun.

Alte referate despre: undele mecanice, reflexia si refractia undelor mecanice, unde mecanice referat

Seismele

- este resimtita la suprafata sub forma unei miscari de forfecare, de balans in plan orizontal
- este periculoasa, deoarece transporta aproximativ 80% din energia totala a cutremurului
- determina distrugeri proportionale cu magnitudinea cutremurului si cu durata de oscilatie
- cladirile cad datorita intrarii in rezonanta a frecventei proprii de oscilatie a structurii cladirii cu frecventa undei incidente, in acest caz efectul distructiv fiind puternic amplificat.

Alte referate despre: seismele, seisme, seisme in romania

Vulcanii si seismele

În ciuda pericolelor care le ameninţă, populaţii uneori numeroase locuiesc în regiunile vulcanilor şi seismelor.În special acesta din urma, atunci când ating zone foarte urbanizate, sunt deosebit de distrugătoare.Cutremurile violente doboară imobile, distrug reţelele de apă şi de gaz, provocând incendii greu de stins.Cât despre seismele submarine ele sunt la originea catastrpfelor la fel de periculoase: valuri seismice sau tsunami.Valuri imense ce rostogolesc asupra coastelor, devastând totul în trecerea lor.

Alte referate despre: vulcanii si seismele, vulcane si seisme, vulcani si seisme

Harta seismica a Romaniei

STAM PE TREI PLACI
Romania sta pe trei placi tectonice continentale, al caror punct de intalnire este zona Vrancea: placa Est-Europeana (practic, coltul de Sud-Vest a marii placi Est-Europene - in zona de Nord-Est a Romaniei, cu granita sub Carpatii Orientali), subplaca Intra-Alpina (cea care ocupa Transilvania si este parte componenta a placii Vest-Europene) si subplaca Moesica, cea din sudul Romaniei, care reprezinta zona frontala a microplacii Marii Negre. Fiecare dintre aceste placi tectonice continentale este direct influentata de miscarile sau presiunile la care este supusa "placa-mama", cea din care face parte.
Cele mai tari cutremure

Alte referate despre: harta seismica a romaniei, harta seismica, harta seismica bucuresti

Hazarde

Vulcanul Paricutin, de pe Platoul Central Mexican, s-a format in urma unei eruptii spectaculoase din februarie 1943, in mijlocul unui lan de porumb, printe manifestari inscriindu-se si revarsarile de lave, intre care cea care a mutat din loc biserica din satul San Juan Parangacutiro.

Alte referate despre: hazarde, hazarde antropice, hazarde naturale

Cutremure si vulcani

La erupţia unui Vulcan, lava se transformă într-un strat solid. Vulcanul creşte odată cu numărul straturilor. Lava densă parcurge un drum scurt înainte de a se solidifica şi formează un con volcanic abrupt. Lava fluidă parcurge un drum mai lung şi formează vulcani care erup uşor(vulcani latenţi).

Apă fierbinte

Alte referate despre: cutremure si vulcani, referat cutremure si vulcani, hazarde naturale cutremur eruptii vulcanice

Romeo und Julia aus dem Dorfe ( Reclam )

Ein weiteres Zeichen für seinen guten Charakter war auch sein Verhalten dem jungen Paar gegenüber. Er war immer nett zu ihnen, tolerierte ihre Liebe und ermutigte sie zu ihrer Liebe zu stehen ( S.80/15 "Da steht ihr….").
Er trug den Beiden auch nicht nach, daß einst deren Eltern ihn von ihren Höfen gejagt hatten und ihm vor Gericht als Zeugen nicht helfen wollten (S.41/ "Seht mich nur an…").

Alte referate despre: romeo und julia auf dem dorfe reclam, charakterisierung reclam romeo und julia auf dem dorfe, romeo und julia auf dem dorfe symbole

Romeo und Julia aus dem Dorfe ( Reclam )

Der Fluß, der durch das Dorf Selwyl fließt, ist das erste Symbol, mit
dem die Novelle beginnt. Er ist das Symbol des Todes, da die beiden
Verliebten ihren Tod in seinen Fluten finden. Bereits auf Seite 17,
Zeile 33 findet eine symbolische Vorwegnahme des tragischen Endes
statt.

Alte referate despre: romeo und julia auf dem dorfe symbolik, romeo und julia auf dem dorfe, romeo und julia auf dem dorfe charakterisierung

Bauerleben und Burgerleben im Mittelalter

Der Bergfried diente meist aber als Gefängnis (Kerker). Tief unten
befand sich das Burgverlies, in das kein Licht kam. Dort warf man die
Gefangenen hinein, indem man sie an einem Seil hinabließ. Neben den
großen und reichen Burgen der Kaiser, Fürsten und Edelleute gab es
auch Burgen armer Ritter, die nur aus Turm, Stall, Wohnhaus und Mauer
bestanden (Burgstall). Später wurde aus den Wehr- und Wohnburgen die
nicht mehr befestigten Schlösser. Aber auch auf den fürstlichen Burgen
war es ungemütlich, kalt und langweilig. Nur festliche Ritterspiele
oder Turniere brachten Abwechslung.

Alte referate despre: kabale und liebe, sturm und drang, dualismul corpuscul-und

Voraussetzungen und Elemente der nationalsozi

Er erklärte Kampf zu allen Grundlagen der Entwicklung menschlicher Gesellschaften. Dieser Kampf sollte nur vor einer Stimme gewiesen werden: der Führer, der Unterordnung des ganzen Volkes verlangte.

Alte referate despre: romeo und julia auf dem dorfe bedeutung spiel der kinder, lust und laster rausch- und genussmittel in der geschichte, bereich der meere und ozeane

Sturm und Drang

Und doch war ich unschuldig. Konnt' ich dafür, daß, während die eigensinnigen Reize ihrer Schwester mir eine angenehme Unterhaltung verschafften, daß eine Leidenschaft in dem armen Herzen sich bildete? Und doch - bin ich ganz unschuldig? Hab' ich nicht ihre Empfindungen genährt? Hab' ich mich nicht an den ganz wahren Ausdrücken der Natur, die uns so oft zu lachen machten, so wenig lächerlich sie waren, selbst ergetzt?

Alte referate despre: sturm und drang referat, miscarea sturm und drang, sturm und drang trasaturi

De unde vin eu ?

Inexplicabil este şi modul cum conştiinţa comandă/ acţionează asupra materiei. Cum poate un simplu gând să pună în mişcare muşchii picioarelor, pentru ca omul să facă câţiva paşi, sau muşchii mâinii, spre a ridica o carte de pe masă ? Unde este loc în lumea determinismului, cu legile sale fizice previzibile, pentru libertatea de voinţă? Fiinţele nu pot fi numai simple maşini automate, dirijate de legi fizico-chimice! Unul din principiile fizicii quantice este indeterminismul lumii microscopice.

Alte referate despre: de unde vin lacrimile, africa de unde vine numele, de unde vine numele asia

Toate panzele sus - rezumat

Vazand indemanarea insului de a manui pusca, Anton Lupan l-a luat cu el. Intai i-a aflat numele, ca are un frate, apoi i-a facut o propunere de a-l insoti intr-o expeditie pana la capatul pamantului, iar raspunsul fu clar pozitiv.  Mergand prin port, intalnesc corabia greceasca. Apoi s-au inteles cu capitanul sa-i ia si pe ei pana la Stambul, pentru sapte icosari. Anton Lupan a intrat in cabina echipajului, care manca, salutandu-i marinareste. Atunci il recunoscu imediat pe carmaciul corabiei, Gherasim, prieten vechi de-al lui. S-au asezat si romanii la masa, au mancat.  A doua zi Penelopa a pornit, si intr-o ora a fost la Sulina. Kir Iani a coborat pe chei si s-a intalnit cu alti capitani. Vantul a inceput sa scada si nu mai puteau pleca in ziua aceea catre Pireu. Anton Lupan a vazut un far catre gura de varsare a Dunarii si s-a indreptat intr-acolo, iar Ieremia a plecat la varul sau, Haralamb. O batrana statea pe malul marii, de la care acesta afla ca paznicul farului se numea Ifr ...

Alte referate despre: toate panzele sus rezumat, toate panzele sus, toate panzele sus rezumat pe capitole
Referate afisate : 17
Medie note: 7.76 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles