Referat fructe

Fructele

In functie de structura, fructele sunt de mai multe tipuri:fructe semintoase, care au seminte inchise in camarute cu peretii pergamentosi; ex: mere, pere, gutui etc.fructe samburoase, care au un sambure tare ce inchide samanta; ex: prune, visine, cirese etc.

fructe bace, care au seminte mici, raspandite in pulpa fructelor; ex: struguri, zmeura, capsune etc.fructe nucifere, care au samanta inconjurata de o coaja tate. Ele contin mult ulei si se msi numesc fructe oleaginoase;ex: nuci, alone, fistic etc.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 35kb
Downloads: 1574
Materia: Diverse

Tehnologia prelucrarii fructelor pentru producerea sucurilor si dulceturilor

1.1. Conditii de calitate
Calitatea materiei prime este determinanta in asigurarea calitatii produselor finite.La fabricarea conservelor de fructe se folosesc fructe proaspete sau preconservate corespunzatoare calitativ conditiilor impuse de normativele tehnice de produs.Aprecierea calitatii materiei prime folosite in industria conservelor se face tinand seama de conditiile impuse prin procesul tehnologic de prelucrare, calitatea fructelor proaspete fiind definita prin indicatori generali si individuali ai speciei si soiului.

Alte referate despre: tehnologia prelucrarii fructelor, producerea sucurilor din fructe, tehnologia prelucrarii conservelor de fructe

Dovlecelul - alimentul ideal in toate sezoanele

Fructele sunt lungi si drepte si isi mentin forma chiar si la supramaturare. Se poate cultiva in cultura protejata dar si in camp deschis.Dovlecelul este o sursa extrem de bogata in hidrati de carbon, magneziu, potasiu, amidon, fosfor, folati, calciu.Acopera intr-un mare grad cantitatea de vitamine necesare organismului - in special vitaminele A, B, C, E.Semintele de dovlecel verde sunt utilizate de firmele de cosmetice lider, ca ingredient al cremelor care regleaza functionarea glandelor.

Alte referate despre: padurile defoioase in toate sezoanele, un liceu ideal unde as putea sa invat cu toate satisfactiile, importanta si rolul alimentatiei publice in viata de toate zilele

Fructe ppt

Fructul este un aliment ideal, corpul are nevoie de minim de energie pentru a-l digera si a oferi corpului dumneavoastra o rentabilitate maxima.Este singurul aliment care pune creierul la munca.
Fructele sunt compuse in principal din fructoza (care poate fi usor convertita in glucoza), restul este compus in principal din apa (90-95%).Acest lucru inseamna ca curata si hraneste corpul dumneavoastra in acelasi timp

Alte referate despre: legume si fructe ppt, sucuri din fructe si legume ppt, legume fructe cereale ppt

Legume si fructe

Uscarea ca metoda de conservare a legumelor si fructelor necesita maruntirea prealabila a acestora, uneori oparirea si apoi uscarea in cuptor, ceea ce le saraceste in vitamine si saruri minerale, pierd si 90% din greutate. Pastrate in saculete de panza sau borcane cu capac, fructele uscate aduc varietate in meniurile pentru iarna; ex: compoturi. Dlceturile, gemurile si peltelele, sunt o alta modalitati eficienta de conservare.

Alte referate despre: legume si fructe, referat legume si fructe, legume si fructe referat

Fructe si seminte

Plantele cu flori nu au doar flori frumoase ci furnizeaza si fructe si seminte,cum ar fi merele,avocado si graul-toate fiind parte importanta a regimului alimentar al animalelor, pasarilor si oamenilor. Printre fructele suculente,consumate si raspandite se numara poame precum merele si avocado,bace precum rosiile,rodiile,strugurii,portocalele si pepenii si drupe precum migdalele.Printre fructele uscate se numara paltinul de munte,floarea soarelui,macul si graul.

Alte referate despre: fructe si seminete, fructe si legume referat, fructe

Recoltarea fructelor

Merele, gutuile, piersicile, zmeura, murele se prind cu degetele sau cu mâna plină fără a le presa sau a le strânge şi se desprind prin răsucire şi uşoară tragere laterală. Fructele se aşează cu grijă în recipientul de cules iar transvazarea în recipientul de transport şi/sau de păstrare cu atenţie maximă.

Alte referate despre: recoltarea fructelor, recoltarea fructelor de padure, recoltarea fructelor referat

Proprietatea afectata unui scop

Acestea sunt, printre altele, ratiunile pentru care dreptul de proprietate privata constituie obiectul unui regim de protectie de ordin constitutional.

Alte referate despre: proprietatea afectata unui scop si fiducia, proprietatea afectata unui scop, proprietatea afectate unui scop si fiducia

Miscarea marfurilor in depozit

In cazul fructelor, lucratorii comerciali din Kaufland, nu depoziteaza fructele deoarece au un termen de valabilitate de scurta durata, iar in fiecare zi Kaufland primeste fructe proaspete. Conservele din fructe sunt depozitate pe paleti respectandu-se temperatura de depozitare a acestora de max. 20grade C.

Alte referate despre: miscarea marfurilor in depozit, miscarea marfurilor in depozit referat, sistemul de miscare a marfurilor in depozit

Fructe si legume .Protectia consumatorilor

Fructe si legume .Protectia consumatorilor
Etichetele alimentelor trebuie să cuprindă în mod obligatoriu:
a)denumirea sub care este vândut alimentul;
b) lista cuprinzând ingredientele;
c) cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente, conform art. 8;
d) cantitatea netă pentru alimentele preambalate;
e) data durabilităţii minimale sau, în cazul alimentelor care din punct de vedere microbiologic au un grad înalt de perisabilitate, data limită de consum;

Alte referate despre: fructe si legume protectia consumatorului, fructe si legume protectia consumatorilor, protectia consumatorului legume si fructe

Fructul

4.Foliculă.Este formată din o singură carpelă ce se deschide la coacere pe linia de sutură (la nemţişor, spînz)
5.Capsulă.Fruct uscat cu seminţele aranjate în două sau mai multe cuiburi, adică format din mai multe carpele.Se deschide prin liniile de sutură longitudinală, prin mai multe orificii sau printr-un căpăcel (la mac, lalea, bumbac, ciumăfaie, măsălarita)

Alte referate despre: in power point despre fructe, referat despre fructe, fructe si legume

Vitamine din fructe exotice

Un kiwi de marime medie contine 85 mg de vitamina C, doza zilnica recomandata pentru un adult. 100 g banana ne ofera 348 mg potasiu, care are un rol deosebit in functionarea sistemului nervos si in reglarea tensiunii arteriale. Iar un avocado contine 60 de micrograme de vitamina A, care creste imunitatea si intareste oasele si dintii. Acestea sunt numai cateva dintre proprietatile fructelor exotice: de la cunoscutele banane, kiwi, mango, avocado pana la putin cunoscutele litchi, mangustan, ramboutan, tamarine.

Alte referate despre: plante si fructe exotice, fructe exotice, fructe exotice banana

Tehnici de pastrare a capsunilor

Recoltarea se efectueaza in echipa de trei , patru persoane sau individual , fructele asezandu-se direct in ambalajele de recoltare.
In primul caz pe fiecare rand de capsuni lucreaza o singura persoana care recolteaza toate capsunile ajunse la maturitate.Fructele se recolteaza cu caliciul si peduncul prin desprinderea pedunculului de la locul de insertie sau pri ruperea acestuia la o lungime de 1-2 cm.Capsunile se aseaza in cosulete separate pe calibre.

Alte referate despre: tehnici de pastrare a fructelor, tehnici in pastrarea calitatii laptelui, temperatura de pastrare a capsunilor

Ecolocatia la lilieci

Marimea
Megaliliecii cuprind cei mai mari lilieci cunoscuti ca “vulpile zburatoare” din Africa, India si Australo-Malaiezia, numiti asa din cauza boturilor lungi , asemanatoare cu ale vulpilor. Sunt cunoscuti si ca “liliecii de fructe “ datorita hranei bazata pe fructe, au ochi mari si urechi mici spre deosebire de cei care mananca insecte care au capetele mai plate si excrescente complexe in jurul narilor si gurii.

Alte referate despre: ecolocatia la lilieci, cu ce ajuta lilieci ecolocatia, ecolocatia

Produse instant care inlocuiesc cafeaua

Ambalarea "cafelei" de malt( surogatul de cafea) se face in cutii din carton sau pungi din hirtie sau mase plastice, metalizate in interior si sudate la cald, de diferite capacitati: 100, 150, 200, 250 si 300g si reambalate in cartoane inchise cu bana adeziva. Ambalajele trebuie sa fie inscriptionate cu indicatii precise asupra continutului, proportia in amestec, data fabricatiei, firma producatoare si termenul de valabilitate.

Alte referate despre: calitatea produselor factori care influenteaza, inlocuia cafeaua, referat la chimie produse cusmetice care contin compusi carbonilici

Antrax

A. Antraxul pulmonar se contacteaza prin inhalarea sporilor de antrax
ca cei de la parul si blana animalelor. Simptomele apar dupa 2-3
zile de la expunere si se manifesta prin tuse convulsiva si
lesinuri. Sporii patrund in plamani si uneori produc hemoragii in
interiorul traheii. De asemenea ataca grav plamanii si este condus
uneori pana in creier. Este cea mai rara forma, dar si mortala
(rata mortalitatii este cuprinsa intre 90 % si 100%) chiar daca
este tratata in mai putin de 1-2 zile dupa ce apar simptomele.
Antax-ul pulmonar se manifesta prin simptome cum ar fi
indispozitia, febra, greata, dureri de cap, dureri de piept si
probleme respiratorii care progreseaza spre bronsita. Uneori boala
manifestata prin ameteli, hemoragii, convulsii si sufocari in
cazuri acute poate fi fatala imediat. In cazuri mai putin grave
este fatala in 3- 5 zile. Moartea esta cauzata de toxiinfectie. :n
cele din urma bolnavul are mari probleme respiratori pana ajunge
intr-o stare de soc. Muncitorii ...

Alte referate despre: antrax, antraxul, antraxul referat

Plante Superioare - Molidul

Inmultirea: florile sunt unisexuate, plante monoice. Florile barbatesti sunt asezate pe ramuri de un an, formand conuri barbatesti, alcatuite din ax si frunzisoare latite, dispuse in spirala(staminele), iar pe dos fiecare are doi saci polinici(microsporangii). Florile femeiesti, sunt conuri mai mari, solzii sterili ce se prind de ax protejeaza la subsoara lor solzul fertil sau carpelar, pe care se dezvolta doua ovule. Conul femeiesc poate fi considerat o inflorescenta sau o floare.

Alte referate despre: plante superioare, cultura plantelor superioare in-vitro, plantele superioare

Extinderea vanzarilor de avocado pe piata germana - studiu de caz

Departamentul de marketing al societatii israeliene Agrexco isi propune ca analizand comportamentul de consum al consumatorului german fata de legumele si fructele din import, in general, si fata de fructul avocado, in special, sa identifice actiunile promotionale pe care societatea trebuie sa le aiba in vedere pentru a-si extinde vanzarile de avocado pe piata germana. Astfel, au fost intervievate 300 de persoane (gospodine) din zona orasului Munchen, fara dificultati materiale, cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani. Persoanele au fost alese procedandu-se la o esantionare prin cote, criteriile alese fiind: varsta, categoria sociala, marimea familiei si prezenta ori absenta unei activitati profesionale exercitate in afara domiciliului.

Alte referate despre: piata monetara studiu de caz acordare credit, piata muncii studiu de caz, piat bursiera studiu de caz

Fermentatia alcoolica

Fermentatia alcoolica
Dintre bauturile fermentate de casa obtinute din fructe mai cunoscute sunt asazisele vinuri. De fapt in toata lumea ca si la noi in tara poarta numele de vin numai bautura rezultata din fermentarea mustului obtinut din struguri proaspeti.

Alte referate despre: fermentatia alcoolica, activitatea microorganismelor in fermentatia alcoolica, poluarea mediului fermentatia alcoolica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles