Referat fundatii

Fundatii

Prin tasare se intelege o indesare a terenului sub talpile de fundatie , in urma careia constructiile pot suferi efecte defavorabile ( inclinari crapaturi in ziduri , etc.).

Clasificarea Fundatiilor:Dupa adancimea de fundare ( adancimea la care se gaseste terenul bun de fundare -adancimea de fundare =distanta masurata de la nivelul terenului natural sau sistematizat pana la talpa fundatiei):fundatii de suprafata ( de adancime mica , directe )transmit incarcarile direct terenului bun de fundare ;fundatii de adancime (indirecte)_transmit incarcarile terenului bun de fundare prin intermediul unor constructii : piloti , chesoane ,coloane , puturi , etc.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5026kb
Downloads: 1023
Materia: Diverse

Proiect fundatii

A. Piese scrise
Realizarea unui studiu geotehnic.Proiectarea unui zid de sprijin.
Verificarea stabilitatii unui taluz.Proiectarea unor fundatii izolate :a) rigide ;b) elastice .
Retele de grinzi de fundare:a) metoda aproximativa ;b) metoda Winkler.
c)metoda Jemocikin
Fundatii pe piloti.Fundatii pe chesoane deschise

Piese desenate
Plan general de amplasare a fundatiilor izolate (Sc. 1:100, 1:200).Detalii de fundatii.Armarea unei grinzi de fundatii continue sub stalpi..

I. Realizarea unui studiu geotehnic
Pe un amplasament corespunzator unui ansamblu industrial urmeaza sa se realizeze oserie de obiective cu scop de productie si locuinte .In vederea precizarii structurii litografice a amplasamentului se cere sa ese intocmeasca un studiu geotehnic necesar proiectarii si realizaeii constructiei respective .

In acest scop s-au realizat :( un profil transversal al amplasamentului ;
( cercetari de teren urmate de incercari de laborator constand in efectuarea ...

Alte referate despre: fundatii, proiect fundatii, referat fundatii

Executarea sapaturilor

Daca din cause neprevazute turnarea fundatiilor nu se executa imediat dupa sapare si se observa fenomene care indica pericol de surpare , se iau masuri de sprijinire a peretilor in zona respectiva sau de transformare a lor in pereti cu taluz , dupa cum permite terenul si in conformitate cu proiectul.

Sapaturile de fundatie cu pereti in taluz, nesprijiniti se pot executa in orice fel de teren daca pamantul are o consistenta plastic-vartoasa sau tare si se asigura conditii, ca umiditatea san u creasca , iar malul nu este incarcat cu depozite de pamant sau de materiale .

Alte referate despre: executarea sapaturilor, tehnologia de executie sapaturilor referat, executarea sapaturi prin explozie

Asigurarea cladirilor, constructiilor, echipamentelor precum si alte bunuri

Despăgubirile nu pot depăşi valoarea bunului din momentul producerii riscului asigurat, cuantumul pagubei şi nici suma la care s-a făcut asigurarea. Aceasta valoare a bunului scade o dată cu trecerea timpului, datorită folosirii acestuia de către proprietar, a modului în care l-a întreţinut, a uzurii morale care are o viteză din ce în ce mai mare, având in vedere că în ziua de azi apar noi materiale, produse, tehnologii noi ( a se vedea domeniul calculatoarelor) .

Alte referate despre: asigurarea cladirilor contructiilor echipamentelor si a altor bunuri, asigurarea cladirilor constructiilor, asigurarea cladirilor constructiilor locuinteloreferat

Autorizarea lucrarilor de constructii

Certificatul de urbanism se emite , potrivit legii, si in vederea concesionarii de terenuri, a adjudecarii prin licitatie a proiectarii lucrarilor publice in faza "studiu de fezabilitate" si pentru cereri in justitie si operatiuni notariale privind circulatia imobiliara atunci cind operatiunile respective au ca obiect imparteli ori comasari de parcele solicitate in scopul realizarii de lucrari de constructii, sau construirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil.

Alte referate despre: autorizarea lucrarilor de constructie, autorizarea executarii lucrarilor de constructii, tehnologia lucrarilor de constructii

Organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor

b.promovarea valorilor civice, ale democratiei si statului de drept; indiferent de obiectivele particulare ale unei asociatii/ fundatii, aceste entitati sunt obligate sa respecte (si chiar mai mult - sa promoveze valorile civice, ale democratiei si statului de drept).
c.urmarirea realizarii unui interes general, local sau, dupa caz, de grup;

Prin interes general legiuitorul are în vedere domenii ca: dezvoltarea economica, culturala si sociala, promovarea si apararea drepturilor si libertatilor omului, promovarea sanatatii, educatiei, stiintei, artelor, traditiilor, culturii, prezervarea monumentelor culturale, asistenta sociala, ajutorarea saracilor si defavorizatilor, asistenta oamenilor dezavantajati fizic, a copiilor si a persoanelor în vârsta, activitatea de tineret, sporirea cunoasterii si participarii civice, protejarea mediului si naturii, sprijinirea religiei si valorilor umane, sustinerea bunastarii sociale, sprijinirea lucrarilor publice si infrastructurii, sprijinirea ...

Alte referate despre: organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, legea privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, organizarea si functionarea asociatiilor

Tehnologia de constructie a recipientelor cu perete subtire

Tehnologia de constructie a recipientelor cu perete subtire in functie de cerintele tehnologice recipientele pot functiona sub presiune, la presiune atmosferica sau sub vid. Recipientele pot fi stabile (fixe) sau transportabile (butelii). Recipientele stabile sunt fixate pe fundatii sau alte reazeme fixe. Tehnologia de constructie a recipientelor cu perete subtire

Alte referate despre: tehnologia de constructie a recipientelor cu perete subtire, constructia recipientelor cu perete subtire, constructia recipientului cu perete subtire

Management public

2. Aceasta meserie consta în a conduce. “A conduce” trebuie perceput ca un
termen generic pentru a desemna diferite stiluri de management care sunt
posibile. Poate semnifica “a dirija”, “a comanda”, “a coordona”, “a face sa
participe”, “a anima”. Termenul retinut nu este important pentru moment; ceea
ce conteaza este sensul: a avea responsabilitatea unei echipe care trebuie sa
atinga în comun anumite obiective.

Alte referate despre: management public, managementul public, management public in primarie

Turismul rural

În ţara noastră se practica de multă vreme, în mod sporadic şi neoficial, cazarea la localnici a vizitatorilor ocazional ai unei aşezări rurale. Începând din 1967-1968, în mod organizat s-au realizat primele acţiuni turistice în mediul rural pentru grupuri de turişti aflaţi pe litoralul românesc al Mării Negre.

Din 1972 Centrul de Cercetări pt. Promovarea Turismului Internaţional, printr-un ordin al Ministerului Turismului, a trecut la identificarea unor localităţi rurale reprezentative pentru satul românesc cu scopul dea fi lansate şi promovate în turism. În urma acestor studii s-a stabilit că pot fi introduse în turismul intern şi internaţional cca.118 localităţi rurale, din Braşov au fost desemnate: Rucăr, Fundata, Şirnea.

Alte referate despre: turismul rural, dezvoltarea turismului rural, turism rural

Infiintare si atributii asociatii pentru protectia consumatorilor

Asociatiile pentru protectia consumatorilor beneficiaza, pe langa prevedeile Ordonantei mai sus amintite, de o reglementare legala, care stabileste atributiile acestora, astfel putem enumera ca si cadru legal, Legea nr. 296 / 2004 privind Codul Consumului sau O.G. nr. 21 / 1992 privind protectia consumatorilor.

Alte referate despre: asociatiile pentru protectia consumatorilor referat, asociatiile pentru protectia consumatorilor, asociatiile pentru protectia consumatorului

Proprietatea afectatat unui scop

Asa cum o definiste legea, fundatia este un subiect de drept infiintat de una sau mai multe persoane, care avand la baza un act juridic intre vii sau pentru cauza de moarte, realizeaza un patrimonio afectat, in mod permanent si irevocabil, atingerii unui scop de interes general sau comunitar.

Alaturi de proprietatea afectata unui scop poate fi inclusa si fiducia sau proprietatea fiduciara, chiar daca in tara noastra aceasta un detine o reglementare legala. Aceasta proprietate se constituie printr-un act unilateral sau o conventie prin care o persoana numita fiduciant sau constituant transmite unei alte persoane in care are incredere si care se numeste fiduciar, proprietatea temporara a unor bunuri, cu sarcina pentru ea de a o transmite la gandul ei fiduciantului sau unui Pert determinat dupa ce i-a avut folosinta ce i s-a cuvenit.

Fiduciarul are atributele unui proprietar, insa el va trebui sa dea dreptului de proprietate o folosinta in conformitate cu ...

Alte referate despre: proprietatea afectata unui scop si fiducia, proprietatea afectata unui scop, drept civil drepturi reale proprietatea afectata unui scop si viducia

Cele sapte minuni ale lumii antice - tabel

Marea Piramida a lui Keops
Pe platoul Giza, un cimitir al anticului Memphis, astazi parte a orasului Cairo, Egipt.Anul construirii: 2560 i.Hr;Anul disparitiei: -- (mai exista si astazi);Arhitect;Conducator in cinstea caruia s-a construit: regele Keops.
 
Inaltime: 135.75 m;
Formata din: 2 milioane de blocuri de piatra, fiecare cantarind mai mult de 2 tone;Unghiurile dintre fete: 51051’;Orientarea fetelor: fiecare inspre un punct cardinal: nord, sud, est, vest;Sectiunea orizontala: perfect patrata la orice nivel.
 

Alte referate despre: cele sapte minuni ale lumii antice, cele sapte minuni ale lumii antice referat, cele sapte minuni ale lumi antice

Responsabilitatea sociala a firmelor multinationale

plus stabilirea anumitor indicatori necesari evaluarii gradului de implicare in domeniul dat de activitate.In acest fel,institutiile internationale ghideaza autoritatile nationale in privinta elaborarii politicilor publice de promovare si sustinerea initiativelor raportarii la CSR.O reprezentare mai detaliata este redata in figura 1.

Alte referate despre: argumente pro si contra responsabilitatii sociale unei firme, responsabilitatea sociala a firmelor, etica in afaceri si responsabilitatea sociala a firmei multinationale

Intreprinderea ca sistem inteligent

Dezvoltarea managementului si studiul acestuia au condus la aparitia unor intreprinderi mari - afaceri, servicii civile guvernamentale - reprezentand o noutate a societatii secolului al XIX-lea. Si inca de la incept, cu mai mult de un secol in urma, studiul intreprinderii s-a bazat pe presupunerea ca exista o organizatie buna. Experienta a demonstrat ca tiparul unei intreprinderi bune s-a schimbat de mai multe ori, intrucat mediul de afaceri insusi s-a schimbat. De fapt, nu se poate vorbi despre o singura intreprindere buna.

Alte referate despre: intreprinderea inteligenta, intreprindere inteligenta, inteligenta emotionala

Prevenirea cancerului

Potrivit aprecierilor noastre, influenta acestora este ilustrata de urmatoarele procentaje: alimentatia cu produse care contin nutrienti cancerigeni 18 %, poluarea 6 %, unele substante chimice 4%, fumatul 3 %, alcoolul 2 %, stresul 1 %, radiatiile nocive 1 %, drogurile 0,5 %, unele medicamente chimice 0,4 %, unele substante naturale toxice 0,09 % si energiile patologice 0,01 %, total 36 %.Sa-i abordam pe rand.Dezechilibrelor metabolice. Stricto senso, in cadrul dezechilibrelor metabolice noi inscriem diferitele perturbari ale reactiilor succesive dintre substantele intrate in organism si cele secretate de organele si sistemele corpului nostru.

Alte referate despre: prevenirea cancerului, prevenirea cancerului referat, prevenirea cancerului de san

Legendele Romei

Legendele Romei:Fuga lui Eneas, ratacirea lui in dragostea Didonei si in triunghiul sicilian, a coplesit imaginatia unui copil de 15 ani care, ajutat de tatal sau, a transfigurat-o in marmura.

Alte referate despre: legenda romei, legendele romei, legenda romei antice

Scoala romaneasca in documente

In contrast, celelalte comunicari, axate pe problematica scolara in Transilvania, scoteau in evidenta zbuciumul invatamantului romanesc, cu toate piedicile unei legislatii ostile, dar si cu oarecare izbanzi, exemple concludente fiind scoala romaneasca din Scheii Brasovului sau Gimnaziul Andrei Saguna.

Alte referate despre: locul si rolul pedagogului in scoala romaneasca actuala, prima scoala romaneasca, scoala romaneasca
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles