Referat glucoza

Glucoza

La formarea structurii ciclice a glucozei, apare la fosta grupa carbonil o noua grupare hidroxil, care se numeşte hidroxil glicozidic si care are o reactivitate mai mare decat celelalte grupe hidroxil din molecula. In acest caz, numerotarea carbonilor incepe de la primul carbon de dupa oxigenul din ciclu, in sens orar.

IZOMERI
Glucoza are patru centre optice, deci teoretic glucoza poate avea 15 stereoizomeri optici. Doar sapte dintre acestia sunt gasiti in natura, iar dintre ei, cei mai importanti sunt galactoza (Gal) si manoza (Man). Acesti opt izomeri (incluzand si glucoza) sunt toti diastereoizomeri unul fata de celalalt si apartin seriei-D.

In cazul glucozei (dar si al fructozei, in mod echivalent), un alt centru asimetric la carbonul 1 (numit carbonul anomeric) este creat cand glucoza trece in forma ciclica si se formeaza doua structuri inelare, numite anomeri (un caz particular de izomeri) — α-glucoza si β-glucoza. α glucoza este acea structura a glucozei in care grupele ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 39kb
Downloads: 18
Materia: Medicina

Metabolismul fructozei si deficientele enzimatice

Metabolismul fructozei si deficientele enzimatice
Calea majoră de metabolizare a fructozei are loc sub acţiunea enzimei nespecifice, fructokinaza, dependentă de ATP şi ionii de K+, enzimă prezentă în ficat, rinichi, intestin.

Alte referate despre: metabolismul fructozei, metabolismul fructozei in organism, referat metabolismul fructozei

Diabetul

Fiecare dintre aceste abordari comporta numeroase probleme cum ar fi
prevenirea rejectiei de catre sistemul imunitar, gasirea unui numar
adecvat de celule producatoare de insulina, pastrarea celulelor in
viata. În toate aceste domenii se fac constant progrese.

Alte referate despre: diabetul zaharat referat, diabet, referat diabet

Metode de dozare a glicemiei in sange

Metode de dozare a glicemiei in sange
Principiu:
Prin conjugarea aldo- si cetohexozelor cu amine aromatice se obtin compusi colorati a caror intensitate se poate determina prin colorimetrare sau fotometrare.

Alte referate despre: metode de dozare a glicemiei in sange, dozarea glicemiei din sange, metode de dozare a glicemiei

Diabetul

Tratament:Cum se trataeaza diabetul? Sint citeva lucruri pe care un bolnav de diabet, fie el de tipul I sau II, trebuie sa le respecte pentru a-si pastra sanatatea. E nevoie de un program al meselor. O atentie deosebita trebuie data exercitiului fizic, deoarece acesta ajuta la o mai buna folosire a insulinei de catre organism pentru a converti glucoza in energie, destinata celulelor.

Alte referate despre: plan de ingrijire diabet, referat diabetul zaharat, diabetul zaharat

Acizi grasi din constitutia grasimilor

Aceasta opinie nu este general acceptata. Se cunoaste ca grasimile favorizeaza fermentatia in stomac din cauza golirii lente a acestuia. Iritarea stomacului (inflamat cu produsii de fermentatie) il mentin intr-o stare continua de contractie, ceea ce va genera o senzatie de satietate, mult mai probabil, decat in stomacul care se goleste mai repede in absenta grasimilor.

Alte referate despre: acizii grasi din constitutia lipidelor, grasimi acizi grasi referat, acizi grasi grasimi

Insulina si metabolismul glucidic in diabetul zaharat

Ciclul Krebs e stimulat de activitatea piruvatdehidrogenazei,malat si citratsintetazei.] 3)stimuleaza la nivel hepatic si muscular glicogenogeneza(depune excesul de glucoza) deoarece sctiveaza glicogen-sintetaza. 4)inhiba glicogenoliza in ficat si muschi deoarece inhiba fosforilazele. 5)la nivel hepatic inhiba gluconeogeneza(din aminoacizi,acid lactic,glicerol) deoarece inhiba enzimele cheie:piruvat-carboxilaza,fosfoenol-piruvat-carboxikinaza,fructozo-1,6-difosfataza,glucozo-6-fosfataza

Alte referate despre: metabolismul lipidico din diabete zahar, metabolismul lipidic in diabetul zaharat, diabet zaharat rolul glucidelor

Diabetul

In diabetul zaharat, glucoza nu mai este arsa in totalitate, lipsind energia necesara pentru arderea acizilor; in acest mod acizii b - hidrixibutirici si acetil-acetic nu mai pot fi degradati pana la stadiul de produsi finali (acis acetic, apa si dioxid de carbon). Se formeaza un stadiu intermediar denumit acetona. Rezultatul va fi cresterea in sange a corpilor cetonici (cetonemie) si eliminarea lor prin urina (cetonurie). Asa se explica aparitia acidozei.

Alte referate despre: diabetul referat, diabet referat, caz clinic diabet zaharat

Aminoacizii, proteine, monozaharide si viata

La un anumit pH, disociatia acida a amino-acidului este egala cu disociatia lui bazica; sub actiunea curentului electric nu se produce migrare nici la anod, nici la catod. Se numeste punct izoelectric, pH-ul la care disociatia acida a unui amino-acid este egala cu disociatia lui bazica. Dintre reactiile caracteristice amino-acizilor, mai importante sunt urmatoarele:

Alte referate despre: aminoacizii proteine monozaharide si viata, referat aminoacizi proteine monozaharide, aminoacizii proteinele si monozaharidele

Celuloza

Aceste constatări au dus la concluzia că lanţul macro molecular de celuloză este format dintr-un mare număr de resturi de, glucoza legate între ele prin legături monocarbonilice în poziţiile 1-4 (gruparea hidroxil glucozitic de la C1 al unui rest glucozic cu gruparea hidroxil de la C4 al restului următor). Rezultă astfel o structură filiformă a lanţului macromolecular celulozic.

Alte referate despre: celuloza, celuloza referat, amidonul si celuloza

Structura amidonului

S-a ajuns astfel ( pe la 1926) la concluzia ca celuloza si amidonul sunt ambele construite din resturi de D-glucopiranoza, unite in pozitiile 1,4, prin legaturi (-glicozidice in prima dintre aceste polizaharide si prin legaturi (-glicozidice, in ceea de a doua. Structura amidonului ar fi astfel reprezentata prin formula:

Alte referate despre: structura amidonului, structura amidon, imagini cu structura amidonului din cartofi

Zaharide

Proprietati chimice. Prin hidroliza zaharozei cu acizi se obtine un amestec de glucoza si de fructoza. Intrebuintari. Se intrebuinteaza in alimentatie, fiind o substanta cu o mare valoare alimentara, gustoasa si asimilata usor de organism. Prin asimilarea unui gram de zaharoza in organism se obtin 3,7- 4,2 cal.
Zaharul este un aliment pretios pentru om si serveste ca materie primã in fabricile de produse zaharoase (bomboane, ciocolatã etc.).

Alte referate despre: zaharide, referat zaharide, zaharide referat

Amidonul

Aspectul amidonului este deosebit de al celulozei. In loc de fibre, amidonul se prezinta sub forma de granule, a caror forma si marime, caracteristica pentru fiecare specie vegetala (grau, porumb, orez, cartofi, tapioca etc.) permite o usoara identificare la microscop. Diametrul granulelor este de 20-100 , dupa provenienta. Ele sunt construite din straturi, vizibile la microscop, depuse concentric in jurul unui nucleu de condensare. Granulele de amidon, privite prin microscopul de polarizatie, intre nicoli incrucisati, arata fenomenul birefrigentii (cruce neagra). Cu ajutorul razelor X se constata semne de cristalizare ce dispar insa daca se elimina prin uscare apa absorbita higroscopic.

Alte referate despre: amidonul, amidon, amidonul referat

Sistemul circulator

Coagularea propriu zisa are loc atunci cand fibrinogenul insolubil din plasma se transforma sub actiunea placutelor sanguine in fibrin insolubil, relizand reteaua de fibrine.Exista mai multe grupe de sange: A,B,AB si 0.Cunoasterea grupelor sanguine este foarte importanta mai ales cand, dupa accidente, sau in timpul operatiilor este nevoie de transfuzie de sange.
Sistemul circulator

Alte referate despre: sistemul circulator, aparatul circulator, igiena sistemului circulator

Productia de zahar

Zaharul si produsele zaharoase formeaza o grupa larga de alimente ce se caracterizeaza prin continut mare de zahar solubil(zaharoza, glucoza), aspect atragator, gust dulce cu nuante diferite si aroma placuta. Aproape 85 milioane de tone anual de zahãr cristalizat se produc in prezent pe glob . Aceasta cantitate , raportatã la cele peste 4 miliarde de locuitori ai planetei , aratã cã pentru fiecare om se produce in jur de 20 kilograme . Aceastã cantitate nu ar fi asa de micã , numai cã in unele tãri consumul de zahãr pe cap de locuitor trece de 60 kg. pe an , in timp ce in altele consumul este aproape neglijabil.

Alte referate despre: productia de zahar, productie de zahar, procesul de productie al zaharului

Produse zaharoase

Produsele obtinute pe baza de amidon, glucoza, miere, zahar se numesc produse zaharoase sau dulciuri. Acestea sunt mult apreciate de consumatori datorita valorii energetice ridicate si proprietatilor psiho-senzoriale de gust, aroma si culoare. Continutul ridicat de substanta uscata formata in special de glucide confera produselor zaharoase o valoare energetica ridicata. Pentru 100g halva corespund 500 calorii dezvoltate in organism, 100g de bomboane sticloase dezvolta in organism 384 calorii iar 100g de ciocolata intre 500-600 calorii.

Alte referate despre: produse zaharoase, zaharul si produsele zaharoase, produse zaharoase referat

Tehnologia de fabricare al zaharului

Apoi trestia de zahãr , care se cultiva acolo de veacuri a fost adusã de arabi in Egipt , Siria , Sicilia , insulele Canare , Azore si alte regiuni . In America trestia de zahãr a ajuns o datã cu cea de-a doua cãlãtorie a lui Columb pe insula „ La Espagnola „ ( azi insula Haiti ) , de unde a trecut in America Centralã si America de Sud . Extragerea zahãrului cristalizat s-a perfectionat foarte repede si trestia de zahar a devenit una din cele mai rentabile culturi tehnice . Pe intinsele plantatii de trestie de zahãr , ca si pe intinsele plantatii de bumbac , milioane de sclavi isi pierdeau viata in cea mai neagrã mizerie , pentru monopolistii plantatiilor si ai fabricilor de zahãr .

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a zaharului, procesul tehnologic de fabricare a zaharului, proces tehnologic de fabricare a zaharului si poluare atmosferei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK