Referat guvernul romaniei

Cod de Guvernanta Corporativa 2011

SISTEMUL DE ADMINISTRARE Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au hotarat in Adunarea Generala a Actionarilor din 14 noiembrie 2009 schimbarea sistemului de administrare al Bancii din sistem unitar in sistem dualist, conducerea fiind asigurata de catre un Consiliu de Supraveghere si Directorat, pentru o administrare mai eficienta a institutiei si adaptarea la conditiile actuale de piata.

Consiliul de Supraveghere este organul statutar al Bancii responsabil pentru supravegherea si controlul Bancii, reprezentand structura administrativa ne-executiva. Organizarea si functionarea Consiliului de Supraveghere se realizeaza in baza Actului Constitutiv, a legilor aplicabile si a unui regulament propriu.

Consiliul de Supraveghere- supravegheaza activitatea Directoratului precum si respectarea prevederilor legale ale Actului Constitutiv si hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor in desfasurarea activitatii Bancii. Consiliul de Supraveghere are in subordine directa urmatoarele comitete ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 62kb
Downloads: 4
Materia: Finante-Banci

Sistemul bancar

Institutii emitente de moneda electronica sunt enitati pe actiuni, avand ca obiectiv de activitate emiterea de moneda electronica si oferire de servicii financiare si nefinanciare conexe emiterii de moneda electronica. Ordonanta de urgenta 99/2006 (care tine actualmente loc de lege bancara) utilizeaza termenul de institutie de credit si preia definita din directiva UE, precizand ca in limita autorizatiei acordate, entitatile respective pot derula urmatoarele activitati.

Alte referate despre: management bancar, sistemul bancar, creditul bancar

Banca Comerciala Romana

Tipul de servicii oferite de banca este foarte important . In general , bancile ofera doua tipuri diferite de servicii :
- serviciul "o singura data" este o tranzactie asigurata ( de exemplu , procurarea de valuta straina) . Persoana va veni la sucursala va procura valuta , apoi va pleca ; acesta este sfarsitul tranzactiei ;
- serviciul "de relatie " - la care clientul va utiliza serviciul respectiv in mod repetat ( de exemplu , Contul curent : clientul va deschide contul si-l va folosi pentru a depune si a retrage bani ). Cu ocazia folosirii unui serviciu se pot indica si altele care ar putea fi utile clientului . Acest tip de serviciu asigura perpetuarea relatiilor cu banca .

Alte referate despre: bancile comerciale, bancile comerciale referat, bancile comerciale in republica moldova

Evaluarea unei societati cu activitate bancara

Serviciile evaluatorului pot fi solicitate fie pentru evaluarea unor bunuri sau active individuale din patrimonial societatii evaluate, fie pentru determinarea valorii globale a entitatii ca intreg, sau pentru determinarea valorii activelor societatii.Misiunea evaluarii unei societati comerciale cu obiect de activitate bancar este acela de a stabili valoarea globala a intreprinderii ca intreg prin punerea in evidenta a pozitiei financiare a societatii date de valoarea unor indicatori.

Alte referate despre: evaluarea unei societati cu activitate bancara, evaluare societatii cu activitate bancara good will, raport evaluare societate cu activitate bancara

Marketing bancar

Se presupune elaborarea de catre banca a unor sisteme eficiente de analiza, planificare , implementare si control asupra activitatiilor de marketing , utilizand potentialul pietelor pe care activeaza .
Marketingul este un proces continuu , care a evoluat in sensul satisfacerii necesitatiilor din ce in ce mai sofisticate ale clientilor .Din 1990 , in sectorul financiar-bancar din Romania au avut loc numeroase schimbari .

Alte referate despre: marketing bancar, mixul de marketing bancar, marketing bancar referat

Politici, strategii si organizare bancara

Trebuie, totusi, luat in calcul si faptul ca aceasta crestere a masei monetare se poate concretiza intr-un nivel si mai ridicat al ratei inflatiei, daca nu se asigura o oarecare crestere a produsului intern brut si in acelasi timp, stimularea cererii de moneda, astfel incat sa se reduca presiunile exercitate asupra puterii de cumparare a monedei.
Structura masei monetare evidentiaza mutatiile semnificative inregistrate la nivelul lui M2, o pondere semnificativa detinand-o conturile de economii ale populatiei si depozitele la termen (atat in lei cat si in valuta).

Alte referate despre: strategia social politica a unei organizatiei power point, strategia unei organizatii pentru promovarea propriei imagini, viziunea misiunea si valorile politicii calitatii unei organizatii

Bancar

BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una din cele mai tranzactionate societati.In urma unei campanii de rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Societe Generale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului - mama.Societe Generale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul roman in capitalul BRD, participatia sa crescand astfel de la 51% la 58,32%.

Alte referate despre: sistemul bancar romanesc, audit bancar, sistemul bancar din romania

Ce posibilitati au Guvernele Statelor membre UE sa respecte prevederile Pactului si, pe de alta parte, sa asigure sustenabilitatea finantelor publice?

In analiza facuta de expertii FMI se arata: " In orice caz, preocuparile legate de efectele potential restrictive asupra capacitatilor tarilor de a pune in aplicare politici fiscale anticiclice trebuie sa fie puse in legatura cu constrangerile impuse de deficitele mari din multe tari ale Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, disciplina marita necesara aderarii la pact poate permite foarte bine un rol stabilizator mai mare in ceea ce priveste politica fiscala decat a fost posibil in cele mai multe dintre aceste tari de-a lungul a mai multor ani.

Alte referate despre: analiza a doua state membre u e geografie, uniunea europeana comunitatea statelor membre caracteristici, combaterea evaziunii fiscale in statele membre din ue

Guvernul

Durata mandatului Guvernului.
Guvernul
Guvernul in intregul sau si fiecare membru in parte isi exercita mandatul de la data depunerii juramantului.Desi Parlamentul este ales pentru un mandat de 4 ani,acesta poate fi prelungit prin lege organica in caz de razboi ori catastrofa. La inceputul mandatului sau,Guvernul elaboreaza Programul de Guvernare,in care sunt inscrise obiectivele pe care isi propune sa le infaptuiasca.

Alte referate despre: guvernul romaniei, actele guvernului, guvernul referat

Guvern descentralizat

Jeremy Rifkin studiaza aparitia guvernului descentralizat si consecintele acestuia ca urmare a revolutionarii tehnologiei si comunicatiei.Sistemul centralizat bazat pe impunere, pe dezvoltarea unor programe riguroase de lucru, avand caracter repetitiv si individual a condus la blocarea individului ca persoana, respingand orice incercare a acestuia de comunicare sau de implicare in alte activitati. Trecerea la un sistem descentralizat a adus multe schimbari atat societatii ca intreg cat si individului ca element apartenent.

Alte referate despre: referate ro guvernare descentralizare, guvernare si descentralizare, guvernare si descentralizare administrativa

Guvernarea maritima

Comisia a facut deja pasi in directia intaririi coordonarii sale interne in domeniul oceanelor si marilor si doreste ca acestia sa fie inclusi in propunerile sale de viitor. Un exemplu de structura pentru integrarea viitoare a politicilor poate fi gasit la nivelul Natiunilor Unite, unde biroul "Oceanele - ONU"102 a fost creat pentru a coordona mai bine politicile referitoare la oceane in cadrul a doisprezece organizatii ale ONU.

Alte referate despre: transporturile maritime, nave maritime, porturi maritime

Guvernarea electronica

Inlocuirea serviciilor prestate de functionari de servicii digitalizate: Scaderea costurilor; Modificarea pattern-urilor de interactiune intre administratie si cetateni.Modificarea culturii organizationale in interiorul sectorului public.

Alte referate despre: guvernarea electronica, guvernare electronica, marketing si guvernare electronica

Guvernarea economica si optiunile politice

Acest capitol urmareste sa demonstreze cum deciziile europene care sunt lasate in jurisdictia statelor membre, influenteaza optiunile statale si compromisurile importante. Toate acestea se intampla in urma mentinerii unei relatii de subordonare. Pe langa acest aspect, se analizeaza si transferul deciziilor de la nivel national catre organizatiile si institutiile europene abilitate, prin intermediul dezvoltarii politicilor comunitare. In acest sens, se studiaza procesul de convergenta intre sistemele nationale.

Alte referate despre: impactul economic al ciclurilor politice, starea economica si social politica a r s s m, marile ansambluri economice si geo-politice ale lumii

Efectele cuceririi normande si guvernarea centrala

Curand, in toate comitatele de langa frontiere, taranii englezi vor face "corvoada pamantului" pentru a ridica asemenea movile si turAZnuri crenelate care vor fi folosite mai tarziu ca sa-i tina la respect chiar pe ei. Pe o movila artificiala, prima constructie trebuia sa fie un castel de lemn, pentru ca pamantul moale n-ar fi putut sustine o constructie prea grea; indata ce pamantul era bataAZtorit, piatra inlocuia lemnul.

Alte referate despre: efectele crizei economice in europa centrala si de est, efecte asupra mediului a unei centrale nucleare, efectele aderarii statelor din europa centrala

Scopul lui Dumnezeu

Pentru ce numele lui Dumnezeu, „Iehova“, nu apare în Noul Testament?
Răspuns: Este o eroare să cugeti că acest nume nu a fost cunoscut scriitorilor Noului Testament, sau că el nu ar fi aparţinut decât Iudeilor, şi nu creştinilor, de a-l chema pe Dumnezeu „Iehova“.
Cu toate că acest nume apare de mai bine de şase mii de ori în Vechiul Testament şi că el ar trebui să se găsească deopotrivă, în multe din pasajele tuturor traducerilor Noului Testament, partea cea mai mare a traducerilor noastre româneşti, nu fac menţiune în nici un text al Bibliei. Anumiţi traducători l-au tradus numai în câteva părţi din Vechiul Testament, alţii câteodată şi în Noul Testament. Traducerea germană Elberfeld, din contră, îl reproduc fidel, peste tot unde El există, în textul original al Vechiului Testament.
În Noul Testament, şi anume în Matei 1:20, unde se vorbeşte despre îngerul „Domnului“, „Iehova“ este anunţat pentru prima oară. Cu privire ...

Alte referate despre: motivul si scopul creatiei lui dumnezeu, sufletul s-adaposteste in noi de dumnezeu, relatia omului religios cu dumnezeu

Drept Constitutional

sensul ca nu sunt intrunite cele doua caracteristici ale unei
ordonante de urgenta, adica situatia exceptionala si caracterul de
urgenta, se apreciaza ca sesizarea este neintemeiata, argumentand ca,
Guvernul, atunci cand a ales calea delegarii legislative si, ulterior,
legiuitorul, prin aprobarea procedurii de urgenta, au avut in vedere
accelerarea reformei invatamantului si educatiei, cu aplicare din anul
scolar imediat urmator, respectiv anul scolar 1997/1998.

Alte referate despre: drept constitutional, drept constitutional comparat, izvoarele dreptului constitutional

Batalia Angliei

Anglia dispunea doar de aproximativ 500 de tunuri si 200 de
tancuri.Armamentul a-merican, cumparat pe baza legii ,,Cash and cary"
(plateste si ia) din noiembrie 1939, fusese depozitat inca de la
sfarsitul primului razboi mondial si abia incepea sa soseasca. Anglia
dispunea de cateva brigazi bine instruite si se faceau eforturi
deosebite pentru a reincadra in unitati constituite militarii evacuati
din Franta si a pregati ,,Home Guard",

Alte referate despre: batalia angliei, batalia angliei 1940, batalia angliei referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles