Referat henri coanda

Henri Coanda

Henri Coanda a urmat apoi Şcoala Militară de Artilerie din Bucureşti, devenind ofiţer de artilerie in 1905. Atras de ştiinţele tehnice el şi-a perfecţionat cunoştiinţele studiind mecanica la Technische Hochschule din Charlottenburg, apoi urmând cursurile Universităţii din Liege şi ale Institutului de Electrotehnică din Montefiori. In continuare s-a înscris la Şcoala Su- perioară de aeronautică din Paris, pe care a absolvit-o în 1909, în fruntea primei promoţii a acestei şcoli.

Henri Coanda multilateral înzestrat, Coandă a avut şi alte preocupări. A studiat sculptura, îm- ună cu Auguste Rodin, care îl socotea deosebit de talentat şi a luat şi lecţii de vio- loncel. Fractura unei mâini l-a impiedicat să urmeze firul preocupărilor sale artistice.

Henri nu avea nici 14 ani impliniţi când a născocit o secerătoare-treierătoare, un fel de combină, pusă în mişcare de aripile unei mori de vânt. La 19 ani a construit în Atelierele Arsenalului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 8790
Materia: Fizica

Secolul Vitezei

Progresul in acest domeniu a fost uluitor, multumita in mare parte cuceriri aerului. La 12 aprilie 1961 a fost lansat cu nava cosmica “ Vostok 1” primul om in cosmos Yuri Gagarin care inainta pe orbita cu viteza de 28.000km/h . La 21 decembrie 1968 a fost lansata nava spatiala “Apollo 8 “ spre Luna. La 22 decembrie 1968 au fost 6 emisiuni televizate in direct in care s-a auzit vocea unui om de la distanta de 320.000 km.

Alte referate despre: secolul vitezei, secolul vitezei referat, secolul 20 secolul vitezei

Primul icar roman in cosmos

La 14 mai 1981, ora 20 si 17 minute scria un ziar national in Uniunea Sovietica a fost lansata nava cosmica , cu echipaj comun : comandantul navei Leonid Popov, pilot cosmonaut, si Dumitru Prunariu, cosmonaut cercetator. Programul zborului navei prevedea cuplarea cu complexul stiintific orbital > si . Cosmonautii Popov si Prunariu au efectuat la bordul complexului o serie de cercetari si experimente impreuna cu cosmonautii Kovalionok si Savininih, care se aflau pe o orbita circumterestra, de la 21 martie 1981.

Alte referate despre: www referat ro referate primul- icar- roman- in- cosmos-4620 html, primul zbor in cosmos, prima calatorie in cosmos

Radiatiile nucleare si efectele lor

Scurt Istoric
Henri Antoine Becqurel, savant fizician francez, s-a nascut in anul 1852, intr-o familie de fizicieni cunoscuti. Preocupat foarte mult de probleme de fizica, in special de problema fluorescentei, Becquerel a acordat un deosebit interes descoperirii de catre Roentgen a radiatiilor X, fapt care l-a condus in cele din urma la descoperirea fenomenului radioactivitatii. Importanta acestei descoperiri este relevata de cuvintele marelui savant Albert Einstein : “Fenomenul radioactivitatii este forta cea mai revolutionara a progresului tehnic, de la descoperirea focului de catre omul preistoric si pana astazi”.

Alte referate despre: radiatii nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele sale asupra omului si mediului

Detinatorii Premiilor Nobel 1981 - 1990

Negustorii au disparut pentru ca nu puteau vinde, pentru ca le lipseau
pietele de des-facere, iar atitudinea generala fata de ei era una
negativa. Se mentine o forma de comert cu palatul; acesti "negustori"
erau mai degraba agenti ai serviciului de aprovizionare, cu raspundere
civila fata de palat si asezati sub ordinele unor magistri. Existau
desigur piete, dar erau mai mult locuri de întâlnire. Capitularele
care se refera la acestea ni le prezinta ca fiind frecventate doar de
serbi (deci tarani) si negustori ambulanti care umbla din piata în
piata pentru a vinde bunuri ocazionale. Erau spatii care satisfaceau
cerintele populatiei locale; nu exista dovezi ca în aceste piete s-ar
fi stabilit negustori sau meseriasi perma-nenti. Nu se vindeau si nici
nu se cumparau marfuri din alte tari. Tranzactiile importante se
încheiau acolo unde se ivea ocazia^22, nu neaparat în piete.

Alte referate despre: franta detinatori premiul nobel, premiul nobel fizica 1990, detinatori ai premiului nobel in medicina

Traian Vuia

En effet, avant 1908, l'élévation se faisait grâce à une catapulte et à un pilon. Ces dispositifs étaient auxiliaires, ne faisaient pas partie de l'appareil, et étaient manoeuvrés par du personnel au sol. Les frères Wright on revendiqué le premier vol mécanique. Ils ont traduit Traian Vuia en justice, mais leur revendication a été rejettée.

Alte referate despre: traian vuia referat, traian vuia, referat traian vuia

Marile descoperiri ale secolului al XIX - lea

Primul razboi mondial nu ucide spiritul creator al inventatorilor din lumea intreaga, ce isi concentreaza eforturile pentru realizarea unor avioane din ce in ce mai periculoase si a unor arme tot mai ucigatoare. Dupa razboi, se revine la preocupari mai umane, un american (si nu un englez) inventand pliculetul de ceai.

Alte referate despre: marile descoperiri ale secolului al xix - lea, descoperirile secolului al xix lea, descoperirile secolului al xix-lea

Aurel Vlaicu

Incantat de reusita, de ideile si tenacitatea lui Vlaicu, S. Haret a insistat pe langa forurile de resort si a obtinut aprobarea pentru construirea aeroplanului "Vlaicu I", in Arsenalul armatei.Dupa o munca intensa, aeroplanul, cu exceptia motorului, va fi terminat in 1909. Pleaca la Paris, pentru a cumpara motorul necesar avionului, unde il intalneste pe Traian Vuia, cu care s-a sfatuit, in privinta tipului de motor potrivit.

Alte referate despre: aurel vlaicu, aurel vlaicu referat, referat aurel vlaicu

Henri Poincare

Aproape un secol ne desparte de timpurile de când geniul Poincaré uimea cu spectrul său larg al gândului ştiinţific întreaga elita contemporanilor săi. Numele lui Poincaré se află alături de Newton şi Arhimede, fiind un pisc enorm în lantul raţiunii şi gândirii umane. Istoricul american E. Bell l-a numit ca "ultimul universalist". Ultimul, deoarece Poincaré împreună cu Hilbert au încheiat lanţul marilor matematicieni cu titlul de universalişti. În timp de 30 ani de lucru continuu Poincaré a lăsat lucrări fundamentale practic în toate ramurile matematicii, ceea ce l-a facut lider recunoscut de contemporanii săi.

Alte referate despre: henri poincare, jules henri poincare, henri poincare teoria haosului

Ideile filosofice ale lui Henri Bergson

Filosofia contemporană cronologic nu coincide cu “istoria contemporană”. Începutul perioadei contemporane în dezvoltarea ghîndirii filosofiei universale nu poate fi stabilit cu precizie. Este vorba de o trecere lentă de la unele probleme la altele de la un mod de abordare şi soluţionare a lor la altul. În a II –a jumătate a sec. al XIX-lea se pregăteste, iar la răscrucea secolelor XIX şi XX se conturează ştiinţa nouă, neoclasică.

Alte referate despre: estetica si filosofia lui henri bergson, ideile lui henri bergson despre esenta naturi umane, henri bergson

Henri VIII

Henry VIII (1491-1547), king of England (1509-1547), the image of the Renaissance king as immortalized by German artist Hans Holbein, who painted him hands on hips, legs astride, exuding confidence and power. Henry VIII had six wives, fought numerous wars in Europe, and even aspired to become Holy Roman Emperor in order to extend his control to Europe. He ruthlessly increased the power of royal government, using Parliament to sanction his actions.

Alte referate despre: henri viii, henri viii-dinastia tudorilor, margareta sora regelui henri viii

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi - prezentare generala

INTRODUCERE Camil Petrescu reprezinta in literatura romana , pe creatorul romanului de analiza psihologica de tip subiectiv, scris la persoana I unde autorul se identifica cu personajul. “Eu nu pot vorbi onest ,decat la persoana I si nu pot scrie decat ce am trait”. Influente : A fost inflentat de scriitorul francez Marcel Proust ,de Stendal , scriitror din secolul XIX, si de Henri Berson, filozof francez.

Stendal: l-a influentat pe Camil Petrescu in felul de a prezenta razboiul, reliefand tot ce are oribil , fara patriotism, bravura , sau stralucire. Marcel Proust : Camil Petrescu a “imprumutat”: “Memoria involuntara”: Procedeul prin care faptele sunt prezentate in ordinea fluxului memoriei si nu in ordine cronologica.

Anticalofilismul stilului --- Camil Petrescu este impotriva stilului “frumos” ,artificial plin de inflorituri ...

Alte referate despre: ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi rezumat, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi, rezumat ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Cultura romaneasca de la Romania Mare la Democratia Populara

In opozitie cu samanatorismul si poporanismul, care puneau accent pe etic (N.Iorga -o literatura de consolidare morala) sau pe etnic (N.Iorga -o literatura care sa reprezinte realitatile vietii taranesti), Lovinescu sugera adoptarea noilor formule artistice si, prin aceasta, sincronizarea literaturii noastre cu literaturile europene, in "spiritul veacului". In poezie, Lovinescu sustinea intelectualizarea sentimentelor, explorarea psihicului uman, depasirea lirismului subiectiv al secolului trecut.

Alte referate despre: cultura romaneasca, cultura romaneasca in perioada interbelica, cultura romaneasca intre orient si occident

Un moment important al civilizatiei sec al XIX - lea

Daca in secolul al XVIII-lea si la inceputul secolului al XIX-lea s-a produs revolutia industriala care a dus la dezvoltarea generala a capitalismului ,a doua jumatate a secolului al XIX-lea a insemnat cea de a doua revolutie industriala ,la baza carea au stat descoperirile stiintifice si aplicatiunile lor ,precum si utilizarea unor noi surse de energie.

Alte referate despre: un moment important al civilizatiei secolul 19, culturi si civilizatii sec xv-xix, forme hibride ale civilizatiei romanesti la mijlocul sec al xix-lea

Radio

Mass-media înseamnă, într-adevăr, distribuţia informaţiei şi comunicarea în masă. Nu este obligatoriu, însă, (deşi, este de aşteptat), ca mass-media să prezinte ADEVĂRUL. Există cazuri în care informaţia prelucrată, desprinsă de context, a condus către diferite evenimente. Un exemplu elocvent îl regăsim la Alvin Toffler în „Powershift“, şi anume în capitolul „Mass-media subversive“.

Alte referate despre: undele radio, unde radio, radio

Sistemul institutional al Uniunii

2.1. Consiliul de miniştri
Sistemul institutional al Uniunii
Este dificil de realizat o prezentare sintetică a atribuţiilor Consiliului, asta pentru faptul că ele rezultă dintr-o multitudine de dispoziţii dispersate în trei tratate (articolele: 26 C.E.C.A., 145 C.E.E şi 115 C.E.E.A) toate acestea fiind, în esenţă, dispoziţii de trimitere, cât mai ales pentru că evoluţia fundamentală a modelului instituţional între Tratatul de la Paris şi Tratatele de la Roma a constat în deplasarea centrului de greutate al sistemului în favoarea Consiliului al cărui rol auxiliar, a devenit dominat.

Alte referate despre: sistemul institutional al uniunii europene, reforma institutionala a uniunii europene, cadrul institutional al uniunii europene
Referate afisate : 16
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK