Referat holocaustul in romania

Holocaust

Sute de mii au murit si in Olanda, Franta, Belgia, Iugoslavia si Grecia. Protocolul de la Wannsee clarifica faptul ca nazistii intentionau sa aplice "solutia finala a problemei evreiesti" de asemenea in Anglia si Irlanda. Oricine avea trei sau patru bunici evrei era sortit exterminarii, fara exceptie. In alte genociduri, oamenii puteau evita moartea, convertindu-se la o alta religie sau acceptand o alta forma de asimilare. Aceasta optiune nu a fost posibila evreilor din Europa ocupata. Toate persoanele de descendenta evreiasca recenta urmau sa fie exterminate in teritoriile controlate de Germania.

Victimele si numarul mortilor
Evreii
Dupa 1945, cifra cel mai des folosita pentru numarul de evrei ucisi a fost cea de sase milioane. Centrul de comemorare al Holocaustului, Autoritatea Yad Vashem de Amintire a Eroilor si Martirilor Holocaustului din Ierusalim, comenteaza:"Nu este cunoscut numarul exact al evreilor ucisi in Holocaust. Cifra cea mai frecventa este cea de sase milioane, avansata ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 195kb
Downloads: 4
Materia: Istorie

Holocaustul in Europa

Nascut la Braunau, in zona austriaca a Imperiului Austro-Ungar,Hitler(pe numele adevarat Adolf Schicklgruber)a fost fiul unui functionar vamal. In 1914 s-a stabilit in Germania, a intrat in armata ca si voluntary si a luptata in primul razboi mondial. Ulterior a devenit seful Partidului National-Socialist al Muncitorilor Germani, orientandu-l spre un program care asocial nationalismul cu antisemitismul. In urma esuarii incercarii de a rasturna puterea de stat in Bavaria(1923), a fost condamnat la 9 luni de inchisoare, timp in care a redactat Mein Kampf. La 30 ianuarie 1933 a fost numit cancelar al Germaniei, iar dupa moartea presedintelui Hindenburg a devenit si sef al statului(Reichsfuhrer). A impins Germania in cel de al doilea razboi mondial. S-a sinucis pt. nu a fi capturat de invingatori.

Alte referate despre: holocaustul in europa, referate holocaustul in europa si romania, holocaust in europa

Holocaust

Lagare echipate cu facilitati pentru gazarea oamenilor au fost
construite pe teritoriul Poloniei ocupate. Majoritatea eventualelor
victime urmau sa fie deportate din ghetourile aflate în apropiere.
Numai din ghetoul Varsovia au fost deplasate peste 300.000 de
persoane. Primele transporturi erau de obicei formate din femei, copii
sau barbati mai batrâni care nu puteau munci; evreii capabili de lucru
erau opriti în magazine sau în uzine, dar si acestia erau pâna la urma
ucisi. Cele mai mari deportari au avut loc în vara si toamna anului
1942. Destinatiile transporturilor nu erau dezvaluite comunitatilor
evreiesti, dar zvonuri despre uciderile în masa ajungeau în cele din
urma la supravietuitori, precum si la guvernele din Statele Unite si
din Marea Britanie. În aprilie 1943 cei 65.000 de evrei ramasi în
Varsovia s-au opus politiei germane care intrase în ghetou pentru o
ultima adunare. Luptele au durat ...

Alte referate despre: holocaustul, holocaust, holocaustul referat

Adevarul absolut - Holocaust

De-a lungul timpului au fost expuse mai multe doctrine politice,toate ajungand la guvernare in diferite tari:s-au dus pe rand: liberalismul sau comunismul. Liberalismul poate fi definit printr-un singur cuvant:toleranta.Romanii au si o zicala:”Sotul este tolerant cu sotia/sotia este tolerant cu sotul.Cum se cheama casa lor?Casa de toleranta!”.Acesti liberali au amagit omul de rand…mintindu-i ca au drepturi…sau ca votul lor conteaza.Ceea ce nu au spus liberalii…este faptul ca omul mai are si datorii…si polite de platit celor care l-au subjugat.

Comunismul,derivat din marxism-leninism a avut un impact urias la nivelul tarilor din estul Europei,insa datorita aplicarii ei proaste de-a lungul istoriei cat si a conducaturilor cu iq-uri subunitare gen Dej sau Ceausescu a cazut si acesta.Nimic de mirare daca ne gandim ca promotorii lui au fost sovieticii. Din pacate,de absolut fiecare data cand cineva vine cu masuri de rigoare pentru a trece peste un anumit obstacol vine un alticineva ...

Alte referate despre: adevarul absolut - holocaust, adevarul despre holocaust, adevarul absolut

Holocaust

Holocaust
Acţiunea de exterminare a evreilor a fost sisitematică şi pe cât posibil deplină; au fost "doar" 6 milioane de victime pentru că germanii nu au mai avut timp. Ideologia nazistă s-a bazat pe argumentul superiorităţii de rasă şi a fost transformată in politică de stat pe termen lung. Inainte de 1933 "exterminare" era un termen care desemna lichidarea insectelor. Utilizarea lui referitor la evrei promova dezumanizarea în trepte a raselor.

Alte referate despre: holocaust referat, referat holocaust, holocaustul in romania referat

Holocaust

Apariţia naţiunilor-state în estul Europei după prăbuşirea imperiilor Rus, Imperiul German şi Austro-Ungar la sfârşitul primului război mondial (1914 – 1918) a adus un val de anti-semitism fără precedent. Atât indivizi, cât şi guverne au săvârşit acte ostile evreilor. Mulţi dintre liderii Revoluţiei Bolşevice din 1917 din Rusia comunistă erau evrei, ceea ce a alimentat ideile anti-semite ale conservatorilor anti-comunişti din multe ţări. În perioada cuprinsă între sfârşitul primului război mondial şi începutul celui de- al doilea război mondial în unele ţări măsurile anti-semite au devenit politica oficială de stat. În ţări ca Polonia, România şi statele baltice Lituania, Letonia şi Estonia, ideile tradiţionale anti-semite s-au împletit cu noua ...

Alte referate despre: referat holocaustul, holocaustul evreilor, holocaust toleranta si antidiscriminare

Ingenunchere si penitenta

Ceva mai putin de un an dupa aceasta, pe 12 iunie 2003, guvernul roman, intr-o incercare efemera de revolta, a declarat: "Guvernul incurajeaza cercetarile privind Holocaustul in Europa - incluzand documente referitoare la sau gasite in arhivele romanesti - insa subliniaza cu tarie ca intre 1940 si 1945 nu a avut loc nici un Holocaust intre hotarele Romaniei" - ceea ce era corect.

Alte referate despre: ingenunchere de tudor arghezi, indreptarea penitentului, penitenta

Holocaustul in Europa

In 1935, colonelul SS Adolf Eichmann devenea seful acestui birou, numit “biroul IVB4”. Atributiile sale au crescut odata cu trecerea anilor; in 1938, ele se extindeau in Austria si Cehoslovacia; in 1940-1941, terenul de vanatoare cuprindea cea mai mare parte a continentului European. Dupa ocuoarea militara a unei tari, emisari lui Eichmann, inzestrati cu puteri mari, stabileau acolo o sectie a biroului IVB4 si in primul rand se apucau, sa faca un recensamant al evreilor. Nu se iveau probleme in numeroase tari, incepand chiar cu Germania, in care religia era indicate pe doc. De identitate sau pe diverse acte.

Alte referate despre: holocaustul din europa, holocaustul in europa si romania, cauzele holocaustului in europa si spatiul rominesc

Lagarul de exterminare Auschwitz

Crearea lagarelor de exterminare a facut ca masacrul sa devina dintr-o practica marcata de cruzime salbatica, incredintata unor unitati speciale, rezultatul premeditarii stiintifice a unui macel programat si efectul si efectul pe scara industriala.

Alte referate despre: lagarul de exterminare de la auschwitz, lagarele de exterminare de la auschwitz film, lagare de exterminare

Romania in al doilea razboi mondial

Fara indoiala, Cel de- al doilea razboi mondial a fost cel mai mare razboi din istorie, la el luand parte in total 61 de tari, cu polulatia de 1.7 miliarde de locuitori reprezentand trei sferturi din populatia Terrei, dar si cel mai sangeros, fiind estimat un numar de 55 de milioane de victime dintre care 30 de milioane de civili, aici neincluzand milioanele de evrei ucisi in urma Holocaustului.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial, al doilea razboi mondial referat, romania in al doilea razboi mondial

Teoria conspirationista - evreii

Miza reala a conspirationismului in Romania de astazi este una ideologica.
La intrebarea “Cine conspira?” raspunsul sau mai bine zis raspunsurile se gasesc in insasi formularea ei cum spune si autorul cartii «Zeii cei rai», George Voicu. «Cum?» va veti intreba , insa apeland la un regulament logic va puteti da seama ca din start s-a oferit un raspuns pozitiv ideii de existenta a unei conspiratii – totusi nimeni nu poate fi conspirationist decat dupa ce indreapta degetul spre un conspirator.
Coborand din abstract si atribuind conspirationismului explicatii inteligibile chiar si pentru cei nededati cu abstractiile, gandirea unui «vanator» de conspiratii trateaza faptele cercetate intr-o maniera ce poate fi considerata vulgara, agatandu-se de amanunte banale si ajungand la formulari uneori ridicole.
Conspirationismul are sarcina de a descoperi profitorul fenomenului studiat pentru ca, potrivit credintei sale tot ceea ce se intampla important ...

Alte referate despre: teoria conspirationista evreii, teoria conspirationista, evreii si teorii ale conspiratiei

Despre restaurarea Israelului

El ne povestea ca satul s au Beit Sahur (Campul pastorilor) din zona Betleemului a fost un loc vira n inainte ca tatal lui impreuna cu alte sase familii sa se stabileasca in zona. Acum localitatea a ajuns la 30000 de locuitori.Musulmanii si arabii deopotriva nu inteleg istoria evreilor. Un simplu studiu fara prejudecati al Istoriei evreilor ar reduce tensiunea dintre musulmani, arabi si poporul evreu.

Alte referate despre: plan de afaceri restaurant, israel referat, referat israel

Tranzitia de la comunism la democratie

Ce au avut de castigat alte tari daca au condamnat comunismul?
In alte tari, decomunizarea a mers mai departe si mai repede decat in Romania. (Ungaria, Cehia, Polonia) Pe de alta parte, fostii comunisti, mai ales in Polonia, au reusit sa tergiverseze lucrurile si nu s-a ajuns decat relativ recent la o reconsiderare a arhivelor politiei secrete pe o baza cat mai transparenta. Ce a avut de castigat Cehia, de pilda? Inainte de toate, un climat de incredere, o perspectiva clara despre ruptura cu un sistem intemeiat pe minciuna (spunea candva Leszek Kolakowski ca “minciuna este sufletul nemuritor al comunismului”). Cultura politica a democratiilor postcomuniste nu are decat de castigat din condamnarea deschisa, de catre cea mai inalta instanta politica, a sistemului prabusit, nu insa si decedat, in decembrie 1989.

Alte referate despre: tranzitia de la comunism la democratie, bulgaria tranzitia de la comunism la democratie, procesul de tranzitie de la comunism la democratie

Mesajele ascunse din Biblie

Un mesaj a carui succesiune de litere nu este cunoscut poate fi cautat intr-un text oarecare daca textul este destul de lung, prin ordonarea acestuia in rastere de lungime crescatoare (cautarea se face astazi cu tehnicile calculatoarelor, care pot prelucra texte sub orice forma). Intr-un text lung, un roman de exemplu, este probabil a gasi mesajul chiar de mai multe ori, deci gasirea acestuia nu da certitudinea ca autorul textului l-a inscris voit, fara o verificare suplimentara.

Alte referate despre: mesajul poeziei apa cristalina de liviu damian, mesajul morala fabulei doua poloboace alecu donici, mesajul meu antidrog

Literatura Romana sub Comunism

Prima este perioada unui holocaust cultural, cand elitele au fost marginalizate, o cultura complet acaparata de ideologia marxista, in varianta ei ruseasca. Astfel, in literatura canonul realismului socialist a castigat tot mai mult teren.

Alte referate despre: literatura romana sub comunism, eugen negrici literatura romana sub comunism, literatura romana sub comunism eugen negrici

Ortodoxie versus materialism

Fără a insista pe originea istorică a organizaţiei şi fără a denatura sau a mistifica şi exagera realitatea,încerc să limpezesc într-o mică proporţie unele aspecte.De exemplu,conceptul pe care se bazează toleranţa din viziunea europeană a mileniului III este garantat de dreptul la demnitate,egalitate între toţi oamenii,indiferent de rasă,sex,cultură sau condiţie socio-economică. Ca un adevărat neofit,am îndrăzneala de a formula o întrebare:se regăseşte vreo perspectivă creştină? Totuşi,mai mult ca sigur,noţiunea e practic eludată!

Alte referate despre: credinta ortodoxa versus stiinta, ortodoxia versus greco-catolicismul, ortodoxia versus religiile lumii-referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK