Referat impozitul pe cladiri

Impozitul pe cladiri

In cazul unui apartament situat intr-un bloc cu mai mult de 3 niveluri si de 8 apartamente, coeficientul de corectie din zona respectiva, se reduce cu 0,10. Valoarea impozabila a cladirii, determinata luand in calcul elementele de mai sus, se reduce in functie de anul in care a fost terminata cladirea, dupa cum urmeaza:

a) cu 20% pentru cladirea care are o vechime de peste 50 de ani impliniti la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinta;b) cu 10% pentru cladirea care are o vechime cuprinsa intre 30 de ani si 50 de ani, impliniti la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinta.
In cazul unei cladiri utilizate ca locuinta si a carei suprafata construita desfasurata depaseste 150 m2 , valoarea impozabila a cladirii respective, determinata asa cum am aratat mai sus, se majoreaza cu cate 5% pentru fiecare 50 m2 sau fractiune din acestia.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 41kb
Downloads: 279
Materia: Contabilitate

Impozitele

Impozite
Impozitele sunt menite pentru promovarea activităţii de afaceri şi de antreprenoriat prin dimensionarea şi perceperea lor corectă de către organele puterii publice. Impozitele acţionează în acest sens ca o puternică pârghie economică, pe care o aplică statul asupra interesului economic al întregii societăţi. Împrumuturile, cheltuielile publice şi impozitele sunt cel mai des folosite de către stat ca instrumente sigure de intervenţie în economie pentru restabilirea echilibrului economic, promovarea creşterii economice, atragerea investiţiilor străine, ridicarea competitivităţii produselor autohtone. S-a afirmat în literatura de specialitate că relaţia dintre impozite, cheltuielile publice şi interesele generale este "fundamentul şi măsura impozitelor moderne".1

Alte referate despre: impozitul pe venit, calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit

Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania

In cazul in care statul doreste sa impulsioneze dezvoltarea unei ramuri sau subramuri economice stabileste taxe vamale ridicate pentru produsele din import, reduce sau scuteste de plata impozitelor produsele autohtone, micsoreaza impozitele directe stabilite in sarcina intreprinzatorului care isi plaseaza capitalurile in ramura sau subramura respectiva, facilitand armonizarea accelerata a capitalului fix din acest domeniu, ceea ce conduce la reducerea profitului impozabil al societatii de capital din ramura sau subramura respectiva.

Alte referate despre: ponderea impozitelor indirecte in total venituri fiscale, ponderile impozitelor indirecte in totalul veniturilor fiscale, referat impozitele indirecte in cazul sistemului fiscal

Rolul si functiile impozitelor

Impozitelor le revine si un important rol social, ce se concretizeaza prin utilizarea lor ca instrument al redistribuirii unei parti importante a produsului intern brut. Ratiuni de ordin social stau la temelia tratamentului fiscal diferentiat in politica fiscala: nu toti contribuabilii care obtin venituri de marime egala suporta la fel impozitul.

Alte referate despre: functiile impozitului, functiile impozitului pe profit, functiile impozitelor si taxelor

Impozite directe

Impozite directe
Impozitele reprezinta o forma de prelevare a unei parti din veniturile si/sau averea persoanelor fizice si juridice la dispozitia statului in vederea acoperirii cheltuielilor publice. Aceasta prelevare se face in mod obligatoriu, cu titlu nerambursabil si fara contraprestatie directa din partea statului.

Alte referate despre: impozite directe, impozitele directe, impozite directe si indirecte

Metodologia de control pt impozite directe

Metodologia de control pt impozite directe
Profitul este o categorie economico-financiară specifică sistemului de piaţă fiind rezultatul obţinut în urma investirii unui capital.Impozitul pe profit este un venit datorat bugetului, fiind reglementat prin Legea nr.12 din ianuarie 1991, completată de reglementările ulterioare.

Alte referate despre: metodologia de control pt impozite directe62ae6 doc, control fiscal privind impozitele directe, controlul fiscal al impozitelor directe

impozitul si taxa pe cladiri

3. Impozitul/taxa pe cladiri se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie, respectiv 30 septembrie inclusiv.
4. Impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care acestea au fost dobandite, indiferent sub ce forma (data declararii poate fi: data mentionata in actul respectiv in cazul actelor notariale; data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti; data intocmirii procesului verbal de receptie intocmit de catre structurile specializate din domeniul amenajarii teritoriului si al urbanismului din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti pentru lucrarile efectuate total sau partial, in cazul cladirilor construite potrivit Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii, republicata cu modificarile ulterioare, data mentionata in contractul respectiv in cazul cladirilor proprietate publica sau privat 343q164d a a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale aflate in administrare ...

Alte referate despre: impozit si taxe pe cladiri, impozitul si taxa pe cladiri, referat impozit si taxa pe cladiri

Impozite pe profit sau Impozite pe venitul capitalului - Avutia natiunilor de Adam Smith

Ca parghie economica, impozitul pe venit, indeosebi cel pe profitul societatii comerciale, este folosit pentru stimularea investitiilor intreprinderilor, a cercetarii stiintifice, progresului tehnic, largirea exportului, sau dezvoltarea economica.

Alte referate despre: impozitul pe profit in lucrarea avutia natiunilor de adam smith, referat impozitul pe profit si impozitul pe venit, impozit pe profit sau impozit pe venit

Impozite pe profit sau impozite pe venitul capitalului

Evident ca aceasta din urma parte nu poate fi impusa direct. Ea reprezinta o compensatie pentru riscul si osteneala utilizarii capitalului. Cel ce utilizeaza un capital trebuie sa obtina aceasta compensatie, pentru ca altfel ar disparea motivatia de a utiliza capitalul in felul respectiv. Prin urmare, daca ar fi impus direct, in proportie cu intregul profit, ar fi nevoie fie sa urce rata profitului, fie sa faca astfel incat impozitul sa cada pe dobanda banilor, adica sa plateasca o dobanda mai mica.

Alte referate despre: impozit pe profit sau impozit pe venit micro, atestat impozit pe profit si impozit pe salarii, ponderea impozitului pe profit in impozitele directe

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
2.Dupa obiectul impunerii ,impozitele se pot grupa in impozite pe avere ,impozite pe venit si impozite pe cheltuieli.
3.O deosebita importanta teoretica si practica o prezinta gruparea impozitelor in directe si indirecte.

Alte referate despre: impozite si taxe locale, impozite indirecte, impozit pe profit

Incidenta impozitului

Incidenta impozitului
Cine plăteşte, de fapt, toate impozitele percepute de administraţie? Bineînţeles, nu indivizii sau firmele care cedează statului veniturile fiscale sunt cei care plătesc cu adevărat impozitele. Firmele pot transpune sarcina plăţii impozitelor „înainte”, adică asupra clienţilor lor, prin creşterea preţurilor proporţional cu valoarea impozitului care trebuie plătit. Ori, dimpotrivă, pot să „paseze” această sarcină „înapoi” asupra furnizorilor care vor obţine salarii, rente şi alte preţuri ale factorilor de producţie mult mai mici decît în situaţia în care n-ar fi existat impozit.

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Impozite

Aşezarea impozitelor presupune efectuarea mai multor operaţiuni succesive, constă în stabilirea mărimii obiectului impozabil, determinarea cuantumului impozitului şi perceperea (încasarea) impozitului.

Alte referate despre: calcul impozit pe profit, impozitul pe profit referat, impozite

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

603 ,,Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar’’ = 5.000.000
607 ,,Cheltuieli privind mărfurile’’ = 100.179.308
626 ,,Cheltuieli poştale şi taxe de telecomunicaţii’’ = 4.500.000
658 ,,Alte cheltuieli de exploatare’’ = 10.900.000
Total cheltuieli din exploatare = 5.000.000 + 100.179.308 + 4.500.000 + 10.900.000 =120.579.308

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calcularea impozitului pe profit, calculare impozit pe profit

Taxele si impozitele indirecte din Romania

Taxele si impozitele indirecte din Romania
Impozitele indirecte sînt instituite de stat asupra vânzărilor de mărfuri şi prestărilor de servicii. Cotele utilizate pentru calcularea acestor impozite nu sunt diferenţiate în funcţie de venitul, averea sau situaţia personală a celor care cumpără mărfuri sau apelează la servicii ce fac obiectul impozitelor indirecte. Drept urmare, impozitele indirecte lasă impresia că afectează, în aceeaşi măsură, veniturile tuturor categoriilor sociale.

Alte referate despre: taxe si impozite indirecte, taxe si impozite indirecte in romania, taxe vamale impozite indirecte

Impozitele indirecte

Caracterul obligatoriu al impozitelor trebuie inteles in sensul ca plata acestora catre stat este o sarcina impusa tuturor persoanelor fizice si/sau juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa sau poseda un anumit gen de avere pentru care, conform legii, datoreaza impozit.Sarcina achitarii impozitului pe venit revine tuturor persoanelor fizice si/sau juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa prevazuta de lege.

Alte referate despre: impozitele indirecte, impozite indirecte referat, structura veniturilor din impozitele indirecte in bugetele tarilor ue

Impozite si taxe

Pentru toate societatile, impozitele constituie o necesitate, ele fiind principalul alimentator cu venituri banesti a bugetului, dar si importante instrumente de politica financiara, economica si sociala .
Initial, unicul rol al impozitelor a fost de natura pur financiara . Din punct de vedere al rolului pe plan financiar, acestea constutuie principalul mijloc de procurare a resurselor financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor publice .

Alte referate despre: referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie, impozite si taxe locale referat

Utilizarea energie solare pentru cladiri

Mijloace ajutatoare disponibile pentru proiectare :
-Simulare cu ajutorul computerului - inlocuind bilanturile si experimentele dinamice (ca metode traditionale) . Prezinta o mai mare precizie si mai ales o mai mare accesibilitate a calculelor pe o durata extrem de scurta de timp .
-Rezolvarea geometrica - prin proiectia pe suprafata terestra a traiectoriei Soarelui pe bolta cereasca . Permite calculul pozitiei Soarelui in momentele optime .
-Simulare la nivel de macheta . Permite studiul iluminarii , esential pentru fotovoltaica .

Alte referate despre: utilizarea energie solare pentru cladiri, utilizarea energiei solare la cladiri, utilizarea energiei solare pentru cladiri
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles