Referat in franceza despre turnul eiffel

Turnul Eiffel

Structura a fost construita intre anii 1887-1889. Aceasta urma sa serveasca drept arc de intrare la Expozitia Universala (1889), un targ mondial ce sarbatorea centenarul Revolutiei franceze. A fost inaugurat la 31 martie 1889 si deschis pentru public la 6 mai.

300 de muncitori au unit 18.038 de piese de otel, folosind doua milioane jumatate de nituri. Luand in considerare standardele de siguranta din acel moment, este remarcabil faptul ca un singur muncitor a murit la constructia turnului, si anume in timpul instalarii lifturilor. Lifturile originale functionau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice.

Turnul are 300 m inaltime, excluzand antena din varf, ce mai adauga 20 de metri, si o greutate de peste 10.000 de tone. Cand a fost construit era cea mai inalta cladire din lume. Intretinerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro inchis, la fiecare 7 ani. Depinzand de temperatura aerului, Turnul Eiffel isi schimba inaltimea cu cativa ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 109kb
Downloads: 1311
Materia: Geografie

Orasul Paris

Ocupaţia romană s-a încheiat în 508, când Clovis I a făcut oraşul capitala dinastiei Meroviengienilor a francilor. Invaziile vikingilor din secolul IX a obligat parizienii să construiască o fortăreaţă pe Ile de la Cité. În cursul uneia dintre invazii Parisul a fost cucerit de către vikingi, probabil sub Ragnar Lodbrok, care a primit o recompensă uriaşă pentru a pleca pe 27 martie 845. Slăbiciunea ultimilor regi Carolingieni a dus la creşterea puterii conţilor Parisului. Odo, Conte de Paris a fost ales ca rege al Franţei de către lorzii feudali în timp ce Charles al III-lea avea pretenţii la tron. Până la urmă, în 987, Hugo Capet, conte de Paris, a fost ales de lorzii feudali după moartea ultimului urmaş Carolingian.

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Paris - obiective turistice

Turnul Eiffel (Tour Eiffel în franceză) este o construcţie faimoasă pe schelet de oţel din Paris. Acesta este simbolul Franţei cel mai răspândit la nivel mondial. Numit după arhiectul său, Gustave Eiffel, este una dintre principalele destinaţii turistice, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul şi-a primit cel de-al 200.000.000 invitat pe 28 noiembrie 2002.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Paris

Dupa cel de-al doilea razboi modial pentru a se evita extinderea metropolei, s-au creat mai multe orase satelit: Bobigny, Massy-Palaiseau, Sarcellas s.a. O privire asupra planului metropolei pariziene evidentiaza o anumita zonare : zona culturala (cartierul Latin, Montparnasse), zona comercial-financiara si administrativa (le Defense, Champs Elysees.L’Opera) ,zone rezidentiale si de lux ( Neuilly ,Arondismentul XVI), zone industriale , mai ales in zona Senei si in alte periferii (Le Bourget).

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Micul paris

Istoria Bucureştiului începe din secolul al XV-lea. Ca urmare a revoltei principilor din Ţara Românească şi Moldova, contra otomanilor, aceştia au incendiat oraşul în anul 1595. În 1698 sultanul otoman Mustafa al II-lea face Bucureştiul capitală a Ţării Româneşti. Războiul a început între cele trei puteri Imperiul Otoman, Rusia şi Austria, el continuând între anii 1711 şi 1829, iar Bucureştiul fiind geografic în mijlocul conflictului, a fost periodic distrus şi ocupat.

În 1859 Bucureştiul a devenit centrul administrativ al Principatelor Unite ale Ţării Româneşti şi Moldovei, sub suveranitatea Imperiului Otoman. După deciziile Congresului de la Berlin, venite după terminarea războiului Ruso Turc din anii 1877 şi 1878, România a fost recunoscută ca ţară independentă cu capitala la Bucureşti.

Alte referate despre: micul paris, bucuresti micul paris, bucuresti micul paris referat

Turnul Eiffel

Deşi se ridică măreţ la 324 m deasupra parisului, acest uluitor triumf al stilului asupra substanţei a fost iniţial gîndit doar ca o structură temporară.La începutul anului 1900 însă,nevoia de comunicaţii wireless a salvat Turnul Eiffel împiedicîndul să ajungă la fiare vechi.Timp de 40 de ani, turnul adeţinut cu mîndrie titlu de cea mai înaltă clădire din lume, în 1929,cînd New York a fot construit Blocul Craysler.

Proiectul lui Eiffel a fost ales din peste 700 de alte proiecte, în parte şi datorită repuraţiei europene a arhitactului ca lider în domeniul aerodinamicii şi al efectului de aripă asupra structurilor înalte din oţel.Eiffel a calculat ca element de susţinere pentru turnul său patru coloane curbate astfel încît să absoarbă integral efectele de înclinare şi balans provocate de vînt.

Iar viziunea sa tehnologică a funţionat. Chiar şi in bătaia celor mai puternice vînturi, turnul niciodată nu s-a înclinat mai mult ...

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Parcs et Jardins de Paris

Et de fait, sa structure est caractéristique du jardin à la française : divisé en parcelles égales, il joue sur la symétrie avec ses allées régulières de marronniers et ses deux bassins ovales ornés de groupes en bronze. Ces bronzes furent conçus par Davioud et exécutés en 1860 : à gauche, en regardant le Conservatoire des Arts et Métiers, les allégories de l'Agriculture et de l'Industrie sont une oeuvre du sculpteur Gumery (1827-1871), à droite, Mercure et la Musique sont signés Ottin (1811-1867) ; les motifs d'ornements sont de Liénard.

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Turnul Eiffel

Emile Nouguier si Maurice Koechlin, cei doi ingineri sefi din compania lui Eiffel, au avut ideea unui turn foarte inalt in iunie 1884. Era conceput ca un pilon imens format din patru coloane de grinzi cu zabrele, separate la baza si unite in varf, insa legate cu grinzi orizontale la anumite intervale. La acel moment compania stapanea la perfectiune constructia de suporti pentru poduri. Proiectul turnului era o extensie al acestui principiu pana la o inaltime de aproximativ 300 de metri – echivalentul simbolic a 1000 de picioare. Pe 18 septembrie 1884 Eiffel inregistrase un patent pentru “o noua configuratie ce permitea constructiilor metalice de tip pilon sa depaseasca 300 m”.
Sauvestre a propus piedestaluri masive de zidarie, arce monumentale care sa lege coloanele si primul nivel, hale cu pereti de sticla la fiecare nivel, un design sferic pentru varf si numeroase alte elemente pentru a decora structura. In final, proiectul a fost simplificat, insa anumite elemente, precum marile ...

Alte referate despre: turnul eiffel referat in franceza, referat franceza turnul eiffel, referat in franceza despre turnul eiffel

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel-in 1889, in onoarea centenarului Revolutiei franceze, guvernul Frantei a organizat o expozitie internationala si a anuntat un concurs de proiectare a unui monument, care urma sa fie construit pe Champ-de-Mars, in centrul Parisului.

Alte referate despre: referat turnul eiffel, referat turnul eiffel in franceza, referat in limba franceza despre turnul eiffel

Verbe uzuale franceza

Verbe uzuale franceza - Futur Simple:
J’aurai
tu auras
il/elle aura
ns aurons
vous aurez
ils aurent

Alte referate despre: verbe uzuale franceza, referate verbe uzuale franceza, traducerea verbelor uzuale franceza in limba romana

La tour eiffel

La tour eiffel - Si maintenant 6 millions de visiteurs l'escaladent annuellement, ce chiffre est faible comparé au nombre de ceux qui l'on vue sans jamais y monter et de ceux qui la connaissent sans jamais l'avoir vue. La tour eiffel

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

Revolutia franceza - cauze si origine

În faţa cererilor nobilimii şi a provinciilor, regele Ludovic XVI convoacă Adunarea Stărilor Generale pentru mai 1789, lucru ce nu se mai întâmplase din 1614 Perspectiva acestei Adunării a reaprins conflictul de interese dintre nobilime şi a treia stare (burghezia). Primele două stări nu reprezentau la un loc decât 2% din populaţie, iar burghezia deţinea o parte tot mai importantă din bogăţia ţării. După modelul din 1614, fiecare stare ar fi trebuit să fie reprezentată de un număr egal de deputaţi.

Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza, revolutia franceza referat

Turnarea operelor de arta

"Turnarea operelor de arta"
Turnătorii se specializează în turnarea sculpturilor utilizând această tehnologie adesea dictată mai mult de raţiuni economice decât de tradiţie, reproducând în bronz copia exactă a modelului din ghips sau din lut, economisind timp şi fiind mai puţin costisitoare.

Alte referate despre: turnarea operelor de arta, turnarea operelor de arta folosind modele din ipsos, unde se poate turna opere de arta

Revolutia franceza

Clasa a treia a avut de două ori mai mulţi deputaţi decât ceilalţi, iar nobilimea şi-a dar seama că prin vot individual ei ar avea majoritatea absolută şi ar putea adopta schimări ce nu ar fi pe placul regelui şi a nobilimii. Dezbaterea asupra procedurilor de vot a pus la încercare de multe ori răbdarea Stării a treia. După ce cererile lor au fost refuzate, ei s-au retras într-o clădire din apropiere, destinată jocurilor cu mingea, şi au jurat că nu vor pleca până când nu realizează o nouă constituţie solidă.

Alte referate despre: revolutia franceza 1789, referat revolutia franceza, marea revolutie franceza

Revolutia Franceza

Revolutia Franceza.Din Evul Mediu, societatea franceză şi-a păstrat structurile tradiţionale: regele în fruntea ierarhiei, urmat de cele două stări privilegiate – clerul şi nobilimea – şi starea a III-a, alcătuită din burghezie, ţărănime, muncitorii din manufacturi, etc. Originea celor trei ordine datează din Evul Mediu, când s-a ivit deosebirea între cei care se roagă – oratores, cei care se luptă – bellatores, cei care muncesc pentru a asigura traiul celorlalţi – laboratores.

Alte referate despre: revolutia franceza 1848, revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze

Revolutia franceza

Revolutia franceza a avut multiple cause, de ordin politic, social, economic-financiar, intelectual.In plan politic, Franta era monarhie absolutisa, unde vointa regelui Ludovic al XVI-lea (1774-1793) era lege. Societatea continua sa fie impartita in stari, dupa modelul feudal: starea I-a (nobilimea), starea a II-a (inaltul cler), starea a III-a (burghezia, taranimea, clerul de jos s.a.).Desi starea a III-a forma majoritatea populatiei, ponderea in parlament o aveau primele doua stari.Revolutia franceza

Alte referate despre: revolutia franceza din 1789, revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie

Revolutia Franceza

Intr-un razboi nou , Frata a ajutat colonistii americani impotriva Marii Britanii , victoria costand foarte mult coroana . Dupa ce sedintele nobilimii au refuzat din nou reforma in sistemul fiscal Ludovic al XVI-lea , intr-un mod total neobisnuit , a comvocat Adunarea Starilor Generale . Starile Generale nu mai fusesera convocatedin 1614 . In Franta , aceasta era instituria guvernamentala cea mai apropiata de Parlament . Structura ei pe trei straturi indica clar originea ei din evul mediu . Primele doua clase sociale erau nobilimea si clerul , iar a treia includea atat comerciantii si avocatii precum si taranii , muncitori si saraci .

Alte referate despre: referat despre revolutia franceza, referat istorie revolutia franceza, revolutia franceza si napoleon

Le Tour Eiffel - franceza

Tout au sommet de la tour, les techniciens de TDF (Télédiffusion de France) ont, eux, d’autres soucis : quand le vent souffle trop ford, ils doivent faire face au mal de mer. Jean-Pierre Gerrand raconte : “Le sommet peut se déplacer de quinze centimétres. Dans ces cas-lŕ, il faut attacher les fauteuils ŕ roulettes, fermer les tiroirs ŕ clé. Et continuer ŕ assurer les retransmissions télé. ”
Entre autres. Car aujourd’hui, cinquante antennes sont fixées au sommet de la tour, et certaines n’osent pas dire leur nom. L’une d’elles serair męme reliée ŕ un bunker souterrain enterré au pied de la tour. Il ne figure sur aucun plan. Secret Défense : c’est le studio de télévision de crise du président. Silence, if faut partie des mystéres de la tour. Personne n;en parlera. Les visiteurs n’en sauront jamais rien. Et d’ailleurs, ils s’en moquent. Ils viennent lŕ pour se donner le vertige, pour faire estampilles leurs cartes postales au bureau de poste du ...

Alte referate despre: le tour eiffel franceza referat, referate le tour eiffel franceza, le tour eiffel franceza

Orientari contemporane in sociologia franceza

Pierre Bourdieu, sociolog francez contemporan, s-a nascut in anul 1930.Este cunoscut datorita muncii sale in domeniul sociologiei culturii si educatiei .In conceptia sa , succesul in sistemul educational este dictat in mare parte de masura in care indivizii sunt absorbiti de cultura dominanta, sau cat capital cultural au adunat.El sustine ca acei ce detin puterea controleaza forma pe care o ia cultura si sunt astfel capabili sa-si sustina pozitia.

Alte referate despre: scoala sociologica franceza, orientari contemporane in dezvoltarea psihologiei, orientarile contemporane ale psihologiei
Referate afisate : 19
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles