Referat india

Culture of India

Peacock (Pavo cristatus), which is a symbol of grace, joy, beauty and love is the national bird of India. Peacock occupies a respectable position in Indian culture and is protected not only by religious sentiments but also by parliamentary statute.

Lotus is the National flower of India. The Lotus symbolizes spirituality, fruitfulness, wealth, knowledge and illumination. The most important thing about lotus is that even after growing in murky water it is untouched by its impurity. On the other hand the lotus symbolizes purity of heart and mind.

Hockey is the National Game of India. Hockey has been played in India for time immemorial. There was a golden period of Indian hockey when hockey stalwarts of India ruled the game. On the international scenario there were no competitors to match the magical hands of Indian hockey players.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3575kb
Downloads: 7
Materia: Engleza

West India

Cuisine in Goa
Visitors to Goa tend to think that food and drink in Goa means the famous fish, curry, rice and feni package. And for most Goans these are indeed the three basic necessities of life -- fish, curry and rice. They combine to make a heavenly daily meal for the average Goan. But Goan cuisine, like the land itself, has many flavours and tastes with its vast treasure trove of culinary delicacies.
People and lifestyle

Alte referate despre: west india, india referat, referat india

Calcutta

Elev:Ciupitu Bogdan Mihai Clasa:XG
Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: calcutta referat, calcutta, referat orasul calcutta

India - Taj-Mahal

Uniunea indiana, stat federal in sudul Asiei, cuprinzand cea mai mare parte a peninsulei Hindustan si o serie de insule grupate in arhipeleagul Andaman, Nicobar si Laccadive; India are 3,3 mil. Kmp. Si o populatie de 913,2 mil.loc. (in1996), locul 2 pe glob dupa China. Limba oficiala: hindi(uzuala engleza). Religia: hinduism 80%, islamism 11%, crestinism (catolici 2%), budism.

Alte referate despre: india taj mahal, referat india taj mahal, india-taj mahal

India

FOAMETEA SI HRANA
India , desi tara agricola , nu a devenit independenta din punct de vedere al hranei . Productia de alimente este in crestere , dar nu la fel de rapida ca si populatia , iar rata mortalitatii a scayut datorita imbunatatirii ingrijirii medicale . S-a incercat incurajarea controlului nasterilor , dar rata natalitatii este tot in jur de 28 la mie . Secetele si inundatiile frecvente provoaca daune recoltelor .

Alte referate despre: india, referat despre india, istoria indiei

Varanasi-India

Varanasi-India - Capitala religioasa a hinduismului
Situat in N Indiei(in Statul Uttar Pradesh), Varanasi este unul dintre cele mai vechi orase din India si din lume.Primile mentiuni documentare despre acesta(numit candva si Benares) apar in scrierile budiste si in vestita epopee indiana Mahabharata.Dar inceputurile sale sunt cu mult mai vechi, pierzandu-se undeva in ,,noaptea timpurilor’’ , in acea inefabila vreme in care mitul si istoria se confunda sau nu se disting intre ele.

In sec. Al VIII-lea i.Hr., Varanasi este capitala statului Kashi, stat ce va insa anexat, in sec al V-lea I.Hr. , de Regatul Magadha.In timpul dinastiei Gupta(320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios , devenind orasul sfant al hinduismului.

Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai Gangelui , Varuna si Assi , care-l incadreaza , ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale, desigur la inceputurile lumii. Deaceea , Varanasi este socotit cel mai ...

Alte referate despre: varanasi india, india varanasi, india antica

Costumul Indian

Existau bijuterii pentru păr şi frunte, cercei, inele, pentru nas, diverse coliere, brăţări, purtate la antebraţ sau încheietura mîinei, inele pentru mîini şi picioare, brăţări pentru picioare, cureli cu cataramă. Bijuteriile erau confecţionate şi din scoici, oasele elefanţilor, corali, perle, din seminţele diferitor cereale, sîmburii fructelor şi pomuşoarelor, ceramică,lacurilor cu sticlă colorată. Diferenţa principală a bogăţiei sferei sociale era calitatea şi cantitatea ţesăturilor, folosite pentru costum, decoraţiile şi bijuteriile.

Alte referate despre: costum indian, costumul indian, istoria costumului indian

India mongolilor

Primul imparat
Dupa o copilarie plina de pericole, Babur s-a proclamat conducatorul Kabul-ului in Afganistan. Tarat in mijiocul conflictelor unei Indii dezbinate, acesta l-a infrant pe sultanul din Delhi la Panipat (1526), iar in urmatorii patru ani a continuat sa cucereasca nordul Indiei, ajungand pana la Bihar, in est. Desi mongol, ("Moghul" este echivalentul persan al cuvantului "mongol"), Babur avea o cultura turca si persana, scriind memorii si contribuind la imbogatirea traditiilor indiene, prin preocuparile sale pentru poezia persana si gradinarit.

Alte referate despre: populatia indiei, india-traditii, clima indiei

India - Masivul Everest

Mai curand din intamplare, colonelul britanic a indreptat teodolitele, in timpul lucrarilor de cartare din provincia indo-britanica Darjeeling, spre crestele inzapezite ale masivului Kanchenjunga, aflat la 64 km distanta, observand departe, pe orizont un munte neobisnuit de inalt, pe care l-a numit “Gamma”.
Acolo, sus, putea fi al treilea pol al lumii, pe care geografii britanici il cautau deja in Himalaya. “Gamma” era prea indepartat pentru a fi masurat cu precizie si de aceea Waugh, impreuna cu asistentii sai, a verificat valorile obtinute odata si inca odata timp de mai mult de opt ani.

Alte referate despre: masivul everest, care este lantul montan in care se gaseste masivul everest, muntele everest

Clima din India

Ploile musonice au un impact major asupra economiei indiene; incat 600 de milioane de oameni lucreaza in agricultura Indiana, si 20% din PIB al tarii provin din aceasta directie, un sezon musonic bun se coreleaza cu cresteri economice. Sezoanele musonice slabe sau chiar secetoase au consecinte majore in pierderi agricole extinse si impiedica substantial cresterea totala economica. Ploile reduce temperaturile si reintregesc nivelurile apelor subterane, raurilor si lacurilor.

Alte referate despre: clima in india, clima din india, clima musonica india

India

India are o suprafaţă de 3.287.590 km˛ şi o populaţie de 846.302.688 locuitori. Densitatea este de 247 locuitori/km˛. Capitala Indiei este Delhi cu o populaţie de 8.375.188 locuitori. Cel mai mare oraş din India este Calcutta cu o populaţie de 10.916.272 locuitori. Limbi oficiale sunt hindi şi engleza. Moneda oficială este rupie(1 rupie = 100 paisa).. Produsul intern brut este de 450.493.000.000 dolari SUA. Forma de stat este republică federală.

Alte referate despre: filosofia in india antica, india traditii, capitala indiei

India - o tara a contrastelor

Populaţia tării, configuraţia geografică şi sistemul climatic, flora şi fauna sunt dintre cele mai diversificate din lume. Cunoscută de generaţii întregi şi din scrierile lui Rudyard Kipling, India este ţara în care istoria, cultura şi religia sunt într-o perpetuă interdependenţă incitând la cunoaştere şi contemplare. Important reper al dezvoltării Indiei în diverse planuri - Gangele este cea mai mare apă curgătoare din India, cu o lungime de 2.510 km.

Alte referate despre: india o tara a contrastelor, valahia o tara a contrastelor, india o tara a culturii antice

India-caractere umane si economice

India este un stat federal compus din 28 state (Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chhattisgarh, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu and Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Orissa, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttaranchal, Uttar Pradesh, West Bengal si 7 teritorii unionale (Insulele Andaman si Nicobar, Chandigarh, Dadra si Nagar Haveli, Daman si Diu, Delhi, Lakshadweep, Pondicherry).

Alte referate despre: caracterele umane, caractere umane, referat geografia umana si economica

Cucerirea Indiei de catre poporul carpato-dunarean

Dupa autorul de mai sus si nu numai dupa el, Sir Mortimer Wheeler a fost probabil cel mai ardent avocat al distrugerii civilizatiei harappa de catre aryeni, el fiind directorul general al cercetarilor arheologice din India in perioada 1944-1948. El a fost contracarat in teoria sa, dupa aproape 40 de ani de George F Dales si mult mai tarziu, in 1984, de K.A.R.Kennedy de la Cornell University, dar nemai fiind in viata, nu le-a putut raspunde!

Alte referate despre: cucerirea daciei de catre romani, decebal catre popor, cucerirea daciei de catre romani sfirsit tragic sau un inceput eroic

India

Anii `80 si `90 sunt marcati de tensionarea treptata a vietii
interne.Miscari insurectionale teroriste locale cu tendinte
secesioniste se manifesta in Punjab, Assamm si indeosebi in Jammu si
Kashmir, iar ascensiunea nationalismului hindus cu trasaturi
fundamentaliste, exacerbeaza primatul natiunii, religiei si castelor
in dauna individului si autoritatii statale risca dinamiteze
echilibrul stabilit dupa proclamarea independentei.In alegerile
parlamentare centrale din 1993, 1996 si 1998, pierdute de
P.Congresului National Indian, partidul de dreapta, Bharatiya Janata,
de orientare hinduso-fundamentalista se afla in continua ascensiune,
presedintele acestui partid, constituind in martie 1998 un guvern de
coalitie.Imperativele pe baza carora s-a cristalizat politica externa
a Indiei au fost sentimental de grandoare izvorat din dimensiunea
geografica, demografica si vechimea civilizatiei si rolul asumat de
putere regionala in Asia de S.De aici refuzul ...

Alte referate despre: cultura indiei, india referat la geografie, despre india

Vanzatorul de cafea din India

Dharmus ii linistea, le spunea ca praful negru despre care spuneau ei se numeste cafea si acolo de unde venea el era o substanta foarte apreciata. Nu de putine ori Dharmus le arata cum se prepara acea cafea si la ce era ea buna. La inceput, chiar si clientii cei mai fideli, care obisnuiau sa cumpere de la el pietre pretioase, piei, blanuri si altele, se codira sa guste din cafea insa pana la urma cedara.

Alte referate despre: locul 1 in lume cafea india, cafea, referat cafea

Religia la inzi

Simbioza in care gandirea si trairea religioasa se complac in INDIA inlatura din capul locului ivirea acelor conflicte launtrice ireconciliabile proprii spiritului european. Viata spirituala a INDIEI este mai complicata decat cea a grecilor, caci interesele ei se intrepatrund osmotic, iar ea apare ca fiind staruitor si necurmat fecundata de gandirea filosofica .

Alte referate despre: religia la inzi, referat religie, referate religie

Civilizatia si cultura persana

Arta persana este o apoteoza a monarhiei. Basorelieful, în special,
este conceput si realizat în scopul de a exalta ideea de monarhie
absoluta si persoana monarhului. Apare si aici modelul asirian; cu
deosebirea ca linia vesmintelor, a drapajului, este mai delicata decât
în basoreliefurile asiriene. Varietatea de figuri, de atitudini, de
miscari, este sensibil mai redusa decât în basorelieful asirian.
Artistul persan urmarea sa puna în evidenta nobletea conceptiei si sa
creeze un efect grandios. Ca urmare, leii sculptati de el sunt de un
realism si de o forta mai reduse decât ale leilor din basoreliefurile
asiriene, dar sunt mai decorativi. Taurii înaripati impun mai putin
din salbatica lor forta animalica decât cei din reprezentarile
artistice asiriene, - în schimb au mai multa eleganta si armonie a
formelor. Cu toate acestea, desi este mai calma, mai lipsita de forta,
de dinamism si de varietate, arta epocii ahemenide ramâne mult
debitoare ...

Alte referate despre: civilizatia si cultura persana, civilizatia si cultura romana, cultura persana

Fernando Magellan

Fernando Magellan a fost unul dintre cei mai de seama navigatori ai tuturor timpurilor. El a tr?it ?ntre anii 1480 ?i 1521. A fost un nobil portughez s?rac ?i a luat parte ?ntre anii 1505 ?i 1511 la cucerirea Indiei de Est si a peninsulei Malacca. Mai t?rziu el a luat parte la expedi?iile portugheze din Africa de Nord, unde a fost r?nit. ?ntors ?n patrie, a cerut regelui o avansare ne?nsemnata ?n serviciu, dar a fost refuzat. El a propus un proiect de expedi?ie pentru a ajunge dinspre vest ?n insulele Moluce. Proiectul a fost respins.
Jignit, Magellan ?i-a p?r?sit patria, plec?nd ?n Spania. El s-a asociat cu astonomul portughez Ruy Faleiro ?i s-au prezentat la Sevilla ?n fa?a Consiliului pentru Indii ?i au declarat c? insulele Moluce (principalul izvor al boga?iei portugheze) trebuie s? apar?in? Spaniei,deoarece se afla ?n emisfera apuseana, spaniola (?n baza ?mp?r?irii lumii din 1494), dar ca la ...

Alte referate despre: fernando magellan, informatii despre fernando magellan, fernando magellan referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles