Referat internet

Componentele necesare accesului la internet

Pentru o conexiune pe linie comutata, inainte de a configura conexiunea la Internet, conectati cablul liniei telefonice la modemul din calculator si la priza telefonica de perete. Daca utilizati o conexiune DSL, prin cablu sau prin modem de satelit, luati legatura cu furnizorul de servicii de Internet sau de servicii de telefonie mobila pentru instructiuni de configurare.Pentru a configura o conexiune la Internet cu ajutorul unei pictograme de comanda rapida existente pe desktop, asigurata de furnizorul de servicii de Internet:

Salvati si inchideti toate fisierele si programele deschise. Faceti dublu click pe pictograma serviciului de Internet de pe desktop-ul MicrosoftAz WindowsAz. Urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea. Daca nu aveti pe desktop o pictograma pentru serviciul de Internet sau daca doriti sa configurati o conexiune la Internet oferita de un alt furnizor:

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 670
Materia: Informatica

Internetul

Potrivit Comupter Industry Almanach Inc., numarul utilizatorilor a ajuns la sfarsitul anului 1980 la 150 milioane. Numai in SUA aproape 67 de milioane de utilizatori adica aproape 51% din total.
Romania, desi a aparut relativ tarziu in peisajul comunicatiilor globale, a marcat o crestere impresionanta intr-un scurt interval de timp : de la 15 calculatoare gazda (host ) in februarie 1993 la 2.727 calculatoare gazda in ianuarie 1996 si 26.362 calculatoare gazda in februarie 1999.

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Retele de calculatoare si internet

Prin sisteme deschise [Open System (OS)] se înţeleg sisteme care fac publice conceptul şi toate detaliile lor de implementare, permiţând ataşarea de noi entităţi care îi respectă regulile (deci extinderea sa cu uşurinţă) dar şi participarea specialiştilor la perfecţionarea sa.
Numărul de 7 niveluri pentru modelul de referinţă OSI (ISO) a fost stabilit (prin negocieri al căror rezultat nu a întrunit o adeziune generală) având în vedere următoarele considerente:

Alte referate despre: retele de calculatoare si internet, referat retele de calculatoare si internet, retele de calculatoare si internet referat

Internetul si omul

Evitarea dependentei de calculator, trebuie sa fie prioritate in procesul de educatie a tinerilor, canalizarea energiilor catre sporturi tehnico-aplicative fiind benefica, in interesul acestora.
Cateva articole aparute in presa de specialitate ar trebui sa traga un semnal de alarma.

Alte referate despre: efecte negative ale internetului asupra omului, internetul si omul, impactul internetului asupra omului

Servicii de internet

Punctul de inceput pentru toti pe Internet este ISP-ul (Internet Service Provider ). Un ISP poate fi comercial sau o scoala sau un colegiu, universitate, etc. Unii utilizatori pot fi conectati in LAN , altii pot avea acces la Internet folosind un modem si o conexiune PPP sau SLIP.Toate ISP-urile sint conectate la Internet prin alte ISP-uri.La cel mai de jos nivel un ISP local este conectat cu un alt ISP local.Urmatorul nivel este reprezentat de ISP-urile care fac legatura cu alte ISP-uri din exterior.

Alte referate despre: servicii de internet, principalele servicii de internet, servici de internet

Internet (Internetwork Sistem)

In anul 1984 Fundatia Nationala de Stiinte a Statelor Unite a
dezvoltat programul NSFNET (NSF- Fundatia Nationala de Stiinte a
Statelor Unite) prin care puneau la dispozitia cercetatorilor
universitari din tara a unor centre de calcul regionale.Tot mai multe
persoane si oameni de afaceri doreau sa foloseasca NSFNET-ul asa ca a
devenit ,,Internet'

Alte referate despre: cuvantul internet provine de la cuvantul internetwork, internetul referat, internet

Societatea si Internetul

Daca la inceput Internetul oferea numai un mecanism pentru schimbul de mesaje, in prezent Internetul reprezinta un imens depozit distribuit de informatie. Ceea ce se intelege acum prin Internet este de cele mai multe ori numai unul dintre serviciile pe care acesta le pune la dispozitia comunitatii de utilizatori, si anume serviciul de Web care permite navigarea prin informatia disponibila pe servere. ...iar mai aproape in timp

Cat timp Internetul a fost subventionat de catre guvernul american utilizarea sa a fost limitata la domeniul academic sau guvernamental. In mai 1995, subventionarea de catre guvern a structurii de baza a Internetului a fost oprita trecandu-se la functionarea retelei pe principii comerciale.

Alte referate despre: societatea si internetul, internetul si societatea, internetul in societate

Internet si Intranet

CINE ADMINISTRAZĂ INTERNET-UL?
NIMENI !!! nu exista vreo companie care sa impună o serie de reguli. Singurele reguli care guvernează Internet-ul sunt cele ale bunului simt. Exista totuşi o societate a utilizatorilor numita ISOC (INTERNET SOCIETY), care are obligaţia sa gestioneze din punct de vedere tehnic Internetul si sa standardizeze tehnologia folosită.

Alte referate despre: internet si intranet, internetul si intranetul, diferenta dintre internet si intranet

Invatamantul si internetul

In Romania din motive care au tinut mai mult de politica decat de
necesitatile reale reteaua cercetarii este separata de reteaua
universitara. Reteaua cercetarii (RNC) a fost creata utilizand si sume
importante primite de la comunitatea internationala pentru reteaua
academica romana (care ar fi trebuit sa lege la Internet atat
unitatile de cercetare cat si cele de invatamant). Dimensiunea curenta
a RNC este practic nesemnificativa (cu toate ca s-a trecut la oferirea
de servicii pe principii comerciale) in comparatie cu alte unitati
prestatoare de servicii Internet. Reteaua universitara (RoEduNet) s-a
dezvoltat prin eforturile financiare depuse de catre o serie de
universitati din reteaua Ministerului Educatiei Nationale si
eforturile tehnice, de imaginatie si nu in ultimul rand de munca
efectiva depuse de o echipa de entuziasti. Abia in ultimii ani
RoEduNet a beneficiat de o dotare semnificativa din partea MEN. La
RoEduNet sunt cuplate practic toate ...

Alte referate despre: invatamantul si internetul, invatamantul pe internet, internetul in invatamant

Internetul

Pentru a putea realiza acest lucru a fost dezvoltat un protocol pentru a putea conecta tipuri diferite de echipamente.Astfel TCP-ul (Transmission Control Protocol) si Internet Protocol (IP).In 1983 cresterea Internetului a fost impulsionata de aparitia versiunii 4.2 BSD de UNIX care continea si protocolul TCP/IP.

Cum functioneaza Internetul
Pentru a intelege cum functioneaza Internetul ,trebuie sa intelegeti ca Internetul nu este o entitate omogena. Intradevar este un mare miracol ca totusi functioneaza. Internetul are o structura,astfel incit daca vrei sa trimiti un E-mail la calculatorul vecinului mesajul trebuie sa strabata sute de mile. Mai mult chiar, masinile care sint conectate nu au fost construite sa comunice direct intre ele. Si totusi Internetul functioneaza.

Despre cele mai cunoscute protocoale de retea
Structura Internetului
Puntul de inceput ...

Alte referate despre: avantajele si dezavantajele internetului, servicii internet, istoria internetului referat

The internet

• The internet simplify work processes and communication. A first important effect of the Internet lies in the simplification and ease the daily activities of the administration or management. Researcher, the user works directly on the personal computer transmitting data and text colleagues, clients or decision makers. The internet

Alte referate despre: referat despre internet, referat internet, servicii oferite de internet

Invatamantul si internetul

"Invatamantul si internetul"
La realizarea structurii initiale a Internetului, au fost implicate o serie de universitati din SUA. Astfel, in 1969 s-a creat prima legatura intre universitatile UCLA si Stanford. Urmatoarele universitati interconectate au fost UC Santa Barbara si University of Utah. Dezvoltarea retelei s-a facut la inceput cu pasi mici, astfel ca in anii ´70 existau numai zece noduri.

Alte referate despre: internetul si invatamantul, internetul invatamant, rolul internetului in invatamantul la distanta

The man and the internet

The man and the internet.I have seen so far that the virtual world of the Internet wants to be, in view of some, a parallel to the real world, a better copy of it. Although many experts say that to achieve this desideratum is a pretty long way to go, germ 'new world' where there is a present attractiveness can not be neglected. The number of citizens of this world and increasing rapidly despite the fact that you should still take a long time yet until „cyberspace”.
The man and the internet

Alte referate despre: the man and the internet, the man and the internet referat, the old man and the sea

Aplicatii psihologice pe Internet

Aplicatii psihologice pe Internet
Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaţionale din ultimii ani a avut un impact deosebit asupra psihologiei, care în acest context a trecut de la aplicaţii locale pe computer la aplicaţii pe reţele de computere, beneficiind de avantajele oferite de reţeaua Internet. Acest articol reprezintă o scurtă trecere în revistă a unor aplicaţii psihologice pe Internet, cu specificarea promisiunilor şi avantajelor precum şi a deficienţelor şi problemelor acestui nou domeniu.
Aplicatii psihologice pe Internet

Alte referate despre: aplicatii psihologice pe internet, referat aplicatii psihologice pe internet, aplicatii psihologice

Impactul internetului asupra firmei viitorului

Referat despre Impactul internetului asupra firmei viitorului
Cum va determina evoluţia tehnologică rapidă a Internetului, ca mijloc de relaţii sociale şi comerciale, să ne schimbăm atitudinea faţă de încredere? Cum vor reuşi mărcile să creeze reţele sociale, iar reţelele sociale să creeze mărci în condiţiile creşterii riscurilor apărute în afacerile electronice? Cum va fi afectată concurenţa de către afacerile electronice? Cum vor îmbunătăţi afacerile electronice calitatea serviciilor? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care trebuie să răspundem pentru a determina raportul dintre relaţiile umane şi de afaceri şi dezvoltarea comerţului electronic.

Alte referate despre: impactul internetului asupra firmei viitorului, impactul internetului asupra firmei marketing, impactul internetului asupra strategiei de marketing a firmei

Computer and internet addiction

Computer and internet addiction - An overdeveloped sense of importance for the computer in ones life. Defending your right to use the computer as much as desired, regardless of the fact that people in your life are feeling left out and neglected. And of course like any addiction denial of the problem.Computer and internet addiction

I think there are many type of addictions on the computer, like gaming addiction, navigating on the internet addiction, chating addiction, programming addiction and others, frecvently combined. Mixed feelings of euphoria, combined with feelings of guilt brought on by either the inordinate amount of time spent on the computer or the abnormal behavior acted out while using the computer.

Alte referate despre: computer and internet importance, computer and internet, video and internet addiction referat

Dictionar internet - roman

Add as standard scheme - Adăugarea ca schemă standard
Add custom chart type - Adăugarea unui tip de diagramă personalizată
Add Effect - Adăugarea unui efect
Add interactivity - Adăugarea interactivităţii
Add interactivity with - Adăugarea interactivităţii cu
Add network place - Adăugarea unui loc din reţea
Add or Remove Buttons - Adăugare sau ştergere de butoane
Add others - Adăugarea altora

"Dictionar internet - roman"
Add path to filename - Adăugarea căii la numele de fişier
Add Procedure - Adăugarea procedurii
Add sites - Adăugarea siturilor
Add to document - Adăugare în document
Add to junk sender list - Adăugare în lista de expeditori de mesaje inutile
Add to My Places - Adăugare în dosarul My Places
Add to template - Adăugare în şablon
Add trendline - Adăugarea unei linii de evoluţie

"Dictionar internet - roman"
Add watch - Adăugarea urmăririi
Add to work menu - Adăugarea ...

Alte referate despre: dictionar internet, dictionar de internet, internet dictionar
Referate afisate : 17
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK