Referat iudaism

Iudaismul de la rascoala lui Bar-Kokhba pana la hasidism

Continuitatea cu trecutul era asigurata prin studiul Bibliei si prin respectarea prescriptiilor privind puritatea rituala.Ca sa clarifice, precizeze si unifice nenumaratele traditii orale3 in legatura cu practicile cultuale si cu interpretarile Scripturii, precum si cu problemele juridice, Rabbi Iuda "Printul" (Patriarhul sanhedrinului intre cea 175-cca 220) s-a straduit sa le colectioneze si sa le organizeze intr-un corpus unic de norme legale.

Aceasta vasta compilatie, numita Misna ("repetare"), contine materiale elaborate intre secolul I i. Hr. si secolul II d. Hr.4. Lucrarea comporta sase sectiuni: agricultura, sarbatorile, viata de familie, legea civila, prescriptiile sacrificiale si dietetice si curatenia rituala.

1 intr-adevar, partida sacerdotala a saducheilor, pierzandu-si, dupa daramarea Templului, rolul si ratiunea de a li, conducerea religioasa a revenit invatatilor Legii, adica fariseilor si succesorilor lor, rabinii ("maestrii, invatatorii")- Vezi, inter alia, G.F. Moore, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 42kb
Downloads: 130
Materia: Istorie

Politica-expresia desavarsita a iudaismului

Politica Reichului a fost clara: sa loveasca cu furie impotriva tuturor organizatiilor de tip mafiot care conduceau la acel moment lumea.Se pun cateva intrebari:Cine a descoperit si fondat America?Rasa alba.Cine conduce America?Evreii si negrii.Este clar,niciodata corciturile rasiale nu au dat vreun rezultat bun,insa omenirea trebuie sa isi crape creierii pana va intelege.

Alte referate despre: devize politice expresii, expresii politice in limba engleza, expresii inaripate despre activitatea politica

Evreii in epoca moderna

Iluminismul voltarian si revolutia franceza si cea industriala faceau deja necesara, ca un pret pentru acordarea de drepturi civile individuale, o solutionare la nivel colectiv a problemei evreiesti. Nationalismul, national-socialismul si comunismulau accentuat dialectica dintre emancipare si asimilare, luand asimilarea fortata rept paravan al urii manifestate in Epoca moderna impotriva evreilor.

Alte referate despre: evreii in epoca moderna si contemporana, evreii din epoca moderna si contemporana, epoca moderna

Evreii

Daniel Pipes in articolul sau “Conspiracy” din 1997ofera un exemplu referitor la aceasta metoda denumita “utilitara” adoptata de conspiratori : « Oricine castiga de pe urma unui eveniment trebuie sa-fi cauzat. Daca stii cine a castigat , stii cine conspira. Revolutia franceza a incetatenit pe evrei, asa ca evreii trebuie sa o fi cauzat ».

Alte referate despre: evreii, evreii referat, hitler si evreii

Iudaismul

Vechiul Testament, descrie cum Dumnezeu a ales acest popor. Astfel ca, incepand cu capitolul 9 din prima carte a Vechiului Testament, Genesa, avem descrisa inceputul "intrarii lui Dumnezeu in relatie cu poporul". Se vede intetia lui Dumnezeu de a binecuvanta pe un om, dar acesta e doar primul pas, deoarece cateva capitole mai inainte, avem din nou o binecuvantare, adresata lui Avram [5]. Dar aici, deja avem o promisiune a lui Dumnezeu, legata de un neam, de un popor care vor fi urmasii acestui om.

Alte referate despre: iudaismul, iudaismul referat, iudaism

Mormantul lui Hristos

Ierusalimul,atat de bogat in lacase de cult legate de obarsia celor trei religii monoteiste – iudaismul,crestinismul si mahomedanismul - ,ofera imaginea unui amalgan arhitectural demn de numele de capitala a Tarii Sfinte. Dintre lacasele de cult crestin aflate in Ierusalim,simbolizand momente si fapte ale Mantuitorului,am ales,Biserica Sfantului Mormant.

Alte referate despre: mormantul lui hristos, ierusalim mormantul lui hristos, mormantul lui isus hristos

Formarea poporului evreu

Cultul religios s-a dezvoltat cuprinzand si traditii care nu facusera parte din ritualul religios din epoci mai vechi. Ritualul religios a pastrat si limba ebraica, (asociata cu sora ei, limba arameica, ce devenise in vremea persilor ahemenizi "lingua franca" a Orientului Apropiat), utilizata mereu ca limba a cultului, chiar si in lungile perioade istorice in care in viata de zi cu zi limba uzuala era alta. Din limba ebraica provin un numar de imprumuturi lexicale in alte limbi, cuvinte si expresii mai ales religioase (ex. sambata, mana, aleluia, amin, jubileu, heruvim, serafim, serafic, osana etc.).

Alte referate despre: formarea poporului evreu, formarea poporului roman, formarea poporului roman si a limbii romane

Iudaismul

1. Cred cu o credinta desavirsita ca Creatorul - laudat fie numele
Lui - creeaza si conduce toate fapturile si ca el singur a facut,
face si va face toate vietuitoarele.
2. Cred cu o credinta desavirsita ca Creatorul - laudat fie numele
Lui - este unic si ca nu exista nici o alta unitate la fel cu a
Lui, sub nici un chip ca numai El singur este Dumnezeul nostru,
care a fost, este si va fi.
3. Cred cu o credinta desavirsita ca Creatorul - laudat fie numele
Lui

Alte referate despre: referat iudaism, iudaism referat, referat iudaismul

Chestiunea ecologica in contextul teologiei sociale

Chestiunea ecologica in contextul teologiei sociale
Ecologia este o ştiinţă sau o disciplină a biologiei care se ocupă cu studiul sistemelor complexe alcătuite din sisteme biologice si mediul lor. De aice rezulta ca că ecologia studiază de fapt relaţiile de interacţiune între viaţa şi mediu. Ecologia se ocupă cu studiul sistemelor supraindividuale, cum sunt: populaţia, biocenoza, ecosistemul şi biosfera.

Alte referate despre: chestiunea ecologica in contextul teologiei sociale, comunicarea profesionala in contextul comunicarii sociale, teologie sociala

Marile religii ale lumii

Iudaismul este original, în primul rând pentru că poate fi considerat ca cea mai veche dintre religiile monoteiste. Nucleul acestei religii este credinţa într-o singură divinitate, Dumnezeu, şi negarea existenţei oricărui alt zeu.

Alte referate despre: marile religii ale lumii, religia in lumea contemporana, marile religii ale lumii contemporane

Wolfgang Ernest Pauli

Pauli s-a nascut la Viena ca fiu al lui wolfing Joseph Pauli si Berta Camila Schutz. Numele sau mic a fost dat in onoarea nasului sau Ernst Mach. Tatal lui Pauli a trecut de la iudaism la catolicism la scurt timp inaintea casatoriei sale.Mama sa fusese crescuta catolica, dar tatal ei fusese scriitorul evreu Friedrich Schutz. Desi Pauli fusese crescut ca un catolic, el si familia sa au renuntat la religie.

Alte referate despre: wolfgang ernest pauli, wolfgang ernst pauli, ernest pauli

Religia etiopiana Rasfatari

Dupa ce a petrecut aproape un deceniu pe teritoriile Americii si Mareii Britanii, Garvey s-a intors in Jamaica unde si-a exprimat dorintele de reunificare, le-a spus negrilor: „cautati in Africa incoronarea unui rege, iar atunci veti stii ca salvarea e aproape”.

Alte referate despre: religia etiopiana, referat religie, referate religie

Sfanta Scriptura si uzul pedagogic al imaginii

Sfanta Scriptura si uzul pedagogic al imaginii - Chipurile de „heruvimi” înaripaţi pe pereţii interiori ai Templului, sau statuetele heruvimilor confecţionate din aur, ori din lemn de măslin, deasupra chivotului şi lângă el, nu puteau fi văzute decât de preotul de serviciu şi nu li se dădea nici o atenţie liturgică. Tămâierea şi aprinderea luminilor nu avea nici o legătură cu imaginile pur decorative şi simbolice ale heruvimilor, ci se făceau spre lauda Celui Nevăzut.

La Templul lui Solomon a fost mai multă risipă de imagini: figuri de heruvimi, de palmieri şi de flori de lotus erau sculptate în lemn pe toţi pereţii interiori şi pe uşile de la intrare. Erau însă doar ornamente şi simboluri cu scop estetic şi didactic. Templul din viziunea lui Ezechiel are şi mai multe imagini decât al lui Solomon. Toată clădirea şi dependinţele ei, pereţii interiori şi exteriori erau ornamentaţi cu palmieri şi cu heruvimi bicefali cu faţă de leu şi ...

Alte referate despre: imagini sfanta scriptura, sfanta scriptura referat, sfanta scriptura

Eminescu si apocalipsa

Si totusi, acesta nu este sfarsitul. Un nou pamant rasare, verde, frumos, imbelsugat, purificat de orice suferinta.Cum orice gand omenesc adanc porneste de la cauza prima, din cer, opera lui Eminescu izvoraste si ea din fiorul cosmogonic. Poemele lui se invartesc tot mai aproape sau mai departe de samburele de intuneric al golului primar. Fiind atent asupra procesului universal, Eminescu include viziunea lumii intre doi poli, geneza si stingerea. Materia este examinata in fierberea ei in aceste doua directii, in miscarea de organizare si dezorganizare.

Alte referate despre: eminescu si apocalipsa, mihai eminescu sarmanul dionis si apocalipsa dupa ioan, apocalipsa scrisoarea 1 mihai eminescu

Esenienii - Palestina

După descoperirea manuscriselor de la Marea Moartă, unii cercetători au găsit trăsături paralele între lisus şi învăţătorul Dreptăţii. Alţii au socotit că lisus şi-a formulat propriile idei inspirându-se din doctrina esenienilor. Mai mult, unii cercetători cu fantezie chiar i-au identificat pe loan Botezătorul şi Mântuitorul în textele de la Qumran. De exemplu australianca B. E. THIERING, a vrut să vadă în Sf. loan Botezătorul pe învăţătorul Dreptăţii, iar în lisus pe Preotul Nelegiuit din textele de la Qumrân; din acest motiv această autoare, care ne oferă un frumos exemplu de cercetare pseudoştiinţifică şi manipulare a rezultatelor la care au ajuns majoritatea cercetătorilor evrei şi creştini, consideră Evangheliile şi Faptele Apostolilor ca pe nişte documente asemănătoare peşher-ului, care se pot citi la un nivel literal foarte simplu ( şi acesta este modul în care aproape toţi le-au citit 1900 de ani ) şi un nivel mai profund pe ...

Alte referate despre: palestina, conflictul dintre israel si palestina, esenienii

Rasele umane

Culoarea pielii este influentata de trei pigmenti de baza: carotenul(galben), hemoglobina(rosu) si melanina(brun). Melanina este produsa de celule speciale din piele, numite melanocite. Diferitele rase tind sa aiba acelasi numar de melanocite, dar care sunt grupate diferit si producgranule de melanina ce variaza ca marime si cantitate. Culoarea parului si a ochilor unei persoane depinde si de cantitatea de melanina produsa in organism. Parul cret, ondulat sau lins depinde de tipurile de proteine din radacina firului de par. Cei mai multi negroizi au parul negru si cret si ochii caprui inchis; cei mai multi australoizi au parul negru, ondulat si ochii de un caprui mediu; mongoloizii au parul negru si lins, iar ochii caprui deschis pana la inchis; caucazienii reprezinta rasa cea mai variata. Diversitatea culorii ochilor se datoreaza faptului ca pigmentii din ochi filtreaza excesul de raze ultraviolete, care ar putea deteriora straturile sensibile din interiorul ochiului, reducand precizia ...

Alte referate despre: rasele umane, rase umane, rasele umane referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK