Referat karl marx

Karl Marx

Karl Marx a fost un filozof german, economist şi publicist. S-a nascut pe 5 mai 1818 in Germania, in orasul Trier. Tatal lui Karl Marx a fost avocat. Dupa ce a terminat liceul la Trier, Marx a studiat intai la universitatea din Bonn, iar apoi la cea din Berlin. La Berlin Marx s-a alaturat grupului "hegelienilor de stanga" care aveau tendinte revolutionare.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 61kb
Downloads: 27
Materia: Economie

Teoria plusvalorii si a capitalului

Teoria plusvalorii si a capitalului
Studiind sub toate aspectele viata economica si politica a societati burgheze, Marx a dezvaluit procesul aparitiei Capitalismului, legile, tendintele dezvoltarii lui, inevitalitatea pieirii lui. Marx a demonstrat caracterul trecator din punct de vedere istoric a oranduirii capitaliste si inevitabilitatea victoriei a noii oranduirii - oranduirea socialista si in final comunista. Marx a creat comunismul stiintific in opozitie cu diverse teorii ale socialismului utopic, care au existat pana la el. Toate laturile invataturii lui Marx sunt legate intre ele in mod organic si indisolubil.

Alte referate despre: teoria plusvalorii, teoria eficientei pietei de capital, teoria plusvalori

Conflictul euro dolar

Şi, poate, este aşa cum se spune „Fiecare popor are moneda pe care o merită”, pentru că atâta vreme cât locuitorii unui spaţiu economic nu înţeleg că este nevoie de timp, răbdare, eforturi, sacrificii, pierderi chiar experienţă pentru a clădi o economie competitivă, şi în final obţinerea profitului – bani – şi ca urmare o putere mare de cumpărare, atâta timp vor avea o monedă instabilă. Fie SUA, fie UE, n-au avut dintotdeauna monedă stabilă şi putere mare; ea s-a format pe parcurs, cu suişuri şi coborâşuri, inflaţie, şomaj şi costuri sociale după cum o dovedeşte dolarul american în timp. Conflictul euro dolar Europa şi „migraţia „ spre Uniunea Europeană Tratatul de la Maastricht 1991 Tratatul de la Maastricht 1991, este tratatul de constituire a Uniunii Europene, o entitate economică fără precedent. ...

Alte referate despre: conflictul euro dolar, conflictul euro-dolar, conflict euro dolar

Capitalul detronat

Capitalul detronat
Economia ne învaţă că banul este măsura valorii şi fără el omul nu ar putea trăi în societatea. Oare Am citit, la timp oportun, Capitalul lui Marx . A trecut aproape un veac de atunci. Am trăit pe viu şi experimentul făcut de Lenin pentru materializarea acelor principii, din păcate nereuşite datorită trădării prietenului său Stalin. După un comunism punitiv creat de teoriile de neavenit ale lui Stalin, România a trecut de aproximativ 16 ani la un capitalism la fel de feroce.
Omul de rând, talpa ţării, doreşte să trăiască mai bine dar se izbeşte de dorinţa identică a politicianului, ales şi împuternicit de „întreg poporul”, al cărui bine este diferit de cel al celorlalţi.

Alte referate despre: capitalul detronat, capitalele lumii, tari si capitale

Karl Marx

In septembrie 1844 a avut loc la Paris intalnirea dintre Marx si Engels, care a marcat inceputul luptei pe care au dus-o impreuna pentru cauza clasei muncitoare. Despre prietenia lor cu V.I. Lenin scria - "Proletariatul european poate afirma ca stiinta lui a fost creata de doi savanti si luptatori, ale caror legaturi pot fi asezate alaturi de cele mai miscatoare legende ale anticilor despre prietenie dintre oameni".

Alte referate despre: karl marx, karl marx referat, referat karl marx

Revolutia din Rusia,1917

Decretul asupra pacii proclama sfârşitul războiului şi a fost baza care a permis guvernului lui Lenin să ceară pacea separată (22 decembrie 1917) şi să semneze Pacea de la Brest-Litovsk (3 martie 1918).
Succesul revoltei din octombrie a încheiat faza revoluţiei începută în februarie şi a transformat caracterul liberal al Revoluţiei Ruse în unul socialist.

Alte referate despre: revolutia din rusia 1917, revolutia din rusia 1917 in filme documentare, revolutia di rusia 1917

The Transition from Communism to Capitalism

After the Revolution, Romania crosses few hard years, with economic problems and strict reforms transited to a capitalism system. The people, disappointed by their leader went out in started to protest for all their problems. The life was very hard in that time and people couldn’t understand that it’s only one way for a better life, and this one was with many sacrifices for everybody.

Nicolae Ceausescu, the Romanian leader between 1965 and 1989, was one of the cruelest dictators in the world. After 1970, he transformed Romania into a Stalinist State with the worst Human Right record in the Warsaw Pact. At the beginning, he started visiting some country from the west, and he made new important friends all over the world; even USA gave the title for Romania: Most Favored Nation.

1970 was a crucial year for Romania, a year when the big transforms started to be applied. The Communist Party tried to build Agro-industrial zone as center with apartments, and some old villages ...

Alte referate despre: the transition from communism to capitalism, from communism to capitalism romania, from communism to capitalism

Lev Davidovici Trotki

În 1905 el s-a reîntors în Rusia. El a fost ales preşedinte al Sovietului deputaţilor muncitorilor din Sankt Peterburg. Implicarea sa în greva generală din octombrie şi sprijinul acordat rebeliunii armate au dus la condamnarea sa la exil pe viaţă. În ianuarie 1907, el a evadat din exil şi s-a refugiat la Londra, unde a participal la Congresul al cincilea al PSDMR. În octombrie, s-a mutat la Viena, unde a editat ziarul social-democrat Pravda (Adevărul), care era introdus prin contrabandă în Rusia. A fost unul dintre numeroasele ziare revoluţionare ruse care au purtat acelaşi nume şi nu a avut nici o legătură cu ziarul oficial de mai târziu al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Pravda.

Alte referate despre: lev davidovici trotki, lev davidovici landau, asasinarea lui lev davidovici

Politica

Impunerea cu necesitate a
comunismului duce la disparitia contradictiilor din capitalism (
diviziunea muncii, opozitiz dintre munca intelectuala si cea fizica si
munca drept mijloc de existenta) si la aparitia unui nou drep, bazat
pe principiul de la fiecare dupa capacitati, fiecaruia dupa nevoi".

Alte referate despre: politici publice, politica de promovare, politica de pret

Esecul comunismului

Opera lui Marx este formata din trei parti mari: 1) conceptia filosofica; 2) teoria economica; 3) doctrina politica.
Deoarece în practica partidele comuniste au pretins ca aplica doctrina politica ("socialismul stiintific"), ma voi ocupa doar de a treia componenta a marxismului.

Alte referate despre: esecul comunismului, esecul comunismului si unificarea germaniei, esecul comunismului referat

Karl Heinrich Marx

Karl Heinrich Marx s-a nascut in Trier , in Regatul Prusiei . Tatal sau, Heinrich Marx , s-a nascut evreu si s-a convertit la luteranism inainte de nasterea lui Karl, in parte pentru a avansa in cariera sa de avocat; bunicul lui Karl a fost rabin de Trier . Un om al Iluminismului, Heinrich a fost consacrat lui Kant si Voltaire , care au luat parte la agitatii pentru o constitutie in Prusia. Mama lui Karl, nascut la Pressburg, Henrietta, a fost din Tarile de Jos, si evreiesti in momentul nasterii lui Karl, desi s-a convertit la moartea parintilor ei. Karl a fost botezat la sase ani. Putine informatii exista despre copilaria lui Marx. S-a casatorit cu Jenny von Westphalen , fiica unui prusac baron , la 19 iunie 1843, in Pauluskirche, la Bad Kreuznach .

Alte referate despre: karl marx - ideolog al socialismului, viata lui karl marx, karl marx - capitalul

Etica lui Marx - Teoria morala a istoricismului

" intr-o rinduiala "crestineasca" a lumii, asa cum o vede Townsend, totul depinde (dupa cum observa Marx) de permanentizarea foametei in rindurile clasei muncitoare; si Townsend crede ca acesta este intr-adevar telul divin al princiAZpiului cresterii populatiei; pentru ca textul sau continua astfel:

Alte referate despre: teorii morale, principalele teorii morale, teoriile morale

Energia nucleara - combustibili

Elementul constituent principal al cărbunelui este carbonul. Cărbunele cel mai vechi si cel mai dur este antracitul care are 98% carbon. Lignitul, cărbunele mai « tanar», având aproximativ 1mil. de ani, conţine doar 30% de carbon.

Alte referate despre: energia nucleara combustibili, energie nucleara combustibili, energia nucleara combustibilii conventionali

Mercedes Benz

In anii 1880, cand Gottlieb Daimler si Karl Benz au inventat, independent unul fata de celalalt, motorul de viteza mare si automobilul, acestia au pus bazele transportului motorizat privat. Cu ajutorul partenerilor si al sustinatorilor financiari, cei doi ingineri si-au continuat in particular munca de dezvoltare in cadrul propriilor companii. In octombrie 1883, Benz a infiintat Benz & Co. in orasul Mannheim; Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) a fost infiintata in noiembrie 1890 in orasul Cannstatt.

Alte referate despre: mercedes benz, mercedes benz referat, referat mercedes benz

Polietilena

Polietilena obtinuta prin procedeul Ziegler este cunoscuta sub numele de polietilena de mare densitate, (0,97 g/cm3) sau polietilena dura. Pe lânga utilizarile clasice în domeniul ambalajelor, ea are si alte întrebuintari, cum ar fi: conducte de presiune, izolatii electrice, rezervoare foarte mari, ambarcatiuni usoare sau chiar roti dintate.
Descoperirea lui Karl Ziegler a fost dezvoltata cu succes de lucrarile lui Giulio Natta si ale scolii sale.

Alte referate despre: polietilena, polietilena referat, produsele alimentare ambalate in polietilena

Die Rauber

Franz Moor, der zweitgeborene, auch durch sein Äußeres benachteiligte Sohn des Maximilian von Moor ersinnt eine Intrige, um seinem Bruder das Erstgeborenenrecht zu nehmen. Karl hat von Leipzig aus an seinen Vater einen Brief geschrieben, in dem er sein lockeres, allerdings harmloses Studentenleben bereut.

Alte referate despre: die ostern, die 3 welt, die ballade

Capitalismul si sfirsitul sau implacabil

nivelul cel mai de jos cu putinta. Crizele ciclice impiedica absorAZbirea, pentru perioade cit de cit considerabile, a surplusului de muncitori de catre industria in crestere. Capitalistii nu pot sa schimbe aceasta situatie, chiar daca ar vrea; caci scaderea ratei profiturilor lor face ca propria lor pozitie economica sa fie prea precara pentru a ingadui vreo actiune eficienta. in felul acesta, acumularea capitalista se dovedeste a fi un proces contradictoriu si autodestructiv, desi stimuleaza progresul tehnic, economic si istoric spre socialism.

Alte referate despre: capitalism contra capitalism, capitalismul, capitalismul si dusmanii sai

Scurt istoric al cercetarilor privind Istoria si Spiritualitatea Bizantului

Aici ii putem aminti pe istorici precum : Hans Ditten, Helga Kopstein sau Johannes Irmscher. Pentru Austria putem saluta activitatea multipla in domeniu, a unui Herbert Hunger sau a unui Johannes Koder.
Revenind la Franta de data aceasta pentru sfarsitul sec. al XIX-lea si prima jumatate a sec. al XX-lea amintim pe Charles Diehl cu un stil oarecum invechit, lipsit de reflectii sintetice, dar care ramane interesant prin pasajele narative atat de utile popularizarii.

Alte referate despre: scurta privire istorica privind aparitia dreptului comercial, scurta privire istorica asupra dreptului comercial, scurta privire istorica asupra electrostatici

Benito Mussolini

Imediat dupa casatorie, Mussolini a fost incarcerat pentru a cincea oara, dar de atunci
„Tovarasul Mussolini „ era cunoscut ca cel mai daruit si totodata cel mai periculos dintre tinerii socialisti italieni. Dupa ce a scris intr-o larga varietate de ziare socialiste si0-a fondat propriul sau ziar „La Lotta di Classe”. Acest ziar a avut atat succes incat Musolini in 1912 a fost numit editor al ziarului Socialist oficial „Avantil”, al carui tiraj s-a dublat intr-un timp foarte scurt, si ca un reporter antimilitarist, antinationalist, si antiimperialist ce era, s-a impotrivit fulgerator interventiei Italiei in Primul Razboi Mondial.

Alte referate despre: benito mussolini, benito mussolini referat, benito mussolini biografie
Referate afisate : 19
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles