Referat la chimie despre alcool metilic alcool etilic si glicerina

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Metoda ce a mai importanta ade preparare a alcoolului etilic este prin fermentarea unor zahuri,cu drojdie. Materia prima este deobicei constituita din seminte de cereale sau din melasa.

Drojdia produce o enzima care catalizeaza reactia de fermentare.in ecuatia urmatoare,formula C6H12O6 reprezinta compozitia zaharului numit glucoza (dextroza,sau zahar de struguri):C6H12O6 ( 2CO2 + 2C2H5OH

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Alcolul etilic este un lichid incolor cu miros caracteristic. Este folosit drept convustibil solvent si dreot materie prima pentru prepararea altor compusi.

Berea contine 3-5% alcool vinul 10-12%,iar bauturile distilare cum sunt Whisky-ul,lichiorul sau votca, intre 40-50%( si astia aci nu mai spun in carte dar mai em palinca aia romaneasca care are intre 60-90%).

Alcoolul metilic ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 17682
Materia: Chimie

Alcoolul etilic

Alcoolul etilic
De obicei când rostim cuvântul "alcool" ne gândim la spirtul medicinal sau la băuturile spirtoase, dar aceste tipuri de alcooli conţin o anumită substanţă organică numită etanol. Alcoolii sunt unii dintre cei mai utilizaţi şi cunoscuţi compuşi chimici. De fapt un alcool este un compus organic care are cel puţin o grupare hidroxil legată de un atom de carbon saturat. Dintre aceştia fac parte metanolul, etanolul, butanolul şi propanolul, aceştia formând serii omoloage.

Alte referate despre: alcool etilic, alcoolul etilic, utilizarea alcoolului etilic

Fenoli monohidroxilici

Valorile constantelor de aciditate depind de poziţia şi numărul grupelor nitro din molecula fenolului.Fenolii fac parte din puţinii compuşi aromatici, care având reactivitate ridicată pot suferi atacul electrofil al ionului de nitrozoniu, NO , cu formarea de nitrozofenoli.

Sulfonarea fenolului cu acid sulfuric concentrat conduce la acid o- sau p-fenolsulfonic, în funcţie de temperatură.Formarea izomerului orto în proporţie mai mare la temperatură joasă se datorează vitezei mai mari de formare a sa, iar formarea izomerului para în proporţie mai mare la temperatură mai ridicată, când se poate atinge uşor echilibrul între cei doi izomeri, se datorează stabilităţii sale mai mari.

Alte referate despre: fenoli monohidroxilici, fenolii monohidroxilici, fenoli monohidroxilici referat power point

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Alcoolul metilic se mai prepara prin distilarea lemnului din care cauza se mai numeste si alcool de lemn. Este o substanta otravitoare care, atunci cand este inghitita,produce orbirea apoi moartea,se foloseste ca solvent precum si pentru prepararea altor compus organici.

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic, propietati alcoolul metilic si alcoolul etilic, alcoolul metilic si alcoolul etilic utilizari

Utilizarile metanolului si a etanolului

Lichidul fermentat contine intre 7-12% etanol, care este adus la o concentratie de 95% printr-o serie de procese de distilare. In productia de bauturi cum ar fi whisky si coniacul, sunt adaugate unele impuritati pentru a-I conferi o aroma deosebita. Foarte multa din cantitatea de etanol care nu este folosita in productia de bauturi alcoolive este fabricata sintetic, fie din acetilena, fie din etilena care este produsa din petrol, o mica cantitate de etanol este fabricata din pulpa tanara a lemnului.

Alte referate despre: utilizarile metanolului si etanolului, utilizarile metanolului, utilizari metanol

Analiza merceologica a metanolului

Metanolul se obtinea in trecut prin distilarea lemnului, de aceea se numea "alcool de lemn". In prezent, este o substanta chimica la indemana oricui, care se produce prin reactia la presiune a monoxidului de carbon cu hidrogenul. In limbajul colocvial, termenul de "alcool" denumeste deseori etanolul sau "alcool de cereale". Spirtul metilat, numit si "spirt medicinal", este o forma de etanol devenit necomestibil prin adaugarea de metanol si coloranti de regula albastru de metil. Pe langa utilizarea principala in bauturile alcoolice, etanolul este folosit (desi foarte bine controlat) drept solvent industrial si materie prima.

Alte referate despre: referat analiza merceologica a ciocolatei, analiza merceologica a laptelui, analiza merceologica a unui produs

Fermentatia alcoolica

Fermentatia alcoolica
Ca proces de transformare a zaharurilor din fructe in alcool etilic, produs principal din bauturile fermentate preparate in casa, fermentatia alcoolica, produsa de drojdii( de tipul celor de bere) reclama adaugarea maielei dupa prepararea acesteia si asigurarea conditiilor necesare desfasurarii normale a ei. Fermentatia alcoolica are loc si cu drojdiile spontane, aflate oriunde, deci si pe fructe ca si pe vase, ustensile, pe si in must in acest caz nefiind nevoie de maia.

Alte referate despre: fermentatia alcoolica, activitatea microorganismelor in fermentatia alcoolica, poluarea mediului fermentatia alcoolica

Alcoolul

Unele persoane care beau si nu au probleme ,nu sunt alcoolicii. Afirmatia ca alcoolismul este o maladie psihologica , alcoolicul fiind bolnavul care isi pierde libertatea de a se abtine de la alcool adica devine dependent de alcool. Alcoollismul cronic reprezinta o toxicomanie cu caractere particulare:
-uzul raspandit al substantei , ceea ce face sa existe un numar extrem de mare de consumatori de alcool , dintre care circa 10% ajung la alcoolism cronic (in cazul heroinei , 100%);
-timpul de vindecare de alcool este mult mai mare comparativ cu alte substante cu potential adictiv;
-tolerenta presupune marirea dozei pana la 3-4 ori doza uzuala;

Alte referate despre: alcooli, alcool, alcoolul

Glicerina

Glicerina se obtine prin saponificarea grasimilor, iar in industrie din apele ramase de la fabricarea sapunului, prin fermentarea glicolica a zaharurilor. Sintetic se obtine din propilena capatata la cracarea petrolului. Glicerina se intrebuinteaza la obtinerea nitroglicerinei, rasinilor sintetice, in tabacarie, la fabricarea hârtiei, in industria alimentara, in cosmetica si farmaceutica.

Alte referate despre: glicerina, glicerina utilizari, glicerina referat

Managementul programelor pentru reducerea consumului de alcool

Romania - perceputa ca tara cu o cultura adanc inradacinata a consumului de alcool. Deseori, consumul regulat de alcool se soldeaza cu abuzul sau chiar cu alcoolismul cronic, cu toate consecintele de rigoare pe plan individual si social.Conform unui studiu OMS, Romania se plaseaza pe locul trei in lume dupa cantitatea inregistrata de alcool consumata in medie de o persoana matura

Alte referate despre: managementul programelor pentru combaterea alcoolului, managementul programelor educationale, consumul de alcool

Alcoolul

Din aceste motive trebuie spus raspicat ca alcoolul nu este un aliment, ca el este un toxic pentru organism, ca efectele sale pozitive sunt o pacaleala pentru organism, ca folosirea lui se face cu pretul unor mari sacrificii biologice, ca cele mai mari genii ale omenirii, cei mai straluciti creatori in toate domeniile, au fost oameni echilibrati, sobri si adversari vajnici ai consumului de alcool.

Alte referate despre: daunele alcoolului, alcoolii, alcool metilic

Alcool.Droguri.Fumat

Categorii de persoane cu risc ↑:
• Predispoziţie biologică la consumul de droguri : ♂>♀, consideraţii genetice similare cu alcoolismul
• Trăsături de personalitate ce reflectă lipsa interacţiunii sociale : rebeliune, responsabilitate socială ↓, non-conformism, rezistenţă în faţa autorităţii, toleranţă pentru devianţă, necesitate accentuată pentru independenţă, absenţa normelor, valori contraculturale, alienare.
• Familie defectuoasă
• Abuz în copilărie sau neglijenţă, alte evenimente traumatizante
• Statut socioeconomic scăzut
• boli psihice
• Stres şi mecanisme de coping neadaptate
• Educaţie ↓/eşec şcolar
• Anturajul : unul dintre cei mai puternici predictori

Alte referate despre: alcool droguri fumat, despre alcool droguri fumat, referat alcool droguri fumat

Daunele alcoolului

Dar după ceva vreme el devine incapabil să îşi mai păstreze echilibrul şi îşi vor face apariţia efecte dezastruoase. Este tot ceea ce poate face ficatul pentru a neutraliza toxinele din organism. Dacă după o o oarecare perioadă se renunţă la alcool, efectele negative apărute pot să dispară. Daca această perioadă se prelungeşte însa prea mult pot sa apară transformări ireversibile. Alcoolul poate produce sterilitate şi tinde să încetinească dezvoltarea fătului, la fel cum o face cu funcţiile celulelor şi organelor. Poate determina disfunctionalităţi structurale si funcţionale, chiar retardarea.

Alte referate despre: dauna alcoolului, daunile alcoolului, daune alcool

Tutunul, alcoolul si cafeaua

Alcoolul este o substanţa care, odată pătrunsa in organism, ajunge direct in sânge, blocând mesajele către creier si alterând percepţiile, emoţiile, simţurile si coordonarea miscarilor.

Alte referate despre: tutunul alcoolul si cafeaua, tutunul alcoolul si cafeaua referat dow, referat tutunul alcoolul si cafeaua

Alcoolul - efecte asupra organismului

Paralele cu cresterea consumului de alcool s-au acumulat rezultatele cercetarilor stiintifice care dovedeau fara drept de apel efectele daunatoare ale alcoolului asupra organismului, concretizate in campanii antialcoolice, pe cat de bine sustinute teoretic, pe atat de lipsite de eficacitate in practica.

Esecul actiunilor antialcoolice se datoreste mai multor factori. Lupta antialcoolica s-a desfasurat si se desfasoara in intreaga lume discontinuu, nu complet de convingator si sub aspect mai mult discursiv decat faptic. Consumul de alcool pierzandu-se in timpuri foarte indepartate ale existentei spetei umane, de fiecare data cand sunt prezentate problemele legate de alcoolism se lasa niste punti de trecere, se vorbeste despre uz si abuz, se face apel la unele metode terapeutice traditionale pe baza de alcool, se citeaza aforisme cu inteles ambiguu, se dau exemple de artisti sau scriitori prieteni ai lui Bacchus care au scris- poate sub influenta alcoolului, ca acesta nu ar fi chiar asa ...

Alte referate despre: alcoolul efecte asupra organismului referat, alcoolul-efecte asupra organismului uman, alcoolul efecte asupra organismului uman

Tratarea dependentei de alcool

- Strange informatii dinainte despre optiunile tratamentelor. Daca persoana vrea sa fie ajutata, fa imediat o programare la un specialist in tratamente pentru alcoolism. Ofera-te sa il/o insotesti la o intalnire a Alcoolicilor Anonimi (infiintata de curand si in Romania).

Alte referate despre: medicamente folosite in tratarea dependentei de droguri, combaterea dependentei de alcool referat, managementul dependentei de alcool

Crioconservarea materialului seminal la taurine

Recoltarea cu vagina artificiala si pahar de colectare la 37C asigura
obtinerea unui ejaculat in conditii igienice.

Alte referate despre: crioconservarea materialului seminal la taurine, conservarea materialului seminal, recoltare material seminal referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK