Referat la etica si psihologie statutul medicului

Statutul medicului

In mod exclusiv, prin termenul stat membru de origine sau de provenienta, stat membu de stabilire sau, dupa caz, stat membru gazda vom intelege un stat membru al Uniunii Europene, un stat apartinand Spatiului Economic European sau Confederatia Elvetiana.

In mod exclusiv, prin termenul stat membru de origine sau de provenienta, stat membru de stabilire sau, dupa caz, stat membru gazda vom intelege un stat membru al Uniunii Europene, un stat apartinand Spatiului Economic European sau Confederatia Elvetiana.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 22kb
Downloads: 412
Materia: Drept

Drepturile omului din perspectiva eticii universale si a eticii adaptate

Mult mai tirziu, in zorii renascentismului italian, Machiavelli realizeaza in Principele apologia moralei burgheze, prin machiavelism intelegandu-se o combinatie intre tactica politica si norma morala care convine conducatorului, creandu-i acestuia conditii de guvernare de pe pozitia unui monarh absolut, in termeni moderni de conducator autocrat, totalitar.

Alte referate despre: drepturile omului si perspectiva securitatii individuale in rm, drepturile omului din perspectiva constitutionala romaneasca, declaratia universala a drepturilor omului referat

Modalitati de administrare a plantelor medicinale

Stare proaspata sau suc obtinut prin presare din planta proaspata (in cazul plantelor alimentare: ex. radacini de morcov, frunze de telina, fructe de padure, seminte comestibile) - modalitatea ideala, care contine intacte toate principiile active (inclusiv enzime, vitamine, uleiuri volatile etc.), asa cum se gasesc ele in natura. Dezavantaj: pot fi consumate d 20420r178u oar in sezon. Utilizarea lor in stare proaspata face obiectul dietoterapiei - ramura a medicinei naturale care prezinta regimurile alimentare cele mai adecvate pentru pastrarea sanatatii sau vindecare in cazul diferitelor afectiuni.

Alte referate despre: modalitati de utilizare a plantelor medicinale, referat de administrare a plantelor medicinale, modalitati de folosire a plantelor medicinale

Psihologia medicala

Intern -cinvingerea unei personae ca poate influenta sau cotrola evenimentele prin care trece.Extern-convingerea unei persoane ca puterea proprie are influenta minima sau deloc asupra evenimentelor, acestea datorandu-se destinului, norocului, ghinionului sau altora. Robustetea reprezinta rezistenta psihica la stres, persoana respectiva se presupune ca are loc de control intern, se implica in activitati considerand ca toate acestea au o semnificatie si percepe schimbarile ca pe ceva normal.

Alte referate despre: moartea ca problema a psihologiei medicale, relatia dintre psihologia medicala si stiintele sociale, psihologie medicala

Ingrijiri medicale

Tipuri de bandaje:
-bandaj triunghiular pentru brat (bandaj in forma de prastie)
-bandaj mic pentru brat (bandaj in forma de cravata)
-bandaj pentru san
-bandaj in T, bandaj in dublu T (folosit mai ales pentru barbati)
-bandaj abdominal drept
-bandaj abdominal in fasii suprapuse
-bandaj rulat
-bandaj spiralat
-bandaj spiralat invers
-bandaj in opt
-bandaj invers

Alte referate despre: ingrijiri medicale la domiciliu, ingrijiri medicale in evul mediu, examenul gastric ingrijiri medicale

Semiologie medicala

Dosarul medical : include de regula 2-3 simptome ( de ordin general sau local ) si utilizeaza limbajul medical ( ex. durerea este descrisa in legatura cu localizarea topografica anatomica nu cu localizare de organ ; de ex. corect durere epigastrica nu durere de stomac ; durere retosternala nu durere cardiaca )

Alte referate despre: semiologie medicala, referate semiologie medicala, semiologie medicala capitolul1si2

Medicina legala

Persia
Avortul criminal era sever pedepsit. Exista o clasificare a leziunilor traumatice in 7 grupe incepand cu echimozele pana la plagile mortale care eraua aplicate atunci cand o persoana trebuia consultata dupa o agresiune.

Alte referate despre: medicina legala, referat medicina legala, referate medicina legala

Medicul si colectivul

Dezvoltarea continua a ştiinţei şi tehnicii medicale, diferentierea si specializarea diferitelor tiputi de asistenţa medicala fac sa crească importanţa principiului colectiv de acordare a ajutorului medical. Un chirurg oricit de experimentat, nu poate sa activeze de unul singur fără asistenţii calificaţi, asistenţa de chirurgie, fără anesteziolog, fără eforturile personalului medical ocupat cu îngrijirea bolnavului după operaţie.
Importanţa muncii colective sporeste şi mai mult cu referire la lucrul ştiinţific deoarece efectuarea cercetărilor complexe şi anevoioase cu forţele unui singur om este practic imposibila – această muncă prin esenţa sa trebuie să fie colectivă.

Alte referate despre: medicul si colectivul, referat medicul si colectivul, medicul si colectivul in istorie

Etica profesionistilor contabili din Romania

Etica profesionistilor contabili din Romania
Natura eticii in mediul afacerilor
Etica in afaceri se refera la relatia mediului de afaceri cu trei niveluri. Fiecare afacere cauta armonizarea (sau mai bine zis compromisul) dintre aceste trei niveluri, care sunt vazute in mod traditional ca:

Alte referate despre: etica profesionistului contabil, etica profesionistului contabil referat, referat etica profesionistilor contabili

Etica afacerilor

Astfel el omite din actiunile lui : " lucruri cu privire la preocuparea sa fata de interesele altor oameni, inclinatia sa de a spune adevarul sau de a respecta promisiunile atunci cind acest fapt nu-i e convenabil, dispozitia sa de a respinge anumite cursuri ale actiunii pe motivul ca sunt nedrepte sau dezonorante sau egoiste.(...) Va trebui probabil sa omitem un aspect ceva mai formal al moralitatii, anume orice dispozitie a sa de a se replia si a reflecta ca daca e in regula, pentru el sa actioneze in cutare fel, atunci trebuie sa fie in regula si pentru altii sa actioneze in raport cu el.

Alte referate despre: etica afacerilor, etica afacerilor referat, etica afacerilor internationale

Codul etic al profesionistilor contabili

3.Competenta profesionala si bunavointa
Profesionistul contabil trebuie sa indeplineasca serviciile profesionale cu bunavointa, competenta, asiduitate si are datoria permanenta de a-si mentine cunostintele profesionale si aptitudinile la nivelul cerut pentru a se asigura ca un client sau un patron este beneficiarul unui serviciu profesional competent, bazat pe ultimele evolutii din domeniul practicii, legislatiei si tehnicii.

Alte referate despre: codul etic al profesionistului contabil, codul etic al profesionistilor contabili, codul etic al profesionistilor contabili referat

Comportamentul etic in afaceri

f) Loialitatea clientilor
Calitatea, costul, disponibilitatea si alti factori nu sunt suficienti pentru a mentine loialitatea clientilor. Acestia analizeaza, de asemenea, reputatia companiei.
g) Performanta angajatilor
Oamenii dau cel mai mare randament intr-un mediu deschis, creativ si etic. Companiile care au o proasta reputatie se confrunta cu dificultati in atragerea si retinerea talentelor de top.

Alte referate despre: comportament etic in afaceri referat, comportamentul etic in afaceri, model de comportament etic in afaceri

Etica filozofiei

Autorul porneste discutia despre etica ecologica punandu-si o intrebre elementara, Ce este etica ecologica?Acesta incearca sa raspunda la intrebare dand exemplul parcului national Australian Kakadu in care traiesc numeroase specii aflate pe cale de disparities au specii nemaiintalnite in alte parti, specii ce au o valoare inestimabila pentru ecologisti, dar pe langa acestea se mai intalnesc si resurse naturale precum aur, platina, paladiu sau uranium, resurse a caror exploatare aduce dupa sine, dupa cum considera ecologistii, reducerea oportunitatilor estetice, recreationale si de cercetare, diminuarea frumusetii parcului, disparitia anumitor specii, limitarea bogatiei ecologice, compromiterea aspectului natural si deprecierea valorilor spirituale ale aborigenilor Jawoyn.

Alte referate despre: etica filozofica, etica filozofica libertate, etica filozofie

Etica si deontologie in profesia de relationist

Referat despre Etica si deontologie in profesia de relationist
Etica este una din principalele ramuri ale filosofiei şi poate fi numită ştiinţa realităţii morale; încearcă elucidarea problemelor morale printr-un demers cognitiv. Etica poate fi înţeleasă de asemenea ca o filosofie asupra moralei, a binelui şi a răului, a datoriei.Deontologia este un compartiment al eticii care se ocupă cu studiul normelor si obligaţiilor specifice unei activităţi profesionale.

Alte referate despre: etica si deontologie in profesia de relationist, etica si deontologie in profesia de asistent medical, etica si deontologie in profesia de jandarm

Etica in administratia publica

•obliagtii fata de constitutie;
•obliagtii fata de legi;
•obliagtii fata de natiune si tara;
•obliagtii fata de democratie;
•obliagtii fata de normele de organizare birocratica;
•obliagtii fata de profesie si profesionalism;
•obliagtii fata de familie si prieteni;
•obliagtii fata de sine;
•obliagtii fata de colectivitatile cu care vin in contact;
•obliagtii fata de interesul public sau bunastarea generala;
•obliagtii fata de umanitate sau lume;
•obliagtii fata de Dumnezeu sau religie.

Alte referate despre: etica in administratia publica, etica in administratie publica, etica in administratia publica referat

Psihologia educatiei - Rolul psihologiei copilului in activitatea pedagogica

Psiholosia scolara si educationala este o latura sau o subdisciplina ce face parte din ramurile psihologiei. Procesul de invatamant are sau ar trebui sa aiba 2 componente majore institutia sau educatia . Latura sau componenta instructiva se refera la formarea de notiuni stintifice. Pe baza acestora insusirea de cunostininte generale si pe diferite profile sau specialitati cunostintele acumulate de catre elevi trebuie sa conduca la formarea si dezvoltarea capacitatilor si a proceselor intelective. Prin intermediu carora sa ajunga la rezolvarea de probleme.

Alte referate despre: dreptul copilului si activitatea pedagogului, psihologie educatiei si activitatea mea didactica, psihologia educatiei si activitatea mea didactica

Psihologia personalitatii infractorului si a devierilor normativ-morale si comportamentale

Cercetările contemporane ale personalităţii implicate în drama judiciară se referă la un şir de aspecte. Fireşte că cercetarea juridică a personalităţii infractorului, care o identifică cu infracţiunea şi se orientează spre cele patru componente ale ei — obiectul infracţiunii, cauzele obiective şi subiective si subiectul ei —, nu va oferi material suficient pentru înţelegerea deplină, atît a personalităţii infrac-rionale, cît si a persoanei concrete, acţiunile căreia au provocat cauza penală. Este nevoie de o tratare dinamică, ce ţine cont de geneza şi afirmarea personalităţii, mai productivă, de care sînt capabile alte ştiinţe — psihologia, sociologia, criminologia. Analiza personalităţii în cadrul acestor ştiinţe oferă cunoştinţe care permit elucidarea tuturor aspectelor comportamentului deviant.

Alte referate despre: psihologia personalitatii infractorului si a devierilor, psihologia personalitatii infractorului, psihologia personalitatii
Referate afisate : 17
Medie note: 7.81 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles