Referat la fizica despre magneti

Campul magnetic - prezentare power point

Acest detaliu nu fusese remarcat pana atunci din cauza distantelor relativ mici, la scara planetara, dintre oricare doua puncte ale Europei, dar a devenit evident pe parcursul unei calatorii asa de lungi cum a fost traversarea Atlanticului.Este interesant de mentionat faptul ca navigatorul italiano-spaniol nu a pomenit acest lucru echipajului sau, pentru a nu genera panica in randul marinarilor ce s-ar fi putut razgandi si decide sa se intoarca acasa.

Nimeni nu stie cu precizie raspunsul la aceasta intrebare. Exista doar ipoteze. Unii oameni de stiinta considera ca miezul lichid al planetei, care are in componenta metale precum fierul si nichelul, da nastere campului magnetic datorita dispunerii si miscarii sarcinilor electrice din compozitia atomilor acestor elemente chimice.Efectul este cunoscut sub numele de efect de dinam si s-ar produce datorita miscarii in convectie a sarcinilor electrice prezente in structura nucleului exterior al Pamantului. Aceasta teorie a dinamului incearca ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1643kb
Downloads: 15
Materia: Fizica

Experimentul Stern Gerlach cuantica - Devierea unui fascicul de atomi printr-un camp magnetic variabil

Interacţiunea spin-orbită. Momentul cinetic total. Momentul magnetic total. Momentul magnetic efectiv.
S-a introdus interacţiunea spin-orbită ca o orientare a în câmpul magnetic produs de mişcarea orbitală ( ). Energia electronului în atom depinde nu doar de mişcarea în jurul nucleului, ci şi de spin.
Momentul cinetic total al atomului este . Acesta se cuantifică după regula cunoscută: , unde , deoarece . De asemenea vom avea un moment magnetic total . Interacţiunea dintre aceste momente cinetice se manifestă sub forma unei precesii a cuplului spin-orbită ( ), dar şi a unei precesii a lui în jurul unei axe preferenţiale.

Alte referate despre: experimentul stern gerlach, experimentul stern-gerlach, experimentul stern gerlach carte

Aplicarea campului magnetic

Diferentele dintre cei doi producatori constau in metoda folosita pentru levitatie. Germanii au dezvoltat EMS (electromagnetic suspension) – suspensie electromagnetica, si fac trenul sa stea la 1 cm deasupra pistei. Japonezii folosesc EDS (electrodynamic suspension) – suspensie electrodinamica, care foloseste electromagneti superconductori. Acest tip de electromagneti pot conduce electricitate chiar dupa ce alimentarea cu energie a fost oprita.

Alte referate despre: aplicatiile campului magnetic, aplicarea campului magnetic, aplicatii campul magnetic

Materiale magnetice

Permeabiliatea magnetica absoluta se exprima in weber/ampermetru (Wb A*m) sau henry/metru (H/m).
Pentru aceeasi intensitate a campului magnetic,raportul dintre permeabilitatea absoluta μ a unui mediu material oarecare si permeabiliatea absoluta a vidului μ0 (practice egala cu a aerului) si se numeste permaeabilitate magnetica relative a materialului si se noteaza cu μr :

μr = μ/ μ₀,

Alte referate despre: materiale magnetice, materiale magnetice referat, referat materiale magnetice

Inductia campului magnetic

Un alt factor care poate influenţa mărimea forţei electromagnetice este lungimea conductorului aflat în câmp.Astfel, două conductoare de lungime egală, aşezate în prelungire şi parcurse de acelaşi curent, vor fi acţionate împreună de o forţă dublă faţă de cea exercitată asupra unuia singur, trei conductoare de o forţă triplă etc.Aşadar, forţa electromagnetică este direct proporţională cu lungimea conductorului aflat în câmp:

Alte referate despre: inductia campului magnetic, inductia camp magnetic, intensitatea campului electric si inductia campului magnetic sunt

Materiale magnetice

Materiale magnetice - Oxidul feric (Fe2O3) este cel mai comun oxid al fierului si se gaseste in natura sub forma de minereu de fier numit hematina.El se formeaza si prin actioune lenta a agentilor atmosferici asupra fierului metalic.

Alte referate despre: materiale magnetice moi, materiale magnetice dure, materiale magnetice moi si dure

Campul magnetic - lucrul mecanic

Campul magnetic ca si campul electric, ne ajuta sa descriem cum interactioneaza particulele incarcate unele cu altele. Daca spunem ca inductia magnetica in punctul (4,5;3,2;6,0) la orele 12:00 este indepartat orizontal, in sensul negativ al axei y si are valoarea de 5*10 T, determinam prin aceasta acceleratia cu care se misca particula incarcata in acest punct de coordonate spatiu-timp.

Alte referate despre: campul magnetic lucrul mecanic, campul magnetic - lucrul mecanic, campul magnetic lucru mecanic liceu

Tehnologia de fabricare a miezurilor magnetic

Aceste pierderi, „consumând” un curent din curentul ce străbate bobina, vor fi modelate printr-o rezistenţă în paralel.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a miezurilor magnetic, tehnologia de fabricatie a miezurilor magnetice, tehnologia de realizare a miezurilor magnetice

Fluxul magnetic

Inductia electromagnetica este marmea fizica vectoriala iar inductia electromagnetica este un fenomen fizic.fenomenul de producere a unei tensiuni electromotoare datorita variatiei fluxului magnetic se numeste inductie electromagnetica.Legea inductiei electromagnetica: tensiunea electomotoare indusa de prorprtionala cu viteza de variatie a fluxului magnetic cu semn schimbat autoinductia

Alte referate despre: fluxul magnetic, flux magnetic, legea fluxului magnetic

Magnetii

Când un fir conductor este parcurs de curent electic, ia naştere un câmp magnetic. Dacă firul este înfăşurat pe un miez de fier, bobina realizată din fiul conducător este numită ’’solenoid’’.

Alte referate despre: campul magnetic, magneti, magnetii

Polii magnetici ai Pamantului

De la marele tsunami din Asia Mică care s-a petrecut în 2004 şi care i-a zăpăcit pe geologi , oameni de ştiinţă au descoperit că polii Pământului se inversează . După cercetări, oamenii de ştiinţă au descoperit multe efecte pe care le are asupra vietăţilor şi a tot ce este pe Pământ . Se pare că câţiva dintre sateliţi Pământului au avut probleme .

Alte referate despre: polii magnetici ai pamantului, poli magnetici ai pamantului, polii magnetici ai pamantului referat

Inductia campului magnetic al Pamintului

Concluzie : studiind elementele câmpului magnetic terestru şi determinînd componenta orizontală a inducţiei câmpului magnetic al Pământului cu ajutorul busolei de tangente putem calcula componenta orizontală a inducţia cîmpului magnetic al Pămîntului .

Alte referate despre: rolul campului magnetic al pamintului, campul magnetic al pamintului, electromagnetism inductia campului magnetic

Imagistica medicala folosind rezonanta magnetica nucleara

Cu cât diferenţa între caractericticile ţesuturilor, din punct de vedere al factorului respectiv, va fi mai mare, cu atât va fi mai accentuat contrastul imaginii. Calitatea imaginii e dată de contrast şi de posibilitatea de a distinge mai multe detalii, deci de sensibilitate şi de rezoloţie. Calitatea imaginii e afectată de zgomotul suprapus peste semnalul util şi de eventuale artefacte. Aceşti parametri depind de răspunsul ţesutului dar şi de caracteristicile radiaţiei incidente şi de prelucrarea tehnică a raspunsului.

Alte referate despre: imagistica medicala folosind rezonanta magnetica nucleara imagini, imagistica medicala cu rezonanta magnetica nucleara, rezonanta magnetica nucleara

Miezurile magnetice pentru electromagneti

La deconectarea unui electromagnet de curent continuu apar supratensiuni mari in circuit. Pentru a evita aceasta, se leaga in paralel pe bobina o rezistenta, un condensator sau o dioda polarizata invers fata de sursa.

Alte referate despre: miezurile magnetice pentru electromagneti, miezuri magnetice, referat la fizica clasa a x-a magneti si electromagneti

Inductia Electromagnetica

0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic

Datorita deplasarii in câmpul de inductie B, asupra fiecarui electron
liber din conductor va actiona o forta lorentziana f, având ca urmare
încarcarea negativa a capatului A si pozitiva a capatului C. Între
capetele conductorului apare o tensiune e. Daca se închide circuitul
ACDA, tensiunea indusa e devine t.e.m. pentru circuit, producând
curentul mediu I. Ca urmare conductorul mobil va fi supus unei forte
electrice F =BI l. Conform legii actiunilor reciproce F=-F. ...

Alte referate despre: inductia electromagnetica, inductie electromagnetica, fenomenul de inductie electromagnetica

Diagnoza si sisteme expert

Miezul feromagnetic se construieste din 0.35 mm grosime taiate din tabla silicioasa puternic aliata, laminata la cald sau texturata, tolele sunt izolate intre ele cu hartie, lac sau oxizi ceramici (carlit). Miezul feromagnetic este format din coloane si juguri, pe coloane se aseaza infasurarile.

Alte referate despre: diagnoza si sisteme expert, sisteme expert, sisteme expert in domeniul economico-financiar

Inductia magnetica

Să se calculeze tensiunea electromotoare indusă în conductorul AA1, curentul care străbate rezistorul r ( atunci când întrerupătorul k este închis ) şi puterea utilă a motorului, dacă rezistenţa conductorului şi a tijelor este rc = 0,01, rezistorul r = 0,09, inducţia magnetică în locul unde se află conductorul este B = 0,25 T, l = 40 cm = 0,4 m şi R = 25 cm = 0,25 m. Fig. 7-1. Deplasarea unui conductor într-un câmp magnetic, sub acţiunea unui motor exterior:
Rezolvarea problemei:

Alte referate despre: inductia magnetica, inductie magnetica, inductia magnetica referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK