Referat la geografie despre univers si sistemul solar

O calatorie prin sistemul solar

Cecil Florescu in una din colectia sa numita "O calatorie prin sistemul solar" spune ca pana acum cateva secole omul sia plasat planeta,Pamant in central Universului considerand-o inconjurata de toate celelalte corpuri ceresti sar debia in anul 1543 astronomul polonez Nicolas Copernicdemonstreaya ca Pamantul se misca in jurul soarelui si nu invers punand tot odata bazele a ce numim noi azi istem solar.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 528
Materia: Geografie

Sistemul solar

Galaxiile sunt o compozitie universala de stele, gaz si praf, avand o complexitate colosala (la fel ca si marimea lor). Ca o functie secundara galaxiile sunt niste faruri uriase cu ajutorul carora cercetatorii incearca sa masoare Universul.Calea Lactee este galaxia din care provine sistemul nostru solar. Are forma unui disc spiralat cu un volum urias si un diametru de aproximativ 100 000 de ani lumina (al), gros de 8 000 al si cu un nucleu sferic central cu diametrul de circa 15 000 al.

Alte referate despre: energia solara, planetele sistemului solar, universul si sistemul solar

Corpurile mici ale sistemului solar

El a explodat, dand nastere la vanturi puternice si zgomote
asurzitoare si cutremurand pamantul. Nu s-a gasit niciodata nici un
meteorit si timp de multi ani oamenii de stiinta au crezut ca explozia
a fost cauzata de o cometa. Acum, predomina teoria conform careia un
meteorit a explodat deasupra pamantului.

Cel mai mare meteorit recuperat in SUA a cazut intrun camp de
grau in sudul statului Nebraska in 1848. Martorii au afirmat ca au
vazut o imensa minge de foc in miezul zilei mai stralucitoare decat
soarele. Meteoritul a fost gasit ingropat la 3 metri in pamant. El
cantarea 1180 kg.

Alte referate despre: corpurile mici ale sistemului solar, corpuri mici ale sistemului solar, corpuri mici ale sistemumui solar

Viata stelelor in univers

Viata stelelor in univers - Caracteristici in functie de spectru
Stelele sunt clasificate dupa caracteristicile lor spectrale. Spectrul unei stele este obtinut separandu-i radiatiile in componente care arata intensitatea radiatiilor pe diferite lungimi de unda. Aceste informatii sunt folosite penrtu a deduce temperatura stelei, culoarea si compozitia chimica. Exista sapte tipuri spectrale principale fiecare notat cu o litera a alfabetului. Fiecare tip are si subclase numerotate de la 0 la 9.

Alte referate despre: viata stelelor in univers, stelele din univers, viata stelelor

Universul si Sistemul solar

-In progeneza caledonica s-a format muntii din NV Europei, iar in orogeneza hercinica s-au format actualele podisuri din centrul Europei, muntii Dobrogei si muntii Apalasi din America de N.

Alte referate despre: universul si sistemul solar referat, referat universul si sistemul solar, legatura dintre evolutia universului a sistemului solar si a terrei

Planetele Sistemului Solar

Planetele Sistemului Solar - Particulele (protoni si neutroni) au fost „obligate” sa se uneasca , formand nuclee , care mai apoi, cate patru, sa fuzioneze.Apoi s-au format atomii si abia la capatul a 300 000 - 400 000 ani temperatura a abia scazut sub 3 000° C.

Alte referate despre: despre planetele sistemului solar, informatii despre planetele sistemului solar, curiozitati despre planetele sistemului solar

Energia Solara

Energia Solara - Soarele este cel mai mare corp din sistemul solar continând 98% din masa acestuia. El este o sfera de masa gazoasa incandescenta de la care noi primim caldura si lumina. Are diametrul de 1.391.000 km ceea ce înseamna ca este de 109 ori mai mare decât Pamântul. Energia Solara

Alte referate despre: energia solara referat, referat energia solara, energie solara referat

Sistemul Solar

În acelaşi moment, cu ajutorul unui gnomon aşezat la Alexandria, a determinat distanţa zenitală a Soarelui, găsind-o de no = 7o,2 , care este chiar diferenţa de latitudine dintre cele două localităţi. Măsurările au dovedit că forma Pămîntului este diferită de sferă.

Alte referate despre: sistemul solar, cea mai mare planeta din sistemul solar, sistemul solar referat

Universul si Sistemul Solar

Astronomia babiloniană. Babilonienii au realizat în 400 î.Ch. că mişcarea aparentă a Soarelui şi a Lunii în jurul zodiilor nu au o viteză constantă. Ei cunoşteau poziţia Lunii şi a Soarelui pentru fiecare zi a lunii şi puteau prezice Luna nouă. De asemenea, ei au calculat poziţiile planetelor.

Alte referate despre: referat despre univers si sistemul solar, despre univers si sistemul solar, universul si sistemul solar video

Energia Solara

Omul utilizeza intr-o aşa măsura combustibilul pe baza de materie fosiliazata (petrol si cărbune) încât rezervele se vor epuiza in adoua parte a secolului următor. Mai demult s-a crezut ca centrala atomica este o soluţie alternativa, dar gradul sau de periculozitate este demonstrat de catastrofa nucleara de la Cernobal, din 1986. S-a demonstrat ca dinte sursele de energie care ar putea înlocui combustibilul fosil, este energia solara, aceasta oferă siguranţa si acurateţea cea mai mare.

Alte referate despre: utilizarea energiei solare, referat energie solara, energie solara

Istoria universului solar

Soarele
Ca majoritatea stelelor Soarele este format in general din Hidrogen – 71% Hidrogen, 27% Heliu si 2% alte elemente. In centrul Soarelui temperatura este de aproape 16.000.000 Kº si densitatea de 150 de ori mai mare decat cea a apei. In aceste conditii nucleii atomilor individuali de hidrogen interactioneaza; in acest proces doi nuclei a doi atomi de hidrogen se combina formand un atom cu nucleu de heliu, energia eliberata sub forma de radiatii gamma.

Alte referate despre: istoria universului solar, universul solar, istoria universului

Satul - univers suprem

Satul, pe parcursul mai multor secole, ne apare ca un univers în sine, acelaşi în timp şi spaţiu. Nici o lege din afară, atîta timp cît a fost considerat drept unicul rezervor spiritual al societăţii, nu i-a putut afecta destinul (cu excepţia erei comuniste), pentru că şi le avea pe ale sale: obiceiuri, tradiţii, orientări clare, logice, verificate de vreme şi capabile să dea răspuns în stil propriu gîndirii tradiţionale, oricărui aspect al existenţei.

Alte referate despre: satul-univers, universul satului, societatea romaneasca medievala universul satului

Monitorizarea intensitatii radiatiei solare

Cele doua tensiuni electrice, proportionale cu valorile intensitatilor radiatiei solare, reprezenttnd marimile de iesire ale celor doua piranometre, sunt convertite in valorile efective ale intensitatilor radiatiei solare totale, respectiv difuze, in modulul electronic de conversie si apoi sunt inregistrate in memoria MC. Este realizata de asemenea transmiterea valorilor inregistrate, la un calculator compatibil IBM-PC, un sistem de operare Linux, prin interfata serialaCOM. Intensitatea radiatiei solare totale, a fost notata cu I0, iar intensitatea radiatiei solare difuze, cu I1.

Alte referate despre: intensitatea radiatiei solare, variatia intensitati radiatiei solare pe glob, masurarea intensitatii radiatiei solare

Utilizarea energie solare pentru cladiri

Utilizarea energie solare pentru cladiri
Randamentul de utilizare a energiei solare e influentat negativ de pierderi ale luminii solare prin difuzie , reflexie absorbtie , in cazul precipitatiilor , vantului , temperaturii .
Puterea iradierii difera in functie de unitatea temporala-spatiala in care e luata in considerare energia radianta ( vezi fig.1 ).

Alte referate despre: utilizarea energiei solare la cladiri, utilizarea energiei solare pentru cladiri, utilizarea energie solare pentru cladiri

Coroana solara si lunara

Ea este foarte rarefiata, dar extrem de calda: temperatura sa depaseste 1 milion de grade. In timpul unei eclipse totale, cand discul orbitor al Soarelui dispare in spatele Lunii, remarcam in jur o bordura subtire, de un rosu aprins, cromosfera, iar dincolo de aceasta, un halo argintat, mai mult sau mai putin neregulat, coroana.

Alte referate despre: coroanele solare si lunare, coroana solara, eclipsa solara si lunara

Energia solara

Dar nu numai însorita coastă a Mediteranei a fost sediul unor realizări interesante în domeniul solar, ci şi America vechilor civilizaţii a avut construcţii remarcabile bazate pe cunoaşterea experimentală a fizicii radiaţiei solare. Unul din exemplele cele mai interesante îl reprezintă „castelul lui Montezuma”, datat din jurul anului 700 e.n. şi aflat în actuala Arizona.

Alte referate despre: referat despre energia solara, conversia energiei solare, conversia energiei solare in energie electrica
Referate afisate : 16
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK