Referat la geografie orasul buenos aires

Metropola Buenos Aires

Metropola Buenos Aires a fost fondat în 1536 de către Pedro de Mendoza, distrus de indieni şi refondat în 1580 de Juan de Garay. Buenos Aires a crescut în importanţă în 1776, când a fost numit capitală a Regatului Río de la Plata. Condiţia sa de port, l-a transformat în cheia dezvoltării ţării, în detrimentul interiorului.

Metropola Buenos Aires este capitală şi totodată cel mai mare oraş al Argentinei, situat în regiunea Rio de la Plata pe malul oceanului Pacific. Oraşul este centrul politic, economic, social si cultural al Argentinei iar influenţele acestui oraş se întind dincolo de graniţele ţării.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 3631
Materia: Geografie

America de sud

Populaţia din America de Sud s-a dublat între 1960 şi 2000. Aproape jumătate din populaţia de pe continent locuieşte în Brazilia. 45% din restul populaţiei se află localizată în Columbia, Argentina, Peru, Venezuela, Chile şi Ecuator. Creşterea populaţiei este datorată în mare parte creşterii naturale , rata natalităţii fiind de 221 per 1000 oameni, iar rata mortalităţii de 8 per 1000 oameni în anul 2000.în multe regiuni rata mortalităţii a suferit un declin substanţial de-a lungul multor decade, pe când rata natalităţii doar de curând a înregistrat o tendinţă de scădere.

Alte referate despre: america de sud, america de sud referat, clima americii de sud

Brazilia

campie, drenata de fluviul Amazon si afluentii sai. Se caracterizeaza
printr-un relief monoton si cu pante mici care favorizeaza despletirea
raurilor si formarea unor intinse zone mlastinoase. Podisul Brazilian
se prezinta sub forma unui relief tabular cu alt. Medie de 300 - 600 m
si are o inclinare generala spre NV, cele mai mari alt. localizandu-se
in E si S, unde eroziunea a individulat pe roci mai dure o serie de
lanturi muntoase ce ating altitudini de 2000 - 2900 m : Serra Caparao,
Serra Itatiaia, Serra de Orgaos s.a. Podisul Brazilian domina campiile
de pe coasta atlantica printr-un versant abrupt, evident mai ales in
S. In V acestuia se individualizeaza, intre fluviile Parana (cursul
superior) si Paraguay, podisul Mato Grosso, cu alt. medii de 500 - 700
m, regiune putin cunoscuta si greu accesibila. Datorita marii
extensiuni in latitudine, fiind traversata de Ecuator in N si de
tropicul Capricornului in S, Brazilia prezinta mai multe tipuri
climatice, ...

Alte referate despre: podisul braziliei, brazilia, brazilia referat

Amazon

Amazonul propriu-zis începe de la confluenţa celor doi mari afluenţi Ucazyali şi Maraunon, care se unesc la Nauta, ceva mai în amunte de localitatea Iquitos; până la unirea cu apele celui mai mare afluent de pe stânga - Rio Negro, care se produce 1a Manaus, Amazonul se numeşte Solimoes. În limitele bazinului intră versanţii estici ai Anzilor, o parte din Podişul Guianei, partea nordică şi centrală Podişului Braziliei şi Amazonia, cea mai mare câmpie din lume.

Alte referate despre: campia amazonului, campia amazon, amazonul

Orasul Venetia

Consideratã unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscutã ca Regina Mãrii Adriatice.

Patru sute de poduri traverseazã labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat într-o lagunã de apã sãratã între gurile de vãrsare ale râurile Pad si Piave în nordestul Italiei.

Tot traficul din oras se bazeazã pe mijloacele de transport maritime: salupe, gondole, feribouturi etc.

Cei 309 422 locuitori au ca principalã sursã de venituri turismul.Venetia beneficiazã de o splendidã salbã de muzee, monumente, biserici, considerate tezaure artistice mondiale.

De-a lungul istoriei artistii locali au creat oglinzi, tapiserii, vitralii, care au fãcut Venetia faimoasã.

În ultimul timp orasul se confruntã cu o serie de probleme precum poluarea, eroziunea si inundatiile, ceea ce a obligat autoritãtile orasului sã realizeze proiecte în scopul pãstrãrii celebrei imagini a orasului lagunelor.

Alte referate despre: orasul venetia, orasul venetia referat, referat orasul venetia

Orasul Chicago

Orasul Chicago este al 111-lea oras ca numãr de populatie „6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare existã din 1803 când armata americanã a construit un fort de apãrare. Pânã în 1825, când s-a transformat în oras, Chicago a fost o micã localitate de frontierã.

Orasul Chicago de la jumãtatea secolului trecut a început sã se dezvolte într-un ritm alert, datoritã pozitiei sale geografice precum si a resurselor naturale din zonã, ajungând un foarte mare centru industrial si port pe litoralul marelui lac Michigan.

Numele Orasului Chicago mai este legat si de lupta dusã de muncitori pentru conditii de viatã si de muncã mai bune. În 1887 un mare miting al muncitorilor a fost reprimat cu violentã de cãtre politie. În memoria victimelor de atunci , ziua de 1 Mai, data mitingului, a fost aleasã drept Ziua internationalã a muncii.

Deasemenea în epoca prohibitiei din anii 20, orasul a avut trista faimã de a fi numit capitala crimei organizate ...

Alte referate despre: orasul chicago, populatia orasului chicago, istoria orasului chicago

Poluarea orasului Craiova

Poluarea orasului Craiova - Poluarea este factorul produs de om sau de fenomene naturale care are actiune toxica asupra organismelor vii si care degradeaza componentele vii ale mediului producand dezechilibre ecologice. Poluarea orasului Craiova

Alte referate despre: poluarea orasului craiova, surse poluare orasul craiova, poluarea in orasul craiova

Planul Orasului Deva

Relief :
Relieful este deluros cu soluri acide şi foarte acide . Vegetatie aste constituită de agricultură si silvicultură.

Alte referate despre: planul orasului deva, deva planul orasului, planul orasului

Orasul Calan

Atestat documentar in anul 1387, orasul Calan este situat pe locul unei asezari rurale din Dacia Romana care se numea Ydata pe timpul dacilor,Aquae in timpul ocupatiei romane. Nenumarate dovezi materiale (fragmente de ceramica arsa, piatra slefuita, cremene, topoare, bratari din bronz etc.) au fost descoperite in satele Valea Sangeorgiului, Santamarie de Piatra, Strei Sacel si Strei, atestand prezenta omului pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri.

Alte referate despre: orasul calan, oras calan, despre orasul calan

Orasul Roman ca sistem

Orasul Roman are foarte multe cat de comunicare informative. Este un oras bine informat. In oras sunt mai multe metode de informare:
-redacti de ziare
-televiziunii
-firme care ofera internet

Alte referate despre: orasul medieval, compunere in engleza curtea de arges orasul meu, orasul paris

Argentina

THE NAME “ARGENTINA”
The name “Argentina” comes from the latin “argentum” which means silver. The origin of the name goes back to the voyages made by the first Spanish conquistadors (conquerors) to the Rio de la Plata (Silver River). The shipwrecked survivors of the expedition mounted by Juan Diaz de Solis discovered indians in the region who presented them with silver objects. The news about the legendary Sierra del Plata, a mountain rich in silver, reached Spain around 1524. From this date the Portuguese named the river Solis, the Silver River. Two years later the Spanish used the same name. Since 1860 the official name of the country has been the Republica Argentina (Republic of Argentina).
LOCATION, AREA AND FRONTIERS
Located in the southern part of South America and thus in the southern hemisphere, Argentina has an area of almost 3.8 million square kilometres, of which 2.8 are on the continent and the remain in the Antarctic. It’s length of 3800 kms goes from latitude ...

Alte referate despre: argentina, referat argentina, argentina referat

Civilizatia azteca

Prin urmare aztecii au fost cei dintâi care au creat două instituţii specializate în pregătirea tinerilor pentru profesiunile cele mai respectate.dar după ce ieşeau din aceste colegii tinerii puteau să-şi aleagă în mod liber orice altă ocupaţie. Vârsta căsătoriei era stabilită la 16 ani pentru fete şi la 20 de ani pentru băieţi.

Alte referate despre: civilizatia azteca, referat civilizatia azteca, civilizatia azteca referat

Orasul Viena

Orasul Viena se aflã pe Dunãre, la ora actualã fiind unul dintre cele mai mari orase din Europa, servind totodatã ca poartã între estul si vestul Europei.

Alte referate despre: orasul viena, orasul viena referat, referat orasul viena

Orasul Atena

Orasul Atena - Civilizaţia greacă a fost creată de un mic număr de state nemulţumite, printre care Atena şi Sparta. Faptele lor eroice, experienţele politice cât şi realizările culturale au aşezat temelia tradiţiei occidentale. Grecii s-au aşezat în sud acum 4000 de ani, în regiunea pe care o numim azi Grecia. Orasul Atena

Alte referate despre: orasul atena, caracteristici geografice ale orasului atena, despre orasul atena

Orasul nu doarme - sociologie

In acea perioada partea de social in dezvoltarea orasului era cea dominanta acesta evoluand in functie de criterii sociale precum credinta/religie,cultura,clase sociale etc.Pana si partea urbanismului si a arhitecturii era strict legata de fiinta umana aceasta ca ansamblu dar si ca detaliu(anumite parti ale corpului) era utilizata ca element de referinta petru orice noua creatie/concept.

Epoca industrializarii a prezentat un “boom” pentru orase pe toate planurile.Astfel populatia acestora a crescut de mai mult de ori(depinzand de oras) situatia economica sa imbunatati mult dar orasele au avut de suferit major pe doua domenii calitatea vietii si mediu.

Alte referate despre: orasul ud doarme in umezeala sa, referate sociologie- orasul bucuresti, orasul si postmodernismul politic sociologie

Ierusalim

Statistica
Populatia: 685 000 de locuitori(peste 100 000 arabi)
Densitatea populatiei: aproximativ 6 300 loc./km˛

Alte referate despre: ierusalim, ierusalim referat, intrarea domnului in ierusalim
Referate afisate : 16
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles