Referat limba romana apa-izvor de cunostinte

Apa - cunostinte generale minime

Apa - cunostinte generale minime
Apa minerala: contine saruri minerale si dioxid de carbon. Ea este recomandata mai ales in timpul verii, cand prin transpiratie omul pierde o mare cantitate saruri minerale.

Apa - cunostinte generale minime
Anomalia apei: Toate substantele se contracta atunci cand temperatura lor scade, ceea ce duce la micsorarea volumului pe care il ocupa in spatiu.

Daca introducem o substanta aflata in stare solida intr-un vas in care aceeasi substanta se gaseste in stare lichida, vom observa ca cea solida se scufunda in cea lichida. Apa este singura substanta intalnita in natura care face exceptie la aceasta regula.

Apa - cunostinte generale minime
Daca temperatura apei scade pana la 4 grade C, aceasta se comporta la fel ca celelalte substante : isi micsoreaza volumul in timp ce densitatea sa creste.

Anomalia se petrece la temperaturi ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 13727
Materia: Chimie

Ape minerale

Aceste ape sunt cunoscute pentru efectul lor benefic încă din a duoa jumătate a secolului al XVI-lea . Efectele terapeutice ale acestor izvoare de ape minerale au fost recunoscute pe plan internaţional .Staţiunea Borsec este recomandată în tratamentul bolilor cardiovasculare ( insuficienţă mitrală compensatorie şi insuficienţă cardiacă , hipertensiune ,varice ), al bolilor endocrine (hipertiroidie , boala Basedow, starea de prepubertate a copiii supraponderali ), dischinezie biliară , boli digestive ( gastrită cronică hipoacidă , constipaţie cronică , colită cronică nespecifică ),colicistită cronică necalcaroasă , tulburări renale şi ale aparatului urinar , nevroză astenică , boli dermatologice , metabloice şi de nutriţie.

Alte referate despre: ape minerale, apele minerale, ape minerale din romania

Problema apei in lume

Este importanta si datorita faptului ca este un mare generator de oxigen atmosferic ( numai fitoplanctonul oceanic- adica totalitatea organismelor vegetale unicelulare care plutesc in masa apei - emana anual in atmosfera circa 363 milioane de tone de oxigen ); este cel mai mare absorbant si emitator de caldura, precum si principala veriga in circuitul apei in natura, iar prin apele continentale, principala sursa de apa potabila.

Totalitatea apei circulante de pe Pamant (hidrosfera) are o valoare aproximativa de 13600 Gg - Geograme (1Gg = 100000 km cubi). Daca ar fi repartizata, teoretic in mod egal pentru fiecare centimetru patrat de suprafata terestra, ar reveni in medie aproximativ 300 kg de apa /cm patrat, din care:
-apa oceanica si marina ………………258kg
...

Alte referate despre: problema apei in lume, problema apei in lume referat, referat problema apei in lume

Dinamica apelor

Apa de pe planeta noastră formează un veritabil înveliş al Terrei, pe care îl numim hidrosferă, şi care e în strânsă relaţie şi interpătrunderi cu alte "învelişuri": cel gazos, pe care îl numim atmosferă, cel solid, al rocii de la suprafaţa continentelor sau fundul oceanelor, pe care îl numim litosferă, sau cel viu - biosfera. Hidrosfera e formată din trei mari compartimente: Apa din atmosferă (numită apă meteorică), apa de la suprafaţa pământului (numită apă de suprafaţă) şi apa de sub suprafaţa acestuia (numită apă subterană).

Alte referate despre: dinamica apelor oceanice, dinamica apelor in ocean, dinamica apelor

Poluarea apei - poluare biologica

Ei pot patrunde in organismul animalelor salbatice. Transmiterea la om are loc prin insectele patogene. Cei mai periculosi sunt agentii patogeni ai maladiilor infectioase si care au o raspandire larga in mediu. unele microorganisme pot trai cateva ore in afara organismului uman , altele de la cateva zile la cativa ani, iar pentru altele mediul este locul lor de a trai normal. in organism ei patrund cand e dereglata integritatea tegumentelor , pe cale alimentara in caz de nerespectare a igienei , etc.

Alte referate despre: asemanari intre poluarea apei poluarea aerului si poluarea solului, poluarea apei poluarea aerului si poluarea solului, poluarea aerului poluarea apei poluarea solului

Apa si importanta apei

"Apa si importanta apei"
Ca să existăm,avem nevoie de aer,apă,hrană,căldura şi lumina.Nimic nu poate fi conceput în economia planetei fără apă.Se pare că datorită consumului mare de apă,în curînd,populatia globului va suferi de sete.Dacă ţinem cont de faptul că pe suprafaţa pamîntului nu exista decît 20 miliarde,estimată pentru anul 2100.

Alte referate despre: apa si importanta apei, apa si importanta apei in viata, apa si importanta apei-gimnaziu

Dezvoltarea istorica a cunostintelor despre alimentatie

"Dezvoltarea istorica a cunostintelor despre alimentatie"
Astfel, Hipocrate stabileşte cu 500 de ani î.e.n. că alimentaţia are un rol deosebit în prevenirea şi tratamentul bolilor, combătând vechile doctrine provenite din Egipt şi promovate de adepţii lui Pitagora, că hrana “este sursa tuturor relelor”.

Alte referate despre: referat la istorie viata la sat alimentatie locuinte imbracaminte, importanta cronicarilor romani in dezvoltarea istoriei, stiinta economica dezvoltarea istorica

Cunostinte epidemiologice despre boli specifice si planificarea unui proiect de cercetare

Cunostinte epidemiologice despre boli specifice si planificarea unui proiect de cercetare
Datele obţinute până în present, sunt menite să încurajeze în mod suplimentar dezvoltarea cunoştinţelor epidemiologice. Sunt mai multe căi prin care se pot realiza acestea:
Cunostinte epidemiologice despre boli specifice si planificarea unui proiect de cercetare

Alte referate despre: epidemiologie si boli infectioase, supravegherea epidemiologica a boli infectioase, boli specifice sistemului reproducator barbatesc

Economia, organizatia si managementul bazate pe cunostinte

In Statele Unite ale Americii, la un dolar vanzari, in ultimii 10 ani, ponderea capitalului de cunostinte, in economia generala a capitalurilor, a crescut cu 20 %. La noi, si in general intr-o mare parte a lumii contemporane, conceptul noii economii si cerintele cu care vine, nu sunt cunoscute, sau se cunosc ne permis de putin, si, ca urmare, sunt si mai putin operationalizate in activitatea practica. Cunoasterii, si mai cu seama utilitatii practice a acestui concept, am gandit sa dedicam comunicarea stiintifica de fata.

Alte referate despre: organizatia managementului bazat pe cunostinte, managementul bazat pe cunostinte analiza in organizatie referat, managementul bazat pe cunostinte

Inovarea si managementul cunostintelor

Pe fondul consacrarii schimbarii in paradigma in teoria organizatiilor, devin clare limitele ierarhiei si apare ca alternativa organizatia bazata pe cunoastere. In locul unei structuri piramidale, rigide si cu comportamente predictibile, apare o diversitate de forme structurale non-ierarhice, in general de tip retea. Comportamentele tipice in cadrul lor sunt de factura antreprenoriala, dar ele pot intruni atributele profesionismului managerial, chiar daca piramida ierarhica pare a se fi inversat.

Alte referate despre: managementul cunostintelor, management cunostinte, managementul cunostintelor referat

Modelul cunostintelor structurate

Aceste motive au dus la aparitia unei noi clase de modele de reprezentare a cunostintelor: cunostintele structurate. Spre deosebire de logica cu predicate de ordinul I in care exista o sintaxa si semantica unica, precisa si unanim acceptata, modelul cunostintelor structurate include mai multe paradigme de reprezentare si o adevarata multitudine de limbaje de descriere a cunostintelor.

Alte referate despre: model de structura organizatorica, model eseu structurat, model de structura organizatorica a unei firme

Acumularea de cunostinte si achizitia de aptitudini sociale

Importanta comunicarii in democratie este de asemenea foarte mare. Un individ trebuie sa recunoasca manipularea si abuzurile in comunicare, sa recunoasca prejudiciile si judecatile generalizate. Egalitatea in drepturi a participantilor la comunicare este o conditie esentiala pentru o comunicare democratica. Orice individ trebuie sa inteleaga ca mijlocul cel mai important pentru rezolvarea conflictelor este comunicarea.

Alte referate despre: valori si aptitudini sociale, aptitudini sociale, aptitudinile sociale

Tipuri de itemi utilizati in elaborarea testelor de cunostinte

Exemplu:
Citeste cu atentie afirmatiile urmatoare. Incercuieste litera corespunzatoare raspunsului corect (A = adevarat; F = fals):
1. Substantivul este o parte de vorbire flexibila. A / F
2. Toate substantivele din seria urmatoare sunt de genul feminin: fete, fuste, sate, cifre, cabane, mormane. A / F
3. In enuntul "Cartea Ioanei este imprumutata..", substantivul subliniat este la cazul dativ.
4. Substantivul in cazul vocativ nu are functie sintactica. A / F
5. In enuntul "Mihai este elev in clasa a cincea.", substantivul subliniat are functia sintactica de nume predicativ. A / F

Alte referate despre: logica -utilizate tipurile de itemi, tipuri de itemi test engleza, utilizate toate tipurile de itemi

Dezvoltarea istorica a cunostintelor despre alimentatie

Studiul alimentatiei umane a intrat târziu în domeniul preocuparilor stiintifice, desi înca din cele mai vechi timpuri s-au facut diverse legaturi între alimentatie si patologie. Astfel, Hipocrate stabileste cu 500 de ani î.e.n. ca alimentatia are un rol deosebit în prevenirea si tratamentul bolilor, combatând vechile doctrine provenite din Egipt si promovate de adeptii lui Pitagora, ca hrana "este sursa tuturor relelor". "Daca reusim - spunea Hipocrate - sa gasim pentru fiecare om echilibrul dintre alimentatie si exercitiile fizice, astfel încât sa nu fie nici mai mult nici mai putin, am reusit sa descoperim mijlocul de întretinere a sanatatii". Se exprima astfel clar, cu 2500 de ani în urma, principiile de baza ale alimentatiei rationale promovate de nutritia contemporana. Tot Hipocrate este cel care considera ca indicatiile alimentare ...

Alte referate despre: dezvoltare istorica a organismului, dezvoltarea istorica, dezvoltarea istorica a dreptului international umanitar

Sisteme de automatizare

Activitati efectuate si comentarii
Aici ar trebui sa se poata inregistra tipurile de activitati efectuate de elev, materialele utilizate si orice alte comentarii suplimentare care ar putea fi relevante pentru planificare sau feed-back.

Alte referate despre: sisteme de automatizare, sisteme de automatizare referat, referat sisteme de automatizare

Studiul calitatii

Obţinerea calităţii în domeniul serviciilor este o problemă dificilă, dependentă în măsură importantă de comportamentul prestatorului şi influenţată de comportamentul consumatorului. Asigurarea calităţii serviciilor conform ISO 9000 presupune implementarea unei strategii personale de calitate. Implementarea unui sistem de managementul calităţii după seria de standarde ISO 9000 reprezintă un pas important pentru asigurarea competitivităţii întreprinderii/ instituţiei.

Alte referate despre: studiul calitatii, studiul calitatii produselor si serviciilor, studiul calitatii mediului
Referate afisate : 16
Medie note: 8.46 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles