Referat lipide in biochimie

Importanta biochimiei in industia alimentara

Procesele biochimice joaca un rol foarte important in multe ramuri ale industrie alimentare si in special in procesul prelucrarii materiei prime de origine vegetala si animala.

In Industria vinului fermentatia alcoolica este tot un proces biochimic.
Fermentatia alcoolica a mustului:

Procesul de fermentatie alcoolica prin forma lui de manifestare a fost cunoscut si utilizat in tehnica prepararii unor bauturi, din cele mai vechi timpuri. In schimb cauzele care-l provoaca au fost lamurite destul de tarziu si anume abia prin secolul 19 cand au parut mai multe teorii. Unele din acestea sustineau ca fermentatia alcoolica este un proces pur chimic, in timp ce altele, din contra, demonstrau ca este un fenomen biologic.

In prezent fermentarea este definita ca un proces de degradare biochimica, sub actiunea enzimelor, a unor produse naturale cu structuri complexe, in produse cu structura mai simpla. Prin acest proces se degaja intotdeauna energie, in majoritatea ei sub forma de energie ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 2188
Materia: Chimie

Chimia vietii - medicamentele

Oamenii şi animalele îşi iau energia din alimentele pe care le consumă (energie chimică). Alimentele sunt transformate printr-un ansablu de reacţii chimice, care au loc mai întâi la nivelul aparatului digestiv(digestie) şi apoi la nivelul celulelor(respiraţia celulară).
Anumite plante şi microorganisme(fiinţe vii microscopice) îşi găsesc altfel energia de care au nevoie. Pentru a se hrănii, ele transformă energia luminii solare printr-un proces complex de reacţii chimice numit fotosinteză.

Alte referate despre: chimia vietii medicamentele, chimia vietii - medicamentele, chimia vietii-medicamentele

Chimia vietii

Chimia vietii.Respiraţia celulară
Vegetale sau animale, toate celulele respiră: aceasta este respiraţia celulară. Ele absorb dioxigen (O2) şi elimină dioxid de carbon (CO2). Dioxigenul serveşte la “arderea” alimentelor printr-o reacţie de oxidare. Această reacţie se derulează în mai multe etape. Glucoza (zahărul)de pildă, este mai întâi transformată într-o moleculă mai simplă, acidul piruvic.

Alte referate despre: sensul vietii, rolul tinerilor in apararea vietii, impactul tehnologiei asupra vietii cotidiene

Chimia vietii si a medicamentelor

Chimia vietii si a medicamentelor
Anumite plante şi microorganisme(fiinţe vii microscopice) îşi găsesc altfel energia de care au nevoie. Pentru a se hrănii, ele transformă energia luminii solare printr-un proces complex de reacţii chimice numit fotosinteză.

Alte referate despre: influenta vietii de catre medicamente, influenta vieti de catre medicamente, medicamente chimia vietii

Poluarea in industria alimentara

Numeroasa specii de microorganisme sunt utilizate in diverse procese industriale ca cele de fabricare a vinului si a berii, a antibioticelor, a unor produse alimentare s.a.

Alte referate despre: poluarea in industria alimentara, poluare in industria alimentara, surse de poluare in industria alimentara

Industria alimentara

Asmul bronsic: - in morarit, panificatie,industria extractive.
Bronsita acuta:- in industria extractivo dar si in panifgicatie.
Surditatea:- in ateliere de reparitie, sectii de curatire, silozuri centrifugare.

Alte referate despre: industria alimentara, protectia muncii in industria alimentara, industria alimentara referat

Microorganisme utile in industria alimentara

Microbiologia carnii
Carnea este un element valoros din punct de vedere nutritiv, datorita prezentei surselor de carbon si de energie, sarurilor minerale, vitaminelor unui continut de apa libera de 67 - 71%. La fabricarea preparatelor din carne se foloseste carnea tocata, care poate prezenta o anumita contaminare bacteriana.

Alte referate despre: microorganisme utile in industria alimentara, microorganismele utile in industria alimentara, microorganisme utile in industra alimentara

Industria alimentara - cum sa asiguram calitatea produselor pentru export

Industria alimentara - cum sa asiguram calitatea produselor pentru export.O intreprindere va parveni la nivelul calitatii care ii va permite, in termen de lunga durata, de a vinde articolele sale cu succes pe pietile exterioare, numai daca grija pentru calitate prezida in toate activitatile sale, de la receptia materiei prime pina la distribuirea finala a produsului in strainatate.

Alte referate despre: industrea materialelor cum sa asiguram calitatea produselor, asigurarea calitatii produselor in industrie, industria alimentara calitatea produselor pentru export

Lipide

Clasa w - 3 a acizilor graşi este considerată cea mai activă biologic, fiind bine reprezentată de AGPN din grăsimea de peşte.

Alte referate despre: lipide, metabolismul lipidelor, lipide referat

Insulina si metabolismul lipidic in diabetul zaharat

Acizii grasi sunt orientati spre formarea de trigliceride la nivel hepatic; 2)creste sinteza de trigliceride deoarece activeaza trigliceridsintetaza; 3)mai ales in ficat creste sinteza de colesterol deoarece activeaza enzima cheie a sintezei,hidroximetilglutamil-coenzima A-reductaza ;rn 4)la nivel hepatic insulina inhiba degradarea oxidativa a acizilor grasi,inactivand acil-carbitil-transferaza care preia acizii grasi din citoplasma si ii transporta in mitocondrii; 5)la nivel adipos inhiba lipoliza deoarece inhiba lipaza hormonosensibila; 6)creste sinteza hepatica a lipoproteinelor,care prezinta forma majora de transport a lipidelor prin plasma,fiind formate dintr-un miez lipidic hidrofob invelit la exterior de o proteina care este componenta hidrofila.rnrnNu se produce hiperlipemie deoarece insulina stimuleaza si metabolizarea periferica a lipoproteinelor Exemplu:la nivelul endoteliului vascular de la nivelul tesutului adipos activeaza lipaza ceea ce duce la degradarea lipidelor ...

Alte referate despre: metabolismul lipidic in diabetul zaharat, metabolismul lipidico din diabete zahar, metabolismul lipidelor - insulina

Metabolismul lipidic in soc

Se produce incarcarea grasa a ficatului.3). scade sinteza hepatica de apoproteine si consecutiv apar tulburari in metabolismul lipoproteinelor.
In paralel la nivelul tesuturilor in suferinta se activeaza PL A2 care desprinde ac arahidonic din fosfolipidele membranare.Din ac arahidonic se produc lipidele biologic active,care intervin si in procesul inflamator.Cele mai importante sunt: a). PG A2, D2,si E2 cu efecte in principal vasodilatatorii si de crestere a permeabilitatii capilare; b).

Alte referate despre: metabolismul lipidic, metabolismul lipidelor referat, tulburari ale metabolismului lipidic

Lipidele biologic active in inflamatie

PG si LT - sunt eicosanoizii p-z. Sunt sintetizati in foarte multe tipuri celulare care participa la reactia inflamatorie. Metabolismul lor este pluri si transcelular (anumite tipuri de celule, care singure nu pot sintetiza anumiti compusi de pe carea sintezei de PG si LT, pot prelucra acesti compusi de la alte tipuri de celule si le transforma in compusi pe care nici unul din cele doua tipuri de celule nu le-ar fi putut produce singure).

Alte referate despre: importanta riurilor si lacurilor in activitatea omului, active, vulcani activi

Bioenergetica proceselor metabolice

2.Compusii simpli formati sunt asimilati prin transferul lor in interiorul celulei unde are loc prelucrarea pe diferite cai catabolice in compusi intermediari. Aceasta transformare este specifica si se caracterizeaza prin aceea ca produsii simpli sunt foarte diversificati. In urma transformarilor enzimatice din acesti produsi rezulta piruvat sau acetil coenzima A, produsi intermediari intalniti la marea majoritate a microorganismelor.

Alte referate despre: procese metabolice, procese metabolice conservarea energieiin reactiile biochimice, procese metabolice referat

Maturarea strugurilor

Numai in anii secetosi cu veri calduroase, maturarea strugurilor este fortata si toate soiurile intra in maturare deodata. Neexistand o esalonare a soiurilor la recoltare, vinificarea strugurilor nu se poate face in bune conditii si aceasta se va reflecta negativ asupra calitatii vinurilor obtinute.

Alte referate despre: maturarea strugurilor, epoca de maturare a strugurilor, referat soiuri struguri si epoci de maturare

Digestia - sistemul digestiv

La fel ca oxigenul pe care il respiram, alimentele pe care le ingeram sunt vitale.Alimentatia contine elemente nutritive esentiale: glucidele (sau zaharurile), lipidele (sau grasimile), proteinele, apa, vitaminele si sarurile minerale.

Toate substantele prezente in alimente sunt utilizate de organism, care extrage molecule asimilabile.Celulele noastre au, cert, capacitatea de a crea noi molecule, pornind de la substante deja prezente in organism, dar aceasta activitate de sinteza este limitata si insuficienta pentru buna functionare a organismului.Aproximativ 50 de molecule vitale, cum este glucoza, nu pot fi obtinute decat prin alimentatie.

Care sunt caracteristicile acestor substante nutritive?Aproape toate glucidele pe care le consumam provin din vegetale, cu ...

Alte referate despre: sistemul digestiv si digestia, aparatul digestiv si digestia, sistemul digestiv si digestia la iepure
Referate afisate : 15
Medie note: 7.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK