Referat lucru mecanic

Lucru mecanic

Un Joule este lucrul mecanic efectuat de o forta avand valoarea de 1N cand isi deplaseaza punctul de aplicatie pe o distanta de 1m, pe aceeasi directie si sens cu deplasarea.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 205kb
Downloads: 10105
Materia: Fizica

Lucrul mecanic

Să considerăm situaţia simplă în care un buştean este deplasat pe un plan orizontal cu ajutorul unui cablu de către un om. Aceeaşi deplasare se poate realiza şi cu ajutorul unui cal sau al unui tractor.

Alte referate despre: lucrul mecanic, lucrul mecanic referat, fizica lucrul mecanic

Motoare termice

Motoarele termice sunt motoarele ce consuma un combustibil (benzina, motorina, alcool, etc) si transforma caldura dezvoltata in lucru mecanic. Inca din veacul al doilea i.e.n. Heron din Alexandria cunostea forta de expansiune a vaporilor si a construit chiar o turbina cu reactie. Inventia lui a cazut uitare datorita faptului ca relatiile de productie nu erau favorabile unei aplicatii mai largi in practica.

Alte referate despre: motoare termice, motoare termice referat fizica, motoare termice referat

James Watt

James Watt s-a născut la 19 ianuarie 1736, în oraşul scoţian Greenock, în familia unui tâmplar. În şcoală l-au interesat fizica şi matematica, la celelalte obiecte neavând rezultate prea strălucite. Ar fi dorit să studieze la Universitate, dar familia nu-şi putea permite acest lucru. După mai multe ezitări, s-a hotărât să înveţe mecanica fină, meserie care-ţinând seama de starea precară a sănătăţii sale-nu l-ar fi extenuat. În anul 1754 a început să înveţe la Glasgow optica şi mecanica.

Alte referate despre: james watt, james watt referat, referat james watt

Jame Prescott Joule

Ulterior el a determinat aceasta marime prin diferite metode. Cea mai exacta valoare a echivalentului mecanic, aflata de Joule, este egala cu 427,3Kgcm/ccal(aproximativ 97%). Ea a fost obtinuta experimental prin încalzirea apei în calorimetru cu ajutorul greutatilor cazatoare.

Alte referate despre: jame prescott joule, referate jame prescott joule, jame prescott joul

Fizica

Nonosecunda(ns)=10 -9 s 1km/h= m/s


[m]=kg [V]=m3
[G]=N (Newton)
greutetea : G=m ( q

densitate:=

scalare- valoare numerica si unitate de masura : masa, timpul, volumul
energia, lucrul mecanic,;
Marimi fizice *Se comporta ca niste numere
*Operatia de adunare si scadere se pote realiza numai intre marimi de
acelasi tip;

vectoriale –valoare numerica si unitate de masura, directie si sens (se reprezintă prin vec-
...

Alte referate despre:

Campul magnetic - lucrul mecanic

Pentru a fi mai precis, sa presupunem ca intr-un anumit punct din spatiu, la un anumit moment, intr-un sistem de coordonate oarecare, experientele arata ca forta ce se exercita asupra unei sarcinii de proba q, care se misca cu viteza constanta v, este data de:

Alte referate despre: campul magnetic lucrul mecanic, campul magnetic - lucrul mecanic, campul magnetic lucru mecanic liceu

Fenomene mecanice - miscare repaus

Substanta este deci partea fundamentala a oricarui lucru (obiect) din realitatea inconjuratoare, chiar si corpul omenesc fiind un cumul desubstante. Aici se cuvin citeva exemple de substante si anume:
lemnul, fierul, cauciucul, sticla, etc.

Alte referate despre: fenomene mecanice miscare si repaus, fenomene mecanice-miscarea si repausul, plan de lectie fenomene mecanice miscare si repaus

Fenomene mecanice

Un corp este în mişcare faţă de un SR dacă îşi schimbă,în fiecare moment,poziţia faţă de SR ales. Un corp este în repaus faţă de un SR dacă nu-şi schimbă poziţia faţă de SR ales. Un corp se poate afla în acelaşi moment în mişcare faţă de un SR şi în repaus faţă de un alt SR;spunem că mişcarea şi repausul sunt relative.

Mobilul este un model folosit pentru reprezentarea unui corp în mişcare căruia îi neglijăm forma,dimensiunile şi masa. Traiectoria este curba obţinută unind poziţiile succesive pe care le ocupă un mobil în timpul mişcării faţă de un SR.

Alte referate despre: fenomene mecanice, exemple de fenomene mecanice, fenomene mecanice exemple

Oscilatii mecanice - Fisa 2

Oscilatiile autointretinute sunt oscilatiile efectuate de un sistem oscilant care prin propria sa miscare comanda transferul de energie necesar intretinerii propriei sale oscilatii.

Alte referate despre: oscilatii mecanice, oscilatii mecanice referat, oscilatii mecanice amortizate

Miscarea mecanica - repaus

In general traictoria, deplasarea si viteza unui corp sunt relative la sistemul de referinta utilizat alegand un alt sistem de referinta se modifica forma traictorii, marimea si orientarea deplasarii.

Definitie: Se numeste vector deplasare al punctului material in intervalul de timp ∆t in raport cu sistemul de referinta considerat vectorul ∆¯r= r¯(t+ ∆t)-r¯(t)
r¯(t): vectorul de pozitie al punctului material la momentul t [r]si=m

Alte referate despre: miscarea mecanica repaus, miscarea mecanica - repaus, referat miscarea mecanica-repaus

Verificarea greutatilor de lucru

Greutatile de lucru sunt greutatile (masele) utilizate in mode curent la aparatele de cantarit din laboratoare, industrie, comert, gospodarii etc.
Nota:obiectul prezentelor detalii il formeaza "masele de lucru".Deoarece in limbajul curent in loce de "mase" se foloseste termenul de "greutati", in prezentele detalii se va utiliza numai acest termen.

Alte referate despre: norme pentru verificarea greutatilor de lucru, greutati de lucru, lucru mecanic efectuatde greutate

Elemente de mecanica cuantica

Pe măsura adânciri studiilor legate de structura si proprietătile atomilor, fizicienii au ajuns tot mai mult la concluzia că greutătile si deficientele întâmpinate de modelul Bohr –Sommerfield au o cauză mai profundă. Cu alte cuvinte greutătile pe care le întâmpină în a descrie corect atomul se regăsesc sub o formă sau alta la întelegerea oricăror fenomene de la o scară a dimensiunilor de ordinul 10-8 cm. De aici a rezultat că trebuie căutată o descriere mai corectă , mai conformă cu realitatea tuturor fenomenelor microscopice. Concluzia este că mecanica lui Newton nu mai poate descrie corect fenomenele la această scara.

Alte referate despre: elemente de mecanica cuantica, referat elemente de mecanica cuantica, elemente de mecanica fizica cuantica si calsica

Oscilatii mecanice

a.)In cazul cand masa corpului E este mult mai mare decat masa corpului R , amplitudinea excitatorului ramane aproape nemodificata in timpul oscilatiei. Oscilatorul efectueaza in acest caz oscilatii fortate

Alte referate despre: oscilatori mecanici cuplati, oscilatii mecanice intretinute, referat oscilatii mecanice

Motoarele electrice

O alta masina termica este motorul Diesel. El a aparut la inceputul anului 1900 in Germania si a fost inventat de Rudolf Diesel. La aceste motoare aerul este comprimat rapid in cilindru pana la 25-30 at. Aceasta comprimare ridica temperatura pana la 7-800 °C, producand astfel aprinderea combustibilului sub forma de mici picaturi produse de un vaporizator. Motorul Diesel este mult mai robust decat motoarele cu explozie si are avantajul ca foloseste combustibil ieftin: motorina, titei sau chiar praf de carbune.

Alte referate despre: motoare electrice, motoare electrice referat, referat motoare electrice

Raspunderea vanzatorului pentru viciile lucru

Raspunderea vanzatorului pentru viciile lucru
b)cu titlu oneros:ambele parti urmaresc anumite interese patrimoniale,adica primirea unui echivalent in schimbul prestatiei – vanzatorul urmeaza sa primeasca pretul,iar cumparatorul sa primeasca bunul cumparat.
c)comutativ: existenta si intinderea obligatiilor reciproce sunt cunoscute de parti de la incheierea contractului si nu depind de un eveniment viitor si incert.

Alte referate despre: raspunderea vanzatorului pentru viciile lucrului vandut, raspunderea vanzatorului pentru viciul bunului vandut, raspunderea vanzatorului pentru vicii

Crearea unui mediu de lucru bazat pe munca in echipa

Crearea unui mediu de lucru bazat pe munca in echipa si a unor echipe eficiente este o provocare pentru orice companie. La ora actuala, mediul de lucru din organizatiile romanesti tinde sa incurajeze un individualism ineficient, in care oamenii se straduiesc din rasputeri sa isi realizeze agenda personala, sa isi atinga propriile scopuri, fie ele marunte sau de anvergura, scopuri care nu coincid neaparat cu cele ale companiei in care lucreaza. In acelasi timp, chiar si recompensele si recunoasterea meritelor se concentreaza tot pe reusitele individuale, si mai putin pe reusita colectivului/echipei in ansamblu.

Alte referate despre: crearea unui mediu atractiv la locul de munca, crearea unui mediu atractiv pt primirea publicului la locul de munca, factorii dec mediu necorespunzatori la locul de munca
Referate afisate : 17
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK