Referat lupta impotriva hiv sida

HIV- SIDA

HIV- SIDA - HIV , virusul imunodeficienţei umane, face parte din clasa retrovirusurilor, familia Lentivirinae. El determină, în timp, deteriorarea gravă a imunităţii persoanelor pe care le infectează. Acest virus a fost descoperit în anul 1983 în Franţa de către doctorul Luc Montagnier de la Institutul Pasteur.HIV- SIDA

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6990
Materia: Medicina

Virusul HIV

Virusul se transmite si prin contact cu sange infectat. Înainte de introducerea screeningului sangelui pentru depistarea HIV a tehnicilor de distrugere a HIV din derivatele de sange prin încalzire, virusul se transmitea destul de frecvent prin transfuzii si injectarea de derivate din sange. Daca înainte de 1989 în Romania aceasta era o cale frecventa de transmitere, astazi ea s-a redus foarte mult.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Consiliere in infectia HIV-SIDA

Referat despre Consiliere in infectia HIV-SIDA
Consilierea este utilizarea pricepută şi principială a relaţiei interpersonale, pentru a facilita autocunoaşterea, acceptarea emoţională şi maturizarea, dezvoltarea optimă a resurselor personale. Scopul general este acela de a furniza ocazia de a lucra în direcţia unei vieţi mai satisfăcătoare şi pline de resurse. Relaţiile de consiliere variază în funcţie de cerere, dar pot fi centrate pe aspecte ale dezvoltării, pe formularea şi rezolvarea unor probleme specifice, luarea de decizii, controlul stărilor de criză, pe lucrul asupra trăirilor afective sau a conflictelor interne, ori pe îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi. consilierea poate fi definită ca un proces în care un profesionist stabileşte o relaţie bazată pe încredere cu o persoană care are nevoie de sprijin. Prin consiliere, individul este ajutat să se cunoască mai bine (să îşi conştientizeze şi să îşi înţeleagă problemele, sentimentele, ...

Alte referate despre: consiliere in infectia hiv-sida, consiliere in infectia hiv sida, profilaxia infectiei hiv sida

Hiv - Sida

Alte anomalii constant observate sunt:
a) scăderea răspunsurilor proliferative ale limfocitelor in vitro la : mitogeni, antigeni, alloantigeni si autoantigene.
b) scăderea răspunsurilor citotoxice ale celulelor killer naturale;
c) scăderea citoxicităţii mediate celular, de asemenea alterarea funcţiei monocitelor, creşterea nivelului seric al complexelor imune;
d) defect al sintezei de interleukină2 , etc.

Alte referate despre: hiv sida referat, referat hiv sida, hiv sida

Virusul HIV

Transmiterea bolii Hiv se transmite de obicei prin contact sexual cu persoana infectata.Alte moduri de infectare sunt contactul direct cu sange infectat,acest caz intalnindu-se mai ales la persoanele care folosesc droguri intravenoase,sau prin transfuzii cu sange infectat, acest caz e din ce in ce mai rar din cauza controalelor(intalnindu-se un caz de transmitere la mai putin de o persoana din 100.000.Hiv se mai poate transmite de la mama infectata la bebelus inainte de nastere sau prin alaptare,insa numai 30% din mamele ifectate dau nastere la copii infectati. Virusul u poate supravietui in medii expuse mediului.Chiar daca se cunosc foarte bine modurile de transmitere ale virusului exista o foarte mare frica neintemeiata a transmiterii prin contactul accidental la locul de munca,la scoala sau la autoserviri.

Alte referate despre: referat despre virusul hiv, virusul hiv sida, despre virusul hiv

Sida

Cercetări asupra virusului HIV
Din când in când apar păreri conform cărora virusul HIV nu provoacă SIDA. Se spune ca virusul este prezent doar la persoanele care au SIDA si chiar ca unele cauze necunoscute declanşează atât HIV cat si SIDA. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de ştiinţa si medicilor considera ca HIV este cauza SIDA.
Cercetările intensive începute in anii ’80 au făcut din HIV unul din cel mai studiat virus cunoscut pana in prezent. Cercetătorii au descoperit structura detaliata a acestuia si au trasat o harta a genelor sale. Ei au ajuns la concluzia ca exista mai multe tipuri de virus HIV, nu doar unul. Aceştia se modifica continuu, făcând dificila producerea de vaccinuri.

Alte referate despre: sida referat, sida, referat sida

Sifilis

Clinic, debutul îmbolnavirii de sifilis se caracterizeaza astfel: la
locul de contact apar mici leziuni care, in peste 90% din cazuri, se
situeaza la nivelul organelor genitale: gland, labii mari, labii mici,
vagin, col uterin sau orificiul extern al uretrei. Aceste leziuni
contin microbii bolii sifilitice. Perioada de liniste aparenta, ce
corespunde, in realitate, fazei de incubatie, se caracterizeaza
printr-o etapa septicemica si poate fi scurtata la 10-12 zile, in
prezenta existentei unei leziuni genitale sau prelungita, in special,
sub influenta terapiei cu antibiotice, efectuata pentru afectiuni
intercurente. Dupa aceasta period, la locul de contact apare de obicei
o ulceratie mica, asemenea unei zgârieturi, care dupa câteva zile
creste ajungând la o formatiune cu diametrul de 0.5-2 cm, rotunda sau
ovala, nedureroasa, tare, de culoare rosie ...

Alte referate despre: sifilis imagini, sifilis poze, sifilisul

Boli cu transmitere sexuala

Cum se depisteaza? Fluide extrase din ulceratii se examineaza la miroscop. Se mai efectueaza si analize ale sangelui. Cum se trateaza? Cu antibiotice, de obicei penicilina. Daca are loc un tratament cu penicilina, se administreaza una sau mai multe injectii saptamanal. Este foarte important ca injectia sa fie facuta in fiecare saptamana. Tratamentul functioneaza? In general da. Pentru a fi siguri ca nu mai sunteti infectati medicul trebuie sa va mai faca cateva analize in urmatorii 2 ani. Pot sa-i infectez si pe altii? Da, in special partenerul sau partenerii de sex. Poti infecta alte persoane in primii 2 ani dupa ce are loc infectarea. Multe persoane care au sifilis nu observa ca au vreo problema. Deci anunta toate persoanele cu care ai avut un contact sexual in ultimi 2 ani. Acestia pot avea boala fara sa stie. Femeile insarcinate care au sifilis pot transmite ...

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala imagini, boli cu transmitere sexuala referat

Medicatia in infectia HIV

Din primul grup de substanţe, cele care ar împiedica pierderea anvelope
si virale într-o secvenţă anterioară acţiunii reverstranscriptazei, face parte Amantadina care şi-a probat activitatea de a bloca pierderea anvelopei virale asupra virusului gripal A.

Alte referate despre: medicatia in infectia hiv, infectare hiv, infectia hiv

Campanie impotriva HIV

Daca am informa pe toti cei nestiutori de virulenta virusului, si daca am face suficiente campanii impotriva lui, lumea ar fi mai bine protejata si virusul ar fi eradicat. Daca doctorii incostientii care nu isi dezinfecteaza instrumentarul ar fi sanctionati penal, si daca folosirea prezervativului ar fi « la moda » atunci cu siguranta ca virusul n-ar mai face victime. Dar pentru asta trebuie un bun conducator, o buna cunoastere si cel mai important, trebuie ca oamenii sa fie uniti si siguri, pentru ca de aia avem suflet si ratiune, pentru a ajuta.

Alte referate despre: campanie impotriva hiv, campanie impotriva fumatului, campanie impotriva alcoolului

Sida

De atunci şi până în prezent cercetătorii au identificat două tipuri de HIV, denumite HIV -1 şi HIV -2. Acestea au o răspândire inegală pe glob , HIV 1 fiind mult mai des întâlnit.

Astăzi se ştie că HIV -1 are o mare variabilitatea genetică, ceea ce a dus la o clasificare a sa într-un grup major M, care cuprinde subtipuri notate de la A la I şi un grup mai restrâns O ( outlier). În România, predomină subtipul F, care mai poate fi întâlnit cu o pondere mare în America de Sud, Africa Centrală şi Thailanda.

Ca toate retrovirusurile, HIV -1 are în structura sau un ARN ( acid ribonucleic) şi o enzimă ( reverstranscriptaza), care permite convertirea genomului ARN într-un provirus ADN , integrat în genomul ...

Alte referate despre: referat despre sida, totul despre sida, despre sida

Despre SIDA

Metodele de laborator folosite se împart în metode de depistare şi metode de confirmare. Scopul depistării este descoperirea tuturor persoanelor seropozitive, cu riscul de a depista în această primă fază şi falşi seropozitivi. Această depistare se face de exemplu prin teste rapide cu citire de 30 de minute sau teste ELISA.

Alte referate despre: totul despre hiv sida, despre sida referat, referate sida

AIDS

The three main transmission routes of HIV are sexual contact, exposure to infected body fluids or tissues, and from mother to fetus or child during perinatal period. It is possible to find HIV in the saliva, tears, and urine of infected individuals, but there are no recorded cases of infection by these secretions, and the risk of infection is negligible.

Alte referate despre: aids, opinion about aids, conditii pentru testare aids

Proiect statistica HIV/SIDA

Epidemia HIV-SIDA este o criza globala care necesita in acelasi timp preventie si tratament printr-o politica clara de sanatate publica. Sunt in jur de 45 milioane de oameni infectati cu HIV/SIDA, majoritatea in tarile slab dezvoltate. Datorita evolutiei fatale a bolii, la persoanele infectate, seropozitive, s-a declansat o adevarata psihoza. Boala este privita diferit de la o tara la alta iar bolnavii sunt marginalizati. Persoanele infectate sunt stigmatizate, cauza fiind lipsa cunostintelor despre boala fie frica de moarte. Raspandirea bolii a inceput acum 26 de ani.

Alte referate despre: statistici hiv sida, referat despre hiv sida, referate virusul hiv sida

Pregatirea fizica si de lupta

În toate formele organizarea staţiilor se face alternând grupele musculare solicitate iar norma de exersare de la staţii va fi individuală, rezultată din media probelor maxime.

Alte referate despre: pregatirea fizica si de lupta, pregatirea de lupta, exercitii pentru pregatirea fizica la lupta sportiva

Lupta antiotomana sub conducerea lui Iancu de Hunedoara si Vlad Tepes

In aceste conditii la lupta activa impotriva expansiunii otomane se ridica, in primul rand, tarile aflate nemijlocit in pericol de a fi cucerite: Ungaria si Tarie Romane, in fruntea luptei antiotomane de la mijlocul secolului al XV-lea se situeaza lancu (loan) de Hunedoara, de numele caruia sunt legate ultimele mari incercari de a respinge turcii din Europa. lancu de Hunedoara provenea dintr-o familie de mici nobili romani din Hateg, care au participat la luptele Ungariei cu Imperiul otoman. El a ocupat consecutiv functiile de ban de Severin (1438-1441), de voievod al Transilvaniei (1441-1446), de guvernator (1446-1453) si de capitan general al regatului (1453-1456).

Alte referate despre: lupta antiotomana sub conducerea lui mihai viteazu, lupta antiotomana sub conducerea lui mircea cel batran, lupta antiotomana sub conducerea lui stefan cel mare

Inchizitia - represalii impotriva ereticilor

Inchizitia provine din cuvantul latin inquirere, care semnifica a cerceta, a investiga. Acest termen desemneaza o institutie ecleziastica speciala, pentru combaterea si distrugerea ereziilor. Caracteristic acesteia pare sa fie atribuirea unei puteri judiciare speciale diferitilor judecatori, in probleme de credinta. Aceasta nu este temporala sau pentru cazuri individuale, ci universala si permanenta.

Alte referate despre: eretici si inchizitia, ereticii si lupta bisericii impotriva lor, masuri impotriva poluarii

Individul impotriva statului

Marea superstitie politica a trecutului era dreptul divin al regilor. Marea superstitie politica a prezentului este dreptul divin al Parlamentului.
Este ciudat faptul ca oamenii continua sa pastreze doctrine pe care dupa nume le-au parasit retinand substanta, dupe ce au abandonat forma.
Aceia care cred ca viata merita traita cred implicit ca oamenii nu ar trebui impiedicati de a indeplini activitatiile care tin viata in picioare. Daca se spune ca este drept ca oamenii sa le indeplineasca, atunci, prin permutaie ei au dreptul sa le indeplineasca. Aceasta conceptie a drepturilor naturale isi are originea in faptul ca viata este justificabila, ca trebuie sa fie o justificare a actelor esentiale dainuirii ei, si prin urmare o justificare a acelor libertati si cerinte care fac asemenea acte posibile.
O concluzie a priori o se dobandeste studiind oamneii ce traiesc in stransa legatura, sau chiar despartiti de o mica distanta, si anume ca faptele fiecaruia pot sa atinga faptele altora si ...

Alte referate despre: individul impotriva statului, individul impotriva statului herbert, individ si stat in gandirea politica moderna

Reflectii privind mandatul european de arestare

In cadrul Consiliului European de la Tampere2 s-a statuat ca recunoasterea reciproca a hotararilor este piatra unghiulara a cooperarii judiciare intre statele membre ale Uniunii Europene.1 A se vedea art. 41 din Tratatul de la Amsterdam 287 Cooperarea judiciara in materie penala in cadrul Uniunii Europene se desfasoara la ora
actuala in baza instrumentelor comunitare adoptate in temeiul Titlului VI din Tratatul Uniunii Europene care au din ce in ce mai mult la baza principiul recunoasterii reciproce a hotararilor judecatoresti.

Alte referate despre: mandatul european de arestare, mandatul european de arestare referat, mandat european de arestare
Referate afisate : 19
Medie note: 8.75 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles