Referat mexic

Mexic ppt

Atractiile turistice: locuri istorice cu temple si ruine arheologice deoasebite, cladiri vechi , biserici si manastiri, parcuri si palate, monumente grandioase, precum si numeroase atractii ale epocii noastre : cluburi de dans, teatre, discoteci, cladiri moderne, magazine. O istorie care ne duce inapoi cu 12 000 ani inurma , de la primele animale si oameni in jurul Lacului Texacoco- pe locul caruia orasul Mexico City a fost construit.

Casa Lamm din secolul 19 - casa a pictorului Lewis Lamm, Edificio Balmori, Edificio Basurto caldit in 1944 fiind cea mai noua si luxoasa cladire a anilor respectivi, Biserica Iglesia de la Sagrada Familia fiind pictata de catre Manuel Gorzope, construita in 1910 dar care nu a fost terminata pana in anul 1925.

In centrul orasului se pot vizita: Parcul Central Almeda, Vechea Scoala San Ildenfonso, Palatul Contesei Santa Maria de Valparaiso, Catedrala Metropolitana, Palatul Bellas Artes 1904, Palatul Inchizitiei secolul 18, Paltul National 1529, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 2006kb
Downloads: 18
Materia: Turism

Olmecii- cea mai veche civilizatie a Mexicului

ca inainte de aceasta,pe inaltul platou si dincolo de el stralucise,aproape doua sute de ani incepand din a doua jumatate a secolului al IX-lea ,civilizatia tolteca;si ca,in sfarsit,inca de la inceputul erei noastre,Teotihuacanul fusese centrul unei civilizatii puternice,pana la prabusirea ei opt secole mai tarziu.

Alte referate despre: cea mai veche civilizatie, cea mai veche civilizatie din lume, care este cea mai veche civilizatie

Mexic

Nativii americani au reprezentat cel mai numeros grup etnic pana la sfarsitul secolului XIX,dar au devenit din ce in ce mai putini.Majoritatea locuiesc acum in zona muntoasa centrala si in sud.

Limba spaniola si Biserica Catolica
Spaniola,limba oficiala,este vorbita de circa 98% dintre mexicani,pe cand 2 procente vorbesc doar una din limbile indigene(de exemplu Nahuatl sau limbi mayase).Limba spaniola vorbita in Mexic este imbogatita cu imprumuturile nativ americane,in special aztece.

Alte referate despre: mexic referat, mexic, referat mexic

Mexic

Clima – Mexicul are mari variaţii de clima. La Acapulco temperatura medie este de 26oC in ianuarie si de 29oC in iulie, cantitatea de precipitaţii fiind de numai 7cm pe an. Temperatura medie la Mexico este de 12oC, respectiv 18oC, cantitatea de precipitaţii fiind de 55cm, iar in oraşul Merida din sud cifrele sunt de 23oC, respectiv 28oC si 90cm de precipitaţii.

Alte referate despre: referat despre mexic, golful mexic, conflicte interne in peru si mexic

Ciudad de Mexico

El principal problema en esa región es la pobreza de los indigenas. La mayoría de los indigenas se dedica a la agricultura y a la producción artesanal. Se venden su trabajao artesanal a precios de saldo a los turistas. Estos indigenas viven, cuando tienen suerte , en casas firmes pero la mayoría habito en la zona de selva , en frágiles chozas de madera.

Alte referate despre: ciudad de mexico referat, ciudad de mexico, referat ciudad de mexico

Turismul international al Mexicului

Ora locala
Mexicul are trei zone de timp diferite: GMT - 6 in majoritatea tarii; GMT - 7 Baja California Sud si partea de nord a Coastei Pacifice; GMT - 8 Baja California.

Alte referate despre: proiect turism international mexic, turismul international, turism international

Mexic

Mexic - Cucerit de H. Cortes in 1.519, el este distrus de acelaşi conquistador spaniol doi ani mai tarziu. Noul oraş inaltat de spanioli devine, in 1535, capitala Viceregatului Noii Spanii, iar in 1824 a republicii mexicane independente, martor al tuturor momentelor însemnate din istoria atât de tumuloasa a tarii.

Mexic - Caracteristici geografice: Un platou înalt ocupa aproape doua treimi din suprafaţa tarii, cu câmpii de coasta joase de-a lungul celor doua laturi. Doua lanţuri muntoase, Sierra Nevada la vest si Munţii Stancosi la est, continua din S.U.A. in Mexic. Acestea se numesc Sierra Madre de Vest si Sierra Madre de est, ambele de peste 3000m, cu unele vârfuri de peste 5000m. Platoul este impartit de bazine, vai si blocuri muntoase intr-o serie de regiuni mai mici. Cutremurele si erupţiile vulcanice sunt frecvente. Câmpii mlastinoase acoperă marea parte a depresiunilor de pe coasta de est, in special in sudul Mexicului.

Condiţii naturale:
Relief – ...

Alte referate despre: mexic referat geografie, vegetatia mexicului, conflicte interne mexic

Mediterana Americana

M. Iancu – Mediteranele Globului – Editura Litera – Bucureşti 1981
A. Bârsan – Mic atlas geografic – Editura Ştiinţifică şi enciclopedică – Bucureşti 1978
E. Vespremeanu – Mediul înconjurător – Ocrotirea şi conservarea lui – Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică – Bucureşti 1981

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana

America de nord, America centrala si America de sud

Marile Campii
Marile Campii sau preriile din centrul Canadei si din partea de centru-vest a SUA sunt numite adesea ,,cosul cu paine“, deoarece mari cantitati din graul produs la scara mondiala sunt cultivate acolo.

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

Statele Unite ale Americii - informatii generale

Statele Unite ale Americii , cunoscuta si ca United States, the U.S., the USA,) este numele unei republici constitutionale federale, constand din 50 de state si un district federal situata aproape integral in America de Nord, situata intre Canada si Mexic, respectiv Oceanul Atlantic si Oceanul Pacific Statul Alaska este situat in extremitatea nord-vestica a continentului America de Nord, intre Canada la est si stramtoarea Behring la vest. Statul Hawaii este un arhipelag din Oceanul Pacific, situat la circa 3,200 km sud-vest fata de sud-vestul statului California.

Alte referate despre: statele unite ale americii informatii in engleza, informatii geografice despre statele unite ale americii, informatii despre statele unite ale americi

America de nord - resurse

Agricultura , sursa de baza a existentei omenirii, dateaza din cele mai vechi timpuri , de aproape 10 milenii.Ea prezinta o ramura primara a economiei si a facut posibila trecerea de la viata nomada la cea stabila, constituind temeiul natural si premisa pentru desprinderea si transformarea in ramuri independente a celorlalte ramuri productive.

Alte referate despre: america de nord resursele naturale, america de nord resurse, america de nord resurse naturale

Maquiladoras - o forma de sclavie modern

Pentru a nu nevoite să acorde concedii de maternitate, firme refuză să angajeze femei însărcinate, iar muncitoarele deja angajate sunt supuse unor teste de sarcină lunare. In schimb bărbaţii sunt angajaţi pentru a efectua operaţii mai uşoare sau pe posturi de supraveghetori, controlori, sau in posturi de conducere ceea ce dă dreptul la un salariul mai mare cu până la 50% faţă de cel al femeilor. Programul de lucru este şase sau chiar şapte zile pe săptămână, zilnic lucrându-se câte 10-12 ore pe zi , cu o pauză de prânz 30 de minute. In posturile de conducere sunt numiţi numai cetăţeni străini, care provin din ţara de origine a companiei. Aceştia evită să locuiască in Mexic, preferând oraşele americane de pe graniţă.

Alte referate despre: formarea statului roman modern, rolul bisericii in procesul de formare a statelor moderne, rolul tinerilor in apararea vietii si in combaterea sclaviei moderne

Statele Unite ale Americii

Apele.În S.U.A. sunt fluvii şilacuri uriaşe. Reţeaua fluvială se numără printre cele mai întinse de pe Glob, fiind alimentată atît de apa ploilor, cît şi de cea a zăpezilor şi gheţarilor care acoperă masivele înalte.

Alte referate despre: statele unite ale americii, constituirea statelor unite ale americii, declaratia de independenta a statelor unite ale americii

Statele Unite ale Americii

Este un important centru turistic, aici gasindu-se importante monumente cum ar fi Casa Alba, Capitoliul, Curtea Suprema a Justitiei, Biblioteca Congresului, catedrala Saint Paul s.a. SUA ocupa partea centrala a Americii de Nord si este unul dintre cele mai intinse state din lume. Relieful SUA este foarte variat, diferind de la nord la sud si de la est la vest. El format din trei parti: partea continentala, partea insulara si Alaska.

In vest apar unitatile montane ale sistemului andin (Muntii Coastelor, Muntii Cascadelor, Muntii Sierra-Nevada-catre Oc. Pacific si Muntii Stancosi spre interiorul continentului). Intre aceste siruri se afla doua mari podisuri: Pod. Marelui Bazin si Pod. Colorado. In partea centrala apar o serie de dealuri si podisuri vechi (Pod. Preeriilor, Pod. Ohio, Pod. Missouri, Pod. Texas), podisuri care se continua catre sud cu campi joase si mlastinoase (Campia Mississippi, Campia Golfului Mexic).

Alte referate despre: statele unite ale americii referat, formarea statelor unite ale americii, constitutia statelor unite ale americii

Aztecii

Sub aceasta denumire au fost cuprinse adesea toate civilizatiile care au existat pe teritoriul mexican: olmeca (cei care au construit Piramida Laventa), xicalanca (au avut ca centru cultural Tenochtitlan, unde au construit Piramida Soarelui, Piramida Lunii in templul inchinat lui Quetzalcoatl ), zapoteca si chichimeca.

Veniti din indepartatele regiuni nord-vestice(tinuturile Califor- niei,probabil),aztecii s-au stabilit pe Marele Podis Mexican,apoi pe malurile Lacului Texoco infiintand,in numai cateva decenii,un imperiu.In anul 1324 pun bazele capitalei, orasul-insula Tenochtitlan("Piatra Cactusului", actualul Ciudad de Mexico), oras ce nu avea egal, in acele vremi, in Europa, decat in Cordoba.

Alte referate despre: civilizatia azteca, aztecii, aztecii referat

Aztecii

Prin absorbirea elementelor culturale ale popoarelor cucerite de ei,aztecii au cladit o civilizatie care atinsese apogeul la jumatatea mileniului al doilea al erei noastre,o civilizatie fundamentata pe mostenirea toltecilor si a poporului Mixteca- Puebla .Aztecii atinsesera un grad foarte inalt de specializare in inginerie,arta, arhitectura,matematica si astronomie.

Alte referate despre: aztecii si mayasii, azteci, referat azteci
Referate afisate : 16
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK