Referat mongolia

Imperiul Mongol

Cu toate ca isi pastrase independent,Georgia depune eforturi considerabile pentru a se elibera de suzeranitatea selgiucida.Astfel imparatul David(1089-1125)ii izgoneste pe turci,desvirsind unificarea tarii,elibereaza orasul Tbilisi si muta aici capital.David realizeaza si un vast program de constructii:orase,biserici,drumuri si poduri,fiind supranumit pentru aceasta Ctitorul.

Georgia se afla in continua ascensiune pe timpul imparatesei Tamara(1184-1213),stranepoata lui David.Ea reuseste sa invinga opozitia aristocratiei,eliberind apoi toata Armenia de Nord de sub dominatia selgiucizilor.Dupa moartea sa a continuat consolidarea pozitiei aristocratiei,fapt care a adus la farimitarea tarii.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 529
Materia: Istorie

Gengis Han - primul imparat mongol

Cu timpul, Gengis gandindu-se la viitor, alege dintre descendentii sai, un mostenitor al tronului, cel de-al treilea fiu al sau, Ogedei. In 1226, Gengis Han ii ataca pe tanguti sub pretextul ca acestia adaposteau inamici ai mongolilor. In februarie, cucereste orasele Heisui, Gan-Zhou si Su zhou, iar in toamna ia Xiliang-fu. Dupa o serie de cuceriri, in acelasi an, Gengis Han, aflat pe patul de moarte, ii preda fiului sau mai mic, Tului, planurile ce vor fi mai tarziu utilizate pentru implinirea distrugerii imperiului Jin. Corpul sau este adus in Mongolia. Pe drumul de intoarcere, escorta sa ucide toti martorii la cortegiu pentru ca locul ultimei sale case sa ramna secret, acest loc nefiind descoperit. Astazi, Gengis Han a devenit simbolul unei Mongolii in cautarea identitatii, dupa multi ani de comunism.

Alte referate despre: primul imparat mongol, genghis khan-primul imparat mongol, despre imparatul mongoliei gingis han

Mongolii

Apio au urmat cele mai spectaculoase
campanii ale lui Ginghis-han. Dupa ce armatele lui au jefuit
renumitele centre comerciale Buhara si Samarkand, au distrus
Horezmu-ul macelarind locuitorii pe subcontinentul indian au avansat
pana la raul Indus. În urma prapadului mongol unele teritorii si-au
revenit doar dupa mai multe secole.

Alte referate despre: mongolii, imperiul mongol, mongolia

Imperiul Mongol

In secolele XI-XIII,pe tertoriile Transcaucaziei si Asiei Mijlocii se aflau mai multe state mici,independente,care se eliberasera de stapinire araba.Curind insa peste ele s-au abatut noi invazii.La mijlocul secolului al XI-lea turcii selgiucizi au acaparat Armenia,Azerbaidjanul,o mare parte din Asia Mijlocie si au impus Georgia sa plateasca tribute.

Cu toate ca isi pastrase independent,Georgia depune eforturi considerabile pentru a se elibera de suzeranitatea selgiucida.Astfel imparatul David(1089-1125)ii izgoneste pe turci,desvirsind unificarea tarii,elibereaza orasul Tbilisi si muta aici capital.David realizeaza si un vast program de constructii:orase,biserici,drumuri si poduri,fiind supranumit pentru aceasta Ctitorul.

Alte referate despre: imperiul mongol referat, imperiul mongol si popoarele supuse, istorie imperiul mongol

Mongolii

Dupa aceasta perioada marele imperiu mongol a inceput sa se divida in
mai multe hanate mari, independente. Kubilai, ca mare han, a mai
recuperat ceva din puterea de odinioara, dar a exercitat-o doar in
China, unde dinastia Iuan infiintata de el a domnit aproape o suta de
ani - pana in 1368.

Alte referate despre: marea invazie mongola, mongoli, mongolia referat

Mongolii in Iurta

Ei duc in mare masura o viata simpla, in libertate si in stransa legatura cu natura, ocupatia de baza fiind cresterea animalelor. In gospodariile mongolilor predomina cresterea oilor (14, 7 milioane), caprelor (11, 1 milioane),vacilor (3, 7 milioane) si cailor (cam 3milioane). Mongolia este tara in care traiesc mai multi cai decat oameni.

Alte referate despre: constructii de iurte mongoleze, iurte mongole istorie, iurta

A fost Marco Polo in China?

În apărarea veneţianului
Fără îndoială, se pot găsi explicaţii pentru lacunele şi neclarităţile din cartea lui Marco Polo şi acest lucru a fost deja făcut de către marii erudiţi care au editat textul de la sfârşitul scolului al XIII-lea, colonelul englez Henry Yule, orientalistul francez Henri Cordier, italianul Leonardo Olschki, iar foarte recent australianul Igor de Rachewiltz şi italianul Ugo Tucci, professor la Universitatea din Padova şi eminent cunoscător atât al Extremului Orient, cât şi al istoriei al “falnicei Veneţii”.
Concluziile acestora scot clar în evidenţă caracterul excepţional şi unic al mărturiilor lui Marco Polo; cartea sa nu este, ca altele, un simplu itinerarium sau un manual de comerţ, ci mult mai mult. Ea evocă locuri, obiceiuri, practici religioase, fapte etnografice, ciudăţenii, într-un mod cuceritor şi fermecător în acelaşi timp. O capodoperă care a dezvăluit europenilor o lume necunoscută, exotică, cu bizareriile ...

Alte referate despre: cand a fost calatoria lui marco polo in china, cine a fost marco polo, calatoria lui marco polo in china

Civilizatia persana

1 / 2
mezi şi perşi. În seolul VIII î.H. triburile mezilor s-au unit , iar către anul 715 î.H. regele Deioces a creat statul med şi a fondat capitala Ecbatana.

Alte referate despre: civilizatia persana, cultura si civilizatia persana, civilizatia persana civilizatie importanta

Imperiul otoman

Prima perioada a istoriei Imperiului Otoman era caracterizata de expansiune teritoriala aproape continua, timp in care dominatia turca a pornit de la un principat Anatolian nord-vestic spre a cuceri mare parte din sud-estul Europei si Anatoliei. Institutiile politice, economice si sociale ale clasei imperiilor islamice au fost amestecate cu cele mostenite de la Imperiul Bizantin si de la marile imperii otomane din Asia centrala si au fost restabilite in noi forme care sa integreze acea zona in timpuri moderne.

Alte referate despre: imperiul otoman, imperiul otoman referat, referat imperiul otoman

Dreptul hindus

Cele 4 varna cunosteau principiul organizarii ierarhice: primele 3 clase erau : dublu nascute, in sensul ca numai barbatii nascuti in aceste clase puteau asculta Veda si aveau acces la divinitate. In ceea cepriveste femeile, cel mai important moment din viata lor era casatoria, considerate un adevarat ritual de initiere in responsabilitatile corespunzatoare noului statut, dar si de raspindire a hinduismului in familie.

Alte referate despre: dreptul hindus, dreptul hindusilor, sistemul de drept hindus

Mongolia

Unicul mare oras din Mongolia este Ulan Bator,capitala tarii,care a atras numerosi locuitori,scotandu-i din mediul lor traditional si schimbandu-le radical modul de viata si civilizatia.

Alte referate despre: mongolii in evul mediu, expansiunea mongola in europa, referat mongolia

The Future Monetary Policy

The Future Monetary Policy
Central bankers’ public utterances and other, more subtle signals on such questions regularly move prices and yields in the financial markets, and these financial variables in turn affect nonfinancial economic activity in a variety of ways. Indeed, a widely shared opinion today is that central banks need not actually do anything. With a clear enough statement of intentions, “the markets will do the work for them.” In truth, the ability of central banks to affect the evolution of prices and output in the.2 nonfinancial economy has always been something of a mystery. It is not that there are no good accounts of how this influence might arise.

Alte referate despre: the future of monetary policy, transmission mechanism of monetary policy, monetary policy

China

Mai mult de 70 milioane de oameni apartin la 55 de minoritati
nationale. Majoritatea acestor rase sunt distinse de chinezi mai mult
prin limba si religie decat prin aspectul fizic. Principalele
minoritati sunt rasa Tai, care vorbesc limba Zhuang, numarand aproape
15,5 milioane, asezati in Regiunea Autonoma Guangxi Zhuang; rasa Hui,
care sunt in jur de 8,6 milioane, asezati in Regiunea Autonoma Ningxia
Hui, Gansu si Qinghai; aborigenii Miao, aproximativ 7,4 milioane
locuitori, ce ocupa regiunile numite Guizhou, Hunan si Yunnan;
minoritatea Turkic, care numara in jur de 7,2 milioane de oameni si
vorbesc limba Uygur, locuiesc in Regiunea Autonoma Xinjiang Uygur;
rasa Tibetana, in numar de 4,6 milioane, care locuiesc in Regiunea
Autonoma Tibet, Qinghai, Sichuan si deasemenea Yunnan. Alte grupuri
minoritare includ Tujia (5,7 milioane), Bouyei (2,5 milioane), Koreeni
(1,9 milioane) si Manchus. Oamenii care apartin minoriatii Manchus
sunt descendenti ai ...

Alte referate despre: referat china, china, china antica

Rusia ppt

Lanturile muntoase sunt intalnite de-a lungul frontierelor de sud, asa cum sunt Muntii Caucaz (cu Muntele Elbrus, 5.633m, cel mai inalt varf din Rusia si Europa), Muntii Altai, Muntii Verhoiansk si vulcanii din Peninsule Kamceatka. In zona centrala se afla Muntii Ural, un lant muntos care se intinde de la nord la sud si care imparte in mod conventional Eurasia in doua continente, cel european si asiatic. Rusia are un litoral foarte extins, de peste 37.000 km de-a lungul Oceanului Arctic si a celui Pacific, ca si de-a lungul unor mari inchise sau semininchise, precum Marea Baltica, Marea Neagra sau Marea Caspica.

Alte referate despre: rusia ppt, referat rusia geografie ppt, rusia kieveana ppt

Taj Mahal

Taj Mahal:Located at the city of Agra in the State of Uttar Pradesh, the Taj Mahal is one of the most beautiful masterpieces of architecture in the world. Agra, situated about 200 km south of New Delhi, was the Capital of the Mughals (Moguls), the Muslim Emperors who ruled Northern India between the sixteenth and nineteenth centuries. The Mughals were the descendents of two of the most skilled warriors in history: the Turks and the Mongols. The Mughal dynasty reached its highest strength and fame during the reign of their early Emperors, Akbar, Jehangir, and Shah Jehan.Taj Mahal

Alte referate despre: taj mahal referat, taj mahal, referat taj mahal

China

Cu toate ca majoritatea guvernelor din toata lumea nu recunosc Taiwanul ca stat independent, insula mentine totusi o economie si un guvern distinct. Hong Kong, oficial un teritoriu britanic, i-a revenit Chinei in 1997. Cu toate acestea, informatiile prezentate in aceasta lucrare nu se refera si la Hong Kong, care mentine o economie separata si are o autonomie politica considerabila. Aceste date deasemenea nu includ Macau, localizata langa Hong Kong pe coasta de sud a Chinei, care este un teritoriu chinezesc administrat de Portugalia.

Alte referate despre: china referat, referat china geografie, referat despre china

From the History of Russia

From the History of Russia
Kievan Rus and Muscovy
The name of Rus was given to the land of the Eastern Slavs in the ninth century. According to early Russian chronicles, when Oleg the Prophetic sat on the throne of Kiev, he declared:”This will be the mother of the cities of Rus.” He fortified Kiev and made it into his capital.
Kiev was well placed on the principal waterway between the Gulf of Finland and the Bosphorus. Every year the merchants loaded up their boats with furs, wax, honey, amber and traveled downstream to Constantinople. Besides Kiev, other towns such as Novgorod, Rostov, Suzdal and Pskov grew up.
In 998 Prince Vladimir of Kiev (978-1015) proclaimed Christianity as the official religion and the whole population of Kiev was baptized in the waters of the River Dnieper. An important consequence of this event was the adoption of a literary language, Church Slavonic. This language used a script based on Greek with extra letters for Russian sounds, devised by Byzantine ...

Alte referate despre: from the history of interior designer, from the history of computers, from the history of england
Referate afisate : 17
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles