Referat moscova

Moscova ppt

Moscova este capitala Rusiei, un oras cu 11,5 milioane locuitori, aflat pe raul Moscova, si cu o suprafata de 878,7 kmAC. Este orasul cu cea mai numeroasa populatie din Rusia si cel mai populat subiect federal al Rusiei. Este un centru politic major, economic, cultural, stiintific, religios, financiar, educational si de transport al Rusiei si al intregului continent. Moscova este orasul cel mai nordic cu o populatie care depaseste 10 milioane de locuitori, orasul cu cel mai mare numar de locuitori din Europa si al saselea din lume.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 844kb
Downloads: 1214
Materia: Geografie

Moscova

Moscova împreunã cu cei 9.200.000 locuitori este cel mai mare oras al Rusiei, totodatã fiind capitala administrativã. Moscova a fost întemeiatã în anul 1147 de cãtre printul Yuri Dolgoruki, fiind de la început un centru de putere si comert.

Alte referate despre: moscova, referat moscova, moscova referat

Lacurile Onega si Ladoga din Rusia

Majoritatea insulelor se afla in partea nord-vestica si ele sunt constituite din roci cristaline(fundament baltic)si material morenic transportat de ghetarii continentali.In lac se gaseste o flora si fauna bogata si variata.Aici a fost colonizata si renumita specie de peste din lacul Baikal-omulul-care a inceput sa fie deja pescuit in cantitati mari.

Lacul Onega este un important nod in traficul fluvial pe directiile Volga-Marea Alba,Volga-Leningrad si Marea Alba-Leningrad prin Lacul Ladoga si raul Neva.
Pe tarmul vestic al lacului se gaseste oraşul Petrozavodsk, capitala republicii autonome Carelia din Rusia.Orasul a fost fondat in 1703,de Petru cel Mare,ca centru metalurgic folosind minereul de fier din depozitele lacustre si mlastinoase.

Alte referate despre: onega si ladoga, lacul onega si ladoga, lacul ladoga din rusia

Federatia Rusa

Printre marile fluvii ale Rusiei se numară : Volga ( 3530 km ) , Obi (5410 km ) , Enisei ( 4102 km ) , Lena ( 4400 km ) , Kolâma ( 2129 km ) , Amur ( la granita cu China , 4400 km ) .Pe teritoriul Rusiei se afla lacul Baikal ( 31500 km( , cel mai adânc de pe glob , 1620 m ) , iar in sud-estul părtii europene are acces la Marea Caspică ( de fapt este cel mai mare lac de pe Terra , 371000 km ( ) .

Alte referate despre: federatia rusa, federatia rusa referat, referat federatia rusa

Rusia ppt

Marile intinderi de mai la sudul acestor regiuni cuprind o mare varietate de privelisti si climate. Cea mai mare parte a pamanturilor rusesti din aceasta zona are climat continental si arctic. Rusia este cea mai rece tara din lume. Temperatura medie anuala este de a��5,5ºC (22ºF). Pentru comparatie, temperatura medie anuala din Islanda este de 1,2ºC (34ºF), iar cea corspunzatoare din Suedia este de 4ºC (39ºF), desi mai trebuie spus ca marea varietate a climatelor din Rusia face aceste comparatii mai putin edificatoare.

Alte referate despre: rusia ppt, rusia kieveana ppt, referat rusia geografie ppt

Revolutia din Rusia,1917

Decretul asupra pacii proclama sfârşitul războiului şi a fost baza care a permis guvernului lui Lenin să ceară pacea separată (22 decembrie 1917) şi să semneze Pacea de la Brest-Litovsk (3 martie 1918).
Succesul revoltei din octombrie a încheiat faza revoluţiei începută în februarie şi a transformat caracterul liberal al Revoluţiei Ruse în unul socialist.

Alte referate despre: revolutia din rusia 1917, revolutia in rusia 1917, revolutia di rusia 1917

Rusia 1815-1881 de Russell Sherman

Referat despre Rusia 1815-1881 de Russell Sherman
La 1815 Rusia ocupa o sesame din suprafata totala de uscat a lumii. Ea se intindea de la pustietatile inghetate ale nordului arctic la desertul arid din sud,mai sus de afganistan ,si in Europa Centrala (limitea vestica) pana in Alaska (limita estica) .

Pentru oameni existenta de fapt doar doua zone locuibile : stepa si partea de sud a regiunii forestiere. Tabloul care se desprinde din aceste randuri pare cel al unui teren fertile, manos si usor fructificabil.

Clima Rusiei este una de tip continental ceea ce inseamna vezi toride si ierni crancene.Asta inseamna ca perioada de crestere vegetala este foarte scurta.In scolul al XIX-lea rezultatul acestor conditii vitrege se traducea prin recolte slabe,dar alte motive a foametei erau cresterea rapida a populatiei si zonele nefertilizate.

Rusia era un stat rural 96% din populatie traia la sate si era intr-o majoritate covarsitoare de tarani ,celula sociala ...

Alte referate despre: rusia 1815-1881, rusia 1815 - 1881, sherman russell rusia

Rusia dupa incheierea Razboiului Rece

Dupa incheierea razboiului rece, fiecare tara europeana a blocului socialist a fost confruntata cu problemele dificile si dureroase ale tranzitiei. Intr-o tara obisnuita tranzitia a insemnat trecerea de la totalitarism la democratie si de la economia centralizata la cea de piata. In cazul Rusiei, tranzitia a insemnat si trecerea de la statul imperial la cel post imperial. Daca in planul dificultatilor reale trecerea de la economia centralizata la cea de piata se dovedeste foarte complicata, mai ales in cazul Rusiei unde amploarea transformarii adauga elemente de dificultate suplimentare procesului, in planul perceptiei, cea mai delicata problema este totusi cea a trecerii de la statul imperial la cel post imperial.

Alte referate despre: rusia dupa incheierea razboiului rece, activitati ale nato dupa incetarea razboiului rece, incheierea razboiului rece

Tezaurul Romaniei la Moscova

CRISTIAN GROSU
Sapte luni mai tarziu, in vara anului 1917, un alt transport avea menirea sa ascunda la Moscova comorile Romaniei, in fata situatiei disperate de pe front: tezaure antice din aur, descoperite pe teritoriul Romaniei - unele vechi de peste 3500 de ani, arhivele Academiei, mii de tablouri de patrimoniu, odoare si obiecte de cult din manastiri. Numai aurul trimis in primul transport valoreaza astazi peste 1,2 miliarde de dolari.

Alte referate despre: tezaurul romaniei la moscova rezumat, referat istorie tezaurul roman in moscova, tezaurul romanesc la moscova

Culisele Pactului Ribbentrop - Molotov

La 29 martie 1940 trei luni inaintea ultimatului din 26 iunie 1940 adresat de URSS guvernului roman – ministrul de Externe sovietic Veaceslav Molotov tine un important discurs in fata Sovitului Suprem, privind pretentiile URSS, acum aliata Germaniei, fata de Romania. Discursul a ramas inedit si vom vadea de ce. Iata pasajul cu privire la Basarabia :

Alte referate despre: pactul ribbentrop-molotov, pactul ribbentrop molotov, pactul ribbentrop-molotov si consecintele lui pentru basarabia

Ocuparea Basarabiei de catre regimul sovietic

In perioada aflarii sale la guvernare (1922-1953) acesta a ordonat sau a aprobat moartea a milioane de oameni : executati ca urmare a calificarii de "dusmani ai poporului", decedati in urma deportarii sau a foametei artificiale ca urmare a colectarii tuturor produselor alimentare.Aceste lucruri au atins si Basarabia intre 1940-1941 in urma Pactului Ribbentrop-Molotov si a protocolului sau aditional secret si au continuat dupa reocuparea tinutului din 1944.

Alte referate despre: ocuparea basarabiei de catre armata sovietica, reinstaurarea regimului sovietic in basarabia, politica regresiva a regimului sovietic in basarabia 1940-1941

Anul 1948 si generatia lui

Operatiunea a avut la baza si Darea de seama din 10 februarie 1948 privind situatia Miscarii Legionare la data de 23 august 1944, cand, conform statisticii de atunci, pe teritoriul tarii se aflau 32 000 legionari identificati.'La 24 mai 1948 are loc un proces impotriva unui grup de 6 industriasi, in frunte cu Anton Dumitru si Radu Xenopol.
Pe 19 iunie Pantiusa organizeaza un nou proces - 12 persoane, in frunte cu Spiru Blanaru, comandantul militar Petre Domosneanu si Aurel Vernichescu (cf. I. M. Pacepa).

Alte referate despre: jocurile olimpice din anul 1948, forme de instruire a personalului de ingrijire pana in anul 1948, anul 1948

Napoleon si comorile Kremlinului

Cautari sub apa
La 14 (26) noiembrie a inceput batalia de la Berezina (afluent al Niprului Superior - n.n.) in urma careia armata lui Napoleon, practic, a incetat sa existe. Pierderile ei au ajuns la aproape 45.000 de oameni. Rusii au capturat 22 de tunuri, 4 drapele si toate convoaiele de care. Insa carele cu comorile din Moscova nu erau printre ele.

Alte referate despre: comorile lui napoleon, napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat

Romania si conflictul chino - sovietic

În ţările comuniste europene efectul a fost contradictoriu. Pentru Iugoslavia, stimularea apropierii dintre Tito şi Hruşciov, de fapt dintre Iugoslavia şi U.R.S.S., începuse din 1954.

În Polonia şi Ungaria, unde existaseră agitaţii încă din 1955, Congresul a mărit ruptura ce exista la nivelul eşaloanelor superioare ale acestor partide şi a încurajat elementele liberale-reformiştii, de tipul Gomulka (Polonia) şi Nagy (Ungaria) care au simţit direcţia în care pornise noua politică sovietică. Urmarea, evenimentele din octombrie 1956 din Polonia şi noiembrie 1956 din Ungaria.

În ţările unde conducerea de partid nu a fost serios ameninţată, liderii s-au aliniat formal poziţiei Kremlinului, păstrând în acelaşi timp, un control strâns asupra reformelor şi înăbuşind orice opoziţie, aici se înscrie şi situaţia Partidului Muncitoresc Român.

Printre conducătorii comunişti europeni, cei care s-au simţit cel mai direct ...

Alte referate despre: romania si conflictul sinu-sovietic, conflictul sino-sovietic, romania in conflictul sino-sovietic

Petru cel Mare

Petru s-a nascut in 1672,la Moscova,fiind unicul fiu al lui Alexei si Natalia Narişkina,cea de-a doua sotie a sa.Tatal lui Petru a murit cand acesta nu împinise nici 4 ani.Deoarece Alexei avusese 13 copii cu prima sotie,au izbucnit lupte indelungatate si uneori violente pt tron.

Alte referate despre: dupa cinste si omenie de petru demetru popescu, dupa cinste si omenie petru demetru popescu lectura, dupa cinste si omenie petru demetru popescu

Ion Iliescu

S-a născut la 3 martie, 1930, într-o familie de condiţie socială modestă, în Olteniţa, un orăşel din sudul ţării, la confluenţa râului Argeş cu Dunărea, unde şi-a petrecut copilăria şi a urmat primii doi ani ai cursurilor şcolii primare, pe care şi le continuă la Bucureşti; tot aici urmează cursurile gimnaziale şi liceale, fiind, succesiv, elev al liceelor “Industrial-Polizu”, “Spiru Haret” şi “Sfântul Sava”. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Electrotehnică a Institutului Politehnic din Bucureşti şi ale Institutului Energetic de la Moscova.

Alte referate despre: ion iliescu, referat ion iliescu, ion iliescu referat

Lomanosov Mihail Vasielivici - chimist si poet

Lomanosov Mihail Vasielivici - chimist si poet
Lomanosov s-a nascut in Gubernia Arhanghelsk intr-o familie de tarani. Din copilarie se ducea impreuna cu tatal sau in largul marii sa prinde peste. Baiatul a invatat de timpuriu sa citeasca si dorea nespus de mult sa invete mai departe. Scopul acesta la facut nespus de mult pe Mihail Lomanosov sa plece in Moscova. Se duce pina acolo pe jos, insotind niste care cu peste congelat.

Alte referate despre: mihail sadoveanu poet, cantarile poetului lui mihail eminescu, poetul mihail sadoveanu
Referate afisate : 17
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles