Referat municipiul brasov

Municipiul Brasov - caracterizare

Clima judetului Brasov are un specific temperat-continental caracterizandu-se prin nota de tranzitie intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental: mai umeda si racoroasa in zonele de munte, cu precipitatii reduse si temperaturi usor scazute in zonele mai joase. Temperatura medie multianuala a aerului este de 7,6ºC, temperatura maxima absoluta fiind de 37º C in luna august.

Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii. Existenta sa a fost atestata documentar din 1235 pe o veche constructie dacica si a fost mentionata in documentele teutonilor in 1211-1222.

Orasul este impartit in doua componente distincte: zona de influenta baroca care serpuieste la poalele Tampei si a masivului Postavaru si zona intinsa de blocuri si fabrici. Principala atractie o reprezinta ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 2889
Materia: Geografie

Municipiul Brasov

Prima şcoala româneasca a funcţionat la Braşov - începând cu anul 1495 – într-o clădire din curtea bisericii Sf. Nicolae si a constituit un adevărat focar de cultura .

Alte referate despre: municipiul brasov, harta municipiului brasov, harta municipiul brasov

Brasov

Al doilea punct este Castelul Bran, strjă a trecătorii prin care circulau mărfurile pe un circuit ce-şi avea terminalele vestice în Flandra şi Germania, iar în sud şi est, Turcia şi Orientul Apropiat. În fine, al treilea punct este Braşovul, cel mai important oraş al Transilvaniei în evul mediu, dominând viaţa economică în secolele XIV – XVI. Era o adevărată placă turnantă a ţărilor române (Transilvania, Valahia, Moldova), bucurându-se de importante privilegii comerciale. Poziţia geografică privilegiată îl situa înaintea Sibiului, Bistriţei, Clujului, Sighişoarei şi a altor oraşe din Transilvania vremii.

Alte referate despre: brasov, depresiunea brasov, referat brasov

Demografie Brasov

Se remarcă o scădere a populaţiei urbane, cu preponderenţă datorită reducerii activităţii unor agenti economici industriali de tip vechi, în timp ce populaţia rurală se menţine aproape în aceeaşi parametri.

În anul 2004 faţă de anul 1990 numărul născuţilor-vii a scăzut cu 27,6%.
În anul 2004 faţă de anul 2000 numărul născuţilor vii a crescut cu 1,3%.
În anul 2004 sporul natural tinde spre echilibrare.
Rata mortalităţii în judeţul Braşov a fost cea mai scăzută din ţară în anul 2004 (9,8‰).

La nivelul judeţului Braşov, din totalul populaţiei active, cea mai mare pondere se regăseşte în grupa de vârstă 45-49 ani (16,5%), urmată de grupa de vârstă cuprinsă între 30 şi 34 ani (16,3%).

Alte referate despre: demografie brasov, demografia brasovului, populatia factor demografic brasov

Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti

Referat despre Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti
O gestionare adecvată a deşeurilor solide în zilele noastre, este foarte importantă atât la nivel naţional cât şi internaţional. Sunt generate volume de deşeuri din ce în ce mai mari, iar în ceea ce priveşte practicile tradiţionale de gestionare a deşeurilor se observă o limitare în utilizarea acestora. Pe de o parte se observă o creştere continuă a volumului de deşeuri solide, iar pe de altă parte se înregistrează o scădere a capacităţii de manevrare a acestora. Cu toate că deşeurile solide menajere constituie doar a parte a deşeurilor solide fatale, viteza cu care acestea sunt generate este în permanenţă creştere.

Alte referate despre: gestionarea deseurilor in municipiul bistrita referat, gestionarea deseurilor municipiul referat, gestionarea deseurilor referat

Studiul municipiului Braila

Flora si fauna sunt specifice reliefului de campie. Stepa, care se intindea odinioara fara margini, a fost transformata in terenuri agricole.Reteaua hidrografica a Brailei consta in primul rand din Dunare, impreuna cu ramurile Macin (96 km), Cremenea (70 km) si Valciu (40km), si raurile Siret (47 km), Buzau (141 km) si Calmatui (70 km). Judetul Braila este impanzit cu lacuri, specifice de asemenea zonei de campie.

Alte referate despre: zone functionale ale municipiului braila, piata de monopol pe municipiul braila, referat engleza municipiul braila

Monografia municipiului Pascani

De mentionat prezenta inaltimilor, de o parte si de alta a Siretului: Dealul Peter, Dealul Gura Badilitei, Dealul Osoi si seaua Ruginoasa din stanga Siretului - si Dealul Iorcani, Dealul Runcu sau Gastesti, Dealul Parcului – pe dreapta Siretului.

Alte referate despre: monografia municipiului pascani, monografia orasului pascani, municipiul pascani

Brasov

La zece minute de mers cu masina se afla, in afara Brasovului, Poiana Brasov, o statiune de schi care a fost construita, initial, pentru straini si oficialitatile comuniste. Este semnificativ pentru standardele din Romania, include cateva restaurante si hoteluri foarte bune. Este cea mai buna statiune de schi din Romania. Vara este ideala pentru drumetii.

Alte referate despre: brasov oras turistic, referat despre brasov, brasov referat

Rezervatii naturale din judetul Brasov

Se poate afirma deci ca judetul Brasov se caracterizeaza printr-o mare varietate si complexitate a componentelor naturale (forme de relief variate, peisaje de mare spectaculozitate, lacuri glaciare sau artificiale, intinse paduri de conifere sau in amestec cu foioase, rezervatii stiintifice sau parcuri naturale, ape minerale, etc.).

Alte referate despre: rezervatii naturale din judetul arges, rezervatiile naturale din judetul arges, rezervatii naturale din judetul vaslui

Chisinau

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Depuneri atmosferice, mm
26 27 27 36 48 71 60 47 33 33 38 30
110
Umiditatea relativă a aerului (%, medie în 24 de ore)
82 81 74 61 61 64 62 62 66 73 82 84

Alte referate despre: histore chisinau, chisinau centre intellectuel de notre pays, chisinaul in epoca moderna

Oportunitatea sortarii gunoiului menajer in Brasov

Majoritatea brasovenilor considera problema sortarii gunoiul menajer foarte importanta, in cadrul unei societati.Doar o parte din populatia Brasovului isi sorteaza gunoiul menajer.O parte a populatiei brasovene nu cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.Majoritatea populatiei Brasovului e constienta de efectele poluarii datorate cantitatilor mari de gunoi menajer.Majoritatea populatiei brasovene nu stie ca peste putin timp sortarea gunoiului menajer va deveni obligatorie.In Brasov exista persoane care considera ca nu au nici o obligatie individuala legata de sortarea gunoiului menajer.

Alte referate despre: reciclarea gunoiului menajer, sortarea gunoiului menajer, gestionarea gunoiului menajer

Tehnologia de ambalare a biscuitilor ppt

In tara noastra, cartonul ondulat s-a produs prima oara in anul 1957, in fabrica existenta la Ghimbav, localitate aflata la 10 km de municipiul Brasov. In anii urmatori, acest sector a cunoscut o dezvoltare importanta, cererea acestui produs pe piata fiind in continua crestere.Odata cu dezvoltarea si diversificarea productiei de bunuri concomitent cu dezvoltarea comertului, are loc si diversificarea si dezvoltarea activitatilor de ambalare si implicit a productiei de ambalaje. La nivelul intregii planete, se considera ca aproximativ 99% din productia de marfuri se tranzactioneaza in stare ambalata.

Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, in unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia ii este destinat. Ambalajul favorizeaza identificarea produsului, inlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care ii invata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul inconjurator de poluarea produsa de am ...

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a biscuitilor, tehnologia de obtinere a biscuitilor, tehnologia de ambalare a conservei de carne

Sortarea gunoiului menajer - Brasov

Pentru a raspunde acestei intrebari si altora de genul acesta si pentru ca pe zi ce trece gunoiul menajer devine o problema din ce in ce mai importanta pentru societatea in care traim, ne-am propus in aceasta lucrare sa studiem atitudinile, opiniile si intentiile populatiei brasovene cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer.

Alte referate despre: sortarea gunoiului menajer in resita, sortarea gunoiului, gunoiul menajer

Beauty spots-Brasov

Thanks to a great number of hotels, chalets and villas, restaurants, and clubs your stay in Brasov will be an enjoyable and comfortable one. Being an old medieval city, Brasov gives you the opportunity to visit a lot of old historical monuments and museums.

Alte referate despre: beauty sports brasov, biserica neagra din brasov, orasul brasov referat

Primaria municipiului Bucuresti - studiu

Primarul General, Viceprimarii, Secretarul General al municipiului Bucuresti, impreuna cu aparatul propriu de specialitate constituie o structura functionala cu activitate permanenta, denumita Primaria Municipiului Bucuresti care aduce la indeplinire hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti si dispozitiile Primarului General, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale.

Primarul General este seful administratiei publice locale a municipiului Bucuresti si al aparatului propriu de specialitate, pe care il conduce si controleaza, conform art. 66(1) din Legea 215/2001.Primarul General reprezinta autoritatea executiva in realizarea autonomiei locale.

De asemenea, Primarul General raspunde de buna functionare a administratiei publice ...

Alte referate despre: primaria municipiului bucuresti, referat primaria municipiului bucuresti, primaria municipiului bucuresti referat

Muzeul Municipiului Bucuresti

Astfel in muzeu se pot vedea obiecte vechi de peste 150.000 de ani si anume unelte din piatra cioplita, apoi inventarul unui mormant din necropola meolitica de la Caldararu cu o vechime de 5000 de ani. Fara indoiala vedeta muzeului este Venus de la Vidra sau Zeita de la Vidra, vas - statuie din lut ars, capodopera a culturii Gumelnita. De asemeni mai pot fi vazute diverse unelte de fier, ceramica, podoabe, tezaure apartinand civilizatiei geto - dace.

Alte referate despre: organizarea administrativa a municipiului bucuresti, tipuri de servicii prestate in municipiul bucuresti, economia municipiului bucuresti in care monopolul este ineficient

Atitudini si comportamente legate de stilul de viata sanatos al adolescentilor din judetul Brasov

Problema consumului de droguri a fost ignorata si neglijata la fel ca si cea a consumului de alcool si a fumatului. Cele trei comportamente determina dependenta si sunt strans legate intre ele, dar in timp ce fumatul si alcoolul au nevoie de o perioada de timp mai indelungata, consumul de droguri determina dependenta foarte rapid, dupa putine incercari si posibilitatile de renuntare sunt extrem de dificil de realizat pentru ca necesita internare si tratament medical de cele mai multe ori de lunga durata.

Alte referate despre: atitudini si comportamente legate de proprietate, atitudini si comportament legate de proprietate conspect, stil de viata sanatos

Turismul cultural in municipiul Iasi - studiu de caz

In concluzie, Iaşul are, fără indoială, potenţial turistic. In figura alăturată este prezentat numărul de vizitatori. Din anul 2000 a fost o creştere uşoară a numărului turiştilor. Dar, fără indoială, numărul vizitatorilor din Iaşi şi din judeţ, reprezintă doar o parte din numărul de turişti care vizitează Romania şi este foarte scăzut in comparaţie cu oraşele europene atractive.
Sunt vizibile unele aspecte pozitive:

Alte referate despre: turismul cultural in mun iasi - studiu de caz, turismul cultural in municipiul sibiu, comparatie intre turismul romanesc si cel turcesc- studiu de caz
Referate afisate : 18
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles