Referat muzica compozitori romani

Mozart - viata si activitatea

La fel putem spune şi despre marele şi genialul compozitor, care a creat pentru a fi auzit şi înţeles. Muzica lui încă multe socole ne va încînta cu expresivitatea, melodicitatea şi originalitatea ei. Un alt compozitor la fel de valoros ca Mozart nu cred că va mai naşte vreo dată acest pămînt!

Nivel: Liceu
Dimensiune: 45kb
Downloads: 14
Materia: Muzica

Simfoniile

Simfonia este una dintre cele mai importante forme ale muzicii vechi
din lumea occidentala. În aceasta forma au fost compuse unele dintre
cele mai reusite lucrari muzicale si simfonia a continuat sa evolueze
pâna în ziua de astazi.

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach - Într-un mod la fel de restrâns se regăsesc şi călătoriile sale de la est la vest între Dresda (est) şi Kassel (vest). Întreaga sa desfăşurare geografică se poate găsi pe harta de alăturată, copiată din lucrările lui Christoph Wolff despre Bach (Chr. Wolff – Bach, Essays on His Life and Music. Harvard University Press, Cambridge, 1991).

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Mozart

Prima eră matură
Chiar dacă şi înainte de 1776 putea să alcătuiască o listă impresionantă din operele, simfoniile, concertele şi piesele de cameră ale sale, capodoperele răsunătoare le-a compus după turneul de la Paris.
În anul 1779 a terminat marea Simfonie concertantă pentru vioară, violă şi orchestră. După aceasta a primit o altă comandă pentru compunerea unei “Opera Seria” de la Teatrul Curţii din Munchen. Atunci a fost creat Idomeneo (1781) pe care l-a compus pe baza libretului abatelui Veresco.

Alte referate despre: mozart, wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven - Istoria muzicii universale cunoaşte mulţi compozitori mari, ale căror lucrări au supravieţuit veacurilor, dar singur Ludwig van Beethoven, dintre toţi , a fost supranumit Titanul.

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, referat ludwig van beethoven

Antonio Vivaldi

Această consacrare în toate genurile (pentru că a fost fecund şi în materie de muzică religioasă) avea să confere compozitorului o glorie internaţională incontestabil fără precedent în istoria muzicii. Toţi turiştii care treceau prin Veneţia căutau să-l asculte pe „Preotul roşu”, de la Edward Wright la violonistul Pisendel, de la flautistul J.J. Quantz, epistolarul De Brosses şi până la regele Friedrich al IV-lea al Danemarcei.

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Muzica traditionala din Maramures

"Muzica traditionala din Maramures"
În preistorie, cuvântul însoţit de muzică şi dans a fost un protector miraculos al omului „în faţa necunoscutului, în faţa forţelor înfricoşătoare ale naturii” (George Niţu, 1988), care trebuiau îmbunate.

Alte referate despre: muzica traditionala din maramures, muzica-traditionala-din-maramures, muzica traditionala din maramures download

Impresionismul si expresionismul muzical

Debussy si Ravel opun romantismului filozofant, confesiv si exuberant, o muzica transparenta si subtila, de o intensa vibratie si izvorata din jocul de lumini pe luciul apei, din miscarea si ritmnul nemasurat al atmosferei, al norilor, din stralucirea gradinilor in soare si din multe alte zone ale existentei, deducand expresia si transformand-o in muzica in special prin apelarea la simtul olfactiv "ca poarta a sufletului".

Alte referate despre: impresionismul si expresionismul muzical, impresionismul si expresionismul muzical wikipedia, impresionismul si expresionismul in muzica

Preclasicismul muzical-Baroc

Preclasicismul muzical-Baroc:Denumirea universala a acestei perioade, cuprinsa intre inceputul secolului al XVII-lea si mijlocul celui de-al XVIII-lea, este de Baroc. Dar, pentru ca din punct de vedere muzical acesta este perioada care pregateste era clasicismului, barocul mai este cunoscut si sub numele de preclasicism.Preclasicismul muzical-Baroc

Alte referate despre: preclasicism muzical baroc, preclasicismul muzical baroc, preclasicismul muzical

Barocul Muzical

A inceput sa compuna la varsta de 15 ani, fiind in acelasi timp si violonist, clavecinist, organist. Din cele 2 casatorii ale sale a avut 20 de urmasi dintre care 4 au fost mari muzicieni: Wilhelm Friedman Bach, Carl Philip Bach, Johann Cristoph Friederich Bach si Johann Christian Bach.

Alte referate despre: barocul muzical, barocul muzical referat, baroc muzica

Muzica si inceputurile ei

Marile epoci ale Antichitatii ne vorbesc despre conceptiile asupra muzicii, integrata organic in universul artelor. Pentru ca nici o notatie muzicala din acele timpuri nu s-a pastrat, datele despre formele si manifestarile muzicale se pot afla din ‘Epopeea lui Ghilgames’ (asiro-babiloniana), Imnurile egiptene, Veda, Mahabharata si Ramaiana(indiene), Cartea Cartilor(chineza),din Vechiul Testament: Cantarea cantarilor, Psalmii lui David(ebraica).

Alte referate despre: muzica si inceputurile ei, referat muzica si inceputurile ei, muzica si inceputurile ei referat

Adolf Hitler - viata si activitatea sa

Hitler cauta in totdeauna sa trezeasca in cei cel ascultau sentimente josnice: ura, dispretul, razbunarea, etc, pentru ca apoi sa profite de ele. Ca sa-si asigure succesul, el lua lectii de mimica, hipnoza si gesticulatie. In cartea sa "Hitler si cu mine", Otto Strasser, in trecut fruntas nazist care a colaborat timp indelungat cu Hitler, infatiseaza de pilda, urmatoarea metoda folosita de Hitler "Hitler intra in sala. Adulmeca aerul. O clipa, privirea lui rataceste. Hitler isi cauta drumul pe dibuite, sonateaza terenul... Si deodata se dezlantuie:
- Personalitatea nu mai are nici o insemnatate !... germanii trebuie sa fie uniti, iar interesele fiecaruia dintre ei, trebuie sa fie subordonate intereselor generale... A doua zi el nu mai vorbeste in fata unor bacani ...

Alte referate despre: adolf hitler viata si activitatea, adolf hitler viata si activitate, adolf hitler viata

Viata si activitatea lui Mircea Eliade

În 1986, Eliade moare la Chicago. Prin vastitatea preocupărilor şi valoarea creaţiei, Mircea Eliade aminteşte de Dimitrie Cantemir, I.H.Rădulescu, Mihai Eminescu, Bogdan-Petriceicu Hasdeu, fiind spiritul românesc care a pătruns cel mai adânc în literatura universală. Eliade a fost considerat încă din tinereţe ca fiind ,, şeful noii generaţii” din care făceau parte: Emil Cioran, Constantin Noica, Eugen Ionescu, Mircea Vulcănescu, Petre Ţuţea etc.

Alte referate despre: viata si activitatea lui mircea eliade, referat viata si activitatea lui mircea eliade, viata si activitatea lui mircia eliade

Viata si activitatea lui Hertz

HERTZ(Hz) unitate de masura a frecventei. A fost denumita astfel în
cinstea fizicianului german Heinrich Hertz.
DEFINITIE: 1 hertz este egal cu frecventa unei miscari periodice a
carei perioada este de o secunda.

Alte referate despre: viata si activitatea lui hertz, folosirea decantarii si filtrarii in viata si activitatea oamenilor, viata si activitatea lui mihai eminescu

Muzica si inceputurile ei

Marile epoci ale Antichitatii ne vorbesc despre conceptiile asupra muzicii, integrata organic in universul artelor. Pentru ca nici o notatie muzicala din acele timpuri nu s-a pastrat, datele despre formele si manifestarile muzicale se pot afla din ‘Epopeea lui Ghilgames’(asiro-babiloniana), Imnurile egiptene, Veda, Mahabharata si Ramaiana(indiene), Cartea Cartilor(chineza),din Vechiul Testament:Cantarea cantarilor, Psalmii lui David(ebraica).

Alte referate despre: opera muzicala la inceputuri, inceputurile muzicii, inceputurile muzicii referat

Aptitudinea muzicala

Aptitudinea muzicala
Ea este una dintre cele mai răspândite arte,producând răscoliri adânci sau emoţii înălţătoare, veselie sau melancolie, nu numai omului aflat pe o treaptă superioară de cultură şi civilizaţie, ci şi celui care are de parcurs un drum lung de parcurs până să ajungă la acest stadiu. Omul a cântat întotdeauna, fie în orele de odihnă, fie în cele de muncă, manifestându-şi atât stările sufleteşti de natură afectivă, cât şi preocupările, gândurile, ideile. Muzica este un mod specific de reflectare a realităţii, prin tonus melodic, prin redarea unei structuri şi înlanţuiri de sunete ingenios armonizate.

Alte referate despre: aptitudinea muzicala, aptitudine muzicala si talent, aptitudini muzicale

Satansimul in muzica rock

Nu este intamplator, ca intr-un interviu cu John Lennon, membru al formatiei Beatles, acesta sa declare: “Cel mai bun rock’n’roll este primitiv, sunetul lui a venit din jungla!” (revista “Roling Stone” 07.01.1971). Muzicologul Robert Lady a spus ca structura muzicii rock se intalneste in ritmurile de dans ale triburilor primitive. De unde vin aceste ritmuri? Din ceremoniile voodoo. Ce este voodoo? Cuvantul voodoo provine de la cuvantul “vandoun” care inseamna spirite. Practicantul voodoo cere ajutor spiritelor necurate pentru a-l ajuta, in schimbul unor sacrificii. Se spune ca exista spirite care cer sacrificiu oameni.

Alte referate despre: muzica rock, muzica rock referat, referat muzica rock

Dimensiuni in psihologia muzicii

Printr-o foarte fireasca si echilibrata structurare a materiei. Prin motto-urile alese, cu deosebit discernamint, in asa fel incit sa sensibilizeze cit mai bine cititorul si sa-l mobilizeze pentru efort in "destainuirea omului" (iarasi C. Noica). Prin notele de subsol care ofera iluminari din mers si precizari ce se simteau necesare.

Alte referate despre: psihologia muzicii, relatiile intre dimensiunea pedagogica psihologica sociala a educatiei, relatii intre dimensiunea pedagogica psihologica si sociala a educatie

Istoria muzicii bizantine

Cum aratau melodiile sfinte de la inceputul zidirii ?
Negresit ca erau melodii infinite, asa cum este muzica sferelor care prin miscarea lor in spatii produc o muzica linistita continua. Muzica naturii, a valurilor, a frunzelor, a lanurilor de grau, ne sugereaza intrucatva caracterul acelei muzici date omului odata cu stapanirea asupra Edenului. Ea era fara rimt in acceptiunea moderna a cuvantului, se canta la unison si nu avea un centru tonal de gravitatie.

Alte referate despre: istoria muzicii bizantine, istoria muzici bizantine, referate istoria muzicii bizantine
Referate afisate : 19
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles