Referat napoleon

Napoleon si comorile Kremlinului

Cautari sub apa
La 14 (26) noiembrie a inceput batalia de la Berezina (afluent al Niprului Superior - n.n.) in urma careia armata lui Napoleon, practic, a incetat sa existe. Pierderile ei au ajuns la aproape 45.000 de oameni. Rusii au capturat 22 de tunuri, 4 drapele si toate convoaiele de care. Insa carele cu comorile din Moscova nu erau printre ele.

Pana nu demult, nu se stia despre comori decat faptul ca au plecat din Moscova, dar la Paris n-au sosit, intrand ca in pamant. Insa nu in pamant, ci sub apa au fost ele cautate, incepand chiar cu anul 1813. Nu exista nici un rau sau un lac cat de cat insemnat de pe calea retragerii "marii armate" in care nu s-ar fi dus cercetari fara de succes. Este vorba de lacul Semlevo de langa orasul Viazma, de fluviul Nipru din zona orasului Orsa, de lacul Stoiacee din Bielorusia, de raul Berezina... Cu anii, scepticismul general cu privire la posibilitatea descoperirii comorilor napoleoniene crestea din ce in ce mai mult. Ei bine, oare au existat ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 519
Materia: Istorie

Napoleon Bonaparte - Franta Imperiala

Ca o recunoastere a succeselor sale,in anul 1802,Napoleon a fost ales,prin plebiscic,prim-consul pe viata.Acesta nu a fost insa decat o etapa intermediara spre instaurarea puterii personale absolute. In noua sa calitate, Napoleon continua politica promovata anterior, in toate directiile. Pentru prevenirea comploturilor este accentuat controlul politienesc asupra societatii : tribunalele speciale sunt conduse de » magistrati pentru linistea publica » , se reintroduc practicile trimiterii la inchisoare fara judecata sau arestul la domiciliu. Totul se afla sub controlul unui ministru al politiei care beneficia de puteri extinse.

Alte referate despre: napoleon bonaparte - franta imperiala, napoleon bonaparte franta imperiala, napoleon bonaparte franta

Vladimir Ilici Lenin

Revoluţionarul

Portretul lui Lenin, decembrie 1895În loc să se dedice carierei juridice, el s-a implicat tot mai mult în activitatea de propagandă revoluţionară şi în studiul marxismului. La 7 decembrie 1895 a fost arestat de autorităţi pentru un an, şi mai apoi exilat în satul Şuşenskoe din Siberia.

Alte referate despre: vladimir ilici lenin, vladimir ilici lenin referat, referat vladimir ilici lenin

Napoleon Bonaparte pro si contra

Napoleon, desi pastrandu-si felul de a fi inchis, posac si stangaci si raspunzand colegilor sai cu brutalitate si aroganta atunci cand il tachinau pentru accentul corsican, se dovedeste a fi un elev stralucit, avand rezultate remarcabile la istorie, la matematica si la geografie.

Alte referate despre: napoleon bonaparte pro si contra, napoleon bonaparte pro sau contra, napoleon bonaparte pro contra

Revolutia franceza si Napoleon Bonaparte

1.Criza Vechiului Regim
Principalele cauze ale decaderii vechiului regim monarhic francez au fost luxul curtii regale, criza economica si sociala, nobilimea devenisera o clasa parazitara, incapabila sa produca si criza financiara.

Pentru a se remedia situatia economica au fost adusi marii finantisti ai vremii, Turgot, Necker si Law care au introdus ainsigniatele(bilete de banca), dar s-a produs fenomenul numit inflatie.

Societatea era impartita inegal si inechitabil in Starea I-Nobilimea; Starea a II-a –Clerul; Starea a III-a –Burghezia.
Taranii cei care reprezentau marea majoritate a vremii au fost si de partea revolutiei, dar au fost si foarte multi tarani de partea monarhului.Astfel taranii se rascoala pentru prima data in Vandeea.

2.Declansarea Revolutiei
In data de 5 mai 1789 la Versailles, reprezrentantii Starii Generale isi deschideau lucrarile, cu multa incredere, dar au fost tratati cu dispret de nobilime si rege, care la intrarea in camera, anunta ...

Alte referate despre: revolutia franceza si napoleon bonaparte, revolutia franceza si napoleon bonaparte 1848, referat revolutia franceza si napoleon bonaparte

Uimitorul Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Franta era impartita in 3 stari . Formata din prima si a 2-a stare erau nobilimea si clerul , iar in a 3-a stare erau cuprinsi oamenii de rand. Prima si a 2-a stare reprezentau 4% din populatie , iar ultima stare reprezenta 96% din populatia tarii . Primele stari erau privilegiate .

Alte referate despre: uimitorul napoleon bonaparte, napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat

Napoleon - Campania Ulm - Austerlitz

Pe 21 octombrie, admiralul englez Horatio Nelson, a prins o flota
aliata franceza si spaniola la Trafalgar pe care a distrus-o complet -
cu pretul vietii sale. Marea Britanie si-a pierdut cel mai bun
marinar, dar niciodata de acum inainte nu vor mai provoca francezii
maretia flota engleza.

Alte referate despre: napoleon campania din italia, campania ulm, napoleon campania din spania

Napoleon - biografie

Napoleon - biografie - Familia lui Napoleon era mare, fiind alcatuita din cinci fii si trei fiice. Unul dintre avantajele pe care le-a obtinut prin trecerea de partea francezilor a fost eliberarea unui act ce dovedea ca familia apartinea nobilimii, fapt ce I-a permis lui Napoleon sa invete la o academie militara pe cheltuiala guvernului.

La varsta de noua ani, tanarul Napoleon a urmat un curs rapid de franceza, drept pregatire pentru urmatoarea cariera. El nu si-a pierdut insa niciodata accentul italian si nu a invatat sa scrie corect frantuzeste. De aceea, el dicta mereu toate documentele la sase secretari care dadeau textelor forma gramaticala corecta. El s-a apreciat ca a “scris” peste 80.000 de documente in timpul celor 15 ani in care a fost la putere.

Alte referate despre: napoleon biografie, viata lui napoleon biografie, josephine sotia lui napoleon- biografie

Napoleon Bonaparte

Campania spaniolă (sau mai bine descrisă drept războiul iberic) în care a fost implicată şi Portugalia, a dus la pierderea în final a circa jumătate din cei 600.000 de soldaţi francezi care au luptat acolo. Scopul acestei campanii nu a fost îndeplinit. Acesta a fost de a distruge comerţul britanic cu Europa. De fapt, exportul englez s-a dublat între anii 1808 şi 1809.
Spania era condusă de fratele lui Napoleon, Joseph care nu era respectat de niciun spaniol. Auzind că austriecii făceau o mobilizare spre Dunăre, Napoleon a plecat spre răsăritul Europei.
De data aceasta, armata austriacă a fost condusă de capabilui arhiduce Carol. În aprilie 1809, la Eckmühl, a obţinut o victorie. Apoi a fost înfrânt la Aspern (Essling) şi s-a retras pe o insula din Dunăre. A treia confruntare , de la mijlocul lunii iunie la Wagram, a fost favorabilă lui Napoleon. În octombrie a fost semnat Tratatul de Pace de la Schönbrunn, prin acesta, Austria pierdea Provinciile Ilirice, ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte, franta in timpul lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Folosindu-se de energia Frantei Revolutionare, aventurierul militar Napoleon Bonaparte paruse invincibil, pâna când excesiva sa ambitie i-a adus caderea. Suprematia sa scurta, dar impresionanta a avut efecte de durata asupra istoriei franceze si europene. Napoleon Bonaparte s-a nascut in 1769 in localitatea Ajaccio, din Insula Corsica. Educat la scolile militare franceze, tânarul Napoleon devine in 1785 locotenent de artilerie. Planurile sale de viitor sunt insa afectate de revulotia franceza din 1789, care a dus la razboi cu restul Europei, caderea monarhiei si emigrarea multor ofiteri aristrocrati. in aceasta situatie armatele revolutionare aveau nevoie de militari abili, promovarea fiind mult mai rapida decât in vremurile mai putin turbulente. in decembrie 1793, faptele de vitejie ale lui Napoleon in asediul de la Toulon – detinut un timp de britanici – l-au facut, la doar 24 de ani, general de brigada.

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte biografia, personalitatea lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon I (1769-1821), împăratul Franţei, s-a născut la data de 15 august, 1769, în Ajaccio, Corsica şi i-a fost dat numele Napoleone. El a fost al II-lea dintre cei opt copii ai lui Carlo Buonaparte şi al lui Letizia Ramolino Buonaparte. Carlo a fost un avocat care a luptat pentru independenţa Corsicii, dar după ce Franţa a ocupat insula în 1768 el a devenit procuror şi judecător. Napoleon a absolvit în 1785 la vârsta de 16 ani şi s-a alăturat artileriei ca sublocotenent.

Alte referate despre: referat despre napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat istorie, biografia lui napoleon bonaparte

Napoleon

Cunoscut si apreciat in cercurile militare el a reusit in scurt timp sa-si impuna in intrega Franta prin modul in care a izbutit sa zdrobeasca miscarea monarhista ce incerca sa puna man ape putere. Astfel, Napoleon salva Republica sau mai exact Directoratul.

Alte referate despre: napoleon, codul lui napoleon, referat napoleon

Memoriile lui Napoleon

Victorioasa, armata de la Toulon s-a dizolvat si proaspatul general a
fost trimis comandant al artileriei armatei din Italia. Erau aici
multe de facut si Napoleon a inceput o activitate febrila pantru a
scoate din amorteala aceasta armata si pe comandantii ei, dar
evenimentele politice petrecute in Franta aveau sa-i franeze momentan
elanul si aproape sa-l aduca sub cutitul ghilotinei. In adevar, la
Paris un grup de complotisti l-a rasturnat pe Robespiere si pe adeptii
sai, si puterea executiva a fost incredintata ,,Directoratului",
compus din cinci membrii; era un indicu ca burghezia franceza incepea
sa se transforme intr-o forta reactionara. Socotit, fara temei, adept
si colaborator al lui Robespierre, Napoleon Bonaparte a fost arestat
si intemnitat in fortul Antibes. Judecat si achitat a fost pus in
libertate, dar a gasit postul pe care il detinuse in cadrul armatei de
Italia ocupat. Intors la Paris si refuzand comanda ce i se oferise, a
traversat ...

Alte referate despre: memoriile lui napoleon, memoriile lui napoleon de pe insula sfanta elena, memoria lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte s-a nascut la Ajacio intr-o familie modesta. Intrat in armata de tanar s-a remarcat imediat prin infrangerea miscarii regaliste din 5 octombrie 1795.
Ajutat de Josephine de Beaufarnais cu care s-a casatorit, a obtinut in 1796 comanda armatei din Italia, unde obtine stralucite victorii. Dupa expeditia din Egipt din 1798-1799, revine in Franta unde situatia politica se deteriorase si ca prim consul, prin lovitura de stat de la 18 brumar, obtine victorii impotriva statelor europene coalizate impotriva sa.
In 1804 s-a incoronat imparat si a jurat ca imperiul inseamna pace dar domnia sa (1804-1815) a fost un sir lung de razboaie. In 1815 dupa infrangerea de la Warerloo, a fost silit sa abdice si a murit pe insula Sf. Elena.
Napoleon avea o uriasa putere de munca si o inteligenta sclipitoare sustinuta de o imaginatie aprinsa si de o nesabatuita sete de putere. A fost un mare talent militar, administrativ, legislativ si diplomatic. Tinea sa conduca si ...

Alte referate despre: moartea lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte bibliografie, despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Pana la urma insa,a fost biruit (1815) si a murit in exil (1812).El a domnit 11 ani.El a ramas in istorie.

Alte referate despre: napoleon bonaparte referat in franceza, biografie napoleon bonaparte, bataliile lui napoleon bonaparte

Misterul mortii lui Napoleon Bonaparte

''Ar fi nepotrivit cu indatoririle noastre fata de tara si de aliatii Majestatii Sale daca generalul Bonaparte ar pastra mijloacele si ocazia de a tulbura din nou pacea Europei.Pentru aceasta devine absolut necesar ca libertatea sa personala sa fie restransa atat cat o impune acest important scop.Insula Sfanta Elena a fost aleasa ca viitoarea sa resedinta.Climatul este sanatos si situatia locala va permite sa fie tratat cu mai multa indulgenta decat in oricare alta parte,avand in vedere precautiunile indispensabile ce vom fi obligati a intrebuinta pentru a ne asigura de persoana sa.

Alte referate despre: misterul mortii lui napoleon bonaparte, misterul mortii lui napoleon, referat misterul mortii lui napoleon

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte a épousé en première noce le 09/03/1796 à Paris Marie-Joseph-Rose TASCHER de la PAGERIE dite Joséphine Napoléon Bonaparte est né le 15 Août 1769 à Ajaccio, île de Corse. Il meurt le 5 mai 1821 à Sainte Hélène, île de l'atlantique sud. Napoleon Bonaparte

Alte referate despre: referat istorie napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte download, informati despre napoleon bonaparte
Referate afisate : 17
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK