Referat pante si alunecari de teren

Pante si alunecari de teren

Alunecarile de teren
În octombrie 1963, un val imens de apă a trecut peste digurile barajului Vaiont, situate în nordul Italiei. Un perete de apă ânalt de peste 70 de metri, transportând milioane de tone de mâl şi pietriş, a inundat staţiunea învecinată , Longarone, şi 2000 de oameni au fost ucişi. O anchetă ulterioară a demonstrat că inundaţia a fost provocată de o aluneacare masivă de teren care a antrenat milioane de tone de roci sfărâmate în interiorul barajului forţând apa să se reverse peste digurule barajului.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 89kb
Downloads: 16781
Materia: Geografie

Hazarde naturale

Rezultatele secetei pot fi micşorarea lanurilor, micşorarea calităţii şi existenţei apei de băut şi micşorarea rezervelor de hrană. Astfel, când populaţia e în continua creştere şi cererea de apă şi hrană e şi ea mare, implicaţiile secetei devin din ce în ce mai serioase.
De asemenea, vegetaţia moare datorită secetei, riscul incendiilor creşte, ameninţând locuinţe, lanuri si vieţi. Seceta cauzează şi deşertificarea sau mărirea deşerturilor planetei

Alte referate despre: hazarde naturale, hazarde naturale si antropice, hazarde naturale referat

Cutremurele de pamant - hazarde

Din cele mai vechi timpuri cutremurele au inspaimantat oamenii si, pentru ca nu puteau sa le stapaneasca, au fost puse pe seama spiritelor sau a zeiitatilor malefice.Alteori erau private ca pedepse pe care divinitatea le dadea celor care le incalca poruncile.Asta pana in secolul al XIX-lea cand oamenii de stiinta au inceput sa le studieze mai serios.

Alte referate despre: hazarde cutremure de pamant, cutremurele de pamant, cutremure de pamant

Alunecari de teren

Constructia barajului s-a facut fara sa se tina cont de structura geologica a zonei, unde se aflau o multitudine de roci fisurate care prezentau pericol de prabusire, astfel ca o bucata imensa de roca s-a desprins (250 milioane metri cubi) si a cazut in lac, in urma impactului valul format a depasit cu mai mult de 100m inaltimea barajului si apa s-a revarsat peste localitatile din jur.

Alte referate despre: alunecari de teren, alunecari de teren referat, referat alunecari de teren

Degradarea antropica a terenurilor

-aluminiul existent in sarurile minerale din sol este pus in libertate
de acizii continuti in apa de precipitatii si poate intra in
competitie cu Ca, pentru a se fixa pe radacinile fine aleAfricii ( Tunis, Maroc) prin specii de Tamarix articulata, Accacia
Cyanpiphylla si Accacia cyclops, care rezista la seceta si temperaturi
ridicate.

Alte referate despre: degradarea antropica a terenurilor, degradarea antropica a terenurilor in romania, despre terenurilor degradate antropic

Alunecarile de teren

In cele mai multe cazuri, alunecarile sunt cauzate de existenta unor mase de argile sau roci argiloase, care au rolul de suprafete de alunecare, fie pentru ele insele fie pentru alte roci aflate pe suprafata lor . Pe langa panta versantului acesta este unul din factorii care pot declansa alunecarile de teren. Factorii care cauzeaza aceste alunecari sunt: apa, defrisarile, cutremurele, eruptiile vulcanilor etc.

Alte referate despre: alunecarile de teren referat, alunecarile de teren, alunecari de teren in romania

Mediterana Americana

Studiul mării a furnizat date importante cu privire la faună şi floră, repartiţia vieţii fiind condiţionată în principal de temperatura, salinitatea şi adâncimea apelor marine. Algele ajung până la adâncimea de cca. 100m, cum este Melophila. În apele Mediteranei Americane atât zooplanctonul cât şi fitoplanctonul sunt în mare abundenţă, ele servind ca hrană celorlalte animale.
Dintre macroformele faunei, se remarcă rechinii, fiind destul de frecvenţi. Tot din neamul lor întâlnim şi dracul de mare (Manta birostris), cu o formă curioasă, el poate ajunge în lăţime până la 6m. Aproape toate speciile de peşti atlantici pătrund şi în Mediterana Americană. Lamantinul (Trichecus latirostris) este specific Caraibilor, alături de el trăind şi un reprezentant al focilor – Monachus tropicalis. La acestea se adaugă moluşte şi crustacei – crabi, homari, languste, creveţi. Unele exemplare de peşte marin impresionează prin mărimea şi greutatea lor ...

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana

Sighisoara

POZITIA SIGHISOAREI
Municipiul Sighisoara este situat la extremitatea sudica a judetului Mures, în Podisul Tarnavelor (zona raului Tarnava Mare) si se întinde de o parte si de alta a Tarnavei Mari, situat la 123 de km de la izvoarele raului în zona de varsare a paraului Saes.Din punct de vedere matematic, Sighisoara este situata între urmatoarele coordonate: 2446'40", longitudine estica si 4612'38", latitudine nordica.
Sighisoara este al doilea oras ca marime si importanta (istorica, economica, politica, geografica) din judetul Mures, fiind ridicat la rangul de municipiu la 16 februarie 1968 si avand în subordine administrativa sase localitati componente (Angofa, Aurel Vlaicu, Rora, Soromiclea, Venchi, Catunul Viilor) si un sat Hetiur. Municipiul beneficiaza de o avantajoasa pozitie geografica, în partea centrala a tarii, pe traseul unor însemnate artere de comunicatii feroviare (magistrala Bucuresti ...

Alte referate despre: referat sighisoara, sighisoara, sighisoara referat

Wood Buffalo - Canada

CANADA ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceotind Alaska si Greenland. Granita cu statele unite urmeaza un lant de lacuri si riuri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Canada este a doua tara din lume ca suprafata, insa ca populatie doar a treizecisiuna, majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la citeva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.

Alte referate despre: parcul national wood buffalo canada, wood buffalo - canada in limba franceza, rezervatia naturala wood buffalo din canada

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe

- furnizarea de reguli contabile general valabile, acceptate în toate ţările lumii, capabile să armonizeze standardele practicate în diverse ţări.
- asigurarea aceleaşi baze pentru elaborarea rapoartelor financiare astfel încât investitorii şi creditorii să poată analiza comparativ diverse oportunităţi de investiţii.
- sfera de aplicare a I.A.S. se circumscrie numai la elementele esenţiale şi la data specificată în textul standardului, cu excepţia celor care se aplică retroactiv.

Alte referate despre: evaluarea terenuri si mijloace fixe, evaluarea mijloacelor fixe, evaluare mijloace fixe

Pedolologie - bonitarea terenurilor agricole

Fiecare dintre indicatorii de mai sus, cu exceptia gradului de saturatie in baza care intervine indirect, participa la stabilirea notei de bonitare printr-un coeficient de bonitare care variaza intre 0,1 si 1, dupa cum insusirea respectiva este total nefavorabila sau optima pentru exigentele folosintei sau plantei luata in considerare.

Alte referate despre: bonitarea terenurilor agricole, bonitarea terenurilor agricole download, bonitarea terenurilor agricole din vest

Amenajari baze sportive - Amenajarea unui teren de fotbal in interiorul spatiului

Alegerea terenului este una din cele mai importante operatiica urmare vor fi consultati toti cei care au cunostintele necesare tehnicienii de specialitate, profesorii de educatie fizica, directorul scolii, directorul economic, fiecare avand rol in luarea unei decizii finale. Daca spatiul permite alegerea terenului se vor avea in vedere caile de circulatie, asigurarea dimensiunilor terenului si posibilitati de dezvoltare, orientarea terenului, asigurarea conditiilor de igiena, eliminarea lucrarilor grele si a cheltuielilor inutile, obtinerea unui aspect cat mai estetic.

Alte referate despre: amenajari baze sportive, amenajarea unui teren de fotbal, curs amenajari baze sportive

Constructii agroturistice - Pamantul teren de fundare si material

1. Faza solidă se caracterizează prin: diametrul mediu al particulelor, distribuţia granulometrică, masa specifică (nisipuri cuarţoase). În funcţie de mărimea şi distribuţia granulometrică. Faza solidă este constituită din: blocuri, bolovani, pietriş, nisip, praf, argilă.

Alte referate despre: pamantul teren de fundare, pamantul teren de fundare- adelaida hontus, pamantul-teren de fundare

Raport - Evaluare teren

Acest raport nu va putea fi inclus, in intregime sau partial, in documente, circulare sau declaratii, nici publicat sau mentionat in alt mod, fara aprobarea scrisa a evaluatorului asupra formei si contextului in care ar putea sa apara;Evaluatorul nu are nici un avantaj pecuniar sau de alta natura ca urmare a realizarii prezentului raport de evaluare in afara remunerarii pentru prezenta lucrare;

Alte referate despre: raport evaluare teren, hotarare aga raport evaluare teren, raport evaluare teren referat

Fertilizarea plantatiilor pomicole

In primii 2-5 ani, pana la intrarea in productie, elementul principal absorbit este azotul.Necesarul de azot este mare la toate speciile dar mai ales la nuc, mar, prun, piersic si cais. Dupa intrarea pe rod, consumul global creste considerabil, azotul ramane pe locul 1 sau 2 dar se intensifica necesarul de fosfor si potasiu. Dupa perioada de maxima productie, consumul scade mai intai ca urmare a descresterii productiilor, cat si a reducerii coronamentului. In ciclul anual absorbtia ionilor minerali se face cu intensitate diferita.O absorbtie lenta se desfasoara si in stare de repaus relativ.

Alte referate despre: fertilizarea plantatilor pomicole, fertilizarea solului in plantatiile pomicole, fertilizarea in plantatiile pomicole

Observatie sociologica

Independent de vointa noastra, insusirile personale si prestigiul stiintific al observatorului sunt “prezente” in procesul cunoasterii sociologice. De asemenea, independent de vointa noastra, subiectul apare in postura unuia care cauta sa “ajute” ancheta, vrea ca totul sa “iasa bine” si deci sa “contribuie” efectiv la reusita scopului propus.

Alte referate despre: observatia sociologica, observatie sociologica, fisa de observatie sociologica

Voleiul

Jucatorii care nu sunt in joc trebuie ori sa fie asezati pe banca pentru rezerve a echipei lor ori sa fie in zona lor de incalzire. Antrenorul si ceilalti membri ai echipei trebuie sa stea pe banca, dar pot sa o paraseasca pentru un timp.Bancile pentru rezerve sunt situate de o parte si de alta a mesei scorerului, in afara zonei libere.

Alte referate despre: regulile voleiului, voleiul referat, voleiul-sportul meu preferat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles