Referat placa video

Placa video

Referat despre Placa video
Placa video contine un procesor specializat numit GPU (Graphical Processing Unit) sau VPU (Video Processing Unit) care face o parte din calculele necesare pentru afisarea imaginilor, cealalta parte a acestor calcule fiind facuta de procesorul calculatorului (CPU). Fiecare placa video are si o cantitate de memorie inclusa pe ea care este folosita de GPU (de exemplu pentru a stoca texturile suprafetelor intilnite in jocuri).

Placa Video se fixeaza pe placa de baza intr-un slot alungit numit slot. Acesta poate fi de tip AGP (cel mai frecvent) sau PCI (foarte putine placa video il folosesc in prezent). Modul de transfer a datelor video prin portul AGP este de 1X, 2X, 4X sau 8X dar asta nu inseamna ca un mod de transfer de 8X este de doua ori mai bun decit de cel 4X, ele avind performante apropiate, evident cu un plus de performanta pentru 8X.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 3436
Materia: Informatica

Placa de Baza

PCI (Peripheral Connection Interface) – Interfata cea mai cunoscuta, functioneaza la 33 MHz si este folosita de placi grafice, placi de sunet, modemuri, convertoare, controllere etc. relativ noi, el fiind proiecta de Intel si ofera capabilitati PnP(Plug and Play), el impartind adresele IRQ (Intreruped Request) eliminand astfel problema cauzata de numarul limitat de IRQ dintr-un calculator;
PCI-X 2.0 (PCI eXtended) – PCI-X 2.0 este o noua versiune PCI dezvoltata de IBM si HP. PCI-X 533 ofera o latime de banda pana la 4.3 GB pe secunda, de 32 de ori mai rapid decat prima generatie PCI. De mentionat este compatibilitatea completa hardware si software cu PCI;

Alte referate despre: placa de baza referat, placa de baza, referat placa de baza

Monitorul

Tehnologia DSTN (Dual-Scan Twisted Nematic) constă în utilizarea mai multor straturi. Primul este o fâşie de sticlă învelită cu un strat de oxid de metal. Materialele folosite sunt foarte transparente pentru a nu diminua calitatea imaginii. Sub acest strat este unul de electrozi care alimentează elementele necesare pentru funcţionarea monitorului. Apoi este un strat de şanţuri mici care aliniază cristalele lichide în poziţia corectă. Culorile văzute pe ecran sunt rezultatul filtrării fasciculului de lumină prin filtrul de culoare. Totuşi acest proces este lent şi de aceea la o mişcare mai rapidă a cursorului pe ecran sau la vizionarea unui film monitorul nu poate ţine pasul şi apar dâre.

Alte referate despre: monitorul calculatorului, monitorul, referat monitor

Placa de sunet

Câteva din plăcile de sunet foarte performante oferă ieşiri pentru 4 difuzoare şi o interfaţă de ieşire digitală printr-o mufă. Pentru audiofili, există o nouă generaţie de plăci de sunet digitale. O placă de sunet digitală este practic pentru aplicaţii care au nevoie de sunet digital, cum ar CD-R şi DAT. Rămânând digital fără conversie de la sau către analog ajută să prevină ceea ce este numit „pierdere generaţională”. Plăcile de sunet digitale au intrări şi ieşiri digitale, pentru a putea transfera date de pe DAT, DVD sau CD direct pe hard disk-ul din calculator.

În mod normal, o placă de sunet poate sa facă 4 lucruri cu sunet:
- să reproducă muzică înregistrată, (de pe CD-uri sau fişiere audio, cum sunt wav sau MP3), de la jocuri sau de pe DVD-uri
- să înregistreze audio în diferite formate media de pe diferite surse externe (microfon sau deck de casetă)
- să sintetizeze sunete
- să proceseze sunete existente

Alte referate despre: placa de sunet referat, placa de sunet, download placa de sunet

Proiect Atestat Placa de Sunet

Din 1981 in PC-urile originale IBM se gaseau componente audio rudimentare. Partea audio era folosita pe calculatoarele timpurii mai mult pentru indicarea defectelor, decat pentru lucrari creatoare. Calculatoarele foloseau semnalele sonore pentru putine alte lucruri in afara semnalarii problemelor precum buffer de tastatura plin sau erori in timpul secventei de autotestare la pornire.

Alte referate despre: atestat placa de sunet, proiect de atestat placa de sunet, atesta placa de sunet

Componente PC

Senzorii capteaza pulsurile de lumina pentru a le converti in deplasari pe cele doua axe (5). Conform topurilor realizate de-a lungul timpului, clasamentul de mai jos cuprinde o lista cu cele mai bune mouse-uri din ultimul timp.Boxele (difuzoarele) - sunt un dispozitiv periferic cu ajutorul caruia utilizatorul poate interactiona pe cale auditiva cu sistemul.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, componentele calculatorului referat

Instalarea Sistemului de Operare Windows

Utilizatorul care doreste sa instaleze pe un calculator sistemul de operare Windows’ 98 trebuie sa verifice daca configuratia sistemului de calcul raspunde cerintelor minime urmatoare: microprocesor 486 dx 66 MZH; memorie interna 16 MB. Unitate de compact disc; spatiu liber pe hard-disc 250 MB; monitor SUPER VGA si placa video cu o rezolutie 800 x 600; modem sau fax-modem, iar pentru utilizarea efectelor sonore trebuie sa existe in configuratie o placa de sunet si boxe audio.

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare windows xp, instalarea sistemului de operare windows, instalarea sisitemului de operare windows xp profesional

Interfata video a calculatorului

1. Interfata video a calculatorului
Interfata video a unui calculator are doua componente de baza: monitorul (video display) si placa video (video adapter, video card).
Monitorul reprezinta acea componenta a calculatorului care se ocupa cu afisarea sub forma de imagini si/sau text a informatiei generate de calculator.Monitorul este dispozitivul la care ne uitam cel mai mult in procesul de lucru cu calculatorul.Comanda afisarii informatiilor pe ecranul monitorului o realizeaza calculatorul, prin intermediul unui adaptor video plasat pe placa video. Monitorul este conectat la placa video a sistemului prin intermediul unui cablu, care contine semnalele de culoare si de sincronizare necesare afisarii pe ecran a informatiilor.

Alte referate despre: referat despre placa video a calculatorului, interfata video, placa video unui calculator

Drivere pentru placa de baza

Set de adaptoare - care permit microprocesorului sa controleze si sa comunice cu echipamentele I / O si de stocare. Aceste adaptoare sunt ansambluri de circuite care se ataseaza magistralelor sistemului si care convertesc fiecare magistrala intr-un port de interfata care accepta conectarea anumitor echipamente I / O.

Alte referate despre: drivere pentru placa de baza, drivere pentru placa d baza, cauta referatinstalare placa de baza si drivere

Manual compresie datelor video

Compresia

Dacă cumva nu avem instalat codecul de compresie, atunci trebuie să instalăm mai întâi codecul NimoCodePack 5.0 (instalat Full) şi apoi codecul DivX 5.02. Pro.

Alte referate despre: compresia datelor video pasi, manuale compresia datelor, compresia datelor

Calculatorul meu

Hard disk ne ajuta la stocarea datelor(fisiere, dosare,poze,filme etc.)
Unitate optica ne ajuta la citirea datelor de pe un CD, copierea, scrierea datelor pe un CD.Cabluril ATA asigura comunicarea intre placa de baza si hard disk, unitate optica.Placa de sunet ne ajuta la redarea sunetelor din windows, sau ale fisierelor pe care le ascultam, vizualizam
Placa de retea ne ajuta san e legam la o retea,descarcarea datelor de pe

Alte referate despre: calculatorul meu, componentele calculatorului meu, calculatorul meu referat

Tren de placere

Enuntul si gesturile micului călător, lăsate în voia lor, cîstigă o prematură autoritate, sub încurajarea aprobatoare, unanim admirativă venită de la mam' mare, mamitica si tanti Mita. " – E lucru mare, cît e de destept! zice mam' mare. E ceva de speriat, parol! zice mam' mare" (2, 123). Neastîmpăratul copil pare dotat cu suficiente premise si pare a dispune pe deplin de avantajele contextuale pentru a comunica pînă la adînci bătrînete un gen de discurs asemănător cu acela de care luăm cunostintă, fragmentar, în tren si de a avea parte de aceeasi entuziastă aprobare. Discursul lui Goe se pare că nu va fi perturbat de nici un alt discurs, de nici o interogatie si el va evolua spre un monolog grotesc al închipuirii de sine.

Alte referate despre: tren de placere rezumat, tren de placere, caracterizarea doamnei georgescu din tren de placere

Semnale video primare in TV color

"Semnale video primare in TV color"
Traductorul, de fapt tubul videocaptor, piesa cea mai importană din camera de televiziune, poate fi, independent de sistemul TV color, de tip plumbicon, saticon, newicon, trinicon, s.a. In general, camerele de televiziune color sunt echipate cu doua, trei sau patru tuburi videocaptoare.

"Semnale video primare in TV color"
In afară de tubul videocaptor sunt si alte elemente care concură – in camera videocaptoare – la obtinerea semnalelor primare ca de exemplu sistemul optic de vizare a imaginii (fix sau variabil)’ un sistem de oglinzi dicroice (V. anexa 1) pentru separarea culorilor, filtre colorate pentru R,G,B, preamplificatoare pentru fiecare canal de culoare. În preamplificatoare semnalele primare sunt supuse unei corectii de gama (v. anexa 1) in urma careia semnalele primare devin E’R, E’G, E’B.

Alte referate despre: semnal video complex color, semnalul video complex, semnalul video

Tren de placere de I.L.Caragiale

Piesa incepe in plin vacarm. Mita Georgescu, nevasta lui Mihalache Georgescu, "functioner si apropritar bucurestean get-beget", se gateste pentru mult asteptatul voiaj la Sinaia, imbracandu-se in functie de tendintele si obiceiurile mondene, dorind astfel sa para o mare doamna din inalta societate. Ionel Georgescu, fiul lor, este leit domnului Goe din schita caragialiana, rasfatat si prostut. Desigur, nu putea lipsi si mama soacra, Cucoana Anica.

Alte referate despre: rezumat tren de placere de ion luca caragiale, tren de placere de ion luca caragiale, tren de placere de ion luca caragiale rezumat

De ce se deplaseaza continentele

Cu aceeasi viteza cu care cresc unghiile, dar cu o forta ce depaseste limitele imaginatiei umane, toate continentele se deplaseaza continuu pe suprafata planetei.Cele sapte fragmente principale – numite palci – ale scoartei terestre aluneca doar cu cativa centimetrii pe an.

Alte referate despre: continentul europa, continentul america, continentul africa

Caracterizarea lui Georgescu - Tren de placere

Daca pana acum, isi planuise cu minutiozitate miscarile, acestea reusindu-i in permanenta, iata-l pe dl Georgescu intr-o situatie neprevazuta, in care orizontul lui limitat si puterea lui de rationare nu il mai ajuta. Tot ceea ce mai poate el acum sa faca este sa injure : Şi iar o înjurătură – de astă dată la adresa tutulor celor trei fiinţe iubite pe care le caută fără să le găsească.

Alte referate despre: caracterizare personaj doamna georgescu-tren de placere, caracterizare doamna georgescu tren de placere, caracterizare personaj doamna georgescu tren de placere

Inregistrarile audio si video si mijloacele de proba

Spre deosebire de materia civila, în procesul penal, înscrisul, ca mijloc de proba, are un rol mult mai redus. Prin exceptie, adulterul nu se poate dovedi decat prin proces-verbal de constatare a infractiunii flagrante sau prin scrisori care emana de la sotul vinovat (art. 304 alin. 4 C. pen.)

In sfera înscrisurilor - ca mijloace de proba în procesul penal - intra numai acele obiecte pe care sunt marcate semnele scrierii fonetice (reprezentarea prin semne grafice a sunetelor si cuvintelor dintr-o limba). In literature de specialitate, înscrisurile au fost clasificate dupa mai multe criterii:

- dupa sursa din care provin, pot fi înscrisuri care provin de la parti sau alte persoane (scrisori, chitante, jurnale personale etc.) si înscrisuri care provin de la institutii (acte de stare civila, de studii, adeverinte etc.);

- dupa modul cum pot fi folosite (în original sau fn copii certificate);
- dupa scopul urmarit prin întocmirea lor, înscrisurile pot fi necaracterizate ...

Alte referate despre: inregistrarile audio si video ca mijloc de proba, inregistrarile audio-video ca mijloace de proba, nulitatea absoluta a inregistrarilor audio si video
Referate afisate : 17
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles