Referat practica de specialitate drept anul4 spiru haret

Spiru Haret

Spiru Haret was a scientist, university professor, academician, minister of education, organizer and leader of social, economic, educational, cultural and journalistic activites. And he was an eminent mathematician.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 1271
Materia: Engleza

Oameni de stiinta romani

EMIL RACOVITA
(1868-1947)
Romanian biologist. Member and president (1927-1929) of the Romanian Academy, and Professor at the University of Cluj for more than twenty years (1920-1947). He was on Amundsen's "Belgica" on its cruise to the Antartic continent, during which, as a naturalist, his botanical and zoological samplings were quite impressive as did his, by now classical, researches on whales prove to be. He was assistant director of the sea zoo research station at Banyuls-sur-Mer (France), and of the Comparative Anatomy Laboratory from Sorbonne, and co-director of the international journal "Archives de zoologie experimentale et generale". In 1920 at the University of Cluj he founded the first Institute of speleology in the world, and taught the first general biology course in Romania. As the mentor of biospeleology, he defined it the science of life in the ...

Alte referate despre: oameni de stiinta, oameni de stiinta romani, oamenii de stiinta si descoperirile lor sec xix

Spiru Haret

În 1874 îşi ia licenţa în matematică, iar în august anul următor în fizică. Doi ani mai târziu îşi ia doctoratul tot la Paris, cu teza “Despre invariabilitatea marilor axe ale orbitelor planetare”, ducând mai departe şi corectând cercetările lui Laplace, Loius de Lagrange şi Denis Poisson asupra varietăţii axelor orbitelor planetare. Haret pune în evidenţă “termenii seculari puri” şi pentru “gradul al treilea”, ceea ce înfăţişa într-o altă lumină stabilitatea sistemului planetar.

Alte referate despre: practica drept spiru haret, caiet practica anul 2 spiru haret, referat practica de specialitate drept anul4 spiru haret

Spiru C. Haret

Concepţiunea mea, d-lor, e alta: eu cred că ministrul, oricare ministru, este dator să fie în cea mai aproape atingere cu toţi cei pe care este chemat să-I administreze. Să le dea îndemnuri şi să le dea sfaturi; să le dea învăţăminte, să-I certe atunci când ei greşesc. Eu aşa fac. Este o muncă foarte mare pentru care mi-o dau pentru aceasta, dar nu-mi pare rău de dânsa.” Unii chiar au zis că această corespondenţă este cheia fenomenului Haret, a haretismului. Haret avea încredere în oameni şi ştia să-I facă colaboratori.

Alte referate despre: spiru c haret, prewiev spiru c haret, caiet practica spiru haret

Albert Einstein

Atunci cand unei persoane i se cere sa numeasca un fizician, aproape intotdeauna numele care ii vine in gand este cel al lui Albert Einstein, cel mai celebru om de stiinta al secolului 20.Cunoscut pentru crearea si dezvoltarea teoriei speciale si generalizate a relativitatii, ca si pentru indrazneata sa ipoteza cu privire la natura luminii, Einstein a fost fara indoiala una din cele mai stralucite minti stiinfice ale umanitatii.

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Structuri arhitectura - Spiru haret

b) Caracteristici dinamice ale constructiilor. Definire.:
- AMPLITUDINEA oscilatiei :distanta maxima atinsa de M .
- PERIOADA PROPRIE DE VIBRATIE:timpul necesar ca masa M sa parcurga deplasarile (1),(2), … ; Se noteaza
- AMORTIZAREA: atunci cand amplitudinea oscilatiei libere ale pendulului scade de la un ciclu la altul, ca urmare a disiparii energiei de deformare prin amortizarea interna a materialului.
- AMORTIZAREA CRITICA: acea valoare a amortizarii interne, care anuleaza caracterul oscilant al miscarii in cursul primului ciclu.
- FRACTIUNEA DIN AMORTIZAREA CRITICA: depinde de material, are anumite valori intre 3% si 10% ( 5% structuri BA; 3—4%structuri metaicel; 8-10% structuri rigide)

Alte referate despre: arhitectura spiru haret, spiru haret arhitectura, algoritmi si structuri de date spiru haret

Octavian Paler

Din cate tin minte nu exista alt baiat de la tara in clasa mea, la liceu, dar as fi nedrept daca as acuza pe altii de strategia gresita, negativa, destructiva pe care am urmat-o. Eu insumi spoream distanta care ma separa de colegii mei, refuzand sa ma comport firesc...timid si lipsit de haz, nu ma aflam aproape niciodata in atentia general. Si nu eram, cred prea placut, cu stangaciile si reactiile mele bazate pe convingerea ca binevoitorii ma priveau de fapt cu compasiune. Poate ca in secret doream sa fiu adoptat cu forta.

Alte referate despre: octavian paler, desertul pentru totdeauna octavian paler, desertul pentru totdeauna de octavian paler

Constantin Noica

Filosof, eseist, erudit poliglot. Născut la Vităneşti-Teleorman. Cursuri liceale la Bucureşti, când debutează în revista Vlăstarul (1927). Urmează, între 1928-1931, Facultatea bucureşteană de Litere şi Filosofie, cu o teză de licenţă despre filosoful Kant. Studii de specializare în Franţa (1938-1939) şi doctoratul în 1940, la Bucureşti. Referent pentru folosofie la Institutul Româno-German din Berlin (1941-1944).

Alte referate despre: constantin noica, constantin noica referat, constantin noica introducere la dor

George Bacovia

In 1928 se casatoreste cu Agatha Grigorescu si se stabileste la Bucuresti, unde sotia sa era profesoara. In 1929 retipareste volumele Plumb si Scantei galbene sub titlul Poezii, la Editura Ancora. Reapare sub conducerea sa revista Orizonturi noi.

Alte referate despre: george bacovia-gri semnificatia titlului - 51k, george bacovia, sonet de george bacovia

Drept economic

Dreptul obiectiv (pozitiv) reprezinta totalitatea normelor juridice aflate in vigoare la un moment dat pe teritoriul unui stat;
Dreptul subiectiv este facultatea titlului de drept de a pretinde unui alt subiect de drept o anume conduita. Stiinta dreptului este disciplina sociala avand ca obiect de cercetare izvoarele dreptului, principiile, normele si raporturile juridice, raspunderea juridica, interpretarea dreptului.Marile sisteme de drept: familia romano-germanica, familia anglo-saxona, familia dreptului religios

Alte referate despre: drept economic, dreptul economic, izvoarele dreptului economic

Drept constitutional si institutii politice

Dreptul constitutional nu trebuie confundat, insa, cu Constitutia. Constitutia este legea fundamentala a unui stat si reprezinta doar unul din izvoarele dreptului constitutional. Mai mult decat atat, dreptul constitutional exista si acolo unde nu exista o constitutie in sensul formal al termenului.Conceptul de institutii politice este corelat cu dreptul constitutional deoarece se refera la organele puterii politice, precum si la normele care reglementeaza realizarea acestei puteri.

Alte referate despre: drept constitutional si institutii politice, referat drept constitutional si institutii politice, drept constitutional si instituti politice

Dreptul civil

Expresia "drept civil" poate fi luata in trei sensuri si anume:
Mai intai ea desemneaza ramura de drept civil a sistemului de drept romanesc. Intr-un al doilea sens, expresia "drept civil" evoca acea posibilitate sau prerogativa recunoscuta de legea civila titularului dreptului civil. In sfarsit, intr-o a treia acceptiune, prin drept civil se desemneaza o ramura a stiintei juridice, stiinta ce are ca obiect dreptul civil; disciplina de invatamant.
Definitia pe care o propunem: dreptul civil este ramura care reglementeaza raporturi patrimoniale si nepatrimoniale stabilite intre persoane (fizice si juridice) avand la baza libertatea si egalitatea juridica.

Alte referate despre: drept civil, drept civil partea generala, dreptul civil

Drept administrativ

Principiul suveranitatii nationale presupune ca puterea politica apartine
natiunii, care o exercita in mod direct, prin referendum sau prin organele sale reprezentative. Exercitarea suveranitatii prin organe reprezentative este echivalenta cu delegarea de catre popor a dreptului de comanda unor puteri delegate, cum sunt puterea legislativa, executiva si judecatoreasca.

Alte referate despre: drept administrativ, izvoarele dreptului administrativ, drept administrativ european

Drept civil

Legalitatea - este cel de-al treilea pilon al regimurilor democratice - inseamna ca intreaga activitate economica - sociala si politica statala trebuie asezate pe norme legale.Conceptia statului de Drept
Statul de drept exprima, istoriceste, o simbioza dintre "stat" si "drept" ca forte ce actioneaza interconditionat pentru guvernarea societatii pe baza democratiei.Statul de drept desemneaza un sistem de organizare sociala in care relatia dintre stat si drept este intr-un echilibru favorabil majoritatii populatiei.

Alte referate despre: izvoarele dreptului civil, drept civil succesiuni, drept civil persoanele

Examen drept

-legea penala romana se aplica infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii, de catre cetateni straini sau apatrizi care nu dimiciliaza in Romania, impotriva statului sau cetateanului roman.
9. Principiul universalitatii legii penale.-competenta universala a legii penale romane poate intervene in doua cazuri:a. cazul infractiunilor pe care Romania s-a angajat sa le reprime in teritoriul unei conventii internationale.

Alte referate despre: examen drept constitutional, examen drept roman, examen dreptul muncii

Dreptul la viata in practica in C.E.D.O

Drepturile omului joaca un rol foarte important in relatiile dintre cetateni si stat, deoarece ele controleaza si regleaza exercitarea puterii statului asupra persoanelor, acorda libertati persoanelor in relatia cu statul si solicita statelor sa satisfaca necesitatile umane de baza ale populatiilor care se afla in jurisdictia lor. Aceste drepturi sunt descrise cel mai bine in textele (sau instrumentele) internationale care au fost acceptate de state si care definesc normele ce trebuie respectate. Cel mai cunoscut dintre aceste texte este Declaratia universala a drepturilor omului, adoptata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 1948.

Alte referate despre: dreptul la viata in practica cedo, dreptul la viata in practica c e d o, dreptul la viata in practica cedo referat

Notiuni generale despre drept

In dreptul privat se stabilesc raporturi intre indivizi. Dreptul public cuprinde urmatoarele ramuri de drept (fara a le prezenta pe toate): Dreptul constitutional reglementeaza: principiile si normele referitoare la: organizarea, alcatuirea si componentele autoritatilor statale, sistemul electoral, drepturile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor. Principalul izvor de drept al normelor de drept constitutional este Constitutia - legea fundamentala a statului.

Alte referate despre: referate drept, drept comunitar, dreptul afacerilor

Izvoarele dreptului comunitar

Noile state care s-au alaturat primelor sase au semnat tratate internationale clasice de aderare la o organizatie internationala, din acel moment intrand in spatiul de actiune al dreptului comunitar derivat, al "acquis-ului comunitar".O alta clasificare a dreptului comunitar distinge intre dreptul comunitar institutional - normele juridice aplicabile organizarii si functionarii institutiilor comunitare, si dreptul comunitar material - regulile aplicabile in anumite domenii, de exemplu libera circulatie a persoanelor, concurenta comerciala, etc.

Alte referate despre: izvoarele dreptului comunitar, izvoarele dreptului comunitar european, referat izvoarele dreptului comunitar

Notiuni de drept bancar

Savantul canadian O. Ogilivie considera ca dreptul bancar cuprinde reglementarile activitatii bancilor si altor institutii financiare, reglementari care sint stabilite prin lege si practica judiciara16.
Doctrina juridica rusa cunoaste o elaborare mai succinta a notiunii de drept bancar. Astfel, L.G. Efimova defineste dreptul bancar drept o stiinta juridica, avind obiect de studiu totalitatea actelor normative, ce reglementeaza modul de organizare si activitate a institutiilor de credit, care sint de regula banci, cit si de efectuare de catre ele a operatiunilor bancare".

Alte referate despre: drept bancar si valutar, drept bancar-faliment, drept bancar
Referate afisate : 19
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles